Originally posted by Momo
A za ovo hm, pa nije bas ni konstatacija, vec pitanje koje aludira na to da mozda pripadam grupi "mnogih kojima su narodnjaci opstepoznati". Znaci postavljas mi pitanje ciji ce odgovor automatski da me svrsta u kategoriju - onih kojima su narodnjaci opste poznati ili onih kojima su nepoznati.
Nije trebalo da tako shvatis uopste. Nije aludiralo ni na sta konkretno, vec mi je samo malo mukica od komentara kako je na svakoj zurci muzika bila glupava, skakanje po ganglijama, tuc-tuc i slicno. Koliko vidim, jedino se posetioci VIP-a ne zale, njima je tamo gde idu super. I blago njima, ponekad im zavidim skroz.
Veliki deo onih koji idu u Apartman na lnq (gde po pravilu nastupa poprillicno dobar dj!) ili su nekada isli u Alijansu je skoro pa obavezno imao primedbe na muziku. Jbte, vidis na flyeru KO ce ti pustati muziku.. ok, kapiram, ne razumes se. Ali se onda raspitas ako ti je to toliko bitno, pa ako ti se svidi odes, ako ti se ne svidi ne odes lepo nego odes negde gde ce ti muzika biti prijatnija.. ili odes lepo i u taj Apartman (ili Biro u ovom slucaju) i izdrzis sa tom muzikom, trudis se da uzivas, a ne da cekas da dodjes kuci u shljusnes post o tome kako je dj smorio.
Ume ta prica malo da smori.. iz sledeceg razloga:
- Jasno je i vise nego sto treba da se na gay zurke ne ide zbog muzike nego iz nekih sasvim desetih razloga, ali na toj gay zurci radi DJ koga je organizator postavio da tu radi i kome je posao da radi ono sto voli a ne ono sto ce mu traziti neko ko mu stoji ispred pulta i vice "pusti mi to i to, smorio sam se!!!"
Uvek mozes da se raspitas kakvu muziku pusta najavljeni dj.. evo, Fear Of Symmetry opet nastupa kao i prosli put.. procita svako kome je vec tako stalo do muzike sta pise u zagradi iza imena Dj-a, ako ne znas, raspitas se. Devojka je objasnila podrobno da podrobnije nije moglo pa sada lepo znas sta ces slusati. Da li ces otici.. izbor je samo tvoj, niko te silom ne tera da ides i da ti onda muzika skace po ganglijama.
Ni malo nisam htela da te kategorizujem, jos manje da te vredjam, ne volim da vredjam.. niti mi je stalo da znam sta slusas i sta se tebi svidja, to je tvoja stvar i svako to treba da postuje, ne samo ja.
Ali jednostavno neke stvari treba da imaju granicu i da se postuju. Znas gde je zurka, znas da organizacija postavlja nekog Dj-a tu da radi svoj posao, znas ime Dj-a, znas sta ce pustati.. take it or leave it. Djevi nisu winamp pa da pustis sta ti se slusa nego rade to jer nesto
vole. I sigurno nece izaci van toga ako vide da je mrtvo vec ce nastaviti svoju pricu ili se bar korigovati do granica svojih mogucnosti, dok to ne izlazi iz okvira onoga sto inace rade. Zato i postoje Dj-evi, za ostale potrebe tu je kompjuter i winamp i ostali programi za sveopste uzivanje. Oni sviraju onako kako im ti naredis, Djevima ne mozes naredjivati niti ih terati da se prilagodjavaju mrtvoj publici ili atmosferi. Ima i takvih, naravno.. ali sumnjam da ces to doziveti od ovog line-up-a ili nedajboze od Flipa ili Paunovica npr. na Loud'n'Queer-u..
A kad si vec i sama pobornik toga da se u izjavama bude jasan a posebno kad se komentarise muzika onda bi bilo dobro da navedes sta to tacno pod "narodnjacima" podrazumevas jer neko treci sad moze da se nadje uvredjen.
Pod narodjnjacima ne podrazumevam apsolutno NISTA. Ne razmisljam o toj kategoriji kao sto neko ne razmislja o onome sto ja volim a nekome smeta.
Vidis, meni narodnjaci skacu po ganglijama i izbijaju bubrege i unistavaju sive celije, pa kad vidim da nastupa Dzej u diskoteci ja ne idem tamo lepo. Oni koji idu i super se provode - respect, potpuni! Nikakva uvreda sa trece strane ne treba da postoji, svako treba da ide tamo gde voli da ide i slusa sta voli da slusa. Prosto.
Ne tripujem se nego ne volim kad neko na taj nacin pokusava da me kategorizuje
Jos jednom, ne kategorizujem tebe uopste
Nemoj se vredjati jer nista od ovoga nije upuceno
tebi vec je prosto odgovor na neku pricu koja kola godinama i godinama a vezana je za gay zurke. I vise je nego ocigledno zasto ljudi na takve zurke idu, prema tome, treba uvesti jedan jukebox pa da se stane u red i da svako pusti ono sto mu se slusa.. izgleda da bi tako bilo najbolje. (koje li bi tu rasulo tek nastalo)
Po tvojoj anticipaciji gay zurki i muzike na istim.. sledi zakljucak da dj-eve treba izbaciti iz upotrebe i lepo napraviti mp3 listu pa vrti shuffle do jutra. Ali ni to nece pomoci jer ce se uvek neko naci kome se nece svideti..