Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by polarlicht4.1sta ti konkretno smeta
Iskreno se nadam da će se survati niz neku planinčinu zbog sveukupne iritantnosti i posebno da će ga neko društvo za zaštitu životinja tužiti zbog onog što radi sirotim stvorenjima.![]()
Originally posted by BananaOva dva su mi glavni razlozi što mi je muka od tog čoveka. Pokazivanje kako preživeti u amazonskoj džungli čerečenjem živih bića nekome ko živi u predgrađu lepim i urednim životom poslovnog čoveka/domaćice nije razlog a ponajmanje opravdan. Šanse da neko iz zemlje "prvog sveta" eto reši da zabave radi prošeta po džungli/tundri/pustinji i sasvim spontano baš kao dotični se izgubi su gotovo ništavne, ne?
i/ili da je okrutan nacin na koji ubija zivotinje?
i/ili mozda da je neopravdan razlog za njihovo ubijanje?
(da bi pokazao kako preziveti u divljini i da bi ih pojeo valjda)
Originally posted by polarlicht4.1bouže, p-lichte, kakvo rodno stereotipiziranje!
Pokazivanje kako preživeti u amazonskoj džungli čerečenjem živih bića nekome ko živi u predgrađu lepim i urednim životom poslovnog čoveka/domaćice
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by BananaOva dva su mi glavni razlozi što mi je muka od tog čoveka. Pokazivanje kako preživeti u amazonskoj džungli čerečenjem živih bića nekome ko živi u predgrađu lepim i urednim životom poslovnog čoveka/domaćice nije razlog a ponajmanje opravdan.
Šanse da neko iz zemlje "prvog sveta" eto reši da zabave radi prošeta po džungli/tundri/pustinji i sasvim spontano baš kao dotični se izgubi su gotovo ništavne, ne?Da, i meni je malo verovatno. Ali ne i nemoguce.![]()
Originally posted by Bananaodlična ideja za billboard jamming.
Mozda kada bi pored svakog mesnog odreska okacili sliku preklane zivotinje od koje je dobijen, nekima bi se zgadilo da jede meso.
Originally posted by BananaNisam najsigurniji da se može praviti analogija između etnografskih filmova (na stranu sva problematika post-kolonijalizma i tome slično) i ovog. Kakav je tačno edukativni značaj bate koji šetka go, jede zmije i govori "if you ever happen to be in this situation" a fakat se u toj situaciji nećeš nikad naći?
Ali ako bi se snimao zivot nekog plemena u svojoj nativnoj sredini, kako oni prezivljavaju cerecuci zivotinje, to bi mozda bilo jednako odvratno, ali da li i neopravdano? Bez ikakve edukativne svrhe, razloga to snimiti?
Originally posted by BananaO kakvoj tačno stvarnosti govorimo ovde? Batu prati čitava ekipa snimatelja i zaista nije ni u kakvoj životnoj opasnosti zbog koje je primoran da kasapi životinje.
Ne vidim kako se etika moze graditi na postavci koja zatvara oci stvarnosti, ako te zanima moralni aspekat.
Originally posted by polarlicht4.1Tu nije rec o analogiji edukativnih znacaja, vec o opravdanosti/razloznosti snimanja cerecenja zivotinja.
Originally posted by BananaNisam najsigurniji da se može praviti analogija između etnografskih filmova (na stranu sva problematika post-kolonijalizma i tome slično) i ovog. Kakav je tačno edukativni značaj bate koji šetka go, jede zmije i govori "if you ever happen to be in this situation" a fakat se u toj situaciji nećeš nikad naći?
Ali ako bi se snimao zivot nekog plemena u svojoj nativnoj sredini, kako oni prezivljavaju cerecuci zivotinje, to bi mozda bilo jednako odvratno, ali da li i neopravdano? Bez ikakve edukativne svrhe, razloga to snimiti?
Govorimo o stvarnosti da ljudi ubijaju zivotinje, uglavnom okrutno, i da ih posle jedu.
O kakvoj tačno stvarnosti govorimo ovde? Batu prati čitava ekipa snimatelja i zaista nije ni u kakvoj životnoj opasnosti zbog koje je primoran da kasapi životinje.
Problem je u tome što ubija bez ikakve potrebe. Tačnije, ubija ih na odvratno okrutan način samo radi zabave gledalaca.
Zapravo sam napisao da se nadam da će ga zbog ubijanja životinja neka organizacija za zaštitu istih tužiti a da bi trebalo da se surva zbog sveukupne iritantnosti.![]()
Originally posted by BananaOva dva su mi glavni razlozi što mi je muka od tog čoveka.
da je okrutan nacin na koji ubija zivotinje?
Originally posted by Banana
Originally posted by BananaOva dva su mi glavni razlozi što mi je muka od tog čoveka. Pokazivanje kako preživeti u amazonskoj džungli čerečenjem živih bića nekome ko živi u predgrađu lepim i urednim životom poslovnog čoveka/domaćice nije razlog a ponajmanje opravdan.
Da li je bitno za opravdanost/razloznost ubistva cije su ruke zakrvavljene?
Ili jednostavno snimiti samo gotovo meso, peceno ili ne, kako ljudi jedu.
Da li to znaci da onda okrutnost ne postoji, i da ne treba zvati drustvo za zastitu zivotinja, jer se to ne snima?
Kada vidimo veliki Big Mek na bilbordu, obicno ne vidimo i grozno zaklanu svinju.
Mozda kada bi pored svakog mesnog odreska okacili sliku preklane zivotinje od koje je dobijen, nekima bi se zgadilo da jedu meso.
Ne vidim kako se etika moze graditi na postavci koja zatvara oci stvarnosti, ako te zanima moralni aspekat.
Ako govoris samo o licnom osecaju odvratnosti prema tome koji mi je razumljiv, onda mi nije razumljivo zasto kazes da Bear Grylls-a zbog samo degutantnosti njegovih postupaka treba- survati niz planinu?
Zasto ga posebno izdvajas kao karnivora koji treba tako da okonca? Da li mislis da su ostali ljudi mesozderi zasluzili bolje?
Jer su njihove ruke "cistije" kada plate da neko drugi ubije za njih i strpa im iskasapljene i preradjene ostatke ubijene zivotinje u konzervu?
Mesozderstvo jeste odlika vecine ljudi, da li i oni svi treba da se survaju niz neku planincinu zbog toga?
Ne gledaju samo domacice i biznismeni televiziju.
Šanse da neko iz zemlje "prvog sveta" eto reši da zabave radi prošeta po džungli/tundri/pustinji i sasvim spontano baš kao dotični se izgubi su gotovo ništavne, ne?Da, i meni je malo verovatno. Ali ne i nemoguce.![]()
http://www.dailymail.co.uk/news/worldne ... rylls.html
Kao sto je malo verovatno da ce iko od nas videti crne rupe, ili se naci u nekoj, pa eto i emisija o njima na televiziji koliko hoces.
P.S. Nisam hteo toliko da zalazim u eticnost mesozderstva, nego vise u konzistentnost tvog stava.
Originally posted by Banana
Dakle, rekao si da je njegovo okrutno ubijanje zivotinja glavni razlog sto ti je iritantan, samim tim i za njegovo survavanje u planini. Ili ne?
Ili bez obzira na ubijanja, i dalje bi zeleo da se surva niz planinu?
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!