Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Voleo bih da ova tema bude posvećena kritici filma, ideji i sadržaju istog, a ne ložani na glavne aktere ... Takvih tema ima sasvim dovoljno.

Slika

Šta mislite o serijalu filmova Twilight?

I ljudi koji vole serijal, ali i ostali, moraju da se slože da je privukao mnogo pažnje, da su glumci od anonimusa (skoro svi su bili anonimusi, ja znao samo Taylora Lautnera pre serijala) postali internacionalne zvezde i pojam u svetu holivudske kinematografije.

Iskreno, ja uopšte nisam oduševljen. Od malena gledam filmove sa vampirima i vukodlacima i ovo je prvi koji me je iskreno razočarao.

Prvo, likovi koji su vampiri zapravo i nisu vampiri. Ne mogu da zauzmu drugo obličje, sunčeva svetlost im uopšte ne smeta, a jedino što ih čini vampirima je to što piju krv. Po mom mišljenju imaju više karakteristika komaraca nego vampira. Da ne pominjem da nemaju očnjake .. Kakav je to vampir bez očnjaka, moliću fino? Kako sisa krv? Na slamku?? Trebaju mu očnjaci da bi mogao da zarije zube u venu!!!! Jedino što ih vadi je što su besmrtni ... a i to nije baš isključiva karakteristika vampira, jer zapravo nisu besmrtni već malo manje smrtni (smrtni ko svaki drugi kad radi kolac). Izvinite, ali ja sam navikao da vampir bude pravi vampir ...

Drugo, vukodlaci uopšte nisu vukodlaci! Menjaju obličje po svojoj volji, a pritom moraju da budu bez majce kako se ne bi pocepala, a pantalone magično nestaju ... zanimljivo. Takođe, mesečina uopšte ne utiče na njih. Ne prolaze kroz bolne psihičke i fizičke transformacije kao vukodlaci u drugim filmovima. Ovde jednostavno, poput Transformersa, samo promene oblik, a narav ostane kakva je bila ... sa istim namerama koje su imali u ljudskom obličju ... Ja za takve vukodlake do sada nisam čuo.

Sve u svemu ... razočaran sam.

Vaši komentari?
Korisnikov avatar
By Tungi
Nije samo Twilight koji je poceo da ubija standard filma,mnogi pre njega jos su znatno promenili... Na gore.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ubijanje sivih celija.

..

Ne, ja odgledao 3 dela - volim da ubijam sive celije, jbg (od kada imam mogucnost gledanja filmova online, gledam i sta treba i sta ne treba)
i sva tri su ovaj scenario - ocekuje se veliki fajt - CEEEEO film je spremanje za fajt - i onda fajt par minuta. I onda kraj.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Prvo, vampiri su mitoloska bica i kao takva su podlozna raznim interpretacijama. Nekome je vampir otelotvorenje zla a drugima savrsen primer lepote i besmrtnosti.

A sad u vezi toliko ocekivanog fajta u svakom filmu. Twilight saga nije akcioni horor triler or whatever, nego pre svega ljubavni roman. Inace knjige, kao i filmovi, su stvoreni primarno za decu a ne za 20+-godisnjake zeljne krvi i nasilja. Ovo je drugacija vizija vec sazvakane teme o vampirima koja je namenjena nekoj drugoj publici pa ako vam se ne svidja jednostavno nemojte gledati a ni pljuvati po istoj.
Korisnikov avatar
By erkondisn
jao boze sto se vi ljudi zivcirate. pa komercijalni film, kao i svaki drugi... bilo je takvih i stalno, samo ocito su mnogim ljudima kriteriji bili drugaciji ;) eno npr., meni to nista nije drugacije nego tipa nekakav dio star wars trilogije odnosno bilo koji film za kojim je ludio svijet...

osobno nisam gledao niti jedan nastavak sumraka (nit' me zanima ta teen histerija od filma, ali jasno mi je da ima svoju publiku i da je jebeno popularan... ), ali koliko vidim sto se tice te vampirske price... hm... zasto bi svi morali imati ocnjake? zasto ne postaviti neki novi standard kod vampira? eno sam gledao jedan davno u kojem vampiri kradu krv iz zavoda za transfuziju i piju ga kao vino u casama finim :D zasto bi se ponavljale vec ustaljene sablone i izmislilo se konacno nesto novo zaboga...
Korisnikov avatar
By Rei
Nisam gledao filmove, ali gledajuci trejlere i chitajuci utiske i blogove kontam da su u pitanju flimovi za mase, sa svim pratecim elementima, siromashni likovi, sa kojima je lako identifikovari se jer rupe popunjava nasha mashta, slichno prazna radnja, hotties kao fallback za one koji se nekako odupru, vrhunska produkcija, specijalni efekti, agresivan marketing, etc... Imao sam u nekoliko navrata zhelju da pogledam, ali znam da mi se nece svideti, a jedva da imam attention span i za dobre filmove... :lizalica:
Korisnikov avatar
By Vespertine
Odgledao prvi deo na silu, Azuhinja me naterala... Mene razocharalo josh kad se brat pojavio iznerviran iz bioskopa sa devojkom i dreknuo "Jebem ti ja fluorescentne vampire, ko ih izmisli". Kad mi je ukratko preprichao, ukapirao sam da je film samo holivudska ruka spremna da se zavuche u dzepove romantichno-sakatih tinejdzerki koje se pale na tipove sa mrachnom stranom i voila - Twighlight postade triologija u rekordnom roku bez najave...
Korisnikov avatar
By svejedno
Ko se zivcira? 'Sam lepo rekao da volim da ubijam sive celije ,)

A film je, po mom misljenu, los. Ne znam kakva je knjiga, nisam je citao.

..

Sto se tice samih vampira & ostalih bica - licno mi ne smeta nista tu.

Meni to samo dosadan film - sa losim scenarijom. Kiwi pitao - ja odgovorio.
Korisnikov avatar
By constantine
odgledao sam sva 3 dela i samo mi se prvi svidja... slazem se sa nekim komentarima da je ovde akcenat bacen na ljubavnu temu(koju su ekstra odradili u prvom delu) a ne fajt....
Korisnikov avatar
By Kiborg
Još uvek nisam odgledao 3. deo. čekam da se pojavi neki HD rip, ali moram prazniti da mi je priča samo ovlaš interesantna. Po meni najveća mana filma je način na koji su prikazani vampiri. To sa svetlucavom kožom i neosetljivošću na sunce je potpuno suprotno svim predstavama o vampirima, do te mere da ovo prikazano u filmu čini nekom drugom mitskom sortom, a vampirima nikako. No, kako bi onda Edvard išao u srednju školu i kako bi sreo Belu, i kako bi to onda bila obično-neobična tinejdžerska romansa?

To što vukodlaci imaju pantalonice koje se spontano materijalizuju i dematerijalizuju u fazama njihove transformacije je još jedan od sukoba sa zdravim razumom, koji je motivisan američkim puritanizmom, da ne daj bože deca ne vide poneko dupe na filmu, jer verujem da bi mogli da izvedu da se glumcima ne vide piše :D drugačijim uglovima snimanja (kao na primer u True Blood) gde vukodlaci lepo ostaju goli posle transformacije iz životinje u čoveka.

To za očnjake kod vampira nisam siguran, čini mi se da sam ih video u sceni ili dve, ali ako ih nema - jbg. Glupost manje više...

Sve u svemu, ne bih rekao da je film baš srozavanje standarda, čak naprotiv, rekao bih da je u pitanju klasična holivudska sapunica u 3 dela, gde je cilj da se popale dečica na romantične vampire i to radi sasvim dobro, na uštrb svega ostalog, ali ko te pita, kad su pare u kasi :D
Korisnikov avatar
By Partybreaker
Film jedino vade glumci, ostalo:odbij:

Niti logike, niti zanimljivosti.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Kiborg

1. To sa svetlucavom kožom i neosetljivošću na sunce je potpuno suprotno svim predstavama o vampirima, do te mere da ovo prikazano u filmu čini nekom drugom mitskom sortom, a vampirima nikako.

2.To što vukodlaci imaju pantalonice koje se spontano materijalizuju i dematerijalizuju u fazama njihove transformacije je još jedan od sukoba sa zdravim razumom, koji je motivisan američkim puritanizmom, da ne daj bože deca ne vide poneko dupe na filmu, jer verujem da bi mogli da izvedu da se glumcima ne vide piše :D drugačijim uglovima snimanja (kao na primer u True Blood) gde vukodlaci lepo ostaju goli posle transformacije iz životinje u čoveka.

3. Sve u svemu, ne bih rekao da je film baš srozavanje standarda, čak naprotiv, rekao bih da je u pitanju klasična holivudska sapunica u 3 dela, gde je cilj da se popale dečica na romantične vampire i to radi sasvim dobro, na uštrb svega ostalog, ali ko te pita, kad su pare u kasi :D

1. Ja nemam nista protiv zezanja sa tradicionalnim prikazom vampira.

2. na oo nisam obratio paznju, vi's. Uzas.

3. True, true.
Korisnikov avatar
By Madonna
nesam gledala.. ali će da pogledam, sutra!
Korisnikov avatar
By Torry
ajde ovako, ne volim filmove sa vampirima i vukodlacima i sl i imala sam predrasude pre nego sto sam gledala prvi deo, ali sam se blago odusevila posle gledanja istog....nekako...drugacija prica, ljubav, priroda, muzika, pa i Robert su me fascinirali....drugi deo je malo slabiji po mom misljenju a treci jos nisam gledala
Korisnikov avatar
By Stripi
Nakon par uvodnih kadrova zaspao sam ispred tevea. Zaista ne mogu dat drugu ocjenu o filmu osim da mi je do zla Boga dosadan.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
odgledala samo prvi deo i pošto me ne animira takva tematika, stvarno ne bih mogla da iole objektivno ocenim kvalitete filma. meni je jako dosadan.
By str00ja
Ja sam odgledao sva tri dela u toku poslednjih nedelju dana. Pre toga sam imao predrasude zbog toga sto su se svi ko hipnotisani lozili na film i sve vezano za njega, pa sam kontao da je neko komercijalno polufantasticno zarazno cudo, kakva mi obicno budu dosadna, i nije me privlacilo da ga odgledam. Medjutim, konacno odgledavsi sva tri dela, mogu reci da sam se blago pozitivno iznenadio, u smislu da je triologija nesto drugacija svezija i zanimljivija nego sto sam ocekivao, ali opet nisam preterano izodusevljavan i navucen.

Sve u svemu je ok, bas taj drugaciji pristup o kome govorite, ali nema neke elemente koji bi mene uvukli i drzali mi paznju nesto preterano. Ima zanimljivih detalja, i produkcija je odlicna, dovoljno napredna, ali ne previse nabudzena. Soundtrack skroz gotivan. Scenario u nekim momentima razocarava, glumci su fini.

Nije lose, moze bolje.
Korisnikov avatar
By Oziris
Odgledala sva 3 dela, i komentar je:

Ima li neko 4. i 5-ti deo knjige u pdf iloi bilo kakvom word formatu da procitam i da ne cekam naredne dve godine da vidim sta je bilo?

Film je... :bljak:
Korisnikov avatar
By gorilica
Originally posted by constantine

odgledao sam sva 3 dela i samo mi se prvi svidja... slazem se sa nekim komentarima da je ovde akcenat bacen na ljubavnu temu(koju su ekstra odradili u prvom delu) a ne fajt....
Treci josh nisam gledao, ali se slazem. I meni je prvi deo bio sasvim ok, ali drugi mi je bash bio, ono, ajd da ga odgledam na silu.
Korisnikov avatar
By Oziris
I da, standardno, po kliseu, ZELIM da ona postane vampir! :D
Korisnikov avatar
By Srklet
ispodprosjecni filmovi s ponekim dobrim trenutkom.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni oni izgledaju kao da im se stalno sere......d'izvinete...kakva im je to facijalna ekspresija?!!?!

on svetluca.....aha....dobro....

jasno je zasto je film snimljen.....ok...treba i to da postoji, jel'te

mnogo sam se smorila.
By str00ja
Originally posted by Oziris

I da, standardno, po kliseu, ZELIM da ona postane vampir! :D
Ja bih bas voleo da im sjebe koncepciju i ostane ljudsko bice na neku foru :P Mislim ona mi ima onu tipicnu ulogu glavne dobrice koja se kroz ceo film mrtvopuvalacki prenemaze, dok se se sve uvlakuse lomataju oko nje da je zastite. Ako je mogla do sad, moze i dalje tako.
Sagledacu sigurno naredni deo filma kad izadje, al daleko da se jedem od iscekivanja.
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Postace vampir a pre toga ce roditi dete koje je polu vampir polu covek. sad znamo ko je rodio Blejda :smeh:

salu na stranu, u cetvrtoj knjizi ima prilicno creepy scena koje zbog dece nece biti snimljene kako treba. Pre nego sto i sama postane vampir njeno nerodjeno dete ce je slomiti iznutra i pre nego nego sto beba izadje Belli puca kicma. Jako dobro opisana scena koju ce sjebati da bi film bio PG 13.
Korisnikov avatar
By svejedno
^ osim sto mene licno ne interesuje sto sad to znam, rekO bih da ce te sad ubiti horda obozavalaca filma ,)

..

pS. Bez obzira na ljubavnu pricu (koja mi, inace, izmice -odn ..hm..ajde, ok, mozda je nekome sve to romanticno, staznam) kostur prva tri filma je identican - ceka se sranje, sprema se za isto ceo film, i onda se razresi to u roku od 5 min...i...oni se i dalje vole.
Korisnikov avatar
By Loni
Davno sam ga odgledao (prvi deo) da bih sad pisao stručnije analize.
Samo ću reći da nisam posebno fasciniran.

Sviđa mi se što su vampiri dati u pozitivnom svetlu (odnosno oni, koji su se odrekli ljduske krvi pa piju samo životinsjku) ali osim toga nisam video ništa posebno.

Klasičan zaplet, forsiranje akcionih adrenalinskih scena...
Sve je negde to već viđeno.
Korisnikov avatar
By mOwbid
eclipse je do sad naj :j sto se tice.., price :j
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!