Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
terminologija je najbitnija sastavnica jedne discipline koja teži formiranju ljudskog ponašanja i moralnog svjetonazora te socijalnih konvencija pa makar u pitanju bila i slobodna ljubav! :oklagija:
ako trebaju proći godine da riješimo to pitanje mi ne smijemo ustuknuti i ispravnu terminologiju nužno moramo ustanoviti! :murkan:
to je forumska procedura koja mora neizostavno da se ispoštuje! :sudija:
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by bimbo
šta ste se fokusirali samo na naslov teme (koji je trebalo da bude parodija), zanima me kako biste organizovali svoj život da vam se do desi, imajući u vidu da (i) socijalne konvencije ne dozvoljavaju slobodnu ljubav kako u homo, a tako i u strejt svetu.
A shta je to za tebe slobodna ljubav?

O.T.
Cesto zadnjih godina u nekim intervjuima nailazim na rechenicu tipa:
Mislio/la sam da znam shta je ljubav i shta znachi voleti, dok nisam sreo/la nju/njega. E, ja smatram da se problem "visheljublja" nalazi upravo u tome. Shto masa ljudi nije ni osetila, ni iskusila pravu, bezuslovnu, bezrezervnu ljubav, te ni ne znaju kako to izgleda, a kamo li vishe njih, pa josh u istom trenutku.
Korisnikov avatar
By 2kune
daklem, kako rekoh, problem terminologije te shvaćanja i primjene iste... forumski uzusi vazda su u pravu... :opatica:
Korisnikov avatar
By Hys.
šta ste se fokusirali samo na naslov teme (koji je trebalo da bude parodija), zanima me kako biste organizovali svoj život da vam se do desi, imajući u vidu da (i) socijalne konvencije ne dozvoljavaju slobodnu ljubav kako u homo, a tako i u strejt svetu.
Odgovor na prvo pitanje: da.
Na ovo gornje: lakse nego sto se uobicajeno ocekuje.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Sutekh
Vala bash. Taman sam pomislio da je doshao neki born again hrishcjanin na forum.. Jel je visheljublje isto shto i poliamorija?
U nedostatku istih, tu je Zonche da ih menja (pogledati topic o toploj vodi).
SRAM DA VAS BUDE!!! EM STE HOMICI EM SE JOS ORGIJATE I "VOLITE" SA VISE LJUDI!!!

BLUDNICI JEDNI!!!

SVI CETE GORETI U PAKLU!

DA JE BOG ZELEO DA TROJE BUDU ZAJEDNO SMISLIO BI JOS JEDAN POL!
POKAJTE SEEEE
POKAJTE SEEEE

NIJE KASNO, BOG CE VAM OPROSTIT, SAMO IDITE PRAVIM PUTEM!!!
Korisnikov avatar
By Hys.
ahahahahhahahahhahahhahhahahhahahhahahaaaaaaaa!!!!
:pucaodsmeha:
Zamalo da probudim i muza a i zenu :namig2:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Nanny Ogg
Odgovor na prvo pitanje: da.
Na ovo gornje: lakse nego sto se uobicajeno ocekuje.
:up:

Moram opet da citiram Devokicu - "kad ima ljubavi svaki problem je resiv..."
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Originally posted by Dina
Moram opet da citiram Devokicu - "kad ima ljubavi svaki problem je resiv..."
dina, ma koliko mi se svidjalo kako ovo zvuci i prijalo mom srcu i dusi, moram da se ne slozim sa tobom i devojkicom i uz ratim sa podjednako popularnom recenicom "ponekad ljubav nije dovoljna".

kao sto ne mozemo ocekivatiod predsednika drzave da n am isplete zlato od zita i magicnom reci popravi sve sto mislimo a ne valja u zemlji i nama, tako ni ljubav nije ramplstilskin.
Korisnikov avatar
By Dina
Mr Dee,
Ima i ono "sve prave ljubavi su tuzne"...

Devokica ce reci sta je ona tacno mislila :D a ja sam tu recenicu shvatila vise kao nesto sto se odnosi na realno postavljene stvari (npr. u braku) nego Romeo-julijanske i mladalacke ljubavi. Takodje i na rec ljubav u univerzalnijem smislu znaci vise kao medjusobno postovanje, razumevanje nego romanticnu ljubav (mada moze i ona svakako). Znaci, kad je sve realno postavljeno, pretpostavimo neka dogovorena poliamorija, ipak su medjusobna osecanja ono sto je presudno i daje snagu kad dodje do problema i njihovog prevazilazenja. Ali samo osecanja ponekad nisu dovoljna, to se slazem...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
da, naravno. :) tesko je ne sloziti se s tim. :)

doduse ljubav ne leci rak.. valjada. :)

nego, naranvo da je moguce voleti vise osoba odjednom. ali biti zaljubljen u vise osoba odjednom.. pa to moze da bude tesko ako ste skloni opsesivnim ulaganjima emocija u jednu osobu. no, pretpostavljam da i to moze, nekako. tada mozda i nema opsesija. a mozda i nema "zal,jubljenosti". ne znam. nisam probao.

ono sto znam iz iskustva je da je moguce da ti se jedna osoba svidja i da ti bude draga i da tu iam romantike a da u isto vreme budes opsednut drugom osobom (doduse ne u realnom odnosu sa istom). to sam doziveo i preziveo.
Korisnikov avatar
By m..
Jeste, a onda se svelo na jednu.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by Zonche
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by Sutekh
Vala bash. Taman sam pomislio da je doshao neki born again hrishcjanin na forum.. Jel je visheljublje isto shto i poliamorija?
U nedostatku istih, tu je Zonche da ih menja (pogledati topic o toploj vodi).
SRAM DA VAS BUDE!!! EM STE HOMICI EM SE JOS ORGIJATE I "VOLITE" SA VISE LJUDI!!!

BLUDNICI JEDNI!!!

SVI CETE GORETI U PAKLU!

DA JE BOG ZELEO DA TROJE BUDU ZAJEDNO SMISLIO BI JOS JEDAN POL!
POKAJTE SEEEE
POKAJTE SEEEE

NIJE KASNO, BOG CE VAM OPROSTIT, SAMO IDITE PRAVIM PUTEM!!!

JESTE!

ORGIJAMO ISPOD KAPULJACHA UZ ONE HOMOSEKSUALISTICHKE BLUDNOULJULJKIVAJUCJE TAKTOVE!!!!
Korisnikov avatar
By olgic
mislim da moze vise osoba da se voli ali svaka na svoj nacin
Korisnikov avatar
By ljiki
moje pitanje se odnosi na voljenje više osoba istovremeno. ne pričam o zaljubljenosti, privlačnosti, prijateljskoj vezanosti i toplini, nego o pravoj, ispunjavajućoj, bleštavoj ljubavi. da li vam se desilo da volite dve osobe istovremeno?
dvaput u zivotu mi se desilo da volim nekoga , i to u isto vreme.... odvratan osecaj...

bilo-proslo.... ne ponovilo se....
By Tresh-grl
Kapiram trip u potpunosti samo sto je lik-riba situacija pa sam kao kul sa tim :)
Korisnikov avatar
By Mr Dee
mene tu zanima raspodela "zaljubljenosti".
Korisnikov avatar
By Hys.
Mr Dee,
Ima i ono "sve prave ljubavi su tuzne"...

Devokica ce reci sta je ona tacno mislila :D a ja sam tu recenicu shvatila vise kao nesto sto se odnosi na realno postavljene stvari (npr. u braku) nego Romeo-julijanske i mladalacke ljubavi. Takodje i na rec ljubav u univerzalnijem smislu znaci vise kao medjusobno postovanje, razumevanje nego romanticnu ljubav (mada moze i ona svakako). Znaci, kad je sve realno postavljeno, pretpostavimo neka dogovorena poliamorija, ipak su medjusobna osecanja ono sto je presudno i daje snagu kad dodje do problema i njihovog prevazilazenja. Ali samo osecanja ponekad nisu dovoljna, to se slazem...

Da, Devokica je mislila bas na to :yes:
I Devokica ima dve stabilne veze (pupupu) :giggle:
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Ok, a kako bi devokica odreagovala kad bi neka od tih osoba sa kojima je zavolela jos jednu osobu pored nje i takodje imala dve stabilne veze? Da li bi joj to bilo ok, ili je ok voleti dve sobe samo dok se radi iskljucivo o nama?

Nemoj da mislis da te napadam ili bilo sta slicno, jer sam i ja bila u slicnoj situaciji, pa sam pocela da gledam malko sa te strane kako bih ja odreagovala kad bi neka od te dve osobe koje sam volela zavolela jos nekog, i naisla sam na ogromnu kolicinu ljubomore u sebi, i malo po malo, bila sam prinudjena da odberem. I mislim da sam uradila pravu stvar :) But then, it was only me :)

Teoretski verujem u mogucnost da se vole dve ili vise osoba istovremeno, ali neretko na kraju neko biva povredjen, za nijansu manje voljen ili zapostavljen i zato mislim da je postenije usresrediti se i dushom i telom na jednu osobu.
Korisnikov avatar
By Zoe

Pa da mi se desi bolelo bi me uvo sta socijalne konvencije dozvoljavaju!
Ako ces tako, drustveno neprihvatljivo je i biti gay i bi. :nokti:
Korisnikov avatar
By Black_crystal
ahahahahhahahahhahahhahhahahhahahhahahaaaaaaaa!!!!
:pucaodsmeha:
Zamalo da probudim i muza a i zenu :namig2:
Ovo je bilo dobro! :roflmao:

Originally posted by sofia
Originally posted by Kiwi

3) Ako se neko zaista tako oseća, neviđeno je srećan (i sjeban)
...ipak samo nevidjeno sjeban :gotika: Ne mozes biti nimalo srecan ako povredjujes cak dve osobe koje volis...
Potpuno se slazem! Mislim da u stvari stradaju 3 osobe:
one - posto nisu jedine (uzas)
a i ti - jer nailazis na osude, sto od drustva, sto od njih, sto od sebe same.

Verujem da moze i cvrsto stojim iza toga, naravno, sto Olgic kaze svaku na svoj jedinstven nacin, a da bi tako nesto stvarno moglo da opstane ili treba biti BITCH ili MAZOHISTA!
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Angel83

... , a da bi tako nesto stvarno moglo da opstane ili treba biti BITCH ili MAZOHISTA!
... ili mozda samo ne robovati konvencijama...
Korisnikov avatar
By Galateja
Gledano kroz svoje iskustvo višeljublje mi je nepoznato. Ali zato sam sklona višepaljenju koje me motiviše na masturbaciju. :blush:
Praktikujem monogamiju, ali ne mogu poreći podpojasne hemijske reakcije na gđicu Šarapovu. :blush:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Vanilje_jenta
Ok, a kako bi devokica odreagovala kad bi neka od tih osoba sa kojima je zavolela jos jednu osobu pored nje i takodje imala dve stabilne veze? Da li bi joj to bilo ok, ili je ok voleti dve sobe samo dok se radi iskljucivo o nama?

Nemoj da mislis da te napadam ili bilo sta slicno, jer sam i ja bila u slicnoj situaciji, pa sam pocela da gledam malko sa te strane kako bih ja odreagovala kad bi neka od te dve osobe koje sam volela zavolela jos nekog, i naisla sam na ogromnu kolicinu ljubomore u sebi, i malo po malo, bila sam prinudjena da odberem. I mislim da sam uradila pravu stvar :) But then, it was only me :)

Teoretski verujem u mogucnost da se vole dve ili vise osoba istovremeno, ali neretko na kraju neko biva povredjen, za nijansu manje voljen ili zapostavljen i zato mislim da je postenije usresrediti se i dushom i telom na jednu osobu.

Devokica bi odreagovala ravnodusno ukoliko je osoba koju njen partner zavoli odgovarajuceg roda, to jest nije konkurencija meni (znaci ne sme biti mog roda) I am shallow like that I know :roll:
To sto moje partnere drugi rodovi ne privlace, ah well... :shrug:

On aNoder noUte:
Meni bi recimo bilo neposteno da se usresredjujem "dusom i telom" na jednu osobu kada volim dve :)

Enivej....peace out :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Angel83

... , a da bi tako nesto stvarno moglo da opstane ili treba biti BITCH ili MAZOHISTA!
... ili mozda samo ne robovati konvencijama...

da. i sto se tripujete da te dve osobe moraju biti povredjene?
Mojima vrlo lepo, thank you very much :kolo:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Vanilje_jenta

Devokica bi odreagovala ravnodusno ukoliko je osoba koju njen partner zavoli odgovarajuceg roda, to jest nije konkurencija meni (znaci ne sme biti mog roda) I am shallow like that I know :roll:
To sto moje partnere drugi rodovi ne privlace, ah well... :shrug:

On aNoder noUte:
Meni bi recimo bilo neposteno da se usresredjujem "dusom i telom" na jednu osobu kada volim dve :)

Enivej....peace out :)
Kod mene je drugacije, ja nisam, niti bih bila u vezi koja nije po principu - sto vazi za njega, vazi i za mene i obrnuto. I moj partner razmislja donekle kao ti - da muskarci meni nisu konkurencija, a njemu jesu... Ali ne menja zbog toga nas dogovor, i on smatra da mora biti ovakav da bismo bili zadovoljni. Sem toga ja ne mislim uopste tako, svaka ljubav je to na svoj nacin, svaka osoba je poseban svet. Ako osoba zeli da gleda kroz konkurentske odnose moze gledati svakog... ako je sigurna u sebe, partnera, medjusobna osecanja, dogovor, postovanje i ostalo - nece gledati nikog.
Korisnikov avatar
By Seaman
Ja imam jednu drugaricu koja ima dvije paralelne veze i to traje nekih 6 godina, s tim sto jedan momak zna za drugoga , a drugi ne zna. :D
Ne opravdavam njene postupke, ali se divim njenoj sposobnosti da tako nesto odrzi.
To je komplikovano, kao kad bi spojili nekoliko spanskih serija.Ni ja vise ne mogu da pohvatam o cemu se radi.Uglavnom ona voli obadvojicu, tako kaze.:)
Korisnikov avatar
By Dina
Dodatak:

Mazina drugarica je jedno vreme imala cetiri paralelne veze! Ja nisam znala kako postize. Inace se ne radi o osobi koja se samo time bavi nego je zavrsila fakultet, ima dobar posao, a i ovako cita, putuje... Zbog toga mi je jos nejasnije :smeh:

Inace ja pod poliamorijom ili viseljubljem podrazumevam samo iskrene odnose kada su sve osobe upoznate sa situacijom u kojoj su. Ovo kod Mazine prijateljica je monogamija (tj. monoandrija) sa varanjem :nono:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!