Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Starman
Mene baka učila našim karnevalskim pjesmama:

Šjora Mare štramacera, debela si k'o bracera
o, prokleta je ona skala dje je naša Mare pala!
Šjora Mare mlinac drži, i na kominu kafu prži,
Šuti Mare ne govori, da ti kafa ne prigori!

:peva:

i još, naravno branko tatatatira kockica, disney...

ah, nevina mladost :sigh:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Hton
jukie ti si bio pravi mali streber:D
jesi li bio i mali gnjavator koj ucestvuje na svim priredbama i ostalim "sto ja volim da gubim vreme" manifestacijama u skoli:lol:
Ne verovali ili da, nisam bio u milosti kod učiteljica sem svoje, koja je imala dovoljno veliki uzorak mojih radova da vidi da je to real McCoy... Tako da sam učestvovao u predstavama kod učiteljice.

Sa literarne sekcije su me u drugom razredu prvo izbacili, pa vratili, pa odmah opet izbacili, sa sve pismom "Ovog učenika više nemoj da mi šalješ" koje sam morao da predam učiteljici. Dakle, prvi put je trebalo da pišemo o 20. oktobru, danu oslobođenja Beograda, i tu nisam imao ideju šta da pišem pošto nisam društvenjak nego prirodnjak i ne volim istoriju, a i nisam rođen u Beogradu tako da ne mogu da pišem rečenice "Volim Beograd jer sam se u njemu rodio" kao svi ostali. U toku sledećih mesec dana pisali smo mnoge sastave i pesmice na časovima na lagane teme kao što su ove gorenavedene, i učiteljica je rekla da apsolutno moram sledeće nedelje da odem na tu literarnu sekciju. Naravno možete i da pretpostavite. Sledeće nedelje je tema na koju je trebalo pisati bila 29. novembar... tu sam imao samo naslov...

Kasnije u četvrtom razredu organizovano je takmičenje na kome je trebalo da napišemo svoju pesmicu po izboru. Moja pesma je prošla u prvih npr. 15-20. E onda je krenula muka, jer je trebalo ići kod određene nastavnice koja je držala recitatorsku sekciju kako bi nas ona podučavala kako da svoju rođenu pesmu čitamo pred publikom. Ta nastavnica koja je vodila recitatorsku sekciju je frfljala kad je govorila(!). Bila je zapanjena mojom nesposobnošću da pročitam rođenu pesmu onako kako ona čita. Pitala me je da li sam poreklom iz Niša jer oni tako pogrešno čitaju. Za sve to vreme celo odeljenje njenih učenika sedi i to sluša(!). Onda je pitala svoju najbolju recitatorku da ona to čita. Naravno da je to dete šuškalo i govorilo onim visokoparnim glasom koji uopšte nije odgovarao mojoj pesmici. Posle dve seanse upao sam u ogroman stres jer određenu rečenicu apsolutno nisam ŽELEO da čitam na način koji je ona htela.
Fast forward na dan usmenog takmičenja. U žiriju su bili npr. Milovan Danojlić (? - u svakom slučaju neki pisac iz lektire koga su doveli za tu priliku), ta nastavnica iz recitatorske sekcije i još neko. Prelomio sam i odlučio da pročitam svoj rođeni tekst onako kako ja mislim da treba da se pročita.
Rezultat: prvo mesto i jedina fizička nagrada (komplet knjiga?) odlazi devojčici iz odeljenja nastavnice koja drži recitatorsku sekciju (tell me more about nepotism...). Posle toga su pročitali imena još tri osobe koje su samo pohvaljene. Ja sam bio prvi od tih pohvaljenih.

Predstava koju smo u četvrtom razredu imali iz likovnog (pravili smo figurice od starih kutijica), i za koju sam volontirao da napišem tekst scenarija :blenta: nije dobro prošla jer su ostali iz odeljenja odlučili da je mnogo bolja ideja da razbiju i polome svoje figurice nego da učestvuju u predstavi. Zato smo mi malobrojni koji smo i dalje imali neke figurice imali samo izlazak na scenu da pokažemo figurice, bez predstave... Drugo odeljenje, gde su bili dobri đaci, imali su predstavu... Na kraju smo kod njih išli i na predstavu za kraj školske godine, gde su adaptirali nešto iz udžbenika (navodno tri đaka uče za popravni i čitaju naglas i rečenice iz istorije, matematike i biologije se mešaju pa je to smešno).
"Zečica okoti mladunce - u razlomcima. Gore je brojilac a dole imenilac. - I tako je 1389 došlo do velike bitke između njih. - Kakve bitke? Brojioci i imenioci ne ratuju! - Ma ne oni, nego srpska i turska vojska." itd.
Jap... znam napamet čak i deo teksta predstave koju nismo ni pokušali da održimo...
Korisnikov avatar
By Zoe
Jukie, ala ti imas pamcenjeeeeeeeeee :wow:
Korisnikov avatar
By jukie
Moja mama me je forsirala da sve učim napamet jer je jedino tako umela da me preslišava. :hypno:Kasnije kad smo počeli da učimo engleski, morao sam fonetski da joj zapisujem pesmice jer ona ne zna da čita engleski.
Korisnikov avatar
By foolish
ja sam imao kasetu "slatki, snjezni voz" sa bas simpaticni, i veselim i tuznim decijim pesmicama... znam da je bila neka o ptici dodo,secam se samo dela "naljutila se na sve nas, pobjegla od covjeka..." :sigh:

i bila su 2 lika koja su pricala izmedju pesmica i jedan se zvao dado :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ns.happy
Da li su Vam pevali uspavanke kao detetu? A da li ste morali da strebate napamet razne pesmice? Koje su Vam ostale u secanju?

Moja mama divno prica svake noci,
O nekakvim princevima sto ce doci,
i princeza ima neka u toj prici,
mama kaze da na mene ona lici....

A izmisli cini mi se vrlo cesto,
Imena i prezimena i sve resto,
Zatim pocne da mi peva neke pesme,
Sasvm tiho jer se nocu jace ne sme.

I sve tako dok ne zaspi,
Dok ne zaspi ona sama,
A ja tiho, sasvim tiho,
kazem tati: "Spava mama"

Pevao sam je u horu godinama, cak i kao solista. A pevao sam i sledecu:

"Moja je mama lepa i mila
u zivotu sve mi pruza,
zasluzuje vise od karanfila
i buketa belih ruza..."
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Tasi, tasi, tanana evo jedna grana
a na grani jabuka kao molovana.
Doletece pticica, ljuljnuce se grana
otpanuce jabuka - dignuce je Ana.
Tasi, moja pa moja, nosi deda seboja
na seboju sara to je bubamara.
Bubamara lepeta ne plasi se deteta
na ruku mu sleta sa seboja cveta.
Tasi, bela debela, sva su deca vesela,
doneo im cika iz sume lesnika.
Jela bi i Ljuba ali nema zuba
zato joj je seka uzvarila mleka.

Dobio je kaput nov pa seta po sredi
kad opazi sirotinju ni da je pogledi.
Ko sam, ja sam - misli on - sta za kog ja marim
Nek zavide koji drscu u traljama starim.
Dva sirotna deteta stajala kraj puta
dva sirotna deteta bez novih kaputa.
kad je holi kaputlija doso do njih blizu,
oni su ga gledali, zavideli nisu.
Moj oholko tvom kaputu cena zdravo bledi,
cisto srce bez zavisti mnogo vise vredi.

Ima dete u selu ime mu je Laza
al ga zovu drugcije materina maza.
Kad sva deca ustanu on bi jos da spava
kad mu kazu ustani njega boli glava.
Kad ustane ne ume da se sam obuce,
ne sme da se umije iste vode vruce.
Kad ga zulji cipela on cipelu tuce,
tad ga ruka zaboli pa onda jauce.
Kad mu dadu jabuku on bi hteo sljiva,
kad mu pruze pogacu on bi tad koljiva.
Kad se malko ogrebe place i zapeva:
Jao, jao, pomagaj izace mi creva.
Kad je suvo zamesi blata pa se kalja
kad ga mati pokara stane da se valja.
Kad mu uspu tarane on bi jeo riba,
kad se riba najede tad ga boli tiba.
Pa ga zato ne zovu po imenu Laza,
vecma jadno, zalosno: materina maza.

Znam jos :yay: ali necu :prst: dosta sam recitovao kao mali!

Od onih sto se pevaju na casovima muzickog fali samo jos:
Aj nek se cuje, cuje
Aj nek se zna
da je mlada partizanka bombe bacala... :zvizdi:
Korisnikov avatar
By Dina
Ne secam se da su meni nesto pevali. Pretpostavljam da jesu posto sam ja vrlo brzo naucila razne pesmice, tako da sam morala da se "pokazujem" kad rodbina dodje. Mrzela sam to, osecala se kao klovn. A i deca rodjaka me nisu volela jer zam na tim "pokazivanjima" znala vise pesmica od njih. Ako znam da necu nesto raditi mom detetu to je da ga necu terati da bude klovn i da svakom liku koji se pojavi pokazuje koliko zna.

A inace ja sam pevala uspavanke mojoj sestri tj. imala je jednu uspavanku koja je isla ovako: "Oj jagodo jagodice, jagodo, jagodo... oj jagodo, jagodice, jagodo, jagodo..." To sam inace drecala na sav glas i drmala joj krevetac koliko sam god mogla. Radilo bi se o tome da sam bila besna sto moram da je uspavljujem dok se sva deca igraju napolju. Sirota ona izdresirala sam je da se brzo napravi da je zaspala kako bi vika i tresenje kreveca prestali... a ja sam mogla napolje :yay:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dina
...A inace ja sam pevala uspavanke mojoj sestri tj. imala je jednu uspavanku koja je isla ovako: "Oj jagodo jagodice, jagodo, jagodo... oj jagodo, jagodice, jagodo, jagodo..." To sam inace drecala na sav glas i drmala joj krevetac koliko sam god mogla. Radilo bi se o tome da sam bila besna sto moram da je uspavljujem dok se sva deca igraju napolju. Sirota ona izdresirala sam je da se brzo napravi da je zaspala kako bi vika i tresenje kreveca prestali... a ja sam mogla napolje :yay:
:lol:
Jadna beba...
:rida: :smeh:
Korisnikov avatar
By Egon
"Dechko ajde oladi" od Poslednje Igre Leptira

i naravno ...

Kada jedna gruba rec, ko vrata teska zatvori sve prolaze
Kada dan ko kamen tvrd, srusi se sa neba na tvoj nezni dlan
I dok noc u kojoj nema zvezda caruje
U samoci sa svih strana strah te obuzme

Kada tmurno jutro osvane u tvojim tuznim mislima
Kada kise jesenje zamagle ti pogled ispred prozora
Jedna ruka trazi te i zeli da ti da
Dodir neznosti za bar milion godina

Nikad ne boj se, s tobom neko je
Ko zeli ljubav da ti da, deo svoga toplog sna
Nikad ne boj se, ljubav jaca je
Deca u nama znaju sve, pravi put u nove sne

Kada strasne bure zaprete da razbiju tvoj mali brod
Kada reci sture pokusaju da nadju izgovor
Jedna ruka trazi te i zeli da ti da
Dodir neznosti za bar milion godina

Nikad ne boj se, s tobom neko je
Ko zeli ljubav da ti da, deo svoga toplog sna
Nikad ne boj se, ljubav jaca je
Deca u nama znaju sve, pravi put u nove sne

:grouphug:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Ne secam se da su meni nesto pevali. Pretpostavljam da jesu posto sam ja vrlo brzo naucila razne pesmice, tako da sam morala da se "pokazujem" kad rodbina dodje. Mrzela sam to, osecala se kao klovn.
uuuu ja sam te momente baš obožavala. u stvari, mene nisu uopšte terali da se egzibicionišem, ja sam to sve sama fino organizovala čim se skupi zadovoljavajući broj persona u "publici". :zvezda:
Korisnikov avatar
By Dina
Krepac,
i ja sam kasnije sa drugaricom organizovala priredbe i tome slicno... to sam vec volela... :)

Ali nisam volela kada sam bila naterana da izvodim recitacije.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ali nisam volela kada sam bila naterana da izvodim recitacije.
Potpuno te razumem.
Dok sam kao mali bio u folklornom ansamblu, prilikom izvodjenja igara iz Vojvodine imao sam zaduzenje da se u odredjenom momentu proderem na sav glas : " Ala mi se stresa ovo malo mesa !!!! " To je poznata fraza iz vojvodjanskih becaraca, ali mene je uzasno bilo sramota svaki put kad sam pred publikom morao da je ponovim.
Da sam znao da se to " Ala mi se stresa ovo malo mesa " ne odnosi na neko pristojno meso na telu ( kako sam tada, kao mali mislio ), nego na ono meso koje muskarcima visi izmedju nogu ( sto sam kasnije saznao ), bezuslovno bih odbio da vicem tu neukusnu frazu.
:njuska:
Korisnikov avatar
By Dina
:smeh:

Ja to prvi put cujem, jasno mi je sto ti je bilo neprijatno da to vices...
Korisnikov avatar
By *deni*
A poseban hit je bio nacin na koji sam saznao na koje se meso odnosi ta fraza " Ala mi se stresa ovo malo mesa ".

Nastavnica muzickog, koja je vodila skolski hor i smatrala sebe i svoj rad vrhunskom umetnoscu i javno prezirala nas folklorni ansambl, smatrajuci ga olicenjem kica i neukusa ( uglavnom zbog toga sto je bila u licnoj svadji sa covekom koji je vodio nas folklorni ansambl :lol: ), podigla me je jednog ponedeljka na pocetku casa iz muzickog vaspitanja i pred svima me pitala :
" Sta si ti to vikao u subotu na priredbi u Domu kulture ? "
Ja kazem : " Ala mi se stresa ovo malo mesa ! "
" Ko te je naucio da to vices ? "
" Bata Djoka ( rukovodilac folklornog ansambla ) " - kazem joj ja.
Onda je krenuo tajfun iz njenih usta :kletva: :
" Treba da vas je sramota i tebe i Djoku ! Ja sam crvenela u Domu kulture pored onih ljudi sto su morali da vas gledaju i slusaju, tamo je bilo uglednih pesnika i knjizevnika, a ti se deres " Ala mi se stresa ovo malo mesa ! " Znas li ti sta znaci taj izraz ? Sta drzis kad ides da piskis u WC ?! ... bla bla bla bla .... :kletva: "
I posle me na brzaka ispitala neke lekcije koje nisam zano, zalepila mi jedinicu u dnevnik i eto ti meni belaja zbog mesa koje mi se stresa. :lol:
Nju je, kontam, nerviralo to sto smo svi nastupali na istim manifestacijama, i mi sa folklorom i njen hor, a mi smo uvek dobijali vise aplauza od njenog dosadnog hora. :lol:
Korisnikov avatar
By sofia
Branko Kockica........

Veštica nas je uvalila u sos
proćićemo k'o po trnju bos,
ne plašim se vuka, ne plašim se medveda
ni tigra ni lava, haha, jok, jok

Al' veštica Veca
je za mene prava strava, jao
Kad čujem za vešticu,
odmah mi se plače, odmah mi se plače
kad cujem za vesticu,
tresu mi se gaće, tresu mi se gaće...

i

Ima jedna pecina stroga
u kojoj zivi baba roga
a ja sam valjda razumete
jedno veoma hrabro dete,
pa sam resio upravo stoga
da joj pokazem njenog boga,
ali valjda znate i sami
baba roga se krije u tami.

Nosim joj limun nudim joj krusku
al' ona ni da pokaze njusku!
Da li postoji il' ne postoji
uglavnom ona se mene boji...

:teletabisi:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by *deni*
" Bata Djoka ( rukovodilac folklornog ansambla ) "
:pucaodsmeha:

ja tebe stvarno počinjem da worshipujem.
a taj bata đoka je neki opasan manijak.
Korisnikov avatar
By Doxar
Pre 15ak, 20 godina mnogo su bili bogatiji, zanimljiviji i nekako topliji programi za decu. Kolibri, Dragan Lakovic, Branko Kockica... Danas takvih stvari nema. I kad ih vidim, mada ih baš nešto i ne zagledam, nekako mi deluju isforsirano i nedovoljno iskreno.

Divne uspomene me vezuju za taj period detinjstva.
Pored ovde pomenute: Tata kupi mi auto... još dve se sećam sa posebnom dragošću :)

Nema sveta ni planete
Gde ne može stići dete
Jer sve dečje staze vode
Od igre do slobode

Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta

Lepe pesme tihe tajne
Sve ljubavi važne sjajne
Neka planu nek' se rode
Od igre do slobode

Cveće je ukras bašte
Leptir je ukras cveta
A deca puna mašte
Deca su
Ukras sveta

i

Među drugovima nema tajne, među drugovima nema svađe. Čak i neke stvari beznačajne među drugovima lepše su i slađe

*

ref: Svi treba da znaju šta drugarstvo znači,

zajedno smo lepši, zajedno smo jači!

*

2. Među drugaricama nema tajne, među drugaricama nema svađe. Drugarice su najčešće sjajne, ali tužibaba poneka se nađe

*

ref: Svi treba da znaju šta drugarstvo znači,

zajedno smo lepši, zajedno smo jači!
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Lepa Krepa
Originally posted by *deni*
" Bata Djoka ( rukovodilac folklornog ansambla ) "
:pucaodsmeha:

ja tebe stvarno počinjem da worshipujem.
a taj bata đoka je neki opasan manijak.
Pa kako se uzme... Imao je Bata Djoka ideje koje su mi se u to vreme strasno dopadale. :love: Tako mu je jednom, kad je bila aktuelna pesma " Djordje " od Lepe Brene, palo na pamet da me maskira u Lepu Brenu i da izvedemo tu pesmu uzivo na lokalnoj manifestaciji. Ja da pevam, a on da me prati na njegovoj cuvenoj harmonici. :love:
Ja sam bio odusevljen ! :love:
Na zalost, moj otac je bio manje odusevljen, tacnije - cim je saznao za taj Djokin plan, razbesneo se i odjurio kod njega. Ne znam sta mu je tacno rekao, ali znam da je Djoka naprasno prestao da uopste spominje nasu zajednicku tacku, a kamoli da je priprema.
Nikada necu tati oprostiti sto mi je unistio taj prizeljkivani nastup. :pljuje:
Korisnikov avatar
By Myself
Moja omiljena pesmica iz ranog detinjstva je bila:
"Imam jagnje maleno" :cobanica:
Korisnikov avatar
By *deni*
...A inace ja sam pevala uspavanke mojoj sestri tj. imala je jednu uspavanku koja je isla ovako: "Oj jagodo jagodice, jagodo, jagodo... oj jagodo, jagodice, jagodo, jagodo..." To sam inace drecala na sav glas i drmala joj krevetac koliko sam god mogla....
Meni je ovo najurnebesnije. :lol:
Zamisljam Dinu kako nervozno vice :

"Oj jagodo jagodice, jagodo, jagodo... oj jagodo, jagodice, jagodo, jagodo..." :lol:

( Oj jagodo, jagodice, jagodo, jagodo.. :lol: )
Korisnikov avatar
By Dina
:)

I meni je smesno danas kad se setim... Majci sam ispricala tek kad smo odrasle :D
By J...
Originally posted by m..
Meni su pevali onu sa zekom kome je sneg zatrpao potocic, a onda sam pocela da kontam o cemu se radi i da ridam ko da je smak sveta zbog jadnog zeke, pa su prestali. .................. al nijedna mi se nije dojmila kao onaj nesrecni zecic i terala sam kevu da mi peva i onda plakala, valjda sam se nadala da ce jednog dana sneg prestati da prekriva potcic ili nesto.
Neverovatno! I ja sam plakala zbog te pesmice :nazalost:
Sad mi je lakse kad vidim da nisam jedina :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Nije strogo decija, ali je obelezila detinjstvo..
:mazi:

''

Kako sam samo, kao mali voleo, a i sad volim ovu pesmu :love:
:dancing:
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by ns.happy

Moja mama divno prica svake noci,
O nekakvim princevima sto ce doci,
i princeza ima neka u toj prici,
mama kaze da na mene ona lici....

A izmisli cini mi se vrlo cesto,
Imena i prezimena i sve resto,
Zatim pocne da mi peva neke pesme,
Sasvm tiho jer se nocu jace ne sme.

I sve tako dok ne zaspi,
Dok ne zaspi ona sama,
A ja tiho, sasvim tiho,
kazem tati: "Spava mama"
:eya: :eya: :eya: moja prva pesmica.. joooooj :( :maji:
Korisnikov avatar
By *deni*
A koja kompozicija u interpretaciji Brene ti najvise pashe?
:pinknaocari:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by jukie
Dugme služi kaputu
asfalt služi na putu
drug da se druži
sunce da kruži
sve nečemu služi
čamac da se morem plovi
mamac da se riba lovi
pesma da se lepo peva
munja da kroz oblak seva
molba da se nešto moli
a majka je da se voli

Ova pesmica je izgleda starija od Kopernika, Galilea i Keplera :peva:

ont: nikakve uspavanke mi nisu pevali roditelji, tako da ih se i ne mogu setjati. Setjam se samo da su obilato preslushavali folkerske ploche&kasete ... :rock:
Korisnikov avatar
By sofia
PAČIJA ŠKOLA

¨Jeste l' čuli, kumo,
- Verujte, bez šale -
Otvara se škola
Za pačiće male.¨

Tako je i bilo,
- Verujte, bez šale -
Otvorila s' škola
Za pačiće male.

Svi pačići došli,
Na skamijam' stoje;
Stari patak metno
Naočare svoje.

Sve ih je upiso
U katalog male,
Pa ih je prozivo,
- Verujte, bez šale.

Pa se onda šeto
S ozbiljnošću krutom;
Učio ih, učio
I knjigom i prutom.

Učio ih, učio
Od srede do petka,
Al' se nisu odmakli
Dalje od početka.

Nije bilo uspeha
Učiteljskom trudu,
Cela muka njegova
Ostade zaludu.

Ništa više ne nauči
Pačurlija ta,
Nego što je i pre znala:
Ga, ga, gaga, ga!

Jovan Jovanović Zmaj

:zongler:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!