Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... ies-1-.png

Po ovoj mapi, Beograd se može uvrstiti među najmnogoljudnije gradove sveta. Istina ili ne?

Ja se sećam da smo mi u osnovnoj učili da je Beograd jedan od najmanjih glavnih gradova ... i da je Pančevo jedan od manjih gradova koji su centar okruga i da je Mesec jedan od najmanjih prirodnih satelita i da je Sunce jedna od najmanjih zvezda ... ima još tog "među najmanjima" ... radili smo kolaž o tome na času geografije, ne mogu da se setim svega

Kako onda sada među najvećima???

modnote: poruku izmenio moderator.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Pa Kiwi pise da su na karti oznaceni gradovi sa > najmanje 1.000.000 stanovnika u 2006 godini<.
Beograd sa prigradskim naseljima ima skoro 2.000.000 i jeste regionalni centar i najveci grad u regionu i grad koji se siri i gradi velikom brzinom.

To sto su vas ucili u skoli su stare informacije situacija se vremenom menja...znas i sam da danas cela Srbija odnosno mladi pokusava da se preseli u Bg ili Ns.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Zar Sofija i Zagreb nemaju > najmanje 1.000.000 stanovnika< ?
Nema ih na karti.
Korisnikov avatar
By Marvin
Mislim da Zagreb nema.
Blizu je tu negde... (sa okolinom valjda ima)
By Ulix
horus mode on
naravno da je beograd megacity, vi prokleti nebeogradjani...

horus mode off

:roflmao:
Korisnikov avatar
By Marvin
Ajde toga da se igramo...

m.. mode on
Ali megacity je samo zbog velike količine tih nebeograđana koji se guraju po ulici, pljuju i ne znaju na pokretnim stepenicama da stanu sa strane da se može lepo proći
m.. mode off
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
uf, Marvine, to valjda nigde ne znaju. ja sam na to lepo pravilo ponašanja naišao jedino u bečkom metrou, gde imaš i znakove koji te upućuju na to da stojiš udesno.

a što se glavnih gradova tiče, ima gomila glavnih gradova sa manje stanovnika od Beograda, ali svejedno to ne znači da je Beograd "MegaCity".
Korisnikov avatar
By Marvin
Pa naravno da ne znaju.
Ali emica misli da rođeni belograđani znaju.
Posebno ako su im preci tu rođeni.

Ono- preci od pre 150 godina :pokazuje:
Humor.
Korisnikov avatar
By jukie
Pa Beograd je istovremeno i okrug (kao npr. severnobački okrug). Tj. gradsko takmičenje iz biologije na koje idu beogradska deca je ustvari okružno takmičenje. A vrlo je nejasno gde tačno završava npr. Voždovac a gde počinje Vračar (verovatno negde između dve sasvim neugledne zgrade), ili da li ste znali da i Zeleni Venac i VMA pripadaju opštini Savski venac?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pa to sa granicama opština/delova grada je zaista nebitno. verujem da mnogo ljudi ni ne zna koje su opštine, a koje delovi grada.
Korisnikov avatar
By jukie
Tačno. Ne znam ni zašto sam to pomenuo. Mislim da sam opet razmišljao o Obrenovcu i Lazarevcu
By XanaX
mislim da Zagreb ima valjda oko 700 000... ali, po onoj + okolna naselja ide do milijun... ali i to je za Zagreb previše...

mali off:
jukie, vodiš djecu na natjecanja iz biologije? :) yeee...

ja sam u srednjoj imao profku iz biologije koja nas je vodila na natjecanja u 3. i 4. razredu... super mi je to bilo...

prvo smo našli neki mali labos u sisačkom Herbosu (nekadašnja tvornica Radonja), pa smo nešto radili s, ako se dobro sjećam, Bacterium thuringiensis subspec. Kursaki... :) - došli do Državnog natjecanja & won the first place!

pa smo kao za nagradu išli u Ruđer gdje sam ja ni pet ni šest pitao nekog tipa na biomedicini možemo li za 4. god. raditi kod njega... tak' da sam ubijao štakore šećeraše... frendica koja je radila samnom nije baš dobro naštrebala pismeni dio, pa smo spušili drugo mjesto :( na Državnom...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by XanaX
mali off:
jukie, vodiš djecu na natjecanja iz biologije? :) yeee...
Pa osnovce praktično MORAŠ da vodiš ako imaš 7 i 8 razred (a ponekad moraš i ako nemaš a ova druga nastavnica se izvuče)...
5 i 6 za sada ne idu na takmičenja iz biologije (idu iz istorije, matematike...)

Onda kada se objave rezultati opštinskog takmičenja, ove nastavnice čiji đaci nisu prošli na gradsko/okružno kukaju što nisu (jer ne mogu da se hvale), a one čiji jesu prošli kukaju što jesu (jer će morati da ih dodatno spremaju posle škole i da ih vode na gradsko a možda posle i na republičko)

Onda postoji i jedna podgrupa nastavnica koja iz bunta ne želi da posebno sprema đake za ta takmičenja (jer su nepotrebna - nema koristi od recimo drugog mesta "na gradu") ali njihovo prokletstvo je u tome što im se zadesi da imaju najsposobnije đake koji se sami dovoljno pripreme pa prođu dalje... Onda im propadne bunt.

Ali je činjenica da se neki nastavnici stvarno preterano stresiraju oko tog takmičenja i onda im je krivo / što im je trud / bio uzalud... Moja filozofija je da će dalje proći onaj čija znanja i sposobnosti najviše odgovaraju propozicijama takmičenja*. Sad što nije iz "moje" škole ne znači da treba da ga mrzim i pljujem.

*a o celokupnoj ideji šta uopšte treba da se traži od osnovaca na takmičenju može da se diskutuje, a i prisustvovao sam nekim diskusijama.

Moj opšti utisak da je "neko tamo" napravio neko takmičenje i sada ti kao treba da se ubiješ da postigneš bogzna koji rezultat, i da treba da se osećaš jadno ako tvoja deca ne prođu. A imam utisak da preveliki broj nastavnica is buying into it too hard.

Mislim da bi rezultati pisa testa ili nekog sličnog koji bi bio kao mala matura bili mnogo značajniji, jer bi se tu sva deca testirala pa bi se videlo i koliko četvorkaši znaju, a ne samo oni najtalentovaniji iz biologije.

Moguće je da na moje mišljenje utiče i činjenica da u svoje vreme nisam prošao sa školskog na opštinsko? (ili sam direktno išao na opštinsko koje se održavalo u mojoj školi?). Čak se ne sećam ni da su objavljivali poene. Znam da su pitanja bila sasvim uvrnuta i da nisam imao pojma šta traže. (a i to je bilo gradivo koje me nimalo nije interesovalo; ono gradivo iz koga sam bio genijalan nije se radilo na takmičenjima)
Korisnikov avatar
By anche
ali zar nije beograd metropola...? zbog pola onog metroa :wink2:
Korisnikov avatar
By IriS
i bukvalno, metropola, pošto ima pola metroa :shrug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!