Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
:descartes: :snob:

moj stav je da sam protiv histerije oko spoilera. spoilers are ok! :protest:
naravno, ne govorim o tome da ti netko prije gledanja 'šestog čula' kaže da je bruce willis mrtav, ili da se norman bates u 'psihu' oblači u svoju mrtvu mater, nego na otvoreno diskutiranje zapleta koji ne ovise toliko od nekakvog surprise twista. takodjer, nije mi problem uživati u filmu ili seriji ako već znam kraj. so fucking what?!

dakle, da čujemo vaše mišljenje, jeste li spoiled ili ne? ^^
Korisnikov avatar
By nsc
Film | Rasprava o spolieru

a da promenis - ispravis naslov?
By Paris
Volim spoilere ako nemam namere da gledam film, seriju ili sta god da se spoilerise. Mislim da stede vreme.
Ne smeta mi ni ako neko izspojlerise film koji nameravam da gledam, jer ga gledam opustenije :blenta:
Korisnikov avatar
By Waldorf
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353938#p2353938]nsc napisao:[/url]Film | Rasprava o spolieru

a da promenis - ispravis naslov?
Ne kontam?

On: Ja sam na pola. Ili čak 70:30 u korist ne dizanja dževe. Nerviram se kad mi neko spoiluje igricu koja ima dobru priču (Skyrim ili Mass Effect), kad mi spoiluje Dr Whoa i još tu i tamo ponešto što zaista volim. Generalno sam od ljudi koji sami sebe spoiluju u većini slučajeva, naročito kad se zainteresujem za seriju ili kad nešto posebno mučno krene da se dešava pa moram da vidim šta će biti do kraja. Kontam, baš zato što me za većinu stvari boli piša da li sam spoilovana ili ne, da baš zato 3x jače besnim kad mi neko spoiluje nešto od onog gore navedenog. To je što se tiče mene.

E, sad, meni apsolutno ne smeta glasna muzika i žurke u stambenim zgradam ili kada neko urla u 2 noću u parkiću ispod prozora, ali sam takođe svesna da ima ljudi koji to ne vole i smeta im pa se trudim da im baš ne skačem po nervima. Ne volim kad meni piške po paradi, pa i ja drugima to ne radim (najčešće).

Isto je i sa spoilerima. Trudim se da ih izbegnem jer znam ljude koji ih toliko mrze da neće na kraju ni odgeldati nešto ako ih spoiluju. Mislim, glupo mi je da neko ne odgleda nešto što ga interesuje ili da mu pokvarim užitak (nebitno koliko), samo zato što je moja verbalna dijareja neizlečiva.
Zato sam se onomad i nervirala na True Blood temi (iako sam i gledala seriju redovno i pričitala ceo glupi serijal knjiga). Ali je tada konsenzus bio da se na teme o pojedinačnim serijama dolazi da bi se diskutovalo od emitovanim epizodama. OK - ali kad već nemamo spoiler tag, lepo bi bilo izbegavati spoilere u opštim temama (TV serije, Koje ste filmove gledali... i sl.).

:2c:
Korisnikov avatar
By Mars
Što više znam o filmu - veća je šansa da ću da 1) odem/sednem da ga gledam i 2) da ga odgledam do kraja.
Korisnikov avatar
By Misfit
Ipak treba razlikovati histeriju oko spojlera i legitimnu potrebu da se nešto ne spojluje.

Idu mi na živce oni ljudi koji su toliko oduševljeni što, eto, znaju šta je to spojler, pa ti sole pamet ako bilo šta pomeneš o nekom filmu/seriji/knjizi, iako je potpuno irelevantno za gledalačko/čitalačko iskustvo. S druge strane, javlja se potreba da se ipak ne otkrivaju ključni plot twistovi i naravno sam kraj filma, posebno kod ostvarenja gde je jak akcenat upravo na tome, namely kod trilera, itsl. Više volim da sam otkrijem ili pokušam da provalim šta će da se desi, nego da mi neki balvan sve ispriča.

Međutim, to me nikada ne bi sprečilo da odgledam/pročitam nešto, jer svođenje celog dela na ovu komponentu je najblaže rečeno blesavo. Da, ako je takva vrsta dela u pitanju, može da umanji gledalačko/čitalačko iskustvo za određeni procenat, ali tu su opet - karakterizacija, režija, atmosfera, itd.

Nikada neću zaboraviti kada je drugarici neko spojlovao Ime ruže, tako što je - ni pet ni šes' - rekao ko je ubica na kraju. I ona se ubedačila i odustala od čitanja knjige. Mislim, come on!! Umberto nije Grišam, taj plotline nije ono što je najbitnije u knjizi, a ni Ime ruže ne pripada prevashodno žanru detektivske priče.
By Ulix
Ne smeta mi u principu i da znam svaki obrt zato što mi je važnije od same priče kako je ispričana.
Korisnikov avatar
By gorilica
U civilizovanom svetu, pogotovo na netu, stanje opste kulture je pre nego sto se spojluje nesto da se stavi SPOILER ALERT! One koji to ne koriste dozivljavam kao trolove.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Retko koji zaključak ili bitniji događaj u knjizi može da utiče na uživanje u knjizi, ako je stvarno dobro napisana. Mislim ima tih nekoliko knjiga gde čitava poenta zavisi od te jedne činjenice (tripozne, san u snu i tako to).

Mislim, to je kao kada bi mi neko rekao pre nego bih počeo čitati Autostopera da će svi poginuti na kraju. Ne bi ni sekunde uticalo na moje uživanje prilikom čitanja knjige, niti bih imao neki osećaj besmislenosti ili tako nešto, jer ostatak knjige je stvarno genijalan.
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353978#p2353978]KorvinOdAmbera napisao:[/url]Retko koji zaključak ili bitniji događaj u knjizi može da utiče na uživanje u knjizi, ako je stvarno dobro napisana.
Ovo jeste tačno, ali takođe ne treba zaboraviti da kod određenih ostvarenja osećanja misterije, zagonetke, nepoznanice, iznenađenja, itsl. čine deo estetske namere tih dela, pretežno kod žanrovskih knjiga ili filmova. Treba stoga imati na umu da je određeno delo sastavljeno od više delova, i da svi ti delovi obavljaju svoju funkciju, kako samostalno tako i skupa, ali da deo ipak ne čini celinu. Glede Autostopera, to je ipak drugačija vrsta literature koju kod ove priče ne bi trebalo izjednačavati sa, ne znam, romanima tipa Igre prestola.

Dakle, što se tiče tog dela, spojler deluje nepovoljno. Međutim, kao što si već rekao: to je samo jedan segment koji ne bi trebalo ozbiljno da ugrozi dobro napisano delo. Se7ev, npr, je sjajan film i takav bi i ostao da mi ga je neko prepričao od početka do kraja. Uostalom, repriziram ga s vremena na vreme s neumanjenom radošću.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Primetio sam da je to, koliko nam smeta spojler, prilicno individualno i stvar navike, nacina na koji zelimo da dozivimo to konkretno delo.

Ekstremni slucaj su bile neke moje rodjake koje nisu bile zainteresovane da odgledaju bilo koji film sve dok im neko ne isprica o cemu se radi i sta ce se sledece dogoditi. :lol:

Postoji i ona vrsta znatizelje kada vec znamo sta ce se desiti na kraju filma ( jer smo procitali knjigu np.), ali smo vrlo radoznali na koji ce nacin to vizualno da se izvede ili scenarijski biti ukopljeno.

Licno, ne volim da znam bilo sta o filmu / kjnizi pre nego sto zavrsim sa gledanjem / citanjem.

Ako sam nesto naucio u zivotu to je da ne verujem tudjim misljenjima sto se filmova tice.
Hvala im ako mi jave da je film genijalan ili gubljenje vremena, ali ipak zelim da se sam u to uverim.
Ne volim, cak, ni trejlere da gledam, mada ukratko preprican plot mogu da podnesem, pogotovu ako je 'ozbiljnija' kritika u pitanju. Moze da zainteresuje.

Ali kad mi neko preprica 'kraj filma' samo zato sto ga je pre mene pogledao - to stvarno ume biti kriminalno. Ja cu i dalje zeleti da ga odgledam, necu odustati, ali daj da i ja ne znam kao sto ni ti nisi znao, to je jedino fer, jer tako sigurno neces umanjiti moj dozivljaj filma u odnosu na svoj dozivljaj.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353978#p2353978]KorvinOdAmbera napisao:[/url]kao kada bi mi neko rekao pre nego bih počeo čitati Autostopera da će svi poginuti na kraju.
You eeevil EVIL SON OF A BITCH!!!! :sekirica:

:lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
nisam gledao 'sesto culo' :lol:

mada nisam ni planirao.

..

lm, nerviraju me spojleri. ne histerisem, sto bih, al ako mogu da biram - radije bih da ne znam nista o filmu....ne 'o', zapravo. nista sto je u filmu. ili knjizi. etc.

i ovo sto kaze gorilica je tacno - obavestis ljude sa 'spoiler alert'. ili u razgovoru, ja pitam ljude jel vam smetaju spojleri, ako ocu kazem nesto o nekom filmu ili seriji a oni jos nisu gledali.
isto gledam i na 'edit' na forumu, btw. ako menjas post na 'bitan' nacin - stavis 'edit-'.

(btw, daglas je valjda namerno ubio likove na kraju, da ga ne bi terali da pise jos knjiga)
By polarlicht4.1
Ne gledam taj tip filma u kome je to bitno, da ne kažem ključno. Baš bih da vidim da neko proba da spojluje Tarrov A torinoi lo ili Bonellov L'Apollonide. :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2354558#p2354558]Galateja napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353969#p2353969]Ulix napisao:[/url]Ne smeta mi u principu i da znam svaki obrt zato što mi je važnije od same priče kako je ispričana.
Upravo!
Zato ja omiljene knjige i filmove čitam, odnosno gledam po nekoliko puta i svaki put je nov doživljaj.

meni brate vazno i jedno i drugo.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja mnogo opuštenije odgledam filmove drugi i treći put.

Kad sam siguran da je film dobar, da mi se sviđa...da ga nečim nisu upropastili do kraja...I onda se vratim na početak.

Normalno...Šesto čulo ili The Others ili da li će Hanibal da pojede Dzodi ili neće ili Hičkok koji tokom celog snimanja Sajka na setovima drži praznu stolicu sa imenom majke Normana Bejtsa (haj, Angelina!) na njoj - to je nešto drugo.
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2354562#p2354562]svejedno napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2354558#p2354558]Galateja napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2353969#p2353969]Ulix napisao:[/url]Ne smeta mi u principu i da znam svaki obrt zato što mi je važnije od same priče kako je ispričana.
Upravo!
Zato ja omiljene knjige i filmove čitam, odnosno gledam po nekoliko puta i svaki put je nov doživljaj.

meni brate vazno i jedno i drugo.
važno je sve. premda mi se čini da Ulix nije mislio da ovo drugo nije važno, već da je samo 'kako' donekle bitnije. sa ovim se slažem. u suprotnom bi umetnost već odavno bila u ozbiljnom kurcu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!