Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Izvor zadovoljstva?

porodica
7
18%
partner/ka (ljubav)
7
18%
sex
3
8%
prijatelji
6
15%
posao/novac
5
13%
posao/novac
5
13%
obrazovanje
2
5%
ostalo
5
13%
Korisnikov avatar
By ::fy::
Nedavno su u medijima objavljeni rezultati istraživanja koje je sproveo „TNS Medium Gallup“ s ciljem da se saznaju koji sve aspekti predstavljaju izvor zadovoljstva i nezadovoljstva našeg stanovništva.

Prema tom istraživanju (tabela) gotovo 70% građana Srbije porodicu smatra za najveći izvor ličnog zadovoljstva u 2007. godini. U poređenju sa porodicom svi drugi aspekti života deluju mnogo manje važni - na drugom mestu se izdvojila ljubav (8,8%), potom prijatelji (6,3%) itd
Slika
Moram priznati da me rezultati ovog istraživanja nisu ni malo iznenadili - u svim patrijarhalnim i konzervativnim društvima naićićete na slične rezultate jer svi po difoltu stavljaju porodicu na prvo mesto; tako smo svi ovde učeni o porodici kao "stubu" i sl...

Iako mi je porodica svakako važna i iako bih voleo da imam veći oslonac u njoj, ona mi nikako ne predstavlja izvor zadovoljstva, već je više bila izvor bola, tuge i patnje...

Dakle, šta je za vas najvažniji izvor zadovoljstva?

Za mene su trenutno to: 1. ljubav, tj. partner; 2. obrazovanje i 3. prijatelji

edit: A da, svakako treba naglasiti da je za samo 0,9% stanovništva Srbije, obrazobanje bitan izvor zadovoljstva!
Korisnikov avatar
By blenta
dakako
ja bih potpao pod ovih 1,9 %

:vegi:
By polarlicht4.1
Šta je "kulturno usavršavanje"? :nerd:

Ako se misli na samoobrazovanje onda je moj odgovor to + obrazovanje.
Korisnikov avatar
By anche
porodica, naravno.

i to ona koju sam sama odabrala i stvorila.

sex i ostalo se takodje visoko kotiraju :D
Korisnikov avatar
By селпередејз
Prvo bih morao da redefinisem svoje shvatanje o tome sta je zadovoljstvo, da bih mogao da odgovorim na ovu glupavu anketu.
Korisnikov avatar
By Rei
novac, ljubav, prijatelji, sex, hrana (slatkishi preciznije)
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
glasah za ostalo jer sam zadovoljan cinjenicom da sam ziv. srecan sam cak i kad moram da ustanem u 6 ujutro da bih isao na predavanja, jer znam da me tamo cekaju super prijatelji i non-stop zezanje. Misleci na to, ni ucenje mi tesko ne pada. zadovoljan sam i kad dodjem kuci, kissnem mamu u obraz i kazem da sam prosao jos jedan kolokvijum a ona sva happy, pa sam i ja srecan. Ukljucim komp i pustim omiljenu pesmu, volim da ju slusam iako je tuzna i podseti me na bivseg, ali opet sam srecan kad se setim kako nam je lepo bilo i ruzne uspomene polako blede. logujem se na spejs i tamo novi comment najboljeg prijatelja. zadovoljan sam jer neko misli na mene. Cale mi dao kintu i sav sam happy sto cu sutra sve to da potrosim na novu jaknu. jeste da sam jednu vec kupio pre manje od mesec dana, ali koga briga, mene to cini srecnim. a nakon toga idem sa drugaricom sa faksa na dream cup u coffee dream da ogovaramo onog kretena iz druge grupe sto nas nevidjeno nervira jer ju idiot malo muva pa malo kulira. Procenat zadovoljstva: 100 % :D
Korisnikov avatar
By Phoenix
Originally posted by colonia_boy
glasah za ostalo jer sam zadovoljan cinjenicom da sam ziv. srecan sam cak i kad moram da ustanem u 6 ujutro da bih isao na predavanja, jer znam da me tamo cekaju super prijatelji i non-stop zezanje. Misleci na to, ni ucenje mi tesko ne pada. zadovoljan sam i kad dodjem kuci, kissnem mamu u obraz i kazem da sam prosao jos jedan kolokvijum a ona sva happy, pa sam i ja srecan. Ukljucim komp i pustim omiljenu pesmu, volim da ju slusam iako je tuzna i podseti me na bivseg, ali opet sam srecan kad se setim kako nam je lepo bilo i ruzne uspomene polako blede. logujem se na spejs i tamo novi comment najboljeg prijatelja. zadovoljan sam jer neko misli na mene. Cale mi dao kintu i sav sam happy sto cu sutra sve to da potrosim na novu jaknu. jeste da sam jednu vec kupio pre manje od mesec dana, ali koga briga, mene to cini srecnim. a nakon toga idem sa drugaricom sa faksa na dream cup u coffee dream da ogovaramo onog kretena iz druge grupe sto nas nevidjeno nervira jer ju idiot malo muva pa malo kulira. Procenat zadovoljstva: 100 % :D
Ovo je dirljivo. :obraz:
By superfly
krasno! :mazi:
Korisnikov avatar
By jukie
Evo da rangiram ove odgovore koje su imali u anketi:
1.zdravlje
2.novac
3.porodica (ali ću umesto te reči staviti reč "dom", znači sigurnost)
4.hrana
Posao ću staviti pod plus/minus jer je bilo i dobrih i loših perioda. (Moj posao je tuđe obrazovanje i kulturno usavršavanje, pa se to pomalo preklapa. A i novac sam zaradio poslom, nisam ga dobio na lutriji.)
Korisnikov avatar
By Zonche!
Porodica definitivno. Onda prijatelji.
Korisnikov avatar
By ns.happy
prijatelji, oni su moja porodica. :D

kolonija je jako lepo napisao sve... :kiss:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Phoenix
Ovo je dirljivo. :obraz:
kolonija je nase swatko detence :sweet: mukica :andjelak:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Izvori zadovoljstva...hmmm...
Prijatelji, muzika...

(Zapravo, zadovoljan sam samo kada sam rasterecen!!!)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prijatelji pa porodica, pa sve ostalo.
Korisnikov avatar
By Morpheus
Sve gore navedeno....Jedno bez drugog ne ide
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!