Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
Originally posted by sleepingsun
hm hm dobra tema ..ne bi me dugo,al evo ekstra povoda..
xe xe fem fem pa ovo mi oduvek bi problem..em sam bi..pa tu vec diksriminacija tipa ne ne ti se samo tripujes ,a u stvari si gay..jer ne daj Boze da je zaista moguce da se neko zaljubljuje u osobu,ne u pol..a onda kad sam fem riba koja zeli istu takvu ribu neeeeeeeeeee nije moguce...
Dear, pa i ja kao neka vajna lezbejka se zaljubim u osobu, ali kapiram da hoćeš da kažeš; ako ti polni organ nije važan, iliti fizionomija, ti bi se zaljubljivala i u muškarce. No, dobro, nisam ja od onih lezbejki koje tvrde da im je bitna isključivo duša, nisma toliko licemerna. Ali, opet nisu cice (grudi) i ženska stvar (ovo me podseti sad na baba Olgu iz FMD) razlog mog zaljubljivanja (retkog) u devojke. Možda nekakav senzibilitet, povezan sa privlačnom konfiguracijom.
A ono što meni nije jasno jeste da osobe koje te kritikuju (I presume lezbejke) nisu svesne da mnoge stvari koje one rade i koje jesu su za 70 odsto populacije ne samo nemoguće, već pljuska čovečanstvu i prirodi majci direktno u lice! Toliko o toleranciji!
A ja ti kažem, dobro došla draga biseksualna fem devojko, raskomoti se i podeli s nama sve što ti u srcu zaigra! :kolo:
a opet uz sve duzno postovanje..to uopste nisam vidjala u gay clubovima...hvala bogu sad redje i zalazim..i cini mi se ono malo takvih devojaka kojih ima..cuce negde na strejt mestu da ih pronadjes i dokazes da..yeas..it is possible to find a girly girl..who likes girls.
p.s.izvinjavam se na romanu..al tema me dotakla:joint:
Upravo tako, dear, to jeste femicama veliki problem.
By Çâðê_DUP
i da..nije problem u tome da takve devojke ne postoje..ako ima 300 prelepih pedera mora postojati i 300 prelepih femica.ngo ih nema nigde jer su se sve posakrivale u misje rupe i cekaju da im padne neko s neba..
Naravno. A možda su samo izgubile svaku nadu i ne žele da se izlažu neprijatnostima, tj digle su ruke. Lakše je biseksualnim femicama, jer će možda naći dečka, mada će uvek biti jedan deo sebe koji je potisnut, i za čijim ostvarenjem žude, u potaji :povez: Ove druge su već pregorele, ili se bave nekim drugim stvarima, a ja se nadam da su se pronašle iliti da će se pronaći. Nada umire poslednja :)
Ja mislim da najvece predrasude poticu upravo od gay populacije koja sve stavlja u isti kosh ..i svi koji su a bit different..ma pali.Jos i tripovi vecine od monogamije i vezivanja..to vec da ne pominjem.pATETIC:joint:
Ljudi teže fijokama, jer onda ne moraju da naprežu mozgiće..lakše je inkorporirati se u stado, nego misliti svojom glavom. Put usamljenika niko ne želi.
Naravno, ne može se žrtvovati vlastiti integritet, jer poenta svega jeste upravo taj isti integritet.. recimo, moja poenta da dođem na forum (još pre kad sam živela u iluziji da je to neka institucija i da služi za socijalizaciju lgbt populacije) bila je da budem baš ono što jesam. Od početka se od mene na neki način indirektno iskalo da budem što nisam, da pravim trule kompromise.

Nisam mnogo društven tip, a i ne krećem se po čoporima, niti pravim trule kompromise, tako da to nema pojma. Ipak, koliko sam ja skapirala radi se o vrlo malom krugu ljudi koji ne definišu lezbejke, ono što one jesu. Na svu sreću. Inače, ne bih bila nimalo blagonaklona prema lesbian populacije u razgovorima sa str8 ljudima ili nekoj drugoj situaciji.

Ipak, femice moraju da skapiraju da se za svoje mesto pod suncem moraju izboriti same. Ovo ti je isuviše malo mesto? Ok, promeni grad, promeni državu, bolje i to nego da završiš kao autohomofobična riba koja se vuče po str8 mestima, čuči i čeka da joj s neba padne/priđe neka Charlize Theron koja je lezbača na kub, ali eto, slučajno se pogrešno parkirala, ili se sklonila od kiše..
Korisnikov avatar
By sleepingsun
hm..pa vidis ja se i dalje nadam da ce neka Charliz da mi naleti..jer desilo se da su od ove 2 koje pomenuh obe bile boginje..u svakom smislu te reci..kad dobijes lepotu u fizickom koja se poklapa sa onim iznutra..a ne suplju lepotu...ali i dalje sam pasivna..srecom pomirih se s best drugom koji je gej..pa ako se ovih dana nakanim da odem u gay club ..muvace on za mene..samo se nadam da ce pre toga on mene da napije da ne pobegnem ako se ispostavi da je ta riba gay.bi. :blenta:
Al da ..ne bih nazvala te malobrojne slucajeve usamljenicima..pre hrabrima..i dostojnima ljubavi..jer ako verujes u prave stvari..i ne libis se da cekas..i ne pristajes na kompromise..to ces i da dobijes..
A ako ti je zivot satkan od straha i zelje da ispovredjujes sto vise njih da ne daj Boze ne bi neko pre zajebao tebe..samo napred..nikad nisam bila u tom filmu!!Ili ako varas..imaj covece 300 sema za 300 veceri..nemoj nekog da setas..a pored imas 300 kombinacija..to nije nimalo kul..vec dzukelecii kukavicki..
a femice..pa one koje zaista zele vezu/ili sta vec s ribom..kontam da ce se kad tad potruditi da to dobiju..
ili ce zbog neistrazene te strane sebe..
u braku prevariti muza i pobeci s nekom osedelom nikakvom lezbacom jer nece naici ikad na nesto better..ili u prevodu,prosao voz sestro!:zvizdi:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
da..izvinjavam se svima na avataru..kad ga stavih pre par dana..bi interesting..al sad je fuuuuuuuj:neto:
menjam za par dana..kad dojem u ns na cable net..
nego,da..naravno da je bitna dusa..al mora i nesto da te privuce jebem mu..ali the real problem so primetih u gay svetu..svi se utrkuju da pojebu/kad vec moram bit prosta..da pojebu sto vise ljudi..imaju po 3,4 kombinacije u isto vreme..kao da je poenta izgustirati sve zive ljude u gay svetu..sta udaars crte ko ti je jos ostao..naopako.. :tuc:
Pa kako i neka fem riba da bude normal i da veruje u real things..kad takve stavri postoje.Meni nikad nije bio fetis da imam ribu koja je sirila noge i bila sa celim coporom riba..uf..muka mi i da pomislim.Tip moze da jebe/opet cu bit prosta..al kad zavoli brate ne pusta..i smiri se.Zene su tu vec malo evci djuberi..sad da ne bude kao diskriminacija..al cini mi se da su tipovi mnogo iskreniji..i bolji ljudi:hyper:
By Çâðê_DUP
hm..pa vidis ja se i dalje nadam da ce neka Charliz da mi naleti..jer desilo se da su od ove 2 koje pomenuh obe bile boginje..u svakom smislu te reci..kad dobijes lepotu u fizickom koja se poklapa sa onim iznutra..a ne suplju lepotu...
Znam, dear, imala sam i ja ti boginju lepote o kojoj roman sad pišem. I nisam je upoznala ni na chatu, ni na forumu, ni na žurci. I dugo smo bile zajedno, upravo pišem roman o njoj, kakav je utisak na mene ostavila, ah ja sam ti sva u 19. century, romantik i vitez!. Ja sam na dve strane tog romana dala opis i viđenje njene lepote koja za mene nije bila samo fizička. Njena lepota bila je ideal svih neistomišljenika.
Ako njenu lepotu poredimo sa lirskom pesmom koja i kad je uspela u prenosu svega sjajnog i uzvišenog, ima po neko nesazvučje ili korigovani nedostatak koji izvežbani čitalac ili pesnik može da oseti, Ona sama bila je ne samo jedan uspeo stih, ona je bila ranjena savršenstvom, cela pogođena pesma.
Al da ..ne bih nazvala te malobrojne slucajeve usamljenicima..pre hrabrima..i dostojnima ljubavi..jer ako verujes u prave stvari..i ne libis se da cekas..i ne pristajes na kompromise..to ces i da dobijes..
Ljudi koji su hrabri i zaista dostojni ljubavi i sve to što si navela, percipirani su u našem pragmatičnom dobu zbog svoje osećajnosti, i traganja za pravom ljubavi, iskrenom emocijom etc kao isfrustrirani sanjari i najčešće su neshvaćeni i usamljeni. Ipak, kako kaže Sinatra "I did it my way". Pa kako drugačije? :)
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ma..sanjari malo morgen..bolje ziveti 1 adn kao jebeni car /opet psujem ..1 dan zaljubljen i srecan sa pravom osobom..pa posle nek opusteno zivim 100 godina kao pacov.. :doh:
ma..svet je i postao takav jer niko nema petlje..svi se hvataju za prvo sto naidje jer neeeee ne mogu ja bolje..a kad naidje ono pravo..da nije doslo prerano..sto bi rekla 1 moja amiga..chikenitas..
nego,mene nesto interesira..pa sto viteze ti pusti tu tvoju boginju da ode? :sladoled: :doh:
By Çâðê_DUP
ma..sanjari malo morgen..bolje ziveti 1 adn kao jebeni car /opet psujem ..1 dan zaljubljen i srecan sa pravom osobom..pa posle nek opusteno zivim 100 godina kao pacov.. :doh:
ma..svet je i postao takav jer niko nema petlje..svi se hvataju za prvo sto naidje jer neeeee ne mogu ja bolje..a kad naidje ono pravo..da nije doslo prerano..sto bi rekla 1 moja amiga..chikenitas..
nego,mene nesto interesira..pa sto viteze ti pusti tu tvoju boginju da ode? :sladoled: :doh:
Nije ona otišla, ja sam.

U2U

Inače, ni ja ne bih bolje sročila, mahom se slažemo u većini stvari na ovoj temi. No, kako da pomognemo našim femicama? :novinar:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
kako pomoci??pA ajmo osnovati temu gde ce pisati samo femice koje imaju same probleme..da se bolje upoznaju..razmene iskustva..ko zna mozda se rode neka new friendships..pa i neka ljubav..eh ta ljubav:angel:
ja sam uvek optimist:serlok:
Korisnikov avatar
By EYA
femm2femmm kao i butc2butch kao i femm2butch kao i musko2zensko kao i str82gay kao i tetkica na tetkicu kao i ˝normalan za normalnog˝ kao i ˝extra za extra˝... sve je to legitimno i potpuno razumljivo... ljudi biraju sebi kompatibilne.... neki unapred ˝znaju˝ko im je kompatibilan, a ko nije...
ok! samo napred! zivite svoj zivot najbolje sto umete...
ali ako postoje ljudi koji se zaljubljuju u ljude, bez obzira na njihov pol, rod, versku, nacionalnu i ostale opredeljenosti, onda je logicno zakljuciti da svi koji unapred tripuju sta hoce (nece) zapravo imaju predrasude...

Originally posted by Angelina777

Lakše je biseksualnim femicama, jer će možda naći dečka, mada će uvek biti jedan deo sebe koji je potisnut, i za čijim ostvarenjem žude, u potaji :povez:
evo jedan tipican primer predrasude o bisexulacima: ˝oni uvek zele da imaju kontakt sa oba pola, i ako ne ostvare oba, jedan ce im uvek ˝cepati dušu˝
Ipak, femice moraju da skapiraju da se za svoje mesto pod suncem moraju izboriti same. Ovo ti je isuviše malo mesto? Ok, promeni grad, promeni državu, bolje i to nego da završiš kao autohomofobična riba koja se vuče po str8 mestima, čuči i čeka da joj s neba padne/priđe neka Charlize Theron koja je lezbača na kub, ali eto, slučajno se pogrešno parkirala, ili se sklonila od kiše..
femice postoje.
ja ih vidjam i srecem... neke od njih hoce da budu sa muskarcima, neke sas butchicama, neke sa femicama, neke sa muzicarima, neke sa sportistima, neke sa skupim kolima, neke sa politicarima.... kao i sve ostale kategorije ljudi (samo da napomenem da ne postujem kategorije i etikete koje ljudi lepe sebi i drugima na chelo).
ako femice imaju problem da se spandjaju sa drugim femicama, ja zaista ne mislim da im taj problem stvara bilo ko drugi sem njihove predrasude o sebi (i sebi slicnima).

a o predrasudama koje prate sve moguce identitete ne zelim da raspravljam jer ne uvidjam kako je to teze femicama da se izbore sa ˝mrakom˝koji ih okruzije od recimo butchica, femm geyeva, str8 looking pedera, ili crnaca u kini...
By Çâðê_DUP
Originally posted by EYA
femm2femmm kao i butc2butch kao i femm2butch kao i musko2zensko kao i str82gay kao i tetkica na tetkicu kao i ˝normalan za normalnog˝ kao i ˝extra za extra˝... sve je to legitimno i potpuno razumljivo... ljudi biraju sebi kompatibilne.... neki unapred ˝znaju˝ko im je kompatibilan, a ko nije...
ok! samo napred! zivite svoj zivot najbolje sto umete...
ali ako postoje ljudi koji se zaljubljuju u ljude, bez obzira na njihov pol, rod, versku, nacionalnu i ostale opredeljenosti, onda je logicno zakljuciti da svi koji unapred tripuju sta hoce (nece) zapravo imaju predrasude...
Ali ako postoje žene koje imaju kriterijume i znaju šta hoće od druge žene, iuključujući njihov pol i rod, hoćeš implicirati da te žene imaju predrasude, jer nisu omnirodne i omniseksualne? Ponekad je "ograničiti se" znak dobrog ukusa. Ne treba se prežderavati, niti svaštojebariti da bi se dokazala neka tzv tolerancija. Ovo je tema za ugrožene živuljke, a ako se smatraju ugroženima, sigurno je da postoji dinamika koja pulsira iza toga. I zato ova tema služi.

Nijedna tolerantna queer teorija neće me nagnati da krnem svoj jezik u usta ženi koja me ne privlači, ma kako ja ispadnem sad nevarijabilna i zadrta. Upravo ja hoću da me se oslobodi od te silne slobode koju osećam kao čeljusti kaveza. Ja imam predrasude zato što znam šta hoću, što moje telo zna na koga pali? Ne slažem se. Poznajem svoje reakcije i erekcije i one nemaju veze sa leptirići šarenići teorijama uma i praznine, i hipi pokreta..

Dakle, ja nigde ne govorim da si se ti malo pogubila u svoj toj slobodi, ali moram ti reći, tako osveštenoj, živi i pusti druge da žive i nemoj im govoriti kako imaju predrasude samo zato što imaju svoj stav i znaju šta žele.
EYA
evo jedan tipican primer predrasude o bisexulacima: ˝oni uvek zele da imaju kontakt sa oba pola, i ako ne ostvare oba, jedan ce im uvek ˝cepati dušu˝
Rekoh da imaju izbor više, pol više kao alternativu. Možda im neće cepati dušu, ali svakako će ih rajcati s vremena na vreme..eto na primer, ja se uvek setim Domaćice iz Hrvatske i nikako ne mogu da je nabavim, a cepa mi se duša, htela bih da je malo okusim, da se podsetim na stare dane..osim toga, sve to varira od biseksualca do biseksualca. Moj je neki utisak da je ovih što im se "cepa duša" više..možda grešim.
femice postoje.
ja ih vidjam i srecem... neke od njih hoce da budu sa muskarcima, neke sas butchicama, neke sa femicama, neke sa muzicarima, neke sa sportistima, neke sa skupim kolima, neke sa politicarima.... kao i sve ostale kategorije ljudi (samo da napomenem da ne postujem kategorije i etikete koje ljudi lepe sebi i drugima na chelo).
Tacno, a mi iz femme jugenda smo odlučili da pokrenemo temu FEMME/FEMME dinamika. Sledeći put ćemo imati u vidu tvoj predlog i otvorićemo temu: kad femice vole oficire.
ako femice imaju problem da se spandjaju sa drugim femicama, ja zaista ne mislim da im taj problem stvara bilo ko drugi sem njihove predrasude o sebi (i sebi slicnima).
Predrasude generalno prate sve identitete, prate i crnce u kini, ali činjenica je da kad ja uđem u gay klub, od celog kluba svidi mi se, 1, eventualno 2 devojke..al ne znam na koju bih im foru prišla kad im prosto na čelu ne piše da su gej, jer se na njima ne vidi da su gej...niti meni.
Ili npr pederi se tu pogledaju i znaju ko je tu ko, jer retko koji str8 muškarac će doći na takozvani pederbal....a kod riba krš stejterki doalzi u gay clubove.. možeš da sumnjas, a nikako da provališ. Pročitaj moje postove na prvoj strani i članak o INVISIBLE LESBIANS.
Korisnikov avatar
By EYA
DA, impliciram da sve osobe (ne vazno da li su gay, lez, str8,ili nesto 16-to) koje unapred odbace sve osobe koje ne spadaju u kategoriju osoba koje ove prve umisljaju da jedino mogu zgotiviti jesu osobe koje su pune predrsuda i ˝na gubitku˝
ako ja necu da pricam sa tobom jer ti nisi look like tip osobe koji ja zamisljam da meni prija, to je najverovatnije moj gubitak.
ako pricam samo sa osobama koje liče na ono sto ja volim, a svaka od njih me odjebe, kao tebe, onda je to opet moj gubitak... i na kraju veoma lako mogu zakljuciti da ˝nema srodne dushe na sceni˝ a neko drugi ce zakljuciti da sam veoma povrsna osoba.

UKUS o kom pricas je sasvim razumljiva kategorija u slucaju da stravrno nesto okusim.... ali ako za neku hranu, osobu, stvar, situaciju... unapred kazem da je neukusna, onda se tu ne radi o mom stvarnom ukusu za hranu, osobe, stvari... vec mojim predrasudama.

srt8 muskarci dolaze na gay zurke jednako kao i str8 zene... jel neko moze ovo da ospori?
ja kad mi se neka OSOBA svidi, uopste ne razmisljam unapred o tome da li je zauzeta, lez, bi, str8, queer... vec joj stavim do znanja da mi se svidja pa ako joj to nesto znaci - igramo se :cuddle:

i na kraju, samo da kazem, da je stvar percepcije sopstevnog identiteta jednako nerealna kao i sve druge percepcije... te, tako, ja tebe percepiram kao ne-femmm zenu. mozda obe nismo u pravu :puzzle:
By Çâðê_DUP
DA, impliciram da sve osobe (ne vazno da li su gay, lez, str8,ili nesto 16-to) koje unapred odbace sve osobe koje ne spadaju u kategoriju osoba koje ove prve umisljaju da jedino mogu zgotiviti jesu osobe koje su pune predrsuda i ˝na gubitku˝
ako ja necu da pricam sa tobom jer ti nisi look like tip osobe koji ja zamisljam da meni prija, to je najverovatnije moj gubitak.
Pa onda ti, po toj logici, možeš reči svakoj lezbejki da je površna i da je unapred odbacila muškarce, i da svi ljudi treba da budu biseksualci. Nisam govorila o pričama i o druženju, već o emotivnim vezama, seksu, koje ne mogu ostvariti sa osobama koje me fizički/seksualno, kako god, ne privlače. Kod mene su te dve stvari, druženje i seks, odvojene.
ako pricam samo sa osobama koje liče na ono sto ja volim, a svaka od njih me odjebe, kao tebe
U nedostatku argumenata, postaješ lična? Znaš nešto što ja ne znam?

:lezkiss:
UKUS o kom pricas je sasvim razumljiva kategorija u slucaju da stravrno nesto okusim.... ali ako za neku hranu, osobu, stvar, situaciju... unapred kazem da je neukusna, onda se tu ne radi o mom stvarnom ukusu za hranu, osobe, stvari... vec mojim predrasudama.
Ne moraš pojesti pun tanjir hrane da bi shvatila da ti se ne sviđa. Osim toga, postoji i čulo mirisa.
i na kraju, samo da kazem, da je stvar percepcije sopstevnog identiteta jednako nerealna kao i sve druge percepcije... te, tako, ja tebe percepiram kao ne-femmm zenu. mozda obe nismo u pravu
Tvoje pravo i tvoja percepcija. A sad ako bismo mogli da se vratimo na temu, upitnik je na prvoj strani.
Korisnikov avatar
By EYA
izvini, dodavala sam nesto u prethodnom postu :zastava:

bas zato sto znam da si mislila na emotivne veze sam i navodila primere koji (iz mog ugla) omogucavaju istinsku vezu medju ljudima, a to je neko emotivno poklapanje i razumevanje.... do kog sigurno ne moze doci ako gledas samo spoljni izgled i ponasanje na osnovu kog neke osobe svrstavas u kategrije, a zatim tim istim ljudima dodelis neke osobine koje mislis da te kategorije moraju da imaju.

ako hoces emotivnu vezu sa nekom osobom, onda je valjda bitno da ta osoba odgovori na tvoje emotivne zahteve, a daleko od toga da su svi muskarci MUSKARCI ili sve zene ZENe, ili sve butchice grube, a sve femice nezne. ako priznajes kvir teoriju onda ti je valjda jasno da neko moze spolja da izgleda kao femm, a da u sexu i/ili emocijama bude potpuno aktivan/a, tj raznorazne kombinacije svega toga.

naravno da ne moras pojesti pun tanjir necega da bi rekla da ti se ne svidja, ali bar moras probati :neznam:
Korisnikov avatar
By EYA
jel ti dobro? ponavljas se...
By Çâðê_DUP
Tehnička greška.
Da, dobro mi je. Hvala na pitanju.
Bila sam ti otkucala odgovor na zadnji post, ali se negde zaturio, a sad me mrzi opet da kucam. :mucka:
By Çâðê_DUP
Originally posted by EYA
bas zato sto znam da si mislila na emotivne veze sam i navodila primere koji (iz mog ugla) omogucavaju istinsku vezu medju ljudima, a to je neko emotivno poklapanje i razumevanje.... do kog sigurno ne moze doci ako gledas samo spoljni izgled i ponasanje na osnovu kog neke osobe svrstavas u kategrije, a zatim tim istim ljudima dodelis neke osobine koje mislis da te kategorije moraju da imaju.
Nigde ja drugačije ni ustvrdila nisam. Meni je lično cela ta papazjanija oko kategorija totalno nesuvisla, ono što ja znam da su lepe osobine uvijene u lepe kutije koje se često percepiraju baš od DRUGIH kao femme kutijice, ono što je meni potrebno, pa čak ni to ne bi bilo dovoljno, jer bih mogla da navedem niz predivnih osobina kod osobe koje me, ako me ovako pitaš privlače koliko i srazmeran i skladan nos, a opet da se ne zaljubim u tu osobu. Ono što sam ja sinoć iskucala jeste da kao što ti kod mene vidiš pickanje oko kategorija i estetski element za koji možda (koliko sam razumela) smatraš da egzistira u čitavoj prirodi koja karakteriše moj odabir, da ne upotrebljavam tehničku reč proces, ja te moram razuveriti:

ja jesam esteta, meni je jako važan sklad lica, srazmera i još kojekakvi moji tamo neki kriterijumi. Ali, ono što je meni kao esteti najbitnije jeste sklad i lica i duše. To znači da osoba mora da za mene iznutra znači energijom i koječega što je ugrađeno u moj čip JA ŽELIM i što je (ne)utoljiva težnja moje tanane prirode koja naginje lepome.
Nešto što samo po sebi ima idealne crte, a prazne, za mene ideal nije.

Izgled i ponašanje svrstavaju kroz raspoređivanje po klubovima, odeću, gestikulaciju, ponašanje same devojke, ja ih na osnovu toga percepiram manje lepim terminima i netačnim, npr bahata, kamiondžija, muškarača, ili u slučaju onih drugih: droljasta, natečena buba, nalakirana folerka, ženstvena, but too much. Ili: sta je ovo brate mili. Zar ne zvuči lepše: femme, butch i andro?

Ja u potpunosti sledim model koji drugi zadaju i koji su zadali sami sebi. Femica je po pravilu dugokosa lepotica, nežnog ponašanja, a opet sam videla andro devojke koje mogu u meni izazvati nesavladivu reakciju, i tada potražim neke druge osobine, koje ako se poklope, bar neko vreme, izazivaju moju fasciniranost, nakon koje nastaje duboka tišina u mome umu, jedno vreme, dok srce i stomak obiluju i bave se izražavanjem emocija.
ako hoces emotivnu vezu sa nekom osobom, onda je valjda bitno da ta osoba odgovori na tvoje emotivne zahteve, a daleko od toga da su svi muskarci MUSKARCI ili sve zene ZENe, ili sve butchice grube, a sve femice nezne.
Sa ovim se slažem.
ako priznajes kvir teoriju onda ti je valjda jasno da neko moze spolja da izgleda kao femm, a da u sexu i/ili emocijama bude potpuno aktivan/a, tj raznorazne kombinacije svega toga.
Da, naravno. To nije sporno. meni je čak veoma zanimljivo i privlačno i ponašanje koje maltene naginje na butch, a spolja izgleda kao femme.
naravno da ne moras pojesti pun tanjir necega da bi rekla da ti se ne svidja, ali bar moras probati :neznam:
Pa probala jesam, išla sam ja par puta protiv sebe u životum sva sreća na vreme sam se dotakla, za razliku od mnogih koji nisu doživeli to prosvetljujuće iskustvo. Probala sam da spustim svoje kriterijume, da se uhvatim za deo slike koji mi odgovara, i izgubila sam na tren sve konekcije sa samom sobom, ali to je deo procesa koji je za mene bio isceljujuć i od tad više cenim neke svoje osobine, a katkad čak i duboku naklonost prema svojim "ograničenim, uskim" gledanjima na svet, površnim, jer možda i nisu precizni i ispravni, ali su moji.

Ono što meni smeta (uslovno rečeno) u tvom načinu razmišljanja, jeste negacija tela, dakle, ideš u neku krajnost mešanja baba i žaba, osobina koje su prijatne za druženje i osobina koje su prijatne za želju da s nekim gradiš emotivnu vezu što uključuje posvećenost na dubljoj razini i seksualnu privlačnost. Takođe mi zapada za oko, kako da kažem, isticanje nekih opštih osobina ličnosti koje kod tebe prave senzaciju, a koje za druge ne moraju da budu ništa posebno, čak su i odbojne. Slično neka bude i sa mojom "površnošću". Što bi naš narod rekao, i duša i zubi.

(evo jednog Lunjinog brilijantnog posta na ovu temu, iskopala sam ga kao ilustraciju svog mišljenja)
Originally posted by Lunja
(Skoro) Svi, i mushkarci i devojke, obracaju paznju na fizicki izgled.
Evo, ja obracam paznju i zaljubljujem se samo u mushkarce koji su MENI mnoooogo lepi i simpaticni, sto moze (a ne mora) da se podudara sa opshteprihvacenim standardima lepote - koji, po meni, predstavljaju subjetktivne dozivljaje lepote vecine ljudi.
Fizicka lepota je ono sto prvo ugledam, a to su: pogled, ochi, obrve, faca, osmeh, drzanje, glas, miris, faca, telo,... Tek kasnije se upoznajem sa osobom, manama i vrlinama, koje takodje utichu na moju zaljubljenost u mushkarca. Ne mogu da se zaljubim u fizichki neprivlachnu osobu, jbg...
A ako je neko divan kao osoba, interesantan, dusha od choveka, mio i drag, bicemo prijatelji. Fizichki izgled - nebitan
Slazem se sa Angelinom777 da su neki ljudi objektivno lepi (sto odmah implicira da drugi nisu... whatever...)

A da je klasifikacija na femme, butch i andro glupost, to sam ustvrdila još kad sam prvi put zakoračila u tzv lez vode. Onda se pitam, zašto lezbejke, tako samosvesne prema svome unutrašnjem biću, zašto nisu raznovrsnije u pokazivanju, jer "svako biće je svemir", već mi sve deluju na isti kalup onako kad uđem u klub, na prvi mrak. Mislim bi i ti, kao i te osvešćene, produhovljene duše, trebalo da malo kritički pogledaš na svoju teoriju boja, jer o njoj imaš malkice previsoko mišljenje, a raznovrsnosti ni od korova, moje skromno mišljenje.

Ukoliko sebe nazoveš vrhovnim sudijom tuđih karaktera (a tako ti postovi zvuče, a možda ja treba da promenim trubicu u uhu, videćemo) , ja ti zaista ne mogu uzvratiti lažnim komplimentom, jer osećam da ti on ne bi bio od pomoći, a i time se ne bavim. Evo, npr sa zavišću konstatujem, ali i istovremeno mi je drago kad se svaka tema lepo pokrije, da Diskusija o BUTCH FEMME dinamici teče na 13 strana, sa sve šaljivim dosetkama, jer se svi tu nekako vide i prepoznaju. Ili je devokIca mnogo senzibilisanija od mene. A možda ta tema samo više odgovara svima.

Međutim, ja sam u svom životu srela krš devojaka koje imaju, uslovno rečeno PROBLEM koji sam ja iznela na prethodnim stranama. I želela bih da pišu o tome, jer ne znam ni ja sama čega se boje. Kako smo se RA i ja onomad našalili, kad butchice nisu dosad bile Anđelinu, ne bojte se, savršeno ste bezbedne. :kasalj:

Ja bih više volela i da me neko ispravi ako grešim, i da diskutujemo, zašto npr ti misliš da femice nisu ugrožene, ako za trenutak prestaneš da se praviš naivna, ne samo ti, već i drugi, a da to ne eskalira u neku nepotrebnu erupciju negativnih emocija i podrugljivih postova.

A ako hoćemo da izađemo iz fijoka, pa nećemo koristiti termin femica, niti bilo koji termin, i onda ćemo se slikovito izražavati, a to mi čak još više ide od ruke. Ne može mi neko govoriti da nisam videla nešto što sam videla, i da ja ne znam šta se meni sviđa. Ako se to što se meni sviđa zove femme, onda je to femme, ma kako ti percipirala i ma šta ti mislila o stanju i uzajamnom odnosu moje leve i desne strane mozga.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ah, interview....
-Da li se pojam femme u okviru lgbt kategorija i fijoka, izvodi isključivo iz butch/femme odnosa, kao što se pojam žena u okviru hetero fijoka izvodi iz odnosa muškarac/žena?
Femme, u okviru lgbt kategorije, je postao maltene opisni pridev. Ako si femme, znaci imas dugu kosu, sminkas se, nosis wonderbra i imas girly-girl odecu. Sto uopste ne mora da znaci, jer upoznah tzv. femme koje bi opusteno mogle da vozaju autobus koliko su zenstvene, ali jebi ga, imaju dugu kosu i nokte.
-Da li je homo butch/femme dinamika pandan hetero muškarac/žena dinamici?
Ne mislim da jeste. Kao sto rekoh, butch/femme se vise odnosi na stil oblacenja, dok u samoj vezi butch ne mora da bude dominantna niti da bude ta koja ce ciniti prvi korak, niti ta koja inicira sex i prva se spusta do klitorisa svoje drage.
- Šta znači biti femme van queer/lgbt konteksta i da li takva femme postoji, tj postoji u kontekstu heteroseksističkog viđenja?
Outside world, posebno u carobnoj zemlji Srbiji, nije upoznat sa terminologijom. Cesto sam na chatu "hvatala" muskarce koji se pretstavljaju kao lezbe tako sto bih ih pitala da li su butch, andro ili femme. Nikad ne znaju.
-Da li onda postoji i neka vrsta homoseksizma?
Ako postoji, zalazem se da se i taj seksizam unisti do pepela. Ako sam femme, ne znaci da se obavezno palim na butch ili da prihvatam bilo kakvu podelu uloga. Radim sta mi je volja. Izgledam kako mi je volja. Kome se ne dopada, fuck off.
-Ako ste zaista femme lesbian, kako će druge lesbians znati da ste vi lesbian?
Mogu da pitaju. A mogu i ja da stavim do znanja nekoj slatkici koja me odmerava da jesam... Uhvaceni pogledi, osmeh, nazdravljanje sa casom/flasom.konzervom i jedno mah-mah uglavnom pale.
-Mislite li da su femice njanjave i da očekuju da im druga femica priđe koja je takođe njanjava i očekuje isto?
Desava se. Zato i jesam za to da se zajebu podele uloga. Ustvari, najbolje bi bilo da svi kolektivno poradimo na nasim petljama i pocnemo da izrazavamo svoje simpatije.
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Izgleda da u fem fem dinamici nedostaje samo jedna stvar- HRABROST. Ako ti se svidja devojka, pa pridji joj, ako je str8 pozeli joj prijatno veche a u sebi vrishi SHTA KOJI VRAGA TRAZISH OVDE :) netolerantno ali dobar ventil zarazocharenje :D
Meni nije mesto na ovoj temi samo iz jednog razloga, jer OBOZAVAM buchice a i andro devojchice :) a shta da radim, volim kad joj na chelu pishe da voli zene vishe nego leba da jede :D a opet, i mesto mi je ovde, jer sam u vezi sa fem devojkom. Evo sinoc smo jedna drugoj duvale u lak za nokte (moj crven njen beo), i opet sam je grdila shto je stavila kilo pene (za kosu) na kosu a pola je otishlo na pod :) I naravno, opet su nas pitali da li znamo da je klub GAY :)
A da sad ja pitam, zashto volite fem devojke ? ZASHTO ? Jer lepo izgledaju, briju noge, mazu nokte, znaju shta je uvijach za trepavice i vole da ih tangica pomazi po guzi ? Mislim, volite fem jer su negovane i sredjene, umilno se smeshe i svojom lepotom shalju poruku svetu da vole da budu mazene i pazene ?
Fem devojke dozivljam kao mocne ratnice u ekstra dobrom oklopu :) prvo im primetim mozak pa onda duzinu noktiju, gde ovo drugo biva presudno (shalim se). Shta chini femicu, femicom, kilo do dva shminke i dobar parfem ? Srela sam fino izbrijane buchice, sa neznim mekanim rukama i vratovima namirisanim dobrim parfemima :) to shto se zovu buch je samo zbog vishka jedne stvari-HRABROSTI :) One VOLE zene toliko da im osvajanje ne pretstavja problem pa makar naletele na brdo odbijanja :) vidish oklop ratnice je njen um a ne korset plus shtikle.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Inner-Smile
Izgleda da u fem fem dinamici nedostaje samo jedna stvar- HRABROST. Ako ti se svidja devojka, pa pridji joj, ako je str8 pozeli joj prijatno veche a u sebi vrishi SHTA KOJI VRAGA TRAZISH OVDE :) netolerantno ali dobar ventil zarazocharenje :D
Meni nije mesto na ovoj temi samo iz jednog razloga, jer OBOZAVAM buchice a i andro devojchice :) a shta da radim, volim kad joj na chelu pishe da voli zene vishe nego leba da jede :D a opet, i mesto mi je ovde, jer sam u vezi sa fem devojkom. Evo sinoc smo jedna drugoj duvale u lak za nokte (moj crven njen beo), i opet sam je grdila shto je stavila kilo pene (za kosu) na kosu a pola je otishlo na pod :) I naravno, opet su nas pitali da li znamo da je klub GAY :)
A da sad ja pitam, zashto volite fem devojke ? ZASHTO ? Jer lepo izgledaju, briju noge, mazu nokte, znaju shta je uvijach za trepavice i vole da ih tangica pomazi po guzi ? Mislim, volite fem jer su negovane i sredjene, umilno se smeshe i svojom lepotom shalju poruku svetu da vole da budu mazene i pazene ?
Fem devojke dozivljam kao mocne ratnice u ekstra dobrom oklopu :) prvo im primetim mozak pa onda duzinu noktiju, gde ovo drugo biva presudno (shalim se). Shta chini femicu, femicom, kilo do dva shminke i dobar parfem ? Srela sam fino izbrijane buchice, sa neznim mekanim rukama i vratovima namirisanim dobrim parfemima :) to shto se zovu buch je samo zbog vishka jedne stvari-HRABROSTI :) One VOLE zene toliko da im osvajanje ne pretstavja problem pa makar naletele na brdo odbijanja :) vidish oklop ratnice je njen um a ne korset plus shtikle.
[/quote]

Što implicira da femice ne vole? :) Naprotiv, ja mislim da su to žene koje su najbliže pojmu lezbejke, sve ostalo je za mene queer.

O hrabrosti ne bih da diskutujem, jer to nema veze, po meni, sa femme identitetom /jedino ako uvedemo u diskurs takozvani muški i ženski princip i da nagađamo šta ko ima u izobilju/, već je to individualna osobina ljudska.

Ne bih rekla da su femme i butch klasifikacije toliko vezane za imidž, duge nokte. Ima i toga, ali ne smemo zanemariti crte lica i građu. What makes a girl "butch"? Short hair, a more "square-ish" face, generally tougher, is more inclined to do "guy" things, deeper voice, kaže gugl.

Butch" tends to denote masculinity displayed by a female beyond that of what would be considered a "tomboy."

Što se tiče femica na način na koji ih ti doživljavaš, mislim da opisuješ takozvane lipstick lesbians.

A lipstick lesbian is a slang term used to describe gay (lesbian) and bisexual women who exhibit feminine gender attributes, such as wearing make-up (thus, lipstick), wearing dresses or skirts and perhaps having other characteristics associated with feminine women.

an alternate term for "lipstick lesbian" is "doily dyke."

Postoje i takozvane GIRLY GIRLS, a term for a girl or woman who chooses to dress and behave in a traditionally feminine style, such as wearing floral dresses, blouses and skirts, and talking about relationships and other activities which are associated with the traditional gender role of a girl. It is an informal term and has also been adopted within the lesbian community by very feminine lesbians.

Ja konstrukt FEMME odvajam od konstrukta BUTCH po više osnova, a navešću samo jedan: jedne su ženstvene, a druge nisu. Ženstvenost izbija iz žene i kad obuče balsku haljinu, i kad na sebe navuče džak. Ja volim ženstvenost i senzualnost, zato mene privlače femice, sa ili bez lipsticka. Ženstvenost definitivno ne određuju torbica, štiklice, ili napućena usta. Imaš je ili je nemaš. Jednostavno je.

Biti zenstvena lezbejka ne znači imati dva kilograma šminke na sebi, korset, dugu kosu i duge nokte rozla boje. Ko mene, kao femicu gleda samo kroz to, mene ne definiše, već time samo pokazuje vlastitu ograničenost, predrasude i skriveni animozitet.

:kafa:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Izgleda da je odnos FEMME-FEMME priličan raritet među lezbejkama.

:setnja: Naprotiv evo ja sam femme a la totalis...i tragam za istim....butch :nono:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
nije raritet...samo se redje vidi..naprotiv..cak sam ubedjena da ih imapoprilicno..samo ne izlaze..ne pisu na forumu..i slicno.
P.S.pozivam sve te femmice prelijepe nek se jave :harmonika: :marinac:
Korisnikov avatar
By TheDutchess
Nije raritet :)
Ja sam femme i uvek sam vise bila opredeljena za butch varijante iliti bar andro devojke....
Zadnje 2 veze su bile poptuno druga prica kao i te 2 devojke...obe femme,duge kose,ofarbane,nasminkane,potpetice,utegnute...
Jedna se i ponasala kao pravo zensko dok je druga imala temperament nekog kamiondzije iako izgleda potpuno femme.
Korisnikov avatar
By EYA

Ono što meni smeta (uslovno rečeno) u tvom načinu razmišljanja, jeste negacija tela, dakle, ideš u neku krajnost mešanja baba i žaba, osobina koje su prijatne za druženje i osobina koje su prijatne za želju da s nekim gradiš emotivnu vezu što uključuje posvećenost na dubljoj razini i seksualnu privlačnost. Takođe mi zapada za oko, kako da kažem, isticanje nekih opštih osobina ličnosti koje kod tebe prave senzaciju, a koje za druge ne moraju da budu ništa posebno, čak su i odbojne. Slično neka bude i sa mojom "površnošću". Što bi naš narod rekao, i duša i zubi.
posto smo se ukapirale za vecinu prehodno recenog, necu to citirati.
ali ovde moram da priznam da si u pravu jer je cinjenica da meni fizicki izgled nije ni najmanje bitan, te ja, koliko god se trudila da logikom shvatim kako svet izgleda nekom kome je bitan, izgleda ipak to ne mogu u potpunosti shvatiti.
Ja bih više volela i da me neko ispravi ako grešim, i da diskutujemo, zašto npr ti misliš da femice nisu ugrožene, ako za trenutak prestaneš da se praviš naivna, ne samo ti, već i drugi, a da to ne eskalira u neku nepotrebnu erupciju negativnih emocija i podrugljivih postova.
izvinjavam se za onu upadicu o odbijanju, malo vise sam popila tu noc dok sam pisala i tek sad kad ponovo citam kontam kako je to zvucalo. namera mi je bila sasvim druga, to mi je tada zvucalo kao logicna pretpostavka koja bi objasnila tvoju frustriranost temom koju sam iz nekog dela tvog pisanja osetila, a sad je vise ne nalazim.. i ne mogu sve ponovo da citam, a nije ni bitno jer povlacim tu glupu i uvredljivu pretpostavku!

ja mislim da femmice nisu ugrozene zato sto im niko ne uskracuje njihova prava na medjusobno muvanje, niko ih ne gleda popreko kad udju u lez, gay ili bilo koji drugi (str8) klub/kafic, i niko ih nece mlatiti samo zato sto su femmice.
Ne može mi neko govoriti da nisam videla nešto što sam videla, i da ja ne znam šta se meni sviđa. Ako se to što se meni sviđa zove femme, onda je to femme, ma kako ti percipirala i ma šta ti mislila o stanju i uzajamnom odnosu moje leve i desne strane mozga.
potpuno se slazem.
By Çâðê_DUP
Originally posted by EYA
posto smo se ukapirale za vecinu prehodno recenog, necu to citirati.
ali ovde moram da priznam da si u pravu jer je cinjenica da meni fizicki izgled nije ni najmanje bitan, te ja, koliko god se trudila da logikom shvatim kako svet izgleda nekom kome je bitan, izgleda ipak to ne mogu u potpunosti shvatiti.
Mogu samo da kazem da ti zavidim na toj moci nepercepcije..veci izbor, u svakom slucaju.
izvinjavam se za onu upadicu o odbijanju, malo vise sam popila tu noc dok sam pisala i tek sad kad ponovo citam kontam kako je to zvucalo. namera mi je bila sasvim druga, to mi je tada zvucalo kao logicna pretpostavka koja bi objasnila tvoju frustriranost temom koju sam iz nekog dela tvog pisanja osetila, a sad je vise ne nalazim.. i ne mogu sve ponovo da citam, a nije ni bitno jer povlacim tu glupu i uvredljivu pretpostavku!
Prihvaceno izvinjenje.
ja mislim da femmice nisu ugrozene zato sto im niko ne uskracuje njihova prava na medjusobno muvanje, niko ih ne gleda popreko kad udju u lez, gay ili bilo koji drugi (str8) klub/kafic, i niko ih nece mlatiti samo zato sto su femmice.
za ovo prvo si sigurno u pravu, samo sad dolazimo opet do pocetka imaginarne tacke zacaranog kruga, femmice nemaju KOGA da muvaju. ako ovo treba da pojasnim jos, bicu slikovitija. za ovo drugo nisi u pravu, jer su mene vise puta gledale popreko ne samo butch zene, kad udjem u klub, misleci da sam str8. nije da me nesto kao pogadja, ja vise i necu da idem po takvim mestima gde nisam prihvacena, niti prihvatam sta se desava i kako to meni izgleda i ne svidja mi se, ali konstatuje se kao cinjenica i nisam jedina koja je dozivela tu vrstu diskriminacije. ti verovatno nisi dozivela, pa zato imas takvo misljenje. za ovo trece, pa nadam se da do takvih ekscesa nece doci, ali vrlo je moguce. ipak, represija se moze vrsiti na vise nacina, prebijanje je cak najbezbolnija. /sve sekte to znaju/

nisi ti kriva sto si u boljoj poziciji, ali prihvati da su tvoja znanja i iskustva u ovoj temi ogranicena, isto kao sto ja npr ne mogu znati kako je to biti transeksualac. /nije mi neko poredjenje, ali mislim da ces skapirati poentu/

Poentu treba da daju femice i da se oglase na ovoj temi. pasivno smo zakljucile da nam je polozaj unutar lez zajednice blago receno ocajan. da li se pasivno mirite s tim? hajde, makar mozete da pisete, ako nista drugo..a znam da vas ima /mislim na one sto pasivno citaju/

ps sto se tice mojih kriterijuma, tek je takozvane "psihicke" tesko zadovoljiti..jako mi je vazna energicnost, harizmaticnost, inteligencija, kultura..tako da nisam povrsna, iako cesto znam da budem zavedena zenskom lepotom i da u svakom sljamu trazim svetlo.
By Çâðê_DUP
Samo da ilustrujem:

FEMME FEMME DINAMIKA :sweet:

IMAGINE ME AND YOU/LUCE AND RACHEL

Iz meni nepoznatog razloga, ne mogu da ubacim YOUTUBE spot u ovaj post. No, imate ovaj link gore, i related links.
Korisnikov avatar
By EYA

Mogu samo da kazem da ti zavidim na toj moci nepercepcije..veci izbor, u svakom slucaju.

...nisi ti kriva sto si u boljoj poziciji, ali prihvati da su tvoja znanja i iskustva u ovoj temi ogranicena, isto kao sto ja npr ne mogu znati kako je to biti transeksualac. /nije mi neko poredjenje, ali mislim da ces skapirati poentu/

Poentu treba da daju femice i da se oglase na ovoj temi. pasivno smo zakljucile da nam je polozaj unutar lez zajednice blago receno ocajan. da li se pasivno mirite s tim? hajde, makar mozete da pisete, ako nista drugo..a znam da vas ima /mislim na one sto pasivno citaju/

ps sto se tice mojih kriterijuma, tek je takozvane "psihicke" tesko zadovoljiti..jako mi je vazna energicnost, harizmaticnost, inteligencija, kultura..tako da nisam povrsna, iako cesto znam da budem zavedena zenskom lepotom i da u svakom sljamu trazim svetlo.
svacija znanja i iskustva o bilo kojoj temi su ogranicena iz prostog razloga licne perspektive, sto ne diskvalifikuje ljude da diskutuju o temi.
upravo diskusija iz razlicitih uglova doprinosi rusenju sopstvenih ogranicenja percepcije.

moj izbor mozda nekom izgleda kao veci, ali iz moje persepektive uopste nije tako.
cak ja verujem da ces ti 1000 puta lakse naci femmicu koja voli femmicu, nego ja osobu koja je dovoljno otvorena, samosvesna i spremna na razvoj, a da je uz to hrabra, samostalna, odgovorna, i organizovana.
evo ja sam za ceo svoj zivot srela svega par osoba koje zadovoljavaju minimum mojih kriterijuma.... najlakse mi da idem okolo i kukam kako sam ugrozena jer su svi povrsni i ne/muvaju me me zbog mog izgleda ili zbog svog izgleda.
str8, gay, bi, radoznala, neobavestena... kakva god da je, na prvi pogled, OSOBA koja me zainteresuje, ja cu dati sve od sebe da je upoznam i vidim da li ima kapacitete za bilo kakvu razmenu energije sa mnom (u to spada sve, od par recenica preko sexa za jednu noc/vise noci/razmene iskustva/druzenja/veze/dubljeg prijateljstva/... do tantricke ljubavi). svaka osoba je iz nekog razloga u nasem zivotu - cak i kad nas to uznemirava, samo nam ukazuje na nase sopstvene mane, a samim tim i na ono na cemu treba da radimo.

potpuno podrzavam da vi femmice koje volite femmice date najveci doprinos ovoj temi, jer se taj glas retko ili uopste ne cuje. zato samo napred :zastava:
By Çâðê_DUP
E ovako...
Originally posted by EYA
svacija znanja i iskustva o bilo kojoj temi su ogranicena iz prostog razloga licne perspektive, sto ne diskvalifikuje ljude da diskutuju o temi.
Naravno da te ne diskvalifikuje, ali ja ne vidim čime si ti doprinela raznovrsnosti komunikacije time što si negirala nešto što sam ja iznela zato što su tvoja iskustva drugačija. Time nismo došle do ikakvog rešenja ili čak ni zapleta, već smo stvari postavili u bipolarni diskurs, u načelne suprotnosti, sem što smo došli do nekog prećutnog izmirenja tipa, to je tako kako je. S druge strane, ja sam takođe neintenzivna, kako ti kažeš, kuknjavom da je femicama loše. Verujem da je iz tvoje perspektive ta tema potpuno irelevantna i nepostojeća, ali ne znam zašto se uključuješ u diskusiju samo da bi je suptilno negirala, pod izgovorom tolerancije i drugačije perspektive.

upravo diskusija iz razlicitih uglova doprinosi rusenju sopstvenih ogranicenja percepcije.
Da bi uglovi bili različiti, treba da postoje. Kako da kažem, ti nemaš ugao, jer nemaš problem, osim dobre volje na kraju ovog posta, da podržiš femice (valjda). A vidim ni predlog, sem motivacije da širiš svoju dežurnu praksu misionarstva, pacifizma i mistično tantričnu hipi con el mundo abierto para todos toleranciju u koju verujem kao u Amfilohijevu nevinost, no to je već druga tema..

moj izbor mozda nekom izgleda kao veci, ali iz moje persepektive uopste nije tako.
cak ja verujem da ces ti 1000 puta lakse naci femmicu koja voli femmicu, nego ja osobu koja je dovoljno otvorena, samosvesna i spremna na razvoj, a da je uz to hrabra, samostalna, odgovorna, i organizovana.
O čemu mi sad pričamo?
evo ja sam za ceo svoj zivot srela svega par osoba koje zadovoljavaju minimum mojih kriterijuma.... najlakse mi da idem okolo i kukam kako sam ugrozena jer su svi povrsni i ne/muvaju me me zbog mog izgleda ili zbog svog izgleda.
Ovo je ekspozicija, ima nešto zapleta, kulminacija, sad da vidimo poentu.
str8, gay, bi, radoznala, neobavestena... kakva god da je, na prvi pogled, OSOBA koja me zainteresuje, ja cu dati sve od sebe da je upoznam i vidim da li ima kapacitete za bilo kakvu razmenu energije sa mnom (u to spada sve, od par recenica preko sexa za jednu noc/vise noci/razmene iskustva/druzenja/veze/dubljeg prijateljstva/... do tantricke ljubavi)
A došli smo do tantričke ljubavi. Ok. Zaboravila si da ubaciš odricanje od sveta, vedri mir, simbole sunca i meseca, dušu sveta, iskupljenje i konačno spasenje i oslobođenje. Taaako volim kad se budizam i tantrizam umešaju u diskusiju i koriste sa kao argument za relativizaciju/ da ne kažem omalovažavanje/ problema u diskusiji i skretanje teme. Impliciraš sve vreme i ne odustaješ, da su femice površne i da imaju predrasude dok ja samo mislim da one imaju svoje kriterijume koji se ne poklapaju sa mainstream-om lez populacije kruga dvojke, dok sa druge strane mračnog toka ove nazovi diskusije, da si ti tako karmički nadahnuta toliko neshvaćena i tako dalje. Poenta je, šta?

svaka osoba je iz nekog razloga u nasem zivotu - cak i kad nas to uznemirava, samo nam ukazuje na nase sopstvene mane, a samim tim i na ono na cemu treba da radimo.
Jeste, šljam je tu da usmeri mistični tok i ustalasa energetska strujanja. Da nisi ti neki sajentolog?

potpuno podrzavam da vi femmice koje volite femmice date najveci doprinos ovoj temi, jer se taj glas retko ili uopste ne cuje. zato samo napred

E baš lepo od tebe, mi femice ti se zahvaljujemo na ovom prosvetljujućem postu i uzećemo u obzir tantrička strujanja u daljem toku diskusije :hvala:
Korisnikov avatar
By EYA
nasmeja me slatko, ranom zorom, tnx :grin:
By Çâðê_DUP
Originally posted by EYA
nasmeja me slatko, ranom zorom, tnx :grin:
Drago mi je da sam unela malo radosti u tvoj život :cvetduga:
By Çâðê_DUP
A sada blok reklama..

''
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!