- 06 Jan 2008, 01:27
Poglavlje pedeset i cetiri - ELEMENTARY MY DEAR WATSON
Sutekh se lagano vracao ka groficinom zamku.
Nakon sto je otpratio uplakanog VelikogMedveda posle vatrometa, lutao je besciljno po shumi. Nije mu vise bilo do zabave.
Uvek se trudio da ne razmislja o svom sinu. Znao je da voli svoje dete, i svaki put bi ga osecaj krivice opekao kao tiganj pun vrelog ulja... sad jos vise, posle onoga sto im je Dragonite rekao.
Reci su opasne. One su krhke poput stakla i jednako oshtre.
Usao je u palatu i primetio da je dvorana prazna.
- Lovche! Gde si do sad! - cuo je nervozni Swanislavov glas sa drugog kraja prostorije - kraljevi su ubijeni! -
Sutekhov mozak se namah razbistri. - Sta! Kada!? Nije me bilo cele noci... - rece usplahireno dok se osvrtao oko sebe. Najzad je spazio jednog od slugu. - Hej ti, brzo pozovi groficu! -
- Shhh bre, to sam ja, Bananica! - rece prilika.
- Izvini, nisam te prepoznao bez laznih grudi! Shta se desilo? -
- Podji sa nama u salon -
Tri coveka udjose u salon. Mesto zlocina je delovalo netaknuto od sinoc.
- Ne znamo sta se desilo - poce Swanislav - u panici je vecina gostiju napustila bal. Dirrty je pomahnitao, a Zoncheta nigde nema. Dominion, novi princ, je pronasao tela odmah nakon ponoci. -
Bananica, ponosno gledajuci svog dragog, uskoci sa detaljima.
- Primecemo je nekoliko sumnjivih osoba. Jedna od devojaka iz kuhinje se onesvestila, ali je zaboravila koga je videla. Madam Escobar je cula tesko kasljanje ispred zenskog toaleta tik pred ubistvo, a znamo da se sve desilo u ponoc. Nista nismo primetili od vatrometa... -
- Dodjavola, trebalo je da mi Belly kaze da ce doci! - Swanislav besno udari palicom iznad kamina - omanuo sam na poslu, prvi put u zivotu! -
Mali spijun poput borbenog petlica skoci na njega - Muskarchino moja ne pricaj gluposti, ti si savrsen u svom poslu! A sta ja da kazem? Ja bi trebalo da znam kad list padne malo glasnije na tlo! -
Sutekh je groznicavo razmisljao. Koliko god ovo bila velika tragedija, bilo mu je dobrodoslo da misli o necemu drugome.
- Da se nisu medjusobno poubijali? -
Swanheart uzdahnu. Iako je voleo da lomi noge, imao je um pravog policajca, i nije mu se svidelo sto se svi detalji ne uklapaju. - Ne verujem. Iz MM&I kao da je isisan zivot, a Belly je zadavljen. Znas da oni nikada ne bi koristili magiju u borbi jedan na jedan... pogledaj zid iznad kamina, potpuno je nagoreo... duso, pokazi mu sta smo nasli -
Bananica izvadi komadic papira i nagorelo pero. - Znamo da su nesto piskarali ispred ponoci a i suska se da su vidjeni u strasnom zagrljaju pre ubistva. -
Sutekh iznenadjeno pogleda par - Pa vidim da sam mnogo propustio! A vas dvojica! -
- A ti i tvoj misteriozni partner? - upita mirno Bananica.
- Koji partner! To je bila princeza Trash Girl! - viknu nervozno lovac. - Ne znam o cemu pricate! Paranoicni ste i ludi! Ja nemam nikakve veze sa VelikimZlimMedvedom!!! -
- Plati pet zlatnika - Bananica se obrati kapetanu - dobio sam opkladu. Lepo sam rekao da ce da se upeca - Okrenuo se ka lovcu - A ti, gde je ona tvoja mechka od momka? -
Sutekh se sledio na trenutak. Onda se malo opustio kad je video da nisu izvadili vile i baklje.
Zacu se tresak vrata.
- NAPOLJE! - cuo se Groficin glas. - NE SKRNAVITE TELA KRALJEVA! -
- Grofice Devokice, ja sam Kapetan Kraljevske Straze! Imam pravo da istrazim zlocin i dodjem do istine! -
- Ti imas pravo da lomis noge. Ajde sad, svako svojoj kuci. Poslala sam glasnike, sve je gotovo! -
- Grofice, kao glavni Lovac moram da protestvujem! Ovo je veoma -
- Veoma nepristojno od vas! Sunjate mi se po kuci! Mozda i uklanjate dokaze! Da pozovem strazu?!? Ja sam samo mala bespomocna zena... - rece grofica Devokica bezobzirno.
- Ti pored slona da stanes ne bi bila mala - promrmlja Bananica dok je vukao obojicu u vrt. - DA DA GROFICE ODMAH IDEMO! ZNAMO MI ZA RED, OVO JE DOMACINSKA KUCA! -
U vrtu se obojica brecnushe na njega. - Zasto si nas odvukao! Mozda ima jos dokaza! -
- Video sam sta mi je trebalo - rece mirno spijun dok se presvlacio iz grma.
- STA? -
Ispred njih stade mlinarka i progovori zvonkim zenskim glasom.
- To da grofica u desnom dzepu nosi veshticiji kristal moci. -