Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Lesbos islanders dispute gay name
Campaigners on the Greek island of Lesbos are to go to court in an attempt to stop a gay rights organisation from using the term "lesbian".

The islanders say that if they are successful they may then start to fight the word lesbian internationally.

The issue boils down to who has the right to call themselves Lesbians. Is it gay women, or the 100,000 people living on Greece's third biggest island - plus another 250,000 expatriates who originate from Lesbos?

The man spearheading the case, publisher Dimitris Lambrou, claims that international dominance of the word in its sexual context violates the human rights of the islanders, and disgraces them around the world. He says it causes daily problems to the social life of Lesbos's inhabitants.

Injunction sought

In court papers, the plaintiffs allege that the Greek government is so embarrassed by the term Lesbian that it has been forced to rename the island after its capital, Mytilini.
An early court date has now been set for judges to decide whether to grant an injunction against the Homosexual and Lesbian Community of Greece and to order it to change its name. A spokeswoman for the group has described the case as a groundless violation of freedom of expression, and has pledged to fight it.

The term lesbian originated from the poet Sappho, who was a native of Lesbos.
Sappho expressed her love of other women in poetry written during the 7th Century BC. But according to Mr Lambrou, new historical research has discovered that Sappho had a family, and committed suicide for the love of a man.

izvor
Korisnikov avatar
By Paki
Kolega i ja nismo imali mnogo vremena, pa je skoro bukvalno preveden original teksta 365gay.com :)
Korisnikov avatar
By Marvin
E! Ti Grci!

Stvarno im treba još jedna ovakva akcija, pa da mi se doveka grčki narod sav zgadi.
Te Makedonija, te njima milion i jedna povlastica zbog ovog pa zbog onog...

Sve čekam da uvedu porez na korišćenje reči izvedenih iz Starogrčkog.

Fuj!

:barf:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Paki
Kolega i ja nismo imali mnogo vremena, pa je skoro bukvalno preveden original teksta 365gay.com :)
aj absolutli andrstend dis kajnd ov srkmstensiz, nego mi se malo zabola u oko konstrukcija "podarila mu ćerku". ne volim viđati tak'e patrijarhalne momente na sajtovima kao što je vaš... ti kontaš da je kritika dobronamerna, afkors.
By partizanka88
Sapfa je bila bisex,zivot si uzela zbog nesretne ljubavi prema jednom muskarcu

to ovi u grckoj koriste kao dokaz da uopste nije bila gay vec str8.A moja nekadasnja profesorica veli da je takvo izrazavanje koje nalazimo u Sapfinim stihovima medju zenama bilo obicno,to je bilo sve prijateljski
Korisnikov avatar
By Dina
Svasta! :doh:

Krepac,
svaka ti cast kako primeti to. :) Ja procitala tekst u prevodu i nisam obratila paznju na taj deo. Eto koliko nam se patrijarhat uvuce pod kozu... :(
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
k'o da je uopšte bitno s kim se sapho šikicala...

edit: ulete dina dok sam odgovarala na partizankin post.
Korisnikov avatar
By Paki
"Šikicala" :smeh:

A ti bi to tako prevela, m ? :giggle:
By partizanka88
pa u pravu si,ali navodim onako jer naziv lezbijka se bazira na njenom boravku na Lezbosu.A ona je bila bisexualka,ne gay ne str8
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
yap, termin je verovatno rezultat greške/zablude, ali je ušao u upotrebu i predstavlja reč sa kojom se identifikuje ogroman broj žena, stoga je besmisleno sad preispitivati da li je sapho bila ženoljupka ili ne.

@paki - ja se u prevodima uvek služim populističkim pristupom, s primesama narodskog humora bb show-skog tipa. :kolo: što bi rekla madonna u svom velikom hitu - you'll see... :lukavi:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Manbearpig
''

:lol:
:smeh:
Jedna od boljih epizoda.

Mozda im i podje od ruke da dobiju proces u Grchkoj. U normalnijim zemljama nema shanse.
By Paranoid Androgynoid
Originally posted by Marvin
E! Ti Grci!

Stvarno im treba još jedna ovakva akcija, pa da mi se doveka grčki narod sav zgadi.
Te Makedonija, te njima milion i jedna povlastica zbog ovog pa zbog onog...

Sve čekam da uvedu porez na korišćenje reči izvedenih iz Starogrčkog.

Fuj!

:barf:
:up: :up: :up:

meni su se vec smucili.. upravo zbog tih gore razloga a onda + i zbog toga sto pre 2 godine nisu davali vize preko leta apsolventima :bljak:
sve ako ne bih u Grcku pobegla odavde na crno.. svasta, kao da su las faking vegas pa im treba zilion papira da bi ti dali njihovu oooo presvetu hologramsku vizu na 15 dana! fuj! :bljak:
Korisnikov avatar
By Dina
To za vize za Grcku je vec razumljivo... Ja znam nekoliko osoba koje su tamo boravile na crno sve dok ih nisu proterali i zabranili im ulazak. A kad ih ja znam nekoliko ko zna koliko ih ima...
By Paranoid Androgynoid
Znam i ja par takvih, dve od njih imaju zabranu ulaska u zemlju, jedna na 5 godina jedna dozivotno. Ali, zar je Grcka jedina zemlja u kojoj nasi ljudi borave na crno?! :) Daleko..
U Austriji i Ceskoj samo (da ne pricam o Nemackoj, Francuskoj i Shvici..) ih ima bar 2 puta vise nego u toj grckoj pa nam opet ne traze sken bubrega da bi nam izdali vizu. Grci ce i to poceti da nam traze.. i to samo ako nismo apsolventi, ako jesmo, onda ce nam opet reci "u tom slucaju se ni ne trudite" kao pre 2 godine.
Korisnikov avatar
By Dina
Pa to sto ljudi odavde rade na crno i u drugim zemljama nije im verovatno neka uteha ;) Grci hoce da taj problem rese kod sebe (pretpostavljam)...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!