Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
a lepo je da bude pozivno i veselo..

radost razlicitosti

hm.. jesam li mnogo otisla u ofanzivu?
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Hej, super ideja za bend!! :klap:

Meni se svidja "Nismo zarazne" i "Depolarizacija".. :hyper:

Ako vam zatreba neka pomoc, znate da sam tu!!! ;)

(kazahstanska frulica???? to MORAM da vidim i cujem!!!!! :hyper: :hyper: :hyper: :mojetnomuzikoloskiumjepoludeoodznatizelje: :hyper: :hyper: :hyper: )
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
.. tacno sam znala da ce ta dva imena tebi da se svide,
jer su .. onako, angazovana....

Ajde.. daj neki predlog sta bi da radis (sviras) u bendu?
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Hmmmm... Sviranja mi nesto bese dosta, sa klavirom sam provela 12 godina zivota (zavrsila osnovnu i srednju), ali vam ipak mogu posluziti za klavijature...

Zatim: mogu da pevam, mogu i pratece vokale...

I mogu da vam pomognem oko tekstova / muzike pesama... Aranziranje nikada nisam radila, ali uz asistenciju, ko zna?.... :)

Ugh, imam toliko skolovanja na muzickom planu :blush: , hmmmmm.... Valjda mogu nesto da iskoristim???!!!? :sweet:

Koliko clanica/ova vec do sada imate?? Sta rade (za kazahstansku frulicu sam zapamtila!!! :yay: )

E, a meni je super stvar da se ubacuju i neki "neuobicajeni" zvuci i instrumenti - zvuci razlicitih sprava, predmeta, skripa, decije zvecke, muzicke kutije... Naravno, povremeno, i u dobroj kombinaciji!! ;)
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Da - pa mogu da se "igram" sa tim spravicama i zvucima i svasta tako... :) Svakakve ideje mi sad dolaze, bas kreativno!! :yay:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
.. totalno mi je to super sto kazes da imamo neke "nove"
instrumente i potpuno sam se odusevila kad sam cula
to za "kazahtansku frulu".. nemam pojma ni kako to izgleda
ni kako zvuci, ali znam da je imam u posedu maltretirala
bi po ceo dan ukucane i ove sto rade samnom u officu.. hihi..

.. nema nista bez vezbanja... :pucaodsmeha:

Treba da napravimo neku prvu pesmicu.. Nemora da bude hit,
ali da bude melodicno neko zezanje.. pa da uvezbamo..
takodje, bend moze da radi rekreativno, za nasu dusu,
ne mora nikada ni da se pojavi bilo gde..

vazno je da nas ispunjava radoscu i srecom..

.. i mislim da tekstovi treba da budu .. onako angazovani,

Sta mislis?
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Odlicno - potpuno se slazem sa tobom!! Koji muzicki pravac ti je na umu??

Jaojaojao, meni su stvarno sjajna ideja ti instrumentici, ili pak zvuci koji mogu da se pronadju bilo gde i da se "skroje" od mnogobrojnih izvora koje cesto oko sebe ni ne primecujemo kao potencijalne...

Hahha, i ja bih smarala ukucane takvim instrumentima - ja sam imala priliku i da vidim, i da cujem na terenu i da izucavam mnogo raznolikih i nesvakidasnjih instrumenata, ali na zalost, nemam nijedan u svom posedu.. :( Ali znam par ljudi koji ih sviraju ili imaju, a koji bi mozda bili voljni da gostuju! ;)

Hajd' razmisljacu o muzici.. I tekstovima.. Mi se svakako manje-vise cesto vidjamo :hug: , tako da cemo imati prilike i uzivo da pricamo o svemu ovome!!! :yay: :hyper: :jumphug:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Da.. moramo da napravimo jedan "osnivacki sastanak"..

Ja cu da vidim da pojurim neki prostor gde to moze da
se desava...

A zvuk... ja bih neke gitarske rifove... bubanj... pa na
to da lepimo sve ostalo.. Moze da uleti i zvuk klasicnog
klavira u pojedinim sekvencama, koji "razgovara"
sa tom kazahtanskom frulom... nesto tako..
pa jos napunimo zvuk sa nekim izvorima..

i pevanje...

Treba nam neko ko ima specifican glas!!!
Pod hitno!
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by andjelat
Da.. moramo da napravimo jedan "osnivacki sastanak"..
Obavezno!! :up:

Ja cu da vidim da pojurim neki prostor gde to moze da
se desava...
:klap: JEeeeeeEEeeEEEe!!! :klap: :hyper:

Moze da uleti i zvuk klasicnog
klavira u pojedinim sekvencama, koji "razgovara"
sa tom kazahtanskom frulom... nesto tako..
pa jos napunimo zvuk sa nekim izvorima..
Moze, moze - gitara i bubanj, ali ovooooo... :love: :love: :love: :love:
Treba nam neko ko ima specifican glas!!!
Pod hitno!
Probacemo, probacemo svi... :blush: ;)
Lako cemo odabrati, samo da skupimo kandidatkinje/kandidate... :grouphug:
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by hlaefdige
ja cu da djuskam...i da budem grupi...za bolje nisam...
me 2!

ja cu igram u kavezu i uz sipku
By Swanheart
ja cu vam biti menadzer :lizalica:

:lol:

a naziv
ummmmmmmmmmmmmm

D-Yikes

:lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by hlaefdige
dajks wid majks

...zapela sam...izgleda....
Korisnikov avatar
By Blady
Jel mogu i ja da budem clan?
Korisnikov avatar
By Vespertine
Ako me budete pustili da participiram insistiracu da se grupa zove Podivljali Kornflexi... Prvi album da se zove - Life outside the box a prvi hit - Budjalo mleko
Korisnikov avatar
By Momo
Kakva je ovo diskriminacija :rida: zenski bend :rida: a ja ?

ja imam tarabuku , mogu u to da lupam... ako vec imate bubnjarku ja mogu da vam budem drugi bubanj :hyper:

evo pitajte Vanilicu ona mi je zadala ritam za prijemni i ja sam odsvirao sto znaci da sam polozio...

a sto se tice vokala :lukavi: predlazem vam da cujete Vanilicu (tj da je naterate da peva)... videcete da peva kao slavuj :love:
imam i jedan njen snimak, ja sam njen menadzer :cool: (samo ona to jos ne zna :zavera: )
Korisnikov avatar
By Khons
ta frulica vam je generalno kao okarina od pecene gline, s tim sto umesto 2 rupice za palcheve ima jednu :D a zvuchi urnebesno posebno kad se omashi ton :D
Korisnikov avatar
By Momo
evo moj strucni konsultant kaze da okarina nema 2 rupe za palac nego ima ukupno 8 rupa: 1 za palac , 3 za prste jedne ruke, 4 za prste druge ruke a poslednja rupa se ne poklapa vec sluzi kao oduska

ps. ja imam kazahstansku kapu :D
Korisnikov avatar
By Momo
"ehej sto ti je interesantna okarina, ovaj opis koji sam ja gore dala odnosi se na okarine koje se najcesce koriste pretezno u centralnoj i zapadnoj Srbiji a ja sam ih vidjala na terenu. Okarine, naravno, mogu biti razlicitih oblika i rasporeda rupica u zavisnosti od podrucja odakle poticu. Da lie je okarina na slici tvoja? Kakav je polozaj pristiju pri sviranju, gde se vazduh uduvava a gde je oduska? Gde si je nabavila?": rece moja strucna konsultantkinja jer je mrzi da se loguje :D
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Setila sam se da i ja imam negde okarinu..

To mi je ostalo od predaka.. hi hi.. pa nije lose

sakupice se dosta instrumenata...

Proba za 3 nedelje!

Smislite sta cete da svirate!
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Eeee, vidi, vidim sad bolje... :trep:

E, a ova rupica sa donje strane - to je za palac, ili?

A gde je oduska (koju rupicu ne poklapas dok sviras?), tj. kuda izlazi uduvani vazduh pri cirkulisanju kroz cev?

Je li okarina iznutra izbusena potpuno (suplja) ili kojim slucajem sastavljena iz dve vazdusne cevi (pregradjena)?

Koristis obe ruke? Poklapas rupice paralelno ili nezavisno u odnosu na levu i desnu ruku??

Ijaooo, ne zamerite na svim ovim pitanjima, imate etnomuzikoloskinju na vezi... :hyper: :hyper: :hyper: :hyper:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Vazi, Andjela - krecemo na konstruktivno razmisljanje!! :pionir: :klap: :peva:
Korisnikov avatar
By Khons
Originally posted by vanillapuff
Eeee, vidi, vidim sad bolje... :trep:

E, a ova rupica sa donje strane - to je za palac, ili?

A gde je oduska (koju rupicu ne poklapas dok sviras?), tj. kuda izlazi uduvani vazduh pri cirkulisanju kroz cev?

Je li okarina iznutra izbusena potpuno (suplja) ili kojim slucajem sastavljena iz dve vazdusne cevi (pregradjena)?

Koristis obe ruke? Poklapas rupice paralelno ili nezavisno u odnosu na levu i desnu ruku??

Ijaooo, ne zamerite na svim ovim pitanjima, imate etnomuzikoloskinju na vezi... :hyper: :hyper: :hyper: :hyper:
rupica na poledjini je za palac, a oduska je ona rupa vel'ka na drugoj slici. potpuno je shuplja, koriste se obe ruke, tj kaziprsti, srednji i domali prsti obe ruke (leva ruka za 3 leve rupice, desna za desne, kao na dvojnicama). rupice prsti poklapaju i nezavisno i paralelno :D
Korisnikov avatar
By Khons
cisto da se razumemo, ja sam to dobila od oca, kao suvenir, dakle niko me nije ucio da sviram ili tako nesto, ali je poprilicno jednostavna za koriscenje.
ne znam note nesto posebno, u muzicku skolu sam isla kao klinka tako da je sve ovo cista improvizacija, da ne bude zabune da sam neki ekspert :D
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by Khons

ne znam note nesto posebno, u muzicku skolu sam isla kao klinka tako da je sve ovo cista improvizacija, da ne bude zabune da sam neki ekspert :D
Hihhhihi, ova recenica mi je :sweet: - zato sto obicno nju prvo cujemo od ljudi kada idemo na terensko snimanje... Svi se uplase jer zamisle da smo neki straaaaashni naucnici... :meduza: :lol: :sweet:

A najbolje informacije redovno smo dobijali od ljudi koji se muzikom bave neprofesionalno u smislu toga da ne znaju note niti su se muzicki skolovali... Njihove recenice su nam najjednostavnije, najneposrednije i najdragocenije.. :)

Ahaaaa, a ja sam shvatila da je ovo sa donje strane brid (kao ono sto ima na fruli obicnoj) - tu se vazduh prelama, samo sto kod frule postoji jos jedna rupica na donjoj strani koja je oduska...

Mozda ovde rupica za brid sluzi i kao oduska?? :puzzle:

Nadam se da cu imati prilike jednom uzivo da vidim ovu ili slicnu okarinicu.. :love:

A ja sam mislila u onom postu na ovako nesto:

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Khons
to sam i ja videla, ali stalno trazim tako neke blesave stvari, posebno sto se moj brat bacio na pravljenje "eksperimentalne" muzike, pa koristi svasta nesto, i drombulje imam. i za divno cudo ni on ni ja pojma nemamo kako se to cudo koristi. stavljali ga (da me prostite) u usta ovako, onako, ma nece zvuk pa bog! i jos neko cudo africko imam, parce drveta sa par pljosnatih metalnih zica, pa kad ih okidash dobijash razlicite tupe zvukove...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!