Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by blenta
te bez upoznavanja i instant drugara ne mozhesh dotji do necheg ozbiljnijeg ili izgraditi neki dublji odnos ukoliko to ima smisla

u protivnom tjesh se druzhiti samo s onima koje znash od malena
:up:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja pamtim ono vreme bez interneta, a neke moje prijateljice ga i dalje ne koriste, pa je i dalje to vreme ;) Jeste to druzenje bilo na neki nacin lepse, imam neku setu, zal za tim vremenima. Ali mislim da ipak ovo vreme vise volim, nikad ga ne bih menjala za ono pre. Radi se o tome da je u to vreme bilo mnogo teze naci bliske osobe, bliske po nacinu razmisljanja, stavovima... Znam da su mi bili dragoceni takvi ljudi kad ih susretnem ali cesto to nije bio neki odnos koji moze da se odrzi. I onda nova potraga i usamljenost... bez obzira na sve ljude okolo, prijateljice iz detinjstva i slicno... Inace, meni postojanje velikog broja ljudi u zivotu nije uopste problem. Znam da napravim razliku izmedju poslovnih partnera, poznanika, blizih poznanika, prijatelja, partnera itd. Retko da imam nekih problema sa ljudima, mada se nekad desi da npr neko smatra da smo prijateljice a da ja taj odnos tako nikako ne bih nazvala (slicno ovome sto je M.. opisivala). Ali ja to shvatam uglavnom kao ljudsku usamljenost, ne odbacim ljude, nego nekako polako svedem odnos na meru koja odgovara i drugoj osobi i meni. Nikad se ne zna, mozda cu vremenom i ja moci taj odnos da nazovem prijateljstvom. Nekada ja pre prepoznam ljude, nekad oni mene, ali vazno da se prepoznamo...

:grouphug:
Korisnikov avatar
By 2kune
ja čak pamtim i vrijeme prije mobitela... :deda:

elem, što ste se svi nadrkali na jadni internjet? pa nije on jedini način da se uspostave instant odnosi među ljudima... evo ovde je, recimo, jedna slika koja prikazuje jedan takav instant odnos među ljudima... možda upravo mute jedan instant kakao da ga na brzinu trgnu...

Slika
Korisnikov avatar
By BellyButton
Svako ima svoju viziju toga kakav odnos zeli da uspostavi sa drugom osobom i koliko dubok. Ja sam sklon izuzetno trajnim i jakim prijateljstvima (sa najboljom drugaricom se intenzivno druzim vec 16 godina). Mozda je cak ovo jedno prijateljstvo uticalo na to kako cu oblikovati sva ostala. Stoga , svako novo poznanstvo koje ne ide u pravcu kojim je ovo jedno (najbolje i najtrajnije) otishlo, smatram manje vrednim.
Ali, smatram da tu greshim, jer nikad nisam ni osetio potrebu da imam vishe od 2 osobe koje bi mi dale i bubreg ako bi, ne daj boze, zatrebalo. (A to imam). Dakle, trebalo bi da poradim na svojoj toleranciji prema instant prijateljstvima. Ona su utoliko korisna shto omogucavaju da dodjesh u kontakt sa jako velikim brojem ljudi, a to oblikuje tvoje stavove, vrednosti, emotivni zivot, i sa svakim novim poznanstvom si za nijansu zreliji...

Ja problem vidim samo onda kada osoba ne zeli da ima bash ni jednog pravog i iskrenog prijatelja, zbog kojeg ce biti spremna da se nechega odrekne ili da se za njega zrtvuje...
Korisnikov avatar
By Galateja
Kao što je za ljubavnu vezu potrebna, tzv. 'hemija' (ne volim taj izraz, al' šta ću), tako je potrebna i za prijateljstvo, samo hemija druge vrste.
Mislim, nije ova izjava nešto epohalna, ali često mi se desi da nisam spremna za druženje. Ne zato što je dotična osoba loša ili mi smeta, već jednostavno izostane pomenuta hemija. I meni je mnogo poštenije da takve kontakte ne održavam nego da glumim 'kul frendicu' ili da gradim instant kontakt. Čini mi se da je iskrenost bolja kakva god da je od zavlačenja.
Kad pogledam u prošlost i analiziram 'prava' prijateljstva koja sam imala vidim samo lepo dizajnirane zidine. Pitanje je bilo ko će sebe kako predstaviti, šta sakriti, a šta istaći. I kad se otvorim začuđeni pogled sagovornika me natera na stid i povlačenje.
Rezime: cenim prijateljstva, ali za takvo što nemam talenta. :(
Korisnikov avatar
By Zonche!
E da samo da dodam,

Instant prijateljstva mi apsolutno ne smetaju koliko mi smeta licemerje. Ne volim ljude koji se pretvaraju da si im ne znam ni ja koliko dobar prijatelj i stalno ti govore kako te vole i kako zele da se druze sa tobom, a onda kada zaista pomislite da to i misle, shvatite da je to bullshit. Uvek su "zauzeti", ne jave se, ne odgovaraju na poruke, jednostavno nestanu. Jave se samo i jedino onda kada ste vi njima potrebni i onda vas ponovo "obozavaju"...

Kod mene je to prosto, ako mi je stalo do nekoga i dobar mi je prijatelj to mu kazem i pokazem delima, ukoliko je to povrsno prijateljstvo, i couldn't care less...
Korisnikov avatar
By Deksi
Dubolu komunikaciju tesko ostvarujem,instant odnosi sa gomilom da kazem prijatelja mi savrseno odgovaraju.
Svaki prijatelj ima svoju namenu,neko je za analiziranje odredjenih situacija i ozbiljniju pricu,neko jetrac partiju i ogovaranje,neko mi je party pall...a neki imaju vise uloga....
U odnose sa ljudima se tesko upustam a da se otvorim potpuno i tezim dubljoj komunikaciji.
Najvise volim kad sam jednostavno ogradjen od svega...savrseno mi odgovara.
Korisnikov avatar
By greek_lover
Ah, licemerje i foliranje je dakako veoma cenjena osobina danas.

Nemam, generalno, nista protiv toga da imam socijalne odnose (ne bih to nazvao druzenjem) sa ljudima iz razloga sto mozemo uciniti jedno drugome razlicite usluge. Ali, hajde da ne nazivamo to prisnim druzenjem ili ne daj Boze prijateljstvom.
A gomila ljudi radi upravo to!

Elem, sinoc mi se dogodilo da lik, koga otvoreno ne podnosim (ni on mene, xaxaxa), posle nekakve krajnje civilizovane konverzacije (koje se, usput i slabo secam), pozove na veceru upoznavanja sa njegovim deckom!!! :wtf: Iskreno sam se nadao da se zajebava, kad ono, ne lezi vraze :smeh:

E, to je ono sto mene generalno nervira, taj "socijalni vampirizam" :evilgiggle: gde moramo pokazati kako smo "strava", "super", "nerazdvojni" ili vec ne znam kakvi prijatelji sa gomilom ljudi koje generalno i ne poznajemo!!!
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by greek_lover
posle nekakve krajnje civilizovane konverzacije (koje se, usput i slabo secam)....
:lol:

Mora da ste ti i Skin Sin pili nesto to vece :lol:
Korisnikov avatar
By greek_lover
:smeh:

Mozda smo pili a mozda sam i rodjen s tim! :smeh:
Ja pisao ozbiljno, ti me sad Z.......S! :smeh:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!