Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Slika

Da li ste obožavalac/poštovalac Star Wars univerzuma?

Da li se prequel trilogija (episode I-III) posrala na genijalnost prvobitne trilogije koja je bila decenijama ispred svog vremena, po vašem skromnom mišljenju?

Da li će predstojeća sequel trilogija biti podjednako nedorasla ili prijatno iznenađenje - uprkos ili baš zbog minimalnog prisustva George Lucas-a?
Korisnikov avatar
By bothways
Pre par godina odgledah tih šest filmova, na insistiranje druga, za kog može da se kaže da je obožavalac. Ja bih pre bio poštovalac.

Možda sam jedan od malobrojnih kome je prequel trilogija bolja od originalne, zbog boljeg vizuelnog ugođaja (nekako mi "efekti" iz sedamdesetih i osamdesetih dođu prozaično u poređenju sa novijim, iako shvatam da je u to vreme to bilo revolucionarno... prosto, nisam imao prilike da ih gledam tada, pa nisam ni mogao da budem preterano oduševljen), ali i zbog kompleksnosti priče (neverovatno mi je koliko su epizode IV do VI narativno jednostavne u poređenju sa prequelima). Ali svakako je originalna trilogija ta koja je imala snažan uticaj na pop kulturu poslednjih decenija i tu skidam kapu.

Nisam uzbuđen oko nove trilogije, jer mislim da je priča već ispričana i da je ovo sad samo "šutiranje mrtvog konja" zarad dobijanja još para. Ne sumnjam da će efekti biti odlični, ali plašim se da priča neće ispuniti očekivanja fanova. No, odgledaću ih kad dođe vreme...
By alexandermagic
Ivane :ozbiljan:, ovdje su mahom gay osobe, dakle nema govora o nekom skromnom misljenju, svacije je od krucijalnog znacaja za covjecanstvo kao cjelinu. Pazi sad kad ti se oglase dezurni strucnjaci za sve - od kulinarstva, preko svih vrsta umjetnosti i politike, do atomske fizike. :ozbiljan:

---

Indiferentan sam.
Korisnikov avatar
By Mage
Ja se i dalje pretvaram da ta nova 3 dela nisu ni snimljena :lol:

Ne bih rekao da sam obozavalac, ali sam stvarno voleo prvobitnu trilogiju. Jedna divna, klasicna, epic avantura. What's not to like :)
Korisnikov avatar
By .:Q:.
Izuzetno sam voleo prvu trilogiju kao klinac, odgledao je bezbroj puta i skupljao sličice evoksa u vreme kada se davao crtani. Uvek će mi ostati draga kao uspomena. Nove epizode su mi bile užasne i u mojoj glavi nikad neće imati veze sa epizodama IV-VI. Prvi put sad čujem za sequel i ako ga ikad budem gledao učiniću to sa puno predrasuda.
Korisnikov avatar
By Dirrty
@bothways
Složio bih se da je glavni tok radnje prilično jednostavan i na trenutke naivan, ali revolucionarnost i jeste bila u vizuelnom ugođaju i univerzumu koji okružuje glavne likove i događaje. A glavni likovi su beskrajno prostodušno simpatični.

Ja sam Star Wars gledao polovinom 90ih kao klinac, ranije nisam mogao jer nisam bio živ i/ili dovoljno svestan, i bio sam fasciniran. Zapravo, sve do trenutka kada je sam George Lucas ispeglao prvobitnu trilogiju u DVD izdanju (1997), smatrajući da je tehnologija napokon sustigla njegovu viziju, filmovi su vizuelno bili neprevaziđeni (dve decenije!).

Zatim je koju godinu kasnije krenula ta druga trilogija kojoj ništa ne ide u prilog sem bolje vizuelne i audio tehnologije. Možda i nije bilo moguće očekivati nešto izvanredno u pogledu narativne dubine, ali je tehnološka revolucionarnost potpuno izostala. Sledeći pomak je došao tek sa Matrixom, Lord of the Rings, i najzad Avatarom.

Nakon Avatara još uvek nije naišlo ništa izvanredno u vizuelnom smislu, i plašim se da će predstojeća trilogija Star Wars biti predvidivo obična, začinjena jeftinim 3D trikovima, ali bez supstance. Možda grešim, ipak nastavci pružaju više slobode nego prequel delovi, a Star Wars univerzum pruža beskrajne mogućnosti!

Popularnost franšize i stoga neminovan uspeh predstojećih filmova me takođe navodi da pomislim da će biti sranje.

Možda je dobra prilika okrenuti se snimanju serija, a ne filmova(?), imajući u vidu popularnost i revolucionarnost Game of Thrones i sl. Produkcijska vrednost i vizuelni ugođaj takvih serija dostigao je nivo visokobudžetnih filmova, a narativni prostor koji pruža nekoliko sezona serije svakako prevazilazi mogućnost filmova. Možda je trebalo snimiti seriju i razviti likove koje će ljudi sigurno zavoleti vremenom, a nakon svršetka serije ubaciti te iste likove u filmove, koji onda mogu biti isprazni a da ne ugroze vrednost filmova, jer su povezani sa prethodnim kvalitetnim serijskim programom (Sex & the City fazon! npr. :krezavi: ).
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2620524#p2620524]Dirrty napisao:[/url]Slika

Da li ste obožavalac/poštovalac Star Wars univerzuma?

Da li se prequel trilogija (episode I-III) posrala na genijalnost prvobitne trilogije koja je bila decenijama ispred svog vremena, po vašem skromnom mišljenju?

Da li će predstojeća sequel trilogija biti podjednako nedorasla ili prijatno iznenađenje - uprkos ili baš zbog minimalnog prisustva George Lucas-a?
Da volim star wars univerzum 4,5 i 6.

Da posrala se po genijalnosti triologije.

Ne verujem da ce biti priblizna prvobitnoj trologiji,jer je 45 i 6 bial nesto originalno za to vreme a danas nakon svih CGI filmova ne verujem da ce Dizni doneti nesto novo,cak sta vise prvobitna triologija je radjena sa maketama i sa lutkama i sve ostalo je nadomesteno sa pricom koja je za to vreme bila originalna sf opera,danas holivud vise ide na CG nego na neku pricu,ali necu da budem totalni hejter ajde mozda Dizni i uradi neki dobar mjuzikl :D
Korisnikov avatar
By Madonna
nisam gledao koliko znam, možda i jesam tj vrv je nekad bilo na tvu (dok sam ga gledao) ali se ne sećam da jesam jer da se sećam mislio bih da sam gledao ali pošto mislim da nisam onda ili nisam ili jesam ali se ne sećam da jesam. u svakom slučaju sve je to meni sranje. :lol:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Dinsey je kupio Lucasfilm 2012.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ono što mene najviše zbunjuje u toj priči jesu glasine da će originalna trojka biti i u ovom serijalu... samo nisam siguran da li mogu da im udahnu dovoljno mladosti a da ne izgleda neuverljivo, tipa Beowulf. S druge strane, ako traže njihove dvojnike, nadam se da ni tu neće zajebati nešto.

Verovatno bi najbezbednije bilo da se ne nadovezuju direktno na prvobitnu trilogiju...
Korisnikov avatar
By Zvonki
Ima vremena do 2015 i bice tu dosta prica kako ce ovo kako ce ono,realno sa CG ce moci da ubace originalnu trojku,jer ce do 2015 CG jos vise uznapredovati ali opet pitanje je da li ce to biti uverljivo i da bude meni bi bilo bizarno da gledam Harison Fordsa ili Mark Hamila opet mlade,brrr
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mada je Harrison Ford bio vrlo jebozovan u mladosti, iako više u Indiana Jones izdanju po mom mišljenju... ali radije bih gledao neko novo jebozovno meso nego optičku varku!
Korisnikov avatar
By bothways
Pa svakako ima smisla da ubace originalne likove (Luk, Leja i Han), a kako između serijala ima dosta razlika u godinama, nije nemoguće da skoče dovoljno u "budućnost" tako da se ti likovi pojave kao matorci, a da glavni glumci budu neki novi (npr. lovechild Leje i Hana ili tako nešto).

Dirrty, sve ja tebe razumem, zato i rekoh da sam vrv jedan od malobrojnih, budući da sam tek nedavno rešio da odgledam sve te filmove u tipa nedelju dana.

Inače, i Hayden doprinosi mojoj ljubavi prequel serijala :D
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam gledao :povez:

U fragmentima je dosta toga došlo do mene onako usput (Luk, ja sam ti tata!) ali nikad celinu.

E, jedan sam odgledao pre par godina i jako mi se dopao. Iz te prikvel faze, onaj deo gde Natali Portman umire pa je oni kao namerno pronose još kao navodno trudnu, da neprijatelji vide...a ona je u stvari rodila blizance...i tako je sve pocelo.

Taj deo mi se bas dopao.

:kesa:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Mislm da ostavlja drugačiji utisak u sadašnjem vremenu... deluje naivno i jednostavno u poređenju sa današnjim standardom filmske industrije, poput filma namenjenog deci, tačnije tinejdžerima (prvenstveno zbog očigledne sexualne tenzije među glavnim likovima i drskog dijaloga koji je prati :awesome: ).
Korisnikov avatar
By Mars
@Zvonki

Koje trilogije:1, 2 i 3?

Šaznam, mislim da bi nekad hm trebalo sve pogledati...
Korisnikov avatar
By Zvonki
Mozes sve da pogledas ali1, 2 i 3 po meni nemaju veze sa 4,5 i 6,u tehnoloskom smislu nemaju veze
Korisnikov avatar
By Dirrty
Episode IV, V i VI je prvobitna trilogija, to je kultni deo serijala Mars. Ti si pogledao episode III, poslednji deo prequel trilogije, koja je nedorasla prvobitnoj, ukoliko se porede... možda podnošljivo ili čak zanimljivo ako nisi upućen u prethodne delove.
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2620788#p2620788]Dirrty napisao:[/url]Episode IV, V i VI je prvobitna trilogija, to je kultni deo serijala Mars. Ti si pogledao episode III, poslednji deo prequel trilogije, koja je nedorasla prvobitnoj, ukoliko se porede... možda podnošljivo ili čak zanimljivo ako nisi upućen u prethodne delove.

Majko moja koliko ogromnih članaka na tu temu, ne možeš da se iskobeljaš...

Elem

1977: Episode IV: A New Hope
1980: Episode V: The Empire Strikes Back
1983: Episode VI: Return Of The Jedi

This is called the OT or Original Trilogy.

1999: Episode I: The Phantom Menace
2002: Episode II: Attack Of The Clones
2005: Episode III: Revenge Of The Sith

Malo mi nisu jasne sad neke stvari al valjda što nisam gledao, ne što sam mnogo pglu.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zvanično potvrđena sledeća glumačka postava:

The Star Wars team is thrilled to announce the cast of Star Wars: Episode VII.
Actors John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, and Max von Sydow will join the original stars of the saga, Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, and Kenny Baker in the new film.

Director J.J. Abrams says, "We are so excited to finally share the cast of Star Wars: Episode VII. It is both thrilling and surreal to watch the beloved original cast and these brilliant new performers come together to bring this world to life, once again. We start shooting in a couple of weeks, and everyone is doing their best to make the fans proud."

Star Wars: Episode VII is being directed by J.J. Abrams from a screenplay by Lawrence Kasdan and Abrams. Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, and Bryan Burk are producing, and John Williams returns as the composer
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!