- 20 Nov 2012, 05:02
vecina hrvata koje poznajem su na meni nerazumljiv nacin fascinirani/uzasnuti srbijom, pa tako i jedan frend s kojim sam nedavno raspravljao o tome jesu li 'rane' realan prikaz srbije devedesetih, ponajviše mindseta koji je tada bio prevladavajući, i to u širokim narodnim masama. on je naravno uvjeren da jesu, te da je ona scena u kojoj miki manojlović psuje clintona nakon što mu nešto ispadne iz ruku (ne sjećam se viša što) esencija srpstva, doduše ništa manje nego ona u kojoj sam sebe pljuje po faci pokušavajući pljunuti susjedu iznad. meni su pak dragojevićevi filmovi uvijek bili whatever, kao i on sam, te baš nisam uvjeren u to da su 'rane' the film o srbiji devedesetih, te da definiraju duh tog vremena (aka zeitgeist).
enivej, pretpostavljam da je ovdje većina ljudi em odgledala 'rane' em preživjela srbiju devedesetih, pa me zanima što vi mislite o tom filmu i tome kako je prikazao vrijeme kojim se bavi?
enivej, pretpostavljam da je ovdje većina ljudi em odgledala 'rane' em preživjela srbiju devedesetih, pa me zanima što vi mislite o tom filmu i tome kako je prikazao vrijeme kojim se bavi?