Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Volite li mjuzikle?

Da, volim ih.
28
46%
Da, sve osim onih indijskih :D
4
7%
Zavisi od filma do filma ... ne baš svaki
17
28%
Ne volim. Mjuzikl nije pravi film.
5
8%
I volim i ne volim.
6
10%
Volim samo soundtrack od mjuzikla.
1
2%
Korisnikov avatar
By KiWi
Movie - Hairspray - You Can'T Stop The Beat
''

Mjuzikal je filmska forma (žanr) u kome u okviru glavne radnje postoji nekoliko muzičkih numera, najčešće u bitnim preokretima filma. Kroz pomenute numere radnja se razvija, likovi postaju slojevitiji, a cela fabula jasnija. Za razliku od klasičnih filmskih formi akteri često gledaju u kameru i pevaju u nju, obraćaju se publici pesmom, kao u pozorištu. Podržanr mjuzikla je Mjuzikl-Komedija (mi nemamo pojam za to?) koja spaja igru, pesmu i dozu humora u fabulu.
Mjuzikl je nastao kao logičan nastavak pozorišnih mjuzikala koje su prenesene na platno. Neretko su mjuzikli zapravo filmske verzije predstava koje su postigle veliki uspeh. Glavna razlika između pozorišnog i filmskog mjuzikla je scenografija, koja je u pozorištu često ograničena na svega par scena.

[size=1,5]Pogledajte filmić. Ova debela ženica u crvenom koja igra sve u šesnaest je Džon Travolta.[/size]
Korisnikov avatar
By decko
Zar nije skoro bila slicna tema? :)

on:

Ne bas, iskreno, mislim da sam pogledao mozda samo 2 mjuzikla i to je to...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by decko
Zar nije skoro bila slicna tema? :)

Ja se nešto ne sećam. Bila je pre Nove Godine neka rasprava o mjuziklima, mislim da je MrDee započeo, ali nije u formi pitanja ... Mislim da je bila rasprava o nekom konkretnom mjuziklu.
Korisnikov avatar
By starky
Obozavam ih...i imam ih brdo,a neke sam gledala mnoooooooogo puta...I volim i filmske i pozorisne...:)
Korisnikov avatar
By ns.happy
jao voooolim! :hyper: pretpostavljam da je svima jasno da je kao i svakom geju moulin rouge jedan od omiljenih filmova uopste, a jos bih dodao i cikago, the chorus line, carobnjak iz oza...
Korisnikov avatar
By KiWi

Ne treba zaboraviti ni Charlie and the Chocolate Factory sa fenomenalnim Umpa-Lumpa pesmicama :D Čak mislim da je i originalna verzija iz 1971 bila mjuzikl.

Tu je naravno i Evita, Singin' in the rain, Grease, Mary Poppins, Jesus Christ Superstar, pozorišni mjuzikl Cats, Bartonov The nightmare before Christmas, DreamGirls, The Producers ... jao bre ima ih baš dosta koji su dobri :D

A negde sam pročitao da je i Sweeney Todd mjuzikl :D
By Ulix
Ne volim ih.
Ne razumem tu potrebu da neko peva scenario, umesto da lepo prica. :)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Volim Chorus line i Briljantin.
Mozda jos neki, ali trenutno ne mogu da se setim.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Volim skoro sve mjuzikle!

Najvise Moulin Rouge i The sound of music a od skora i LES CHANSONS D'AMOUR...

Jedina dva mjuzikla koja mi se nisu dopala su Sweeney Todd i Across the universe koji su mi skrnavljenja mjuzikla i olicenja dosade.

Ovaj film vam mnooogo preporucujem!

Slika
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Volim mjuzikle.
Uzivam u dobrim glasovima, muzici, plesu i ni malo mi ne smeta sto ne izgovaraju tekst :D
Najvise mi odgovaraju po harmonijama oni stari holivudski filmovi, Fred i Dzindzer and Co...
Bogate toalete, fantastican ples, kvalitetna muzika - opustanje i uzivancija :)

Kosa, Moje pesme moji snovi, Chorus line, Bal na vodi, Carobnjak iz Oza, NY, All that jazz, Cry baby, Footloose, pa svi oni sa Elvisom, pa sa MM ... mogao bih i dobar deo Diznijevih crtaca da svrstam na ovu listu...
By Paranoid Androgynoid
volim.. :love:

omiljeni (za sada, imam u planu vec duze vreme da pogledam par) svakako Chicago.. odmah zatim Moulin Rouge :sweet: (ne zato sto sam peder, jer nisam :giggle: vec zbog boja, kamere, i nicole :love: i mcgregora koji su mi omiljeni glumacki duo :leviathan: ) .. i Hair, kao klasik iliti evergreen :) odrasla sam na tom filmu..
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne'am nista protiv.. Glasah za trecu opciju.

..

Ako je film dobar, svakako mi nece smetati..

Jedan od mojih omiljenih musicla je, doduse animirani, film 'Nightmare Before Xmas' by Tim Burton.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Khm, sad sam glasao i video opciju sa indijskim mjuziklima.
Volim i njih! Veselo, veselo :dance:
Jeste da su uglavnom lake teme u pitanju ali npr. Monsunska svadba(koju obozavam) i Fanaa su bas suprotno, prilicno skakljive teme, teske ali ispricane ne kroz dramu vec kroz mjuzikl. Prica gubi na efikasnosti i snazi poruke ali mi je ok i ovako...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ulix
Ne volim ih.
Zamisli film bez muzike (dobro, znam da postoje i nemi filmovi i oni zvucni bez muzike). Zasto muzika kad ima teksta? A zasto slike, kad moze samo tekst? :giggle:

Zasto ljudi plesu? :dance:

Sve zavisi kako je mjuzikl uradjen. Scene u kojima glumci pevaju mogu na razne nacine da se shvate, opet zavisi od filma. Recimo, u filmu "Ples u tami" Bjork nam pesmom docarava njen unutrasnji svet. Nije isto kad samo kaze: "Dok radim, ja cujem muziku" i kad uz muziku sve to otpeva. Covek bolje razume njene misli, njenu bol itd. Film ima i audio i narativnu i vizuelnu prirodu.

Muzicke scene mogu odlicno da prikazu apstrakcije, opsesivna stanja, stanja zaljubljenosti, misljenja masa, mogu da povise intenzitet, one konstruisu ritam. Cesto su smestene u delovima u kojima se nesto sumira, filtrira i sintetise. Nekad je mjuzikl forma kojom se pokazuje razglednica, dakle nesto sto je zacementirano ogranicenim pogledom. Nekad film plese sa publikom i uvlaci je u sebe. :giggle:
Korisnikov avatar
By Lunja
Jedan od omiljenih mi je "mini-mjuzikl" iz Almodovarovih Visokih potpetica - scena u zatvoru. :love: :love: :love:

''

Film Eni mi je obelezio detinjstvo, a pod stare dane sam se navukao na Moulin Rouge, valjda jer je skroz gay. :D

Da, volim mjuzikle.
Korisnikov avatar
By svejedno
E i 'Chocolate factory' ali ona prva - Willy Wonka.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Ulix
Ne volim ih.
shock... slazem se sa cika ulixom... :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Judy Garland - Somewhere Over The Rainbow :love:

''
Korisnikov avatar
By Tot
Mjuzikl, svakako! Često je mnogo lakše vokalno - muzički uklopiti neku savremenu priču, više približiti načinom izraza današnjem recipijentu nego, recimo, operom; probavljiviji tempu mnoštva svakodnevnih situacija.

"Gde prestaju reči, počinje muzika", reče veliki nemački klasik. Muzika je iznad reči.

I prozni izraz procenjujem muzičkim kriterijima; štaviše, to je vrhunski kriterij.

Sunce, hvala ti za Fanny Ardant. Divim joj se!
Korisnikov avatar
By Morpheus
Da,volim ih.....Prvi koji sam odgledao bio je Annie....Ali tu su i Kosa,Hairspray,Cabare,Dreamgirls......
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Tot
"Gde prestaju reči, počinje muzika", reče veliki nemački klasik. Muzika je iznad reči.
Tacno je. A i samu muziku ne mozemo uvek opisati recima, nego pokretom.
Originally posted by Tot
Sunce, hvala ti za Fanny Ardant. Divim joj se!
Znam da je ona tvoja ljubimica! :love:
Korisnikov avatar
By Blady
Obozavam, Ples u tami mi je omiljeni.... :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sunce
Judy Garland - Somewhere Over The Rainbow :love:

''
awww... :sweet:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Da li su Moje pesme, moje snovi i The sound of music isti film :puzzle: ? Ako nisu, koji je originalni naziv za film Moje pesme, moji snovi?

on topic:
Volim mjuzikle :) .

:sesir:
NOX
By Çâðê_DUP
Originally posted by Sunce
za Angelinu777:

''
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

Šta mi uradi..ulepšao si mi dan, eto šta mi uradi... :radosnice:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!