Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za sve nase gledaoce ispred malih ekrana...

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
Slika

Doctor Who is a long-running, award-winning British science fiction television programme produced by the BBC. The programme depicts the adventures of a mysterious alien time-traveller known as "the Doctor" who travels in his space and time-ship, the TARDIS, which appears from the exterior to be a blue Police box. With his companions, he explores time and space, solving problems and righting wrongs.

DA LI IKO PRATI OVU SERIJU?

Inace serija je u ginisovoj knjizi rekorda kao najduza SF serija (The programme originally ran from 1963 to 1989.)

A u 2005 su napravili novu verziju koju trenutno pratimo Hlaefdige, Dragonite i ja.

Do sada su snimili 3 sezone i 4 se upravo daje...

Preporucujem svim srcem!
By Dragonite
:smug:

Seriju predano pratim, totalno sam se zarazio i jedva čekam 3. maj kada će biti nova epizoda - treba mi novi fiks!

Hlevdije i ja smo izgedali zadnjih dana sve III sezone i 3 božićna specijala i sad ih sami sebi repriziramo.

Serija je užasno smešna, potpuno kemp, otkačena ali istovremeno i jako mračna u nekim momentima. Ideje su beyond magnificent.

Inače, u IV sezoni Doktorov novi pratilac je Katherine Tate, poznata komičarka.

Iz ove serije je nastao Torchwood (kao anagram od Doctor Who).
Korisnikov avatar
By Zonche!
Da, Torchwood je spinoff serija Dr.Who-a

A Doktor je takodje bio kompanjon (od pocetka) sa Billie Piper koja je krajem devedesetih bila jako popularna pevacica u VB.
By Dragonite
Citiraću svog prijatelja iz UK

'To be British is to like Doctor Who... it's a part of life here, like ćevapčići in Serbia'
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by Dragonite

'To be British is to like Doctor Who... it's a part of life here, like ćevapčići in Serbia'
Ti si British? AJ LUV JU!
Korisnikov avatar
By Zonche!
:smug:

I did my duty for Queen and country
:rotflmao:

@Mrlja: Ne pali se!
Korisnikov avatar
By colorado

Onda serija definitivno nije za mene.

A i ne mogu da gledam neku NF seriju dok gledam Galaktiku. Sve mi je otuzno i nezanimljivo posle Galaktike.
Korisnikov avatar
By Shazanon
Odlicna je serija, kao i Torchwood. Bas bih mogao da stavim ovu poslednju sezonu da se skida sa neta, pa da se zanimam malo SF-om ponovo.

(Btw, Galaktika smara.)
Korisnikov avatar
By colorado
Originally posted by Shazanon

(Btw, Galaktika smara.)
Mu ovo dodje britanski humor??
Korisnikov avatar
By Shazanon
Jok, rusko-irski--mi se salimo samo mrtvi oziljni ili mrtvi pijani. Narafski, Bene Gesserit adepti nas uvek provale. ;)
Korisnikov avatar
By Zonche!
Daje se serija na HRT-u sada, rekla mi mama pre neki dan.

:serlok:
Korisnikov avatar
By Stripi
aha, svake subote oko 9-10 sati ujutro :cheer:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Stripi
aha, svake subote oko 9-10 sati ujutro :cheer:
Si gledao?
Korisnikov avatar
By Egon
Ahhh ..... nedeljom popodne na tadashnjem TV Zagrebu ....
negde ... cirka 1983

:nokti:

Slika

samo ovu verziju iz 70tih i pochetkom 80tih priznajem ....

inache fliper Dr.Who je jedan od najgorih ...
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Egon
Ahhh ..... nedeljom popodne na tadashnjem TV Zagrebu ....
negde ... cirka 1983

:nokti:

Slika

samo ovu verziju iz 70tih i pochetkom 80tih priznajem ....
ovoga se sjećam, samo mi nije ostalo u poamćenju kako se ta serija zvala :blush: Evo, sad znam i to :cheer:
Originally posted by Zonche
Si gledao?
jesam, meni bio neloš :yes:
By Hnum
obozavam doctor who. david tennant je sjajan, a catherine tate je neverovatna. gledao sam njen cathernine tate show, neverovatna je, mislim da je sada najbolja britanska komicarka.
torchwood je isto dobar, donekle je ozbiljniji, a u njemu ima i otvoreno gay i bi likova. glavni lik je jeck harkness, evo jedne fore:
(govore o mesu vaznemaljaca)
tosh: Did you ever eat alien meat?
jack: Yes. He liked it.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Zonche!
Meni je Billie Piper bila sjajna i bas mi je drago da se vraca.
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Primetio sam u svom malom SF kružoku da ljudi koji vole galaktiku ne vole dr.Who-a i obrnuto. U drugim SF oblastima su totalno mešani, ali kome god da sam postavio ovo pitanje, dobijam skroz isključiv odgovor.
Ja sam gledao 1 epizodu dr.Who i ceo prvi serijal Torchwooda.
Užasno su mi dosadni. Ali neopisivo. Naterao sam se da gledam Torchwood, uglavnom zbog zanimljivog panseksualizma koji struji celom serijom. I captain Jack Harness, naravno. Ali nema telo koje odgovara lepom licu i onom izblajhanom osmehu.

Najbolja epizoda Torchwooda je ona sa ljudožderima, ali serija u celini nije (meni) ni blizu Galaktike.

O, veličanstvena Galaktika... šta li se tamo dešava???
By Hnum
Ja volim oba. Doctor who je dobar jer su price originalne, a ne stalno holivudsko recikliranje. Vecina holivudskog (ili tacnije vankuverskog) sf-a se vrti u krug i serije koje pocnu dobro zavrsavaju kao smece. To se desilo sa Earth Final Conflict, The 4400, pred kraj i sa Stargate SG-1 i Stargate Atlantis.
Galactica je dobra zato sto i nije pravi sf, vec vise drama. Jeste postavljena u sf backdrop, ali se bavi psiholoskim i egzistencijalnim temama, a ne pravim sf temama.
Sto se tice Torchwooda, meni je Yanto veoma sladak. Jack jeste pomalo izvestacen, ali su ga bas zato smislili da ima americki akcenat. Podeca me na one savrsene ali jednolicne i dosadne Playboy Bunnies plavuse.
UPOZORENJE:
Ako se ova tema pretvori u raspravu o zecicama, onima koji ucestvuju u njoj pronacicu kucne adrese i uradicu stvari koje bi mogle da zasnuju novi zanr horora :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Hoplit
Primetio sam u svom malom SF kružoku da ljudi koji vole galaktiku ne vole dr.Who-a i obrnuto. U drugim SF oblastima su totalno mešani, ali kome god da sam postavio ovo pitanje, dobijam skroz isključiv odgovor.
Eto, ja se razlikujem od tvog kružooka :) Ja volim Dr. Who-a i Torchwood i Galaktiku :) Jedva čekam nove epizode da ih metnem da se skidaju :) jer sam odgledao sve do sada emitovane.
Što se tiče Dr. Whoa treba malo da odmakneš od prve epizode. Odgledaj barem prvih pet, pa onda zaključuj definitivno.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Slazem se sa Kiborgom,

za Dr.Who-a je potrebno par epizoda da se udje u stos.
Meni je bilo malo smor mislio sam da nece nesto da me odusevi serija (based on that one ep) ali sam se prevario.

Napomena: Hlaefdige voli i Galacticu i Dr.Who/Torchwood :giggle:

Moram ja tu Galactiku da krenem da gledam
By Dragonite

Ja sam gledao 1 epizodu dr.Who i ceo prvi serijal Torchwooda.
Užasno su mi dosadni. Ali neopisivo. Naterao sam se da gledam Torchwood, uglavnom zbog zanimljivog panseksualizma koji struji celom serijom. I captain Jack Harness, naravno. Ali nema telo koje odgovara lepom licu i onom izblajhanom osmehu.

Najbolja epizoda Torchwooda je ona sa ljudožderima, ali serija u celini nije (meni) ni blizu Galaktike.

O, veličanstvena Galaktika... šta li se tamo dešava???
Galaktika je odlična, ali daleko je da bude pravi SF i ima prilično slabe momente sa te strane. FTL pogon i Sajlonci koje su stvorili ljudi da budu savršene kopije skoro do molekularnog nivoa, a i dalje se koriste špricevi i rentgen? Hnum je u pravu... SF je samo scenografija.

Greška koju smo napravili Zonče i ja je da smo prvo gledali Torchwood, a zatim Dr Who-a... no nebitno. Prva epizoda je morala da bude prilično drugačija od ostalih jer je, pa, prva posle 15+ godina. I Devetog Doktora igra Eklston, dok Desetog igra Dejvid Tenant koji je po meni daleko bolji - you can't beat Shakespeare Royal Theatre.

Sem toga, cela priča oko Džeka Harknesa se priča u Doktoru a ne Torchwoodu, kako je stekao besmrtnost i kakav je bio pre toga. I nezaboravna scena kad izvuče laserski pištolj iz dupeta :lol:

To je su neke dve struje među SF fanovima - ko voli Star Trek, ne voli Farscape, ko voli TNG ST ne voli Voyager itd. Meni se sviđa Dr Who jer je totalno otkačen, sa idejama koje nećete nikad videti u Galaktici ili SG-1.

Šekspirov Kod je prelepa epizoda, ja sam umro od smeha slušajući samo rime.
Blink sam gledao u 4 ujutru i tresao se od straha sa DON'T BLINK!
Dalek-Cybermen koncept duboko istražuje odnos biološkoVStehnološko i važnost emocija.
Jednorog i Osa, epizoda sastavljena isključivo od najgorih klišea, i ne može da vam se ne svidi.

Ono što najviše definiše SF seriju su negativci - bez dobrog neprijatelja i najbolji good guy je bled. Dr Who ih ima u izobilju: Od Kasandre (MOISTURIZE ME!), Daleka (EXTERMINATE!) do Mastera koji osvaja svet i emituje na svim radio stanicama 'I can decide whether you should live or die'...
Korisnikov avatar
By Zonche!
Jao da

WHATEVER YOU DO - DON'T BLINK! :uplasen:
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
Vi ste fiziološki drugačiji od ostalih ljudi. Zato možete da volite i Whoa i Galaktiku.

Ja shvatam da Galaktika nije pravi SF, ali zar nije većina SF dela zapravo paradigma socijalnih i filozofskih misli koje su autori razvili.
istina, nijedan aspekt nauke nije nešto razvijen u Galaktici.
Čak ni FTL drajv nije sveprisutan.
Podsetiću vas da su u mini-seriji, na samom početku, brodovi bez FTLa bili prepušteni na nemilost Sajloncima.
Mislim da je Galaktika mnogo čudnija od "običnog" SFa. Nekako cela ta priča i lutanje uramljuju ogromnu sliku koja je jeziva.
I Who je čudan, opet na svoj način. Možda bi ga trebalo gledati, ali... bavim se Evangelionom sada.

zašto se ne ekranizuju druga velika dela SFa? Šta je sa Ramom, Zadužbinom, Tri boje:Mars itd?
Možda je bolje da ne diraju... kad vidim šta je SF uradio Herbertovoj Dini...
By Dragonite

zašto se ne ekranizuju druga velika dela SFa? Šta je sa Ramom, Zadužbinom, Tri boje:Mars itd?
Dina :tornado:

ideja je da je teško ekranizovati dela koja imaju veliku količinu teksta napisanu ovako, ali Boja Magije je lepo ispala u BBC produkciji. Opet, onaj nesrećni Wing Commander sa Fredie Prinz Jr. treba staviti u bunker.

Dina jedino može da se, po meni, radi kao ogromna serija... tu ima preko 10 knjiga. Kao i Zadužbina.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Vashta Nerada.
Povešću ubuduće malo računa kada su senke u pitanju. :uplasen:
To mi je ubedljivo bila najjezivija epizoda do sada.

Ono sa Weeping Angel-ima je meni bila bezveze, posle Dragonite_ovog opisa očekivao sam nešto strašnije :) A nešto mi je malo i nelogično. Ali da ne davim sad.
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/

ideja je da je teško ekranizovati dela koja imaju veliku količinu teksta napisanu ovako,

Dina jedino može da se, po meni, radi kao ogromna serija... tu ima preko 10 knjiga. Kao i Zadužbina.
Pa baš zato bi bilo dobro da se rade velike serije. Ako može dr.Who da traje 40 godina, može i Dina.

Jel film Starhip Trooper isto promašaj u odnosu na Heinleinovu knjigu? Hteo sam da je pročitam ali se nikad nije pojavila u Srbiji. Čak ni ne znam nekoga ko je ima, pa da pozajmim.
By Dragonite
Originally posted by Kiborg
Vashta Nerada.
Povešću ubuduće malo računa kada su senke u pitanju. :uplasen:
To mi je ubedljivo bila najjezivija epizoda do sada.
pussy :rotflmao: a zato ti voliš preko 200w, plašiš se Vashta Nerada :lol:

:uplasen: pa kod mene je uvek mračno :tornado:
Pa baš zato bi bilo dobro da se rade velike serije. Ako može dr.Who da traje 40 godina, može i Dina.

Jel film Starhip Trooper isto promašaj u odnosu na Heinleinovu knjigu? Hteo sam da je pročitam ali se nikad nije pojavila u Srbiji. Čak ni ne znam nekoga ko je ima, pa da pozajmim.
Može, daj bože :D i ne whoLi više

Jeste promašaj. Film je meni bio ok, prođe ti sat i kusur u akcijici i zabavici... no svi kažu da nije ni prineti knjizi. Čak je i reditelj izjavio da mu je knjiga dosadna i da je nije mnogo koristio. Likovi izmenjeni, zaplet... sve.

To je valjda kao Beastmaster, gde je od knjige uzet naslov i sposobnost glavnog junaka i ništa više.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!