Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Nikola Kojo u ulozi geja. Dobro il loše rešenje?

dobro rešenje
5
42%
loše rešenje
7
58%
Srđan Dragojević imao je samo dve solucije (za svoja dva najbolja prijatelja iz sveta glume).

Ili će glavnu ulogu igrati Dragan Bjelogrlić ili Nikola Kojo.
Bjela je rekao da će biti zauzet, tako da Kojo uze glavnu rolu.

Je li to po vama loše ili dobro rešenje?

Ja na žalost mislim da je LOŠE jer MLADI GEJEVI SU TI KOJI IMAJU VIŠE PROBLEMA I VEĆI PRITISAK OKOLINE...

Ako je Dragoijević već želeo da napravi film o tome koliko je gej neprihvaćen u ostatku društva, čini se da je bolja varijanta da je odabrao mladog geja jer upravo mladi imaju najviše problema.
Njih pritiskaju roditelji, koji puno očekuju.
Nad njima se iživljavaju vršnjaci u školi, na ulici ili na fakultetu.

Mladi su ti, koji se odlučuju na suicid, koji prave greške.

Sam trenutak spoznaje da je neko gej je mnogo traumetičniji momenat nego trenutak kad gej napuni 45 godina.

Biti gej sa 45 je nekako traumatičnije možda u okviru samog gej sveta u smislu - Ah, ostario sam, imam stomačić. Više ne mogu da računam da će biti moje svako luče, koje poželim.

Međutim u odnosu geja i strejt okoline, 45. nije preterana prekretnica.

Gej od 45 godina, koliko Kojo ima trebalo bi da se odavno navikao na svoj status geja.
Ako su mu roditelji uopšte i živi, oni bi trebali da su odavno pomireni s tim da im je sin gej.
Taj tip bi trebalo već da je materijalno situiran, dakle nema oca, koji ga izdržava pod određenim uslovima... moraš da se ponašaš kako ja želim i slično.

Stariji gej ne može da se začudi i šokira ponašanjem okoline prema njemu jer se na taku nešto navikao odavno.

Za razliku od njega gej od 19 godina potajno pati zbog svake homofobne rečenice, koju čuje.

Posebno je problematično što će Dragojević u drugu ulogu - homofoba, da stavi mladog čoveka - navijača.

Mislim da bi daleko efektnije bilo prikazati sukob dva vršnjaka - po mogućstvu maturanata u istom razredu.
Jedan da je homofob, a drugi gej.

Obojici teško, s tim što je jednom teško zbog siromaštva, a drugom i zbg siromaštva i zbog toga što je gej.

Čini se da bi efektnije bilo da je to sukob u okviru jedne iste generacije.

Ovako će to biti sukob između mladog čoveka (a publika lako može da bude time na njegovoj strani), koji nema perpsektivu i iskusnog čoveka, koji je prošao sito i rešeto... i koji može da deluje čak i prevejano.
(Koja ipak u svim filmolvima ostavlja utisak mangupa).
Korisnikov avatar
By Dina
Uglavnom se slazem sa tobom. Ali opet zavisi kako je Srdjan Dragojevic zamislio taj film. Inace ne volim nesto ni njega, ni njegove filmove, a ni Nikolu Koju... Ali poznati su i jedan i drugi sto je dobro, imace odjeka... I dobro je da neko uopste snima filmove o gayevima, i da neki poznati glumac zeli da igra tu ulogu (posto znam da su neki izjavljvali kako ne bi igrali gayeve) jos bolje ako to bude zaista nesto realno prikazano. Takodje je dobro sto Nikola Kojo izgleda kao tipicna balkanska muskarcina sto razbija stereotip o feminiziranom muskarcu koji je obavezno gay. Tako da videcemo...
Korisnikov avatar
By ns.happy
zavisi. ukoliko nikola kojo to odglumi valjano ne vidim zasto da ne. stariji gejevi trpe veci pritisak, verujem, od mladjih. mladje generacije se lakse bore, imaju svoje gej vrsnjake za podrsku, a stariji nemaju nikoga. plus njihovi iskomplikovani zivoti, vecina njih je ozenjeno itd. (ok, ovo je bas bila generalizacija, ali zaista sam to zakljucio nakon svega)
nek' snimi, pa cemo onda komentarisati. ne ide to unapred.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Koja je je ne dobro nego odlicno resenje!
Slazem se sa Dinom.

On vec ima izgradjenu karijeru, autoritet, i niko mu nista ne moze!
Da je neki mladji nepoznati ili polupoznati glumac u ptanju verovatno bi bilo manje efektno u opstem smislu, nego da tog lika glumi prekaljeni Koja!

Pretpostavljam da ce biti i mladjih gej likova u filmu koji nemaju bas glavnu ulogu, jer ce Koja verovatno da se lozi na mladje I guess :)

No, jedno se pitam!?

Ako bi ovo trebalo da bude nastavak "Andjela" , da li to znaci da je zenskaros Nikola sada postao gay?! :no:
E to vec ne znam da li je dobro.
By Swanheart
a mozda je i bolje sto ga glumi Nikola Kojo, za kog je verovatno culo 70% stanovnistva srbistana, nego neki klinac koji se tek pojavio u "svetu glume". Ako odigra to kako treba ko zna, mozda neko i promeni misljenje o nama i shvati da homoseksulaci nisu samo isfeminizirane tetke ( ovo ne shvatiti negativno )
By Ulix
Ne verujem da Nikola kojo može biti dobro rešenje za bilo koju ulogu. :gotika:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Loni
...
Ne znam o čemu se ovde radi?

N.Kojo mi je bio baš fin u ovoj seriji "Ono kao ljubav" kao što očekujem da će negovani urbani bear da bude fin i drag (doduše taj lik u seriji je navodno strate)

Meni je dojadilo da se sve vrti oko nekih tinejdžera kada je prosečna starost muškarca na opštinama Stari grad i Savski venac 41-43 godine, tako da Nikola Kojo (koji ima 43 godine) u stvari predstavlja prosečnog beogradskog muškarca.

Sa druge strane tinejdžeri jesu ti koji najviše s*anja prave u smislu prebijanja gejeva tako da mislim da odgovaraju profilu prosečnog siledžije
Korisnikov avatar
By Rei
Bash mislim da je odlichno shto ce tu ulogu da igra neko stariji, koliko ja kontam, postoji neka percepcija da su mladje generacije drugachije, da se vremena menjaju, pa je donekle i oprostivo da su gay, da zhive svoj zhivot kako misle da treba i tako dalje, ali da postoji problem kada dodje neko stariji, pa kazhe da je gay, a zreo je da bude otac, ne pripada tom mladjem narashtaju kojem se neke stvari mogu oprostiti, za njega se josh vezuju te neke tradicionalne vrednosti, pa mislim da ce biti zanimljivo malo se poigrati sa tim.

Ne mora svaki gej film da bude mentalno zamarajuca pricha o nekoj mladezhi koju otac tuche i zakljuchava u sobu, dosta smo vala gledali i slushali o tome. Mislim da na ovom podruchju takva pricha ne bi imala efekata jer je takav nachin vaspitavanja u proshlosti korishten i za strejt decu, pa bi narod takav film mozhda posmatrao sa stanovishta da je to neshto normalno i da taj gej nema shto da se zhali etc...
Korisnikov avatar
By gorilica
A jel neko pomenuo kog zanra ce biti film?
Mislim, totalno je glupo unapred suditi o nechijoj ulozi, samo na osnovu toga shto se zna da ce biti gay.
Taj gay moze biti svashta. Moze biti simpatichan, moze biti dostojan prezira, od dramske role, do obichne karikature, shto mi je vec verovatnije, buduci da su u pitanju Dragojevic i Kojo, chiju glumu i ne cenim preterano.
Zivi bili pa videli.
Korisnikov avatar
By Srklet
mozda prvo treba pogledati film pa se izjasniti. :)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ako ce neko da ga razguzi pred vaskolikim bioskopskim auditorijumom, onda uopste nije lose resenje. :wundy:

U svim ostalim slucajevima slazem se sa hlevdijom i ulixandrom. lepeza1
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by unic0rn

Ako ce neko da ga razguzi pred vaskolikim bioskopskim auditorijumom, onda uopste nije lose resenje. :wundy:

me 3
Korisnikov avatar
By Loni
Jao dragi forumaši, ja svima moram da vam se izvinim.

Komunicirao sam s rediteljem danas i on mi je rekao da je list ALO pogrešio.

Nikola Kojo će zaista igrati glavnu ulogu, ali biće STREJT.
Biće čuvar povorke ponosa, a glavni gej biće Goran Jeftić.

Dako da nas je sve list ALO dezinformisao (ah ta dnevna štampa),
pa i ova moja tema gubi smisao i može da se zaključa.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by unic0rn

:pokazuje: :roflmao: :pucaodsmeha:

Ont: dok ne vidim scenario, nemam nikakav stav o filmu... :giggle:
Korisnikov avatar
By Dina

Jao dragi forumaši, ja svima moram da vam se izvinim.

Dako da nas je sve list ALO dezinformisao (ah ta dnevna štampa),
pa i ova moja tema gubi smisao i može da se zaključa.
Pa dobro mozda to onda i ne bude lose resenje... Nikola Kojo da privuce gledaliste uz te dezinformacije i informacije... A Goran Jeftic je valjda onaj sto ga ja mesam sa Ivanom Jefticem :giggle: Ali dobro koji god da je od njih cini mi se da je bolje nego Nikola Kojo...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Goran Jeftic je 15 puta bolji glumac od Nikole Koja.
Korisnikov avatar
By jukie
E onda neću da gledam taj film. :eviltrep:
Btw kako se film uopšte zove i o čemu se radi (msm, pominje se nekakva parada ponosa, je li to neki sci fi tipa zvezdanih staza?)
Ti si odmah krenuo da diskutuješ o likovima
Korisnikov avatar
By *deni*
Sve je to šou biznis.
I Dragojević i Kojo će za svoj rad biti debelo isplaćeni, tako da me baš briga ko će tu koga da glumi, sve dok mi film bude interesantan za gledanje.
Ako ne bude interesantan, sledi brisanje filma sa harddiska.
:pms:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
HAHAHAHAHA pa tim jeftićem bi samo totalni stereotip nahranili.
jebemujamamu.

(nisam čitala temu ispočetka, samo mi je ovaj jeftić up'o u oko.
ono, k'o kad bi mariji šerifović dali da igra lezbejku. kaoooo.. KOJKURAC)
By Ulix
Originally posted by ultraviolet

jebemujamamu.

Ne znam, ali ja sam Jeftića gledao dosta puta u pozorištu gde je igrao raznolike uloge i uvek je bio jako dobar.

Shopping & Fucking sam samo zbog njegove uloge gledao sto puta. :love:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by ultraviolet

jebemujamamu.

kako ja volim tvoje postove...:krezavi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!