Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Paki
Jedno istraživanje, nedavno sprovedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo je da svaki čovek slaže u proseku četiri puta dnevno, 1.460 puta godišnje i 88.000 puta u toku života.

Naravno, reč je o malim, uglavnom bezazlenim lažima.

Najčešća laž (28 odsto) je : "Nije mi ništa, dobro sam".

Slede potom "Drago mi je što te vidim", "Nemam para kod sebe", "Ne, tvoja zadnjica ne izgleda veliko u tome", "Naravno da te volim", "Server je u kvaru", "Ispraznio mi se mobilni".

Istraživanje je takodje pokazalo da muškarci lažu gotovo dva puta više od žena.

(Tanjug, MONDO)

--------------------------------------------------------------------------------

Ovo istraživanje je, kao što se vidi, rađeno u Velikoj Britaniji... Ne čini li vam se da je učestalost laganja (najlakše je orijentisati se prema tom dnevnom proseku) kod nas malo veća?
Ako vam se čini, zašto mislite da je to tako?
Korisnikov avatar
By Paki
Mislio sam prvenstveno na one "male laži" navedene u članku sa Monda ...
Korisnikov avatar
By DarkAngel
e istina je za to, bukvalno je ljudim nekako ti kao urodjeno u samom govoru, primetila sam to i bas komentarisala sa drugaricom.:shrug:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Paki, tvoja zadnjica ne izgleda veliko u tome :okret:
Korisnikov avatar
By Paki
O čemu ti, lutko? :)

... Ah, Gozi pokušava bit' duhovit... :sweet:

Vidiš, potpuno si u pravu. :mazi:
Korisnikov avatar
By m..
O da, to za "dobro sam", to kazem automatski, bez da razmisljam o tome, mada sam uglavnom dobro, a cak i kad nisam, ni sama ne zelim da budem svesna toga, a kamoli da obrazlazem random poznaniku koga sretnem na ulici, na kraju krajeva to je socijalno neinteligentno.

Onda idu ta do 10 minuta kasnjenja, teshko da cu ikom otvoreno reci da kasnim jer previse uzivam da se tushiram, i da mi jebeno prija mlaz vrele vode u ove zimske dane, te nikako nisam uspela da se na vreme isteram iz kupatila (tj pre nego sto je voda postala hladna), vec imam neki random izgovor vezan za trafiku, saobracaj, sretanje ljudi na ulici, jer uglavnom i to uskoci u pricu.

Onda imam taj izgovor da sam prezauzeta pa zato ne mogu na trac partiju sa random poznanicom, mislim nisam bas toliko zauzeta da ne mogu da iscedim 45 minuta za kafu, nego jesam dovoljno zauzeta da to malo vremena koje imam provedem sa nekim ko mi je bitniji u zivotu.

I, ok, ovo redovno lazem, kad me uhvati poznanik poznanika da brblja samnom u klubu, ja manje vise uvek posle nekih 5 minuta slazem da idem da vidim da li mi se prijatelj/prijateljica smara i da cu odmah da se vratim, i onda zaboravim da sam pricala sa tom osobom uopste i retko retko kad se zapravo vratim.

Retko kad slazem nesto ozbiljnije od svega toga, samo ako bash moram, ali to je stvarno tipa jednom godisnje. Radije precutim nesto, ako me vec niko ne konfrontira.
Korisnikov avatar
By Egon
slazhem najmanje 5 puta pre doruchka ....
Korisnikov avatar
By Dina
Bas jutros slusam na tv pravila bontona i kazu pravilno je da se prilikom upoznavanja kaze "drago mi je", ja to uvek kazem tako da se ponasam po bontonu :) Tako i sve ostale slicne fraze spadaju u bonton ili neku oficijelnu komunikaciju. Sigurno da poslovni partner kad me pita kako sam ne ocekuje da ja izrucim sve moguce moje privatne probleme, isto tako i ja za njega.

Od ostalog sto bas ne potpada pod to najcesce ovo sto i M.. - ka mom kraju je obavezno guzva, taksi nikad ne moze da se dobije i sve tako... da se osoba ne naljuti ako sam malo zakasnila sto bi se verovatno desilo da saspem istinu :D
Korisnikov avatar
By .L O S T
trudim se da ne lazem, ali kad se mora nije tesko:smiling:

da, srago mi je sto te vidim je najucestalija laz:transprst:
Korisnikov avatar
By Calypso
[quote]Originally posted by Paki

Istraživanje je takodje pokazalo da muškarci lažu gotovo dva puta više od žena.

(Tanjug, MONDO)

Ovaj podatak je ovakav zato sto su zene i u tom trenutku lagale :roflmao:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Sta znam, mislim da smo i mi tu negde na 4 lazi dnevno, ae ipak da rastegnem na 6 :)
Danas sam slagao 3 puta: 2 puta je bilo: Sef trenutno nije tu(sto mu dodje nekako kao laz pod prisilom), i jednom: Dobro sam.
To su mi i najucestalije sitne lazi. Slede ih varijacije na temu moba(nemam kredita, prazna mi baterija, iskljucio sam zvono) i love ukoliko sveca preteruje.
Nije mi problem da iznesem sud o debeloj guzici i sl. a ono "drago mi je da te vidim" ne pamtim kad sam zadnji put rekao. Pokazem da mi je drago ali frazu jednostavno ne koristim.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja kad sam tek pocela da radim, prvi zadatak mi je bio da naucim da lazem. Vlasnik firme mi je dao neki poziv za sudjenje i ja sam morala da izmisljam da nije tu, u inostranstvu je bla bla bla... Kad sam mu nekoliko puta odlozila, rekla sam da ne moze vise i da mora da se javi :sudija: :lol:

Ove danasnje mlade sluzbenice uopste nisu uverljive u lazima, samo sto ne kazu - direktor(ka) je tu ali vas nece da cuje. :giggle: Ja sam sa 22 god to posmatrala kao igru, bas je lepo da mozes da pricas bajke i jos te placaju za to :giggle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Kada? Četvrtkom (predveče)

Zašto? Situacije su razne ...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Kiwi
Kada? Četvrtkom (predveče)

Zašto? Situacije su razne ...
:giggle:

ON:
Lazem kad god sam na to prinudjen, tj. kad god to moze da umanji mucnost neprijatne situacije u kojoj se zadesim, a nekad i iz ciste zabave.
Savet za sve one koji su skloni laganju:
Pamtite sta ste kome i kada slagali i na osnovu toga gradite nove lazi, ne dozvolite da vase lazi budu jedna drugoj ocigledno kontradiktorne, jer ce vas neko brzo raskrinkati. Budite neuhvatljivi, ako vec lazete.
:B
Korisnikov avatar
By LittleRed
uglavnom ne lazem, ali neke stvari ponekad precutim.
ovo se prevashodno odnosi na privatnu sferu, mada se i u javnoj ne ponasam bitno drugacije.
laganje me uzasno opterecuje, laz jedva uspem da prevalim preko jezika, a uglavnom mu i ne vidim svrhu.
nekad mi to uzasno ide na nerve, kao da sam uzela neki truth pill pa ne mogu a da ne govorim istinu...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by LittleRed
laganje me uzasno opterecuje, ........
E, zato zapisuj šta kome slažeš u tefter, pa posle više nece biti ni razloga da se opterećuješ...
Budala pamti, pametan piše...
:yes:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by *deni*
Originally posted by LittleRed
laganje me uzasno opterecuje, ........
E, zato zapisuj šta kome slažeš u tefter, pa posle više nece biti ni razloga da se opterećuješ...
Budala pamti, pametan piše...
:yes:
iskusno
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Dobro sam, nije mi nista.... to je ustvari dobra i pozeljna laz, pogotovo ako su u pitanju dva povrsna poznanika. Jer, ako pitas nekog kako je i on se zajebe pa kaze da nije dobro, onda tebi bude blam da ne ispadnes hladnokrvan, pa moras da se pravish saosecajnim za tudje muke, pa pitas sta nije u redu. e onda taj drugi pocne da prica sta ga je sve mucilo jos od predskolskog uzrasta :zid: Onda proklinjes svoj brzopleti jezik sto si uopste zapoceo komunikaciju, ali ostajesh tu, slusash i klimas glavom kao da razumesh i time placash za svoju gresku :D
Korisnikov avatar
By Mr Dee
pa ja sam lepo hiljadu puta rekao kako je "kako si?" jedno vrlo nepristojno pitanje. :D
By Tresh-grl
Stalno lazem....roditelje uglavnom,tipa gde idem,sta radim,blabla...kad mi trebaju pare isto....ipak su oni mnogo gudre izfinansirali :giggle:
Korisnikov avatar
By Hys.
Kao i Dina sto je rekla, poslovne lazi-sefici sam bila "zid" izmedju nje i smaraca. Privatno, uglavnom preterujem pre nego lazem-kao sto m..pomene-navucena sam na topli tus.
Sta znam, imam opsesivno kompulsivno jaku grizu savesti pa pre izaberem da precutim nego da slazem. Mada...precuTkivanje je kapiram isto ka laz (maltene).
Korisnikov avatar
By BellyButton
Mislim da ovih dana najcheshce lazem u koliko sati sam ustao...
Ali i ta laz je dobronamerna... Shto da se keva dzabe nervira... :D

Inache, mene chesto upozoravaju da sam previshe iskren prema ljudima koje ne poznajem dobro, jer retko lazem iz kurtoazije... Mozda ponekad samo ublazim istinu... :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!