YouKnowMyName
Ja imam 17 godina, skoro sam se pomirio sa time da sam gay i osecam se savrseno. Ne krijem tu cinjenicu, do duse nisam svoje opredeljenje objavio na radiju. Rekao sam roditeljima, drugaricama, cak i naj ortacima. "Odrasli", mislim na str8 ljude starije od 20 godina, bilo da su mi roditelji ili komsije, prijatelji mojih roditelja, ili neko drugi u rodbini, smatraju da je LGBT zajednica "posast sveta" i da im bi lakse bilo da sam narkoman nego sto sam peder. S druge strane, moje drugarice su to ekstra prihvatile, cak smo se i zblizili, to su oni "Seks i grad" tripovi. Ono sto zaista nisam ocekivao je da ce moji ortaci to tako lepo da prihvate. Pored povremenih sala na moj racun, nista se nije promenilo. Njima je to okej, sve dok se ne ljubim sa svojim deckom ispred njih. Nisu se udaljili, niti su poceli da me izbegavaju, sve je kao i ranije.
Mozda sam preveliki optimista, ali imam osecaj da su mladje generacije mnogo tolerantnije prema gay ljudima i da cemo se mozda izboriti za neka prava za desetak godina.
Meni je zao sto cu za razliku od vecine ljudi na ovoj temi malo da mracim. Tvoj post mi prosto zraci entuzijazmom i naivnoscu, ali to je valjda ok kada imas 17 godina
. Verovatno ces bolje shvatiti moje reci vremenom, iskreno ti zelim da ih nikada ne shvatis
.
Za pocetak razmisljam slicno kao ti o pitanju kome treba reci. To su te dve kategorije ljudi, najuza porodica i najblize str8 drustvo (bilo musko, bilo zensko). Mislim da je opis toga kako su odrasli to prihvatili najrealniji deo posta i da je tako cesto u praksi. To ce se najteze od svega promeniti i najbolje je da pokusas da nadjes nacin kako to da prihvatis.
Ovo sa drugaricama i "Seks i grad" tripom... Postoji jedna kategorija str8 "drugarica" koje kada im se drug out-uje dozive istog kao kucnog ljubimca. Znaci ne kao OSOBU sa svojim potrebama, zeljama i strahovima nego kao cirkusku atrakciju, retku zverku koju treba pokazivati okolo, eventualno kao drustvo za soping, zaboga zao sto je trendy ici sa gay osobom u soping. A onda, kada malo poodrastu, nadju sebi muzeve, dodju deca, zaborave na onog malog gay-a, on je relikt nekog vremena koje su one prevazisle, a on je ostao tamo negde pozadi... Ovo nije iz mog licnog iskustva, ali par puta sam imao priliku da naidjem na momke koji su imali slicne probleme. Takodje, nikada necu zaboraviti debilnu temu jedne str8 devojke na ovom forumu koja je bukvalno otvorila konkurs za novog "gay druga" zato sto se sa starim podzapala i nema sa kim da ide u soping
?! Ja naravno ne poznajem tvoje drugarice, ti znas situaciju bolje od mene, ali pripazi se ovakvih ljudi.
Sto se str8 drugara tice, to je vec posebna prica... To mi je odmah ubolo oci. Nista se nije promenilo, jel? A sta je sa tvojim pravom da budes opusten i ono sto jesi sa svojim partnerom pred njima? Mislim da si imao to pravo dok si bio "str8". Oduvek sam govorio da postoje 2 nivoa out-ovanja, da kazes nekome i da se poljubis sa partnerom pred tim istim ljudima. Znaces koliko su tolerantni tek kada budes uradio ovo drugo pred njima
.
Pri svemu ovome, ja imam u vidu da ti i tvoja okolina imate tek 17-ak godina i da imas dosta vremena pred sobom da naucis o gay svetu i da edukujes druge. Radi na tome, moze visestruko da ti se isplati. 100% ces se razocarati u neke ljude oko sebe, neki ce otpasti, ali iskristalisace se onih par koji vrede i zbog njih ce vredeti sav tvoj ulozen trud. Iskreno ti zelim sto vise takvih
.
Zibro
tvoja keva je jedna prokleto pametna zena
mislim da ce doci vreme u kome ces joj biti bezgranicno zahvalan zbog tog smaranja
Lakiboy_ns
A sto se tiche tvojih izlazaka na gay mesta i slicno tu ti je bolje da malo sacekas jer medju gay ljudima kao i svima ima raznoraznih osoba koje su spremne na sve a posebno da iskoriste nekog klinca koji je tek usao u sve to.Zato samo oprezno, zapamti da nije sve uvek onako kako izgleda na prvi pogled.
Poslusaj ova 2 posta, momci su mudro zborili
. Polako, nemoj zuriti, imas 17 ceo zivot je pred tobom
.
NOX