Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by goran
Originally posted by shishmish
on:
ja sam kao za inat odmah posle ponoci otisla po kafu (za uz forumland pricu :pokazuje: ), vocni jogur, pojela cokoladicu...
Ma nema veze, racuna se od kad ustanes sutra u podne pa dok ne padne mrak :lol:
Takodje se ne rachunaju doruchak, ruchak i vechera. :smeh:
Korisnikov avatar
By shishmish
ma necu da postim...
ne postim (tj. to sto neki zovu post je samo ne unosenje namirnica zivotinjskog porekla i nema veze sa postom)
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by Zemunac
Originally posted by goran
on:
ja sam kao za inat odmah posle ponoci otisla po kafu (za uz forumland pricu :pokazuje: ), vocni jogur, pojela cokoladicu...
Ma nema veze, racuna se od kad ustanes sutra u podne pa dok ne padne mrak :lol:
Takodje se ne rachunaju doruchak, ruchak i vechera. :smeh:
:smeh:
:smeh: :smeh: :smeh: :smeh:
Korisnikov avatar
By BellyButton
ma necu da postim...
ne postim (tj. to sto neki zovu post je samo ne unosenje namirnica zivotinjskog porekla i nema veze sa postom)
Pa, to i ja kazem... Ne bih ni ja... Ali je moja keva u tom fazonu... Ne bi se ljutila ako ne bih postio, nego joj je drago kad postim, i ja onda da joj uchinim - bozic je njoj jedan vrlo poseban dan... bla bla...

(A to shto popushim paklu cigara i tako to...)
(Da ne pricham o greshnim mislima...) :lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Evo pametnjaković :eureka: se na vreme setio pa je popio dve četvrtlitarske šolje nekog subotičkog mleka. :mljac: :njam: baš je bilo ukusno...

Postoje razni oblici ribe, nemaju svi isti ukus, teksturu,... onaj srednji deo, gde su rebarca, ako je riba krupnija, može lepo da se iseče na šnicle u obliku slova U i da se tako peče u rerni (ili gril-tiganju, ako nekome nije "gnjavaža" što rekla Konradinova tetka), a mogu i u ribarnici da se kupe već napravljene šnicle da se ne mučite sa čišćenjem i glavama sa kojima ne znate šta ćete (ja nemam mačke, a supu od ribe mama neće da kuva a pogotovo da sklanja masnoću i zakuvava, jer joj je gnjavaža). Rebra se lako vade iz parčeta i u tom delu obično nema onih sitnih košlji (ipsilon-kostiju), sem u oblasti oko peraja i baš pored kičme, a tu je i inače drugačija tekstura.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
ali redovno se zeznem

u 00.01 h sam pojeo par cokoladnih keksica
provalio sta sam uradio tek kad me je sestra posle sat vremena pitala da li su posni
a i upravo jedem ostatak...kad je bal nek je maskenbal!

pao je dogovor da sutra glumimo post pred roditeljima :giggle:

ionako mi je cela ta ideja bzvz posebno ona duza varijanta ... garant neko moze da je prodje bar bez gresnih misli, yeah right!

a da se odricem cigara, kafa, nepcu ugodnih djakonija ... ma nema sanse!
ionako sam gresan po njihovim pravilima :dance:
Korisnikov avatar
By Dina
Blabla baby,
Nema veze ako zaboravis.... ali kad se setis onda ne treba da se jede...

Ja sam nekad postila u svakom postu po sedam dana i pricescivala se najcesce. Od nekog vremena sam prestala i moja majka vec to ne razume i tera me da postim... Ja joj kazem da na to ne moze da se "tera" - nekad sam se tako osecala, sad se ne osecam i gotovo. Juce je Seaman imao ideju da ne postimo ni danas. Ali za moju majku bi to bilo previse, mislila bi da su djavoli usli u mene :lol: Posle bi mi danima sedela na glavi i pratila moj zivot da vidi sta se to dogodilo, a to mi stvarno ne treba. Ali dobro, nije bas samo zbog nje, da sam ubedjena da necu da postim ne bih uopste. Ali ipak bi to bila prevelika promena od nekog ko posti svaki post do nekog ko ne posti ni na Badnji dan... I sama bih pocela da se pitam sta mi se dogodilo ;)
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by jukie
Evo pametnjaković :eureka: se na vreme setio pa je popio dve četvrtlitarske šolje nekog subotičkog mleka. :mljac: :njam: baš je bilo ukusno...

Postoje razni oblici ribe, nemaju svi isti ukus, teksturu,... onaj srednji deo, gde su rebarca, ako je riba krupnija, može lepo da se iseče na šnicle u obliku slova U i da se tako peče u rerni (ili gril-tiganju, ako nekome nije "gnjavaža" što rekla Konradinova tetka), a mogu i u ribarnici da se kupe već napravljene šnicle da se ne mučite sa čišćenjem i glavama sa kojima ne znate šta ćete (ja nemam mačke, a supu od ribe mama neće da kuva a pogotovo da sklanja masnoću i zakuvava, jer joj je gnjavaža). Rebra se lako vade iz parčeta i u tom delu obično nema onih sitnih košlji (ipsilon-kostiju), sem u oblasti oko peraja i baš pored kičme, a tu je i inače drugačija tekstura.
:mljac:
Ogladneo sam citajuci ovaj post.
Jedva cekam rucak. Imamo ribu.
:B
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nikad mi nece biti jasno kako je to riba - posna hrana... Pa one silne sometine i oslicetine cesto imaju u sebi masti ko omanji prasici, a uz to, to su masti zivotinjskog porekla...

Elem, 'posne', tj veggie sarmice draga mi puni pirincem u koji su umesani neki lepi zacini i soja, dodat soja sos i sargarepa i mislim da ide sitno seckani luk...

Ps: Mina ne posti, jer se vec sexala jutros, opsovala Sinod SPC i Boga jedno pet puta od jutros, a kako post nije samo suzdrzavanje u 'rani nego i u lajanju te sexu.
By Simor
:alikako:

Ako Božićni post traje šest nedelja -

od 28. novembra do 07. januara,

i ako se na Badnji dan jede samo jednom i to posle liturgije,

i to hrana na ulju,

uz izričitu napomenu da "sir, i tome slično, kao i ribu nikako ne smemo da se drznemo da jedemo",

da li bi mi neko objasnio zašto pred Božić posti JEDAN dan

i zašto na taj dan posta jede RIBU?

I zašto se post svodi na dijetu,

kada crkva kaže da je SAMO telesni post duhovno štetan,

jer samo uzdržavanje od hrane dovodi čoveka do svesti o sopstvenom preimućstvu zbog toga što posti,

što, naravno, suštinu božićnog, pa i svakog drugog posta baca u blato?
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by MinaHarker
Nikad mi nece biti jasno kako je to riba - posna hrana... Pa one silne sometine i oslicetine cesto imaju u sebi masti ko omanji prasici, a uz to, to su masti zivotinjskog porekla...
To sam se i ja uvek pitao
Korisnikov avatar
By *deni*
Sta ja znam...
Niti sam vernik, niti se pridrzavam bilo kakvog posta, nego eto imamo u porodici obicaj ( bog te pita zasto ) da dan pred Bozic jedemo riblju corbu, przenu ribu, krompir salatu, zito, suve smokve, sitne kolace i sve sto ja volim, tako da ne pravim nikakvo pitanje povodom takvog menija.
:mljac:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa to je savremena varijanta...

Instant post... post iz kesice...

Nije prakticno da u okruzenju kakvo je danas..
se toliko dugo apstinira...

Ali glavna stvar, koja me odusevljava godinama
kod nasih vozaca, posebno kod taksista je stari
ritual, verska tradicija

BADNJAK NA HLADNJAK

Tradicija od starih vremena, kad je bilo uobicajno
da se udene badnjak na prednji deo vozila, upravo
kod hladnjaka ... i time taj trenutak ucini jos svecanijim..

:pop:
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by andjelat

Ali glavna stvar, koja me odusevljava godinama
kod nasih vozaca, posebno kod taksista je stari
ritual, verska tradicija

BADNJAK NA HLADNJAK

Tradicija od starih vremena, kad je bilo uobicajno
da se udene badnjak na prednji deo vozila, upravo
kod hladnjaka ... i time taj trenutak ucini jos svecanijim..

:pop:
:smeh:

i kad im udje musterija posipaju je senom i teraju da pijuce :lol:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Simor
da li bi mi neko objasnio zašto pred Božić posti JEDAN dan
Simore čoveče.
Pa rekao je već čovek.
Odjebi sa teme!

(btw. zemučiću, kad se posti onda se ni ne 'suje, ne pogane reči u usta mećati na ove svete dane... pu pu pu :egzorcist: )
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
riba je posna po toj nekoj hrišćanskoj "nomenklaturi", nema to veze sa nutricionizmom.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja mislim da svako cini kako oseca, ako je to jedan dan onda jedan, ako je nijedan nijedan... I svakako post ne bi trebalo da se svodi samo na hranu... Ja inace ne jedem ribu na Badnji dan, ali to je samo zato sto je ne jedem ni inace :smeh: A inace svestenici "ne zahtevaju" ceo post ni onda kada se neko pricescuje. Sedam dana je "propis" s tim sto su mi neki govorili da bi bar tri dana trebalo na vodi a ostalo moze na ulju, a neki da svih sedam dana moze post na ulju. Tako da su i tumacenja razlicita ;) Mada ja mislim da je ceo post uglavnom preterivanje, razumljivo za brata moje drugarice koji je svestenik ali za neke druge ljude mi deluje nekako vestacki... ali dobro, njihova stvar...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MinaHarker
Da, to je ona posebna nomenklatura... ideja je valjda da ne jedeš baš svaki dan prasetinu, a i ribe valjda imaju omega-3 masne kiseline

Ima ona priča o dabrovima i nutrijama... dakle, Srbi su nekada za vreme posta jeli dabrovo meso jer dabar živi u vodi pa se računa kao riba... to je bilo pre nego što je iz Kine unesen fini masni šaran da zamasti trpezu... a u nekim državama južne Amerike jedu nutrije jer su vodene...

Nego Srbi i inače ne vole mnogo da jedu ribu, sudeći po kilogramima godišnje po glavi stanovnika
Korisnikov avatar
By dungoll
kako vas lipo gledati sa strane :)

em nisam vernik.

em i da jesam :D lol, pa nisam krstas ...

i onda tako. danas jedem dalmatinski lonac, sa jagnjetinom krompirom, i raznim nekim lepim povrcem i svezom kuvanom salatom od cvekle. :D
a upravo pijem kafu sa mnogo mleka.

bas lepo kad nemas veze sa spoljnim svetom nekim danima. :D :vestica:
Korisnikov avatar
By Dina
A ne, ja bas obozavam ove bademe sto grickam... a za veceru ce majka da mi spremi i pomfrit... dosta!

;)
Korisnikov avatar
By dungoll
a kako seks po postu ? zabranjen ? sta ne razumem ? :bananica:
By Simor
Originally posted by Dina
Ja mislim da svako cini kako oseca, ako je to jedan dan onda jedan, ako je nijedan nijedan...
Slažem se ja sa tobom. Svako je slobodan da posti ili ne, kao što je slobodan i da post pravi po sopstvenoj meri. Ali, crkva nije uređena po tim aršinima.

Ljudi koji pripadaju crkvi prihvataju određena pravila (bez obzira da li su nama ta pravila besmislena, glupa, autoritarna), ne kao nešto nametnuto, nego kao nešto što jeste deo njihove vere/spasenja - u tom smislu, post se ne drži po osećanju, nego po određenim pravilima, koja su prihvaćena, internalizovana i vernici se po njima ponašaju sa radošću.

Dakle, suština mog pisanja nije kritika nečije dužine posta, pošto niti sam crkva niti se bavim nutricionizmom kod drugih niti imam prava da zalazim u nečije običaje, nego upitanost kako nešto što nije božićni post može da se nazove istim.

I zašto postoji potreba za tim, posebno kod onih koji misle da svoju nacionalnu pripadnost definišu time što će na Badnje veče postiti (sic!)? (Sem ako ne smatraju da će boga/bogove umilostiviti svojim jednodevnim jedenjem ribe i jednodnevnim uzdržavanjem od svinjetine, pa im omiljeni fudbalski klub, u atavističkom ritualu jurenja plena, odnese pobedu?)

Ništa više.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Pa i jeste (sic), posto samo ti vidis uvek iste utvare
Korisnikov avatar
By Marvin
A šta ćemo sa ovim bogougodnim pucanjem?

Šta to simbolizuje?
By Simor
Valjda tako zamišljaju da su se pastiri i mudraci poklanjali novorođenčetu pre više od 2000 godina.

Ili su popizdeli što danas ne bi trebali da mrse?

:neznam:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Zonche
Ja mislio treba da stavimo neki POST (eng.) na temu, a da ima veze sa bozicem...

Koj sam ja biser. :plavuso:

me 2

Inace, ne postim, i ne verujem u Boga i tako to.

Mada moram da priznam da je mnogo dobra fora da se kresnes s nekim, zatrudnis, pa ne smes da kazes s kim si to uradila, nego izjavis da je 'bezgresno zacece', a ceo svet se primi na to.

Ok, ne bas ceo svet.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
mrzim bozice i novu godinu. sem u americkim filmovima.
Korisnikov avatar
By Vel boy
I, dobro, jel' se ova tema moze smatrati za chestitarsku Bozicnu ili ne?
Ako da, onda Sretan Bozic svim hrishcanima koji ga danas slave. :jelka: :poklon:

Христос се роди!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!