Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
rast i razvoj -> duhovno budjenje bica -> oslobadjanje stega ega i uma -> prevazilazenje materijalnog i vracanje u stanje jedinstva :astral2:

sve ima smisla, sve je povezano, sve se desava onda kada je potrebno da se desava :sunce:
Korisnikov avatar
By Galadriel
nadjes devojku, onda te ona iznervira..a to stvarno nema smisla :durenje:

dakle smisao zivota je da nadjes devojku koja te ne nervira :diplomac:

:D
Korisnikov avatar
By Deksi
Da prozivis taj zivot kako zelis i koliko dobro mozes....zivot je jedan,nikad se nemoj okretati za sobom i preispitivati previse.Jednostavno treba da ga prozivis.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Purpose of life ,is life itself...

i

Purpose of life is to end...

:teletabisi:
Korisnikov avatar
By sleepingsun
Shvatiti da smo svi rodjeni s razlogom,ne da bi licili na 2uge i jadikovali sto nismo lepsi..ili u boljoj situaciji..vec da shavimo da na svetu nemaju 2 identicne osobe,svako je poseban i savrsen na svoj nacin..da iskusish sve..i bol i tugu..i shvatis kako je sve prolazno..i nauch da uzivash u sitnicama..a malo prenego umres,budes srecan jer si doziveo najveci blagoslov od svih-da volis i budes voljen/a..:jumphug:
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Mislim da zivot i nema neki odredjen smisao. Smatram da je zivot ustvari proces za koji su se stvorili uslovi da se desi na ovoj nasoj planetici. Proces koji kao celina ima pocetak i kraj. Sav napredak covecanstva se svodi na to da se olaksaju tih nekih 80 godina koje u proseku prozivimo. Tu ja ne vidim neki veci smisao. Smisao svako sam daje svom zivotu. Sledeci svoje strasti u zivotu daju kakav takav smisao istom.
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Originally posted by селпередејз
Smisao zivotA JE U SMRTI.
sVE ZAVISI OD TOGA U KOM STANJU CES UMRETU, SEBI ZELIM SVESNU SMRT.
ZELIM I VAMA DA UMRETE SVESNII DA ZNATE STA STE ZIVELI.
ZELIM VAM SVE SUPER SUPER U ZIVOTU DO SMRTI
Ja se sopstvene smrti ne bojim ni trunkicu. Bojim se smrti meni bliskih osoba. Ne zelim samo da umrem u nekim gadnim mukama. A i sada da umrem ne bih zalio. Sve sto sam zeleo to sam i uradio.
Korisnikov avatar
By Draco
ne znam i to je ono sto me baca u depru. gledam oko sebe ljude koji zive svoje male zivote i zadovoljni su.. kao mravi, jbt.

a mene plasi da zivot traje suvise kratko, da necu stici da ga grizem i kidam zubima, da necu stici da naucim sve, uradim sve, postignem i ostvarim sve.. sto zelim.

zivot je tako kratak a tako pun opcija i to je ono sto je nepravedno.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Tijekom gimnazije došao sam do jedne svoje sublimisane "velike" misli, i ne znam kojem pravcu bi ona pripadala:

"Život, u stvari, ne postoji - to ga mi zamišljamo, jer smo svesni. A sve je to, zapravo, samo jedno obično kretanje materije i energije..."

Nbegi :zongler:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by BornEnchanter
Originally posted by селпередејз
.................
Ja se sopstvene smrti ne bojim ni trunkicu. Bojim se smrti meni bliskih osoba. Ne zelim samo da umrem u nekim gadnim mukama. A i sada da umrem ne bih zalio. Sve sto sam zeleo to sam i uradio.
I ja isto tako. Jedino sto ne mislim da sam sve uradila, imam jos mnogo toga. Ali u onom trenutku kad je trebalo zivela sam onako kako sam tada mislila da je najbolje. I ne bih se vratila ni u jedan prosli period, niti bih zalila da umrem sutra ili za pet dana. Mada bih svakako mogla da zivim jos dugi niz godina...

Ali se smrti meni bliskih osoba jako plasim i onog zivota posle, bez njih... :uplasen:
Korisnikov avatar
By BornEnchanter
Originally posted by Dina

I ja isto tako. Jedino sto ne mislim da sam sve uradila, imam jos mnogo toga. Ali u onom trenutku kad je trebalo zivela sam onako kako sam tada mislila da je najbolje. I ne bih se vratila ni u jedan prosli period, niti bih zalila da umrem sutra ili za pet dana. Mada bih svakako mogla da zivim jos dugi niz godina...

Ali se smrti meni bliskih osoba jako plasim i onog zivota posle, bez njih... :uplasen:

Nisam se bas lepo izrazio, a slazem se sa svakom tvojom reci i nista ne bih dodavao :kiss:
Korisnikov avatar
By BellyButton
To je jedno od najcheshce postavljanih i najbesmislenijih pitanja...
Originally posted by Nbegi
"ŽIVOT, u stvari, ne postoji - to ga mi zamišljamo, jer smo svesni.
Ja bih ovu izjavu izmenio u: Smisao, u stvari, ne postoji - to ga mi zamishljamo jer smo svesni!!!
I zato prestanite da ga trazite...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Originally posted by BellyButton
Ja bih ovu izjavu izmenio u: Smisao, u stvari, ne postoji - to ga mi zamishljamo jer smo svesni!!!
Pa da, naravno, život u smislu smisla. Na to sam i mislio, s tim što se može reč život različito tumačiti...

Eto, na primer - smisao "života" jednog komarca...
Korisnikov avatar
By mrle
Originally posted by Swanheart
Napisacu isto sto i u ovoj temi:http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=10774
Ducic: "Ko smisao zivota nije trazio,taj nije ziveo;ali ko ga je trazio,taj nikada nije bio dovoljno srecan."
Da se nadovezem na ovu prelepu misao sledecim : Svoje sam srce potcinio mudrosti, a i to je samo trcanje za vetrom. Sto covek vise zna, to tuzniji je samo.

Ova mi je misao ostala zarezana u malom mozgu, ali ne secam se odakle mi. Ako neko zna... :D Posebno mi se dopada sto umesto reci "bice" ili "razum" ili nesto tome slicno, stoji rec "srce", sto ovu misao obogacuje novom dimenzijom...
Korisnikov avatar
By mrle
ima jos jedan citat...

"A kada se pogleda ovako u noc?Kada se stane, evo ovde, u mrak na vratima? Kada se pogledaju sva polja u mesecini?Sva ona brda u daljini...grad, krovovi...tamo oblaci...sazvezdja...to nebo puno svetlosti?Kad se pred svim tim ucuti?Je li i onda kao da prolazimo bezumno...bez smisla...je li moguce da je sve to jedna bezdana celina?"

Crnjanski "Seobe"
Crnjanski : moje Sveto Pismo... moje cetiri strane sveta... moja zora, moje podne, moj suton... moj razum, moj osecaj... moja rec, moja pesma... :D

Zivot

Sve to ne zavisi od mene.

Setim se kako bese lep,
nad vodama dubokim nekim,
kao Mesec beo,
sa lukom tankim i mekim,
jedan most.

I, vidis, to, utesi me.

Ne zavisi od mene.

Dosta je da toga dana,
zemlja oko mene zamirise preorana,
ili da oblaci prolete,
malo nize,
pa da me to potrese.

Ne, ne od mene.

Dosta ce biti ako, jedne zime,
iz vrta jednog zavejanog,
istrci neko ozeblo, tudje, dete
i zagrli me.
Korisnikov avatar
By mrle
I da zavrsim Malroovom mislju : Zivot ne vredi nista, ali nista nije vredno zivota.
Korisnikov avatar
By mrle
Mrleeeeeeee :yay:
:yay:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by BellyButton
Pa da, naravno, život u smislu smisla. Na to sam i mislio, s tim što se može reč život različito tumačiti...

Eto, na primer - smisao "života" jednog komarca...
Probao sam vrlo kratko da se izjasnim, no nisam shvacen...
Dakle, postoje samo materija i energija. Ono shto nije ni jedno ni drugo, zapravo ne postoji i iskljuchivo je produkt ljudskih misaonih procesa. Smisao postoji samo za svesno bice, a jedino svesno bice je chovek. Chovek je sklon da prirodu personifikuje (religija je dokaz toga, recimo) i zato misli da se u prirodi neshto deshava sa smislom, a smisao zapravo postoji samo za choveka.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
yup
sve sto je vec napisano ali i:
Sing doo wah diddy diddy doom diddy doo
;)
By vaga-strelac
mazenje sa tatom,mamom,sestrom,bratom i dragom osobom+ mackom...
zdravlje svih gore navedenih.
lep osecaj kada se polozi ispit.
i sarmantan osecaj kada se nekom svidim...
cokolada,jabuka,mleko i jogurt...
i put do mora...
Korisnikov avatar
By Schveca
sve vishe pochinjem da verujem da zivot nema smisao.... i da se svi neshto tripujemo da treba da ga pronadjemo... pa se onda tu cimamo oko produzenja vrste i samoaktualizacije, a u principu mlatimo praznu slamu, pravimo decu, radimo i umremo....

tako da, 'besh smisao, ae da se zezamo :D :D :D :D
By Tresh-grl
Smisao je u tome da je meni uvek lepo,da idem na zurke,da pijem,imam puno droge,kesha itd.
Korisnikov avatar
By ^Inaniel^
Doesn't exist.
Ne samo zato shto nemamo vremena od obavljanja mortalnih stvari koje nas pritiskaju duhovno, nego mi, kao ljudska bica, nismo jednostavno u stanju da razumemo. Ni sebe, ni prirodu.
Moc sazivljavanja i stapanja sa drugima i uopshte okruzenjem, jednaka je nuli.
Smisao je toliko suzen, zato shto uvek prvo idu kratkorochni ciljevi i njima smo vodjeni.
Uvek postoji neshto preche, postavljanje ega i odbrana istog, ispred svih i svega.
Korisnikov avatar
By Scorpy
Chemu smisao? Just Live It!

Erm: Chovek je deo jednog vetjeg plana i svaki pojedinac je bitan za chovechanstvo, svaki pojedinac stvara veze u okviru drushtva [sa odredjenim pojedincima vishe, sa odredjenim manje] i mozhe svesno ili nesvesno uticati na njihove odluke, razmishljanja. Razmisli, da li bi svet bio isti bez tebe? Nezamislivo...

Shta bi svet radio bez JEDNOG Nikole Tesle, Dalaj Lame, Antona van Levenhuka, Luja XIV i mnogih drugih lichnosti iz proshlosti, kako nauchnika, tako i raznih umetnika, pesnika, muzichara, bravara, filozofa, filologa, lekara... Zhivot je prolazan, kao i sve postojetje, ali jednostavno postoji tok, postoji evolucija vrste, drushtva. Sve se teche svojim tokom i razvija se, a mi radetji ili ne odredjene stvari utichemo na sve shto se odvija oko nas.
Korisnikov avatar
By Calypso
Smisao je moj osmeh i moje zadovoljstvo...:sluske:
Korisnikov avatar
By mikros
Originally posted by Calypso
Smisao je moj osmeh i moje zadovoljstvo... :sluske:

e vidis slazem se sa tobom!
meni je smisao zivota vrlo jednostavan...
zivi kako hoces (neko je i nesrecan, ali ima i trenutaka kada i taj neko uziva)....
uzivaj u malim stvarima, u svakom trenutku...
a kao krajnji ishod toga jeste kolicina savrsenosti do koje je ta civilizacija dosegla jer po meni sve se zasniva na ucenju!
i eto pitamo se kako danasnja deca tako brzo odrastaju?!
naravno da ce tako brzo odrasti kad im je sve sazvakano,sve na dlanu!
jer su sva ta znanja vekovima i milenijumima sticana!
a jedini uzrok sto zivot nije savrsen je nepogresivo vreme koje niko nikada nije zajebao niti ce ga ikad zajebati posto je nepogresivo tj savrseno!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!