Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by KissQueen
Sta je po vasem misljenju smisao zivota?

Ja ga u poslednje vreme nekako ne vidim.

Zivis na ovoj planeti, ucis, radis, jedes, kreses se, bolujes, lecis se, ... i cemu to vodi?

:drama:
Smisao zivota je da spoznamo sebe i takvi doprinesemo svetu...
Korisnikov avatar
By JanSun
Originally posted by Nbegi
Tijekom gimnazije došao sam do jedne svoje sublimisane "velike" misli, i ne znam kojem pravcu bi ona pripadala:

"Život, u stvari, ne postoji - to ga mi zamišljamo, jer smo svesni. A sve je to, zapravo, samo jedno obično kretanje materije i energije..."

Nbegi :zongler:

Neki put nas ovakve misli 'tresnu po glavi' pa onda njihov efekat nestane. A opet, meni je paradoksalno to, sto kad mi se u nekom specijalnom momentu nesto ucini kao prava istina, kasnije postane jasno da je to mozda bio samo mali delic moguce 'istine', i da time sto nisam u mogucnosti da vidim celu sliku i to sve u jednom momentu (ukoliko je to za nas uopste moguce), ta parcijalna realizacija me jos vise zbuni:alikako:

Da se vratim na temu...

Kod ovakvih pitanja retko uzimamo u obzir bilo kakav relativitet. Smisao naseg zivota je verovatno multidimenzionalan, bar sa nase tacke gledista. Ako samo uzmemo u obzir kakve sve energije, razlicitih intenziteta prolaze kroz nas (energije u hrani, vazduhu, emocijama, mislima, seksu pa i onim mogucim o kojima razne religije itd pricaju), pitanje smisla naseg zivota postaje sve kompleksnije.

U sustini pitanje samo po sebi nam postaje i ostaje jedini moguci odgovor. Ono time postaje dublje i dublje i dublje. Onaj klise...siri se kao crna rupa.
Svaki momenat kad nesto 'shvatim' postane mi jasnije da u stvari nista ne razumem.:kokice:
Korisnikov avatar
By Kittrie
ne citah temu, shodNo tome skroman doprinosS...

KAD UMRES - SVE CE TI SE KA'STI !!
..il' ama bass nista.

:astral2:
Korisnikov avatar
By LittleRed
mislim da je jedini smisao zivota onaj koji mu sami pridamo...
iako retko, par puta mi se ucinilo da zivot ima smisla....i nije bilo potrebno mnogo za to..

ne citah temu ni ja...
Korisnikov avatar
By radoznala
smisao je da ga trazis, jer ako stanes i shvatis da smisla nema, jur fakd ap. ovako imas razne zamajalice koje pretvoris u svoj smisao i zivis u nadi, sreci i veselju dok ne nestanes.
smisao postoji ako ga ti stvoris.
ahahaha, kao plata po ucinku :D
Korisnikov avatar
By Galateja
Retko šta je stanje. Dosta toga vidim kao proces, te tako i smisao života. Ono što ti je juče bilo na prvom mestu, pokretač i vodilja, danas je već prošlost.
Ideja o smislu nam je potrebna, jer nas tera da idemo dalje...
...te tako ne postoji smisao, već smislovi, kao kamenje u vodi po kojima skakućemo dok ne dođemo do kraja...
...a kraj je početak iza kojeg nagađamo šta je
i smisao je da ne znamo šta nas čeka, jer da znamo bilo bi smorno.
Umiremo onog dana kad nestane smisla, a on nestaje kad postanemo ravnodušni na sve.
Korisnikov avatar
By Zoe
Da, jedino mi sami osmisljavamo ili obesmisljavamo svoje zivote, te tako, u skladu sa tim moj nekad ima a nekad bas i nema nekog velikog smisla. Zavisi koliko sam se umorila od kreiranja
Korisnikov avatar
By radoznala
Originally posted by Galateja

Umiremo onog dana kad nestane smisla, a on nestaje kad postanemo ravnodušni na sve.
sooo TACNO!
:jbg:
By mikka
Zivot ima onu svrhu koju mu covek zada. Why is that so hard to understand?
Korisnikov avatar
By Manon
Da li je moguguce da u okruzenju u kojem zivimo sve ima razlog svoga postojanja i tacno utvrdjene zakonitosti, a ipak citajuci ovu temu vidim da niko pa ni ja nije ni blizu odgovora u cemu je smisao naseg postojanja.

Hipoteticki ako postavimo ovaj forum kao zatvoreni sistem vidimo da ovde niko nema odgovor na to pitanje
Mozemo da pretpostavimo da svako ko spozna odgovor ode na neki drugi forum jer nema potrebe da se ovde druzi sa "neznalicama" pa otuda ovde nikad nece ni biti odgovora

Tako ja pretpostavljam da smo mi deo neke energije zamrznute kako nauka kaze, jer je materija u stvari "zamrznuta" energija materijalizovana u razne naucno"opipljive"oblike" postojanja na planeti Zemlji ili 3+ dimenzionalnom prostoru koje percipiramo. Kad saznamo ili naucimo nesto vise, onda verovatno odlazimo na neko drugo mesto i otuda medju masom koja ne zna nema ni odgovora. Ima samo simbola i arhetipa koji treba da nam sluze, valjda kao neka uputstva. Na primer u Klarkovoj kristalnoj lobanji ili kineskoj knjizi Ji djing ili Jungovom kolektivnom nesvesnom ili DNA kodu se nalaze svi odgovori na sva moguca pitanja, samo ih mi ne shvatamo, odnosno u zadnje vreme tek polako otkrivamo

Takodje mislim i da religije u stvari u svojoj simbolici sluze kao uputstva. Naizgled vrlo razlicite mislim da su varijacije na jednu istu temu, da sustinski vode ka istom cilju koji daje odgovor na pitanje zasto postojimo
Korisnikov avatar
By watcher
Zar ne bi swako trebalo da postawi swoj smisao ziwota.. Istina je da ako ga trazimo i prewishe razmishljamo, da se netjemo bash usretjiti.. Tj. da tjemo swet wideti onakwim kakaw zaprawo jeste: okrutan i nikakaw.. A od njega do nekle i zawisimo.. Stoga trebamo traziti, juriti, gnjuriti za onim stwarima koje nas interesuju i ispunjuju.. Postawljati nowe ciljewe i teziti da ih ostwarimo.. i tako iznowa.. i pregurati owo zwano "ziwot"... A posle.. ko zna :D
Korisnikov avatar
By deckonja
kao u onoj anegdoti sa americkim multimilonerom i dalaj lamom gde nakon niza peripetija multimilioner ipak stigne do lame i pita ga sta je smisao zivota.lama smireno i mudro odgovori:
- reka.
- reka!!!!???
- nije reka!? :alikako:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da li je ovde neko vec napisao pravi odgovor..

42!
By J...
Zar moramo uvek znati sta je smisao zivota? Ponekad ne vidim smisao zivota i zivim jedan dan. Onda ponovo drugi dan. Moze se i tako dok se na nadje smisao, smo treba izbegavati velike misli.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by hlaefdige
da li je ovde neko vec napisao pravi odgovor..

42!
Ne mogu da verujem da nisam to napisala :zid:

:up: :smeh:
Korisnikov avatar
By Sanguine
hmm...pa ne znam.

Imam neke svoje kriterijume koji odredjuju dobe i loshe ciljeve zivota kojih se uvek pridrzavam i tudim se da ne odstupam od njih.

Mada cesto analiziram svoje prioritete u zivotu i ponovno ih odredjujem,zamenjujem novim stvarima....mada to se vremenom sve redje deshava.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
SMisoa zivota je da ga provedes srecan i da ispunis sto je vise moguce svojih snova i zelja.
By Ulix
smisao je precenjen
:up:
Korisnikov avatar
By pthalo
Mislim da smisao života je da poznamo i obožavamo Boga. Mislim da Bog nam je stvorio zato što nas voli. Volimo Boga, Bog voli nas, volimo ljudi, ljudi vole nas. "Ljubav je nežno svetlo nebesko, večiti dah Svetog Duha, koju oživljava ljudska dušu."

Smisao života je da približimo k Bogu, da ostavljamo ovaj svet u bolje stanje nego je bio kada smo rođeni.

Naj-cool-niji deo je da duša nema kraja. Duša će živeti zauvek, i zauvek ćemo približiti k Bogu, Njegov ljubavi će nas navući, kao magnet, i to traje zauvek.

Želela bih da dobro znam srpski, da bih mogla bolje objasniti. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Kakva lepa bajka ovo iznad :giggle:

No, dobro, mnogi nađu smisao i u bajkama - nikakav problem - sve dok ne počnu da naturaju to onima koji ne veruju u bajke, ili veruju u nešto drugo.

Posebno je korisno verovanje u bajke kao zamena za odlaske na psihoterapiju...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Ima li ga? :D

Ne moram da "stvaram"hvala tati na svemu tome,99% materijalnih stvari mi je bilo obezbedjeno rodjenjem...ali ujeb te uvek nesto-mislim na ljubav....heheheh,posle 3 VESELE veze ne treba mi trenutno to...otvaram svoje lokale iiiiiiii ne mislil na ljubav-smisao,a?!

Mislim da sam se vec popiskila u ovoj temi,pa cu stati...da..:milkacanic:
Korisnikov avatar
By Hys.
A meni je smisao (trenutno) da sve bude uglavnom kako ja hocu :durenje:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by Nbegi
Kakva lepa bajka ovo iznad :giggle:

No, dobro, mnogi nađu smisao i u bajkama - nikakav problem - sve dok ne počnu da naturaju to onima koji ne veruju u bajke, ili veruju u nešto drugo.

Posebno je korisno verovanje u bajke kao zamena za odlaske na psihoterapiju...
Ja u tom verujem i to mi je važni deo života. Ti verovatno veruješ u nešto potpuno drugačiji, i to je sjajno, ima mesto za drugi misle.. :) Bilo bi dosadno, da svi isto misle, zar ne?
Korisnikov avatar
By Nbegi
Pa da, ako si čitala pažljivo, ja rekoh: nikakav problem.
By mikka
smisao je precenjen
ja mislim da je potcenjen
kada covek napravi svoj izbor (a smisao je stvar izbora, koji je cesto suvise opterecen pitanjima "pogresnog"- ali nijedan nije los ako je tvoj, jer jeste samo tvoj; no ljudi se plase tolike slobode i individualnosti da se upuste u "neizvesne vode" spiritualnog, sve u strahu od bola i razocaranja- ali ga jedino i smisao od bola moze i spasiti), zivot mu dobija na kvalitetu, dubini i postaje srecniji i ispunjeniji dok ispunjava svoju svrhu
ali je, nazalost, za hrabrost takvog izbora, neophodna oluja koja ce coveka iscupati iz ocvrslog svesumnjajuceg skeptickog, a prijatno zaklonjenog obesmisljenog tla na kome ga toplo ususkava apsurd dok mu ne dodje glave, sve zavijen u svili, okupan mlekom, dok osmatra na lagodnom povetarcu letnje nebo osuto zvezdama
treba oluja koja ce ga razbiti tako da moze potpuno opet da se izgradi, prema sopstvenom osecaju sveta (jer svet mozemo samo dozivljavati, a njegova prava bit ce uvek ostati nedosanjana)
ta oluja je obicno velika ljubav, ili veliki bol

mada cesto, ljudi svojim stavovima prema zivotu oblikuju i njegov smisao, pa im "karakter postaje i sudbina"
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ni velika ljubav ni velika bol ne bi bila dovoljna da mom zivotu daju smisao...eventualno razlog..ali ne i smisao...
By mikka
^^
o ljubavi i bolu sam govorio kao onom cesto "nepokrenutom pokretacu" koji obicno uzrokuje kontemplaciju, osecanje ili uvecanu potrebu za shvatanjem, pronalazenjem, a zapravo- odlukom o smislu
ali nije ni to svim ljudima dovoljno;)
@modesty
ah rado,
ali vec sam obecan :radosnice: :kiss: :lol:
Korisnikov avatar
By Modesty
ni velika ljubav ni velika bol ne bi bila dovoljna da mom zivotu daju smisao...eventualno razlog..ali ne i smisao...

ako imaš razlog za smisao...onda ga uzmi objeručke,u čemu je problem..život je ispunjeniji i ljepši sa njim(smislom)

@ mikka.....šmrc :sweet:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
razlog za zivot...ne za smisao....smisao nemam, ne nedostaje mi...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!