Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Naime, macketina mi je dobila prvo teranje.
I mnogo mi je zao da je gledam tako pogubljenu.
Ni sama ne zna sta je snaslo... non stop mrnjauce... uvija se po podu i skuplja svu prashinu... trti se ko nenormalna...

Bejah danas kod njenog veterinara, i preporucuje mi sterilizaciju.
S tim sto, na meni je da odlucim da li bih uradio sterilizaciju odmah po zavrsetku prvog teranja, ili tek posto se jednom omaci.

Rado bih je spario sa nekim, jer zelim da makar jednom oseti u zivotu... :rida:
Ali ona uopste nije rasna macka, i plasim se da ne bih imao kome da poklonim male mace...
Pricao mi neki lik sto drzi pet shop, da je cak i rasnu macku tesko uvaliti nekom... a da ne govorimo o ovoj mojoj.

Zanima me, prvenstveno ljudi koji imaju macke, a i kuchice koji su sterilisani, da me malo upute, posto sam jako uplasen! :slinavko:
Korisnikov avatar
By Rei
Isti problem... ova moja svako malo ima teranje. A ja nemam srca da je vodim na tu operaciju...

jer zelim da makar jednom oseti u zivotu... :rida:
ovo je vishe problem tebi nego njoj, tako da je moj savet da odustanesh od toga.
Korisnikov avatar
By spliff
kod machaka je intervencija mnogo komplikovanija nego kod machora

ja imam machora, i morao sam da ga .....
prvo sam tvrdio da ja to nikada ne bih (njemu) uradio. ali sam se predomislio kad je pocheo da "obelezzava teritoriju"
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Machori imaju tako slatka jajca...Morgan je voleo da se igra s njima kada je bio klinac.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
a da kupis mali dildo pa da joj pripomognes? :D
Korisnikov avatar
By Dominion
na zalost, morao sam to da mu uradim, jer mi je bio zbrisao na balkon i skocio sa osmog sprata - proshao je bez i jedne ogrebotine, samo je istegao jednu tetivu. doca je rekao da moze da oseti zenku na bog te pita koliko km i da je zato skocio. a o obelezavanju teritorije necu ni da pricam, to je najgore zlo. a predrasude da se promene ili udebljaju je totalna glupost.

bolje skrati buke i sebi i maci.

ps. intervencija jeste komplikovanija kod zenki ali nije nista opasnija.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Dominion
a predrasude da se promene ili udebljaju je totalna glupost.
moj ozzy se promenio. ali na bolje :)

ovo za debljanje netju da komentarishem..... :kakodane:
Korisnikov avatar
By Dirrty
:lol:

Ali da covek poludi.

Jos je ona navikla da se sheta po mom ulazu... par spratova dole i gore...
A ovako kad mjauce non stop, komsije ce poludeti, a ne mogu jadnu da je ne pustam u hodnik kada je navikla :meda:
Ja sam kriv sto je razmazena... a jos ima terasetinu od 20+ kvadrata... i zajednicku terasu +10 i jos plus komsijinu 20+ kvadrata :lol: , ali ona hoce i u hodnik!

Veterinarka mi je rekla da postoji neka inekcija za sterilizaciju, ali da je ona protiv toga, jer moze biti opasno i ne daj Boze izazvati tumor materice.
Pa mi je preporucila da je vodim u neki zavod, ili sta li je gde operacijom vrse sterilizaciju ulicnih macaka.

Koliko god da mi je zao, stvarno drugi izbor ne vidim.

Ah da, problem je i to sto se ona valja po ulazu... u stanu nece... ulaz joj odgovara za to... i posle ce da mi spava na jastuku... :nesiguran:

A sto se tice gojenja, veterinarka mi je rekla da postoji mogucnost... i da pazim pri ishrani... da joj tacno odredim koliko moze da jede...
VIdecu koliko jede pre operacije, pa cu joj posle toga davati toliko... ili malkice vise.
A ako ne vidim da se deblja, onda cu joj davati hrane kao i do sada... koliko moze da pojede :D
Korisnikov avatar
By Dominion
u sustini, na mace koje zive u stanu generalno treba paziti kada je ishrana u pitanju. samim tim sto im je teritorija ogranicena (kao i ljudi koji nemaju puno fizickih aktivnosti) mogu da se udebljaju, zato sto vishe jurcanja sa njima po stanu - dobro za njih, dobro za vlasnika - pod uslovom da vlasnik ne pushi po dve pakle dnevno :doh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Samo da prezivimo ovo prvo teranje (tek je proslo 2 dana :cupakosu: )... a posle i tu operaciju...
Stvarno ne mogu da je gledam kako se muchi.

A sto se tice ishrane, nisam imao problema sa tim jos uvek... mada je jos uvek mala.

Taman je zaspala, kad je probudi neki zvuk... i evo, ludi mukica :slinavko:

A sto se tice stana... pa ima dovoljno ona kvadrata... 70ak plus 2 terase 20-25... i plus sto je pustam u hodnik zgrade...

Samo neka prodje ovo mucenje! :maca:
Korisnikov avatar
By IriS
pitanje za vlasnike kastriranih mačora: da li imaju običaj da jurcaju kao nenormalni po stanu, da ujedaju vlasnike, da love plen (naše noge)...
koliko im je bilo potrebno posle operacije da im se hormoni stabilizuju?

:očajnavlasnicaludogmačora:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Moja macketina je takva sad :lol:

SVe to sto si ti opisivala.

Jedino je sada u teranju sva mirna i mazna...

Ali ja ne zelim da se promeni niti smiri... volim je sto je tako luda kao i ja. :suzeradosnice:
Korisnikov avatar
By IriS
ali on nije bio ni približno takav pre operacije. tada je samo krmaukao pored ulaznih vrata i mokraća mu je mnogo smrduckala, ali srećom, još nije stiglo do obeležavanja teritorije, sasekli smo tu pojavu u korenu :smeh:

a inače, njegovo ponašanje varira od euforije (gore opisane) pa do totalnog ekstrema, gde se nenormalno mazi :hypno:

nema sredine :sigh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma moja se ne bi mazila da nema teranje, sve i da joj prija...
BIlo je mnogo situacija u kojima se vidi da uziva... ali tvrdoglavo stvorenje ne zeli da prizna.

Bilo kako bilo, obozavacu je i da ostane ovakva i da se smiri.
Samo da svrsimo sa ovim!
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by kiss addict
pitanje za vlasnike kastriranih mačora: da li imaju običaj da jurcaju kao nenormalni po stanu, da ujedaju vlasnike, da love plen (naše noge)...

ja sam mog shtricnuo pre obelezavanja teritorije i teranja (zaboravio sam koja je minimalna starosna granica za kastriranje), ali je i dalje blenta koji hoce da se igra, da gricne a po nogama me lupa shapama u prolazu kada hoce da se igra :sweet:

sto se tice stabilizacije hormona, to jedino da ti odgovore vlasnici koji su kastrirali machore kada ih je vec uhvatio vrbopuc i obelezavanje teritorije (ili cika doca) :shmi:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Dirrty19g

Veterinarka mi je rekla da postoji neka inekcija za sterilizaciju, ali da je ona protiv toga, jer moze biti opasno i ne daj Boze izazvati tumor materice.
Pa mi je preporucila da je vodim u neki zavod, ili sta li je gde operacijom vrse sterilizaciju ulicnih macaka.

to za injekciju je tačno, podivljaju im hormoni (nešto slično kao kad žene piju pilule za kontracepciju :smeh: )

i tvoja mačka nije ulična da je vodiš u tamo neki zavod.
postoji gomila privatnih veterinarskih klinika, nadji na netu brojeve telefona, pa zovi i raspitaj se za cenu, uslove i sl.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Dominion
Originally posted by kiss addict

ja sam mog shtricnuo pre obelezavanja teritorije i teranja (zaboravio sam koja je minimalna starosna granica za kastriranje), ali je i dalje blenta koji hoce da se igra, da gricne a po nogama me lupa shapama u prolazu kada hoce da se igra :sweet:

sto se tice stabilizacije hormona, to jedino da ti odgovore vlasnici koji su kastrirali machore kada ih je vec uhvatio vrbopuc i obelezavanje teritorije (ili cika doca) :shmi:
oh well, zvaću veterinara i rizikovati da me psuje preko phona zbog mojih sumanutih pitanja, ali ljudi, moja neispavanost je u pitanju :sigh: :sebična:

razumem ja da on hoće da se igra, igramo se mi sa njim... ali to jurcanje po stanu me izludjuje, sve ruši, cepa, skida sa zidova... jebate, puni su nam ormari stvari koje su stajale na stolovima, na zidovima, jer on svako malo ima pik na nešto drugo.

ah, baš sam slaba na njega, eto, sve podredih mački :sigh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Pa kaze da oni to super rade...
Mislim nash veterinar je drzavni :) Doduse, prvenstveno jer nam je na 2 min od kutje.

I to sto kazes, mogu da vidim ovde u kraju... da je ne mucim po kolima.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by spliff
kod machaka je intervencija mnogo komplikovanija nego kod machora

ja imam machora, i morao sam da ga .....
prvo sam tvrdio da ja to nikada ne bih (njemu) uradio. ali sam se predomislio kad je pocheo da "obelezzava teritoriju"
to zapišavanje je bilo užasno! vrhunac svega je bio kada mi je zapišao onaj crni ranac ... posle 10tog pranja sam uspeo da iz njega izvučem taj miris (a sa njim i boju, nažalost) ... muške kućne mačiće treba odmah sterilisati :D tako bar moj burazer radi ...

što se tiče promena, ja sam imao macu koja je sterilisana i nije promenila kilažu ... mada sam je pustio da se dva puta maci jer mi je jedna komšijka rekla da je to dobro za zdravlje i dugovečnost same mačke ...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zato mi je i teta veterinarka rekla da odlucim da li odmah ili posle jednog macenja...
Ali eto, nije sudjeno... :sigh:
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by Dirrty19g
... non stop mrnjauce... uvija se po podu i skuplja svu prashinu... trti se ko nenormalna...
Samo tju retji:
Kakav vlasnik, takva machketina! :lol: :smeh: :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ranije je samo dizala rep... a sada se bash nameshta! :lol:

Dizanje repa je stavise pozeljno... ali ovo... ne! :avalon:
Korisnikov avatar
By gorilica
Kazem ja.
Sad znash kako je bilo tvojim roditeljima. :smeh:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Looooooooooooool!

Hvala Bogu pa im nisam javno pokazivao da sam zeljan, i koliko sam zeljan kurac... :lol:
Korisnikov avatar
By Rei
Drti, jesi ti to meni maznuo machku i klonirao je ? IDENTICHNE su :lol:

moja isto voli da ide u hodnik od zgrade... pushtamo je kad je 'normalna', ali kad je u teranju ne smemo jer bi je komshije upucale najverovatnije. Ne mozhesh je oterati od vrata kad idesh negde iz stana, oce napolje pa oce, uzhas. :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Sto je niste sterilisali?
Mislim nije prirodno... ali ako vec ne mogu da joj dopustim da se zadovolji... onda necu ni da je mucim.

Od 2 zla, biram manje.
Korisnikov avatar
By KiWi
A što joj lepo ne nađeš nekog mačora da se pojebe ... zadovolji svoje nagone i završiš sa time? Posle je onako zgužvanu samo uneseš u kuću i sutradan joj u vodu udrobiš jednu "pilulu za dan posle" i stvar rešena ... nema mačića, a ona bar neće umreti nevina ...

P.S. Gledati kako mačka pazi na svoje mačiće je nešto najdivnije. A velika je privilegija, kao što se meni desilo, da ti mačka donese tek rođene mačiće da ih pokaže i da te pusti da ih maziš ... mislim da dosta propuštaš.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Znam... ali da rizikujem da nemam kome da dam machitje... ne pada mi na pamet.
Koliko god voleo macke, zaista ne mogu jos par macaka u stan.

Plus jos uvek ne zivim sam, a keva mi je dala do znanja da o tome nema govora.
Mozda ce umreti nevina, ali ne znanje jeste najveca privilegija.
Ona i ne zna za to... te ne zna ni sta i da li propusta.

Mozda iz mog ugla mi bude pomalo zao kada pomislim da ga nece osetiti u sebi :lol: ... ali ja znam taj osecaj i zato mozda i zalim... a ona nema za cim :)

A ja sam zahvalan i samo na cinjenici da sam je pronasao na drvetu i da mi je sudjena... pa makar oboje bez potomaka nestali sa lica Zemlje, ja nemam za cim da zalim.

Znam da zvuci mozda smesno.
Inace ne volim da dramim... ali za mene je macka nesto sto sam oduvek obozavao, i sta sam zeleo da upoznam i volim.
I 18 godina mi to nije bilo dopusteno, i sticajem okolnosti nemoguce.
I onda se jednog dana desilo, i na cudan nacin... i jos cudnije mache... :meda: ... i to mi je sasvim dovoljno.
By fazza
Originally posted by Kiwi
Gledati kako mačka pazi na svoje mačiće je nešto najdivnije. A velika je privilegija, kao što se meni desilo, da ti mačka donese tek rođene mačiće da ih pokaže i da te pusti da ih maziš ... mislim da dosta propuštaš.
:radosnice: :love: :meda:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by fazza
Originally posted by Kiwi
Gledati kako mačka pazi na svoje mačiće je nešto najdivnije. A velika je privilegija, kao što se meni desilo, da ti mačka donese tek rođene mačiće da ih pokaže i da te pusti da ih maziš ... mislim da dosta propuštaš.
:radosnice: :love: :meda:

Mhm.

:love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!