Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
FEST pod sloganom ,,Ohrabruje!"
Na 38. FEST-u, od 19. do 28. februara, biće prikazana 64 filma iz 30-ak zemalja, najavio je na konferenciji za novinare umetnički direktor festivala Miroljub Vučković.

U ime osnivača FEST-a, Skupštine Beograda, prisutne je pozdravila pomoćnica gradonačelnika Radmila Hrustanović, ističući da festival obeležava 40 godina od osnivanja.

Prvi FEST je održan u januaru 1971. godine, a tokom sankcija iz 90-ih godina prošlog veka dva puta nije održan (1993. i 1994).

Hrustanovićeva je podsetila da je moto prvog FEST-a bio ..Hrabri novi svet", a da ove godine slogan glasi ,,Ohrabruje!".

Vučković je najavio da će i 38. FEST imati tradicionalne programske celine - ,,Horizonti", sa najboljim ostvarenjima sa svetskih festivala, takmičarski program ,,Evropa van Evrope, dokumentrni ciklus ,,Činjenice i slagalice", kao i ,,Otkrića", ,,FantAzija", uz specijalni kratki program - osvrt na izraelski film i prateći program sa izborom naslova koji su otvarali festival, počev od Altmanovog filma ,,Meš" sa 1. FEST-a.

U glavnom programu biće prikazani ,,Antihrist" Larsa fon Trira, ,,Akvarijum" Andree Arnold, ,,Tražeći Erika" Kena Louča, ,,Tejking Vudstok" Anga Lija, ,,Prorok" Žaka Odijara, ,,Proganjanje" Patrisa Šeroa, ,,Zli poručnik" Vernera Herzoga, ,,Kako smo preživeli rat" Toda Solonca, "Koko Šanel i Igor Stravinski" Jana Kunena...

Pažnju privlače i ,,Paviljon šest" Karena Šahnazarova, ,,Pisac iz senke" Romana Polanskog, ,,Ozbiljan čovek" braće Koen, ,,Divne kosti" Pitera Džeksona, ,,Zatvoreno ostrvo" Martina Skorsezea, ,,Nepobedivi" Klinta Istvuda, ,,Beli materijal" Kler Deni, ,,Savršen dom" Sema Mendeza, ,,Morfijum" Alekseja Balabanova, ,,Barija - kapija vetrova" Đuzepea Tornatorea...

Srpski film ,,Flešbek" mladog reditelja Aleksandra Jankovića imaće premijeru u takmičarskom programu, uz hrvatsko-srpsku koprodukciju ,,Metastaze" Branka Šmita, kao i filmove iz Rusije, Jermenije, Ukrajine, Turske i Albanije.

I u dokumentarnom programu biće prikazana dva srpska filma - ,,Centar za pranje filma" Srđana Kneževića i ,,Na granici" Žarka Dragojevića.

Član Odbora FEST-a Sandra Perović ocenila je da je ukupan program veoma kvalitetan.

,,Odbor je konstituisan u septembru prošle godine. Uspeli smo da u kratkom periodu nabavimo zaista ono najbolje sa svetske filmske scene. Vreme je da Fest povrati reputaciju koju je imao na svojim počecima, 70-ih godina", rekla je ona.

Predsednik Odbora je Darijan Mihajlović, a članovi su Ljubiša Samardžić, Marin Šimurina i Miloš Paramentić.

Direktor direkcije FEST-a Paramentić izjavio je da je budžet festivala, zbog ekonomske krize, veoma skroman - 35 miliona dinara i da su zato ,,mnoge stvari skresane do maksimuma".

Poslovni deo FEST-a ,,B2B" ove godine neće biti održan, kao ni konkurs za nove projekte, a u Direkciji se nadaju da će ta praksa iz prethodne četiri godine, već u 2011. godini biti nastavljena.

Na pitanje o gostima, Paramentić je odgovorio da su pozivi poslati na veliki broj adresa.

Dolazak su do sada potvrdili reditelji Kirk Džons, Marina de Van, Nikša Sviličić, Garet Džons, Artan Minaroli, Branko Šmit, Anurag Kašjaj, glumica Mišel Vali, producent Stanislav Babić.

Očekuje se i dolazak ruskih reditelja Šahnazarova i Balabanova, kao i nekoliko izraelskih autora.

Filmovi će se prikazivati u Sava centru, Dvorani kulturnog centra Beograda i Muzeju kinoteke.

Cene ulaznica su od 150 do 300 dinara, osim za svečano otvaranje - 500 dinara, a program otvaranja čuva se kao iznenađenje.

Ulaznice će biti u prodaji od 1. februara u Bilet servisu i na blagajnama pomenute tri dvorane.

FEST se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije, a generalni sponzori su NIS, Telekom i Opel.

http://www.b92.net/kultura/film/vesti.php?nav_id=403545
Korisnikov avatar
By spliff
a kada tje da objave program?
ili su vetj objavili?

:puzzle:
Korisnikov avatar
By Sunce
White Material i The Ghost Writer obavezno gledam. Таking Woodstock i Antichrist verovatno.
By Hans
Lepo, valjalo bi imati februarski Yellow Cab...ne volim ovo u pdf.formatima...:zeva:
By polarlicht4.1
Marina de Van je genijalna rediteljka. Šteta što se njeni filmovi ne daju...Mada možda grešim, nisam pogledao program. A jedva čekam da se pojavi ovaj film Kler Deni na netu pa da gledam lepo kod kuće, bioskopi su mi grozni.
Korisnikov avatar
By Tungi
A kakva promocija je petak u Beogradu,kada Johnny Depp dolazi?
Korisnikov avatar
By Tungi
Da,ali prekosutra dolazi na promociju(necega).
By Ulix
Nije me nešto fascinirao izbor filmova. Ovo mi deluje prihvatljivo:

Таking Woodstock
Ne te retourne pas
Il grande sogno
Павиљон 6
The Ghost Writer
Shutter Island
Pope Joan
Baaria
Einaym pkuhot
Lo spazio bianco

Od toga sam siguran jedino da želim da gledam novog Tornatorea, sve ostalo... ako me ne bude mrzelo.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:klap: :klap: :klap:

Jedva cekam! :B

Bez obzira na izbor, radujem se onom osecaju kada si deo sveta koji ne mozes da vidis cesto u ovoj naskoj otadzbini, koji po ceo dan ispunjava hol ispred velike sale SC-a. :)

Svet koji se u svakodnevnim nepovoljnim okolnostima posakriva. :giggle:

Neki fini svet. :)

:spin:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Vidi, vidi. :)
...

Originally posted by Ulix
Originally posted by E.c.h.o...

The lovely bones
Film je totalni fijasko, nemoj gubiti vreme.
Moguce... ali na toliko toga gubim vreme da mi fijasko u bioskopskoj sali sad samo predstavlja sansu za slatku dremku medju bukom i ljudima... a da ne ispadnem potpuno raspadnuto, pa mi i to kewl. :)
By polarlicht4.1
Originally posted by polarlicht4.1

Marina de Van je genijalna rediteljka. Šteta što se njeni filmovi ne daju...Mada možda grešim, nisam pogledao program.
Ovde moram da se (samo)korigujem. Ne te retourne pas je ka-ta-stro-fa. Baš mi žao. :nope:
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Ja cu vala da gledam sve zivo, samo da mi udele novinarsku akreditaciju!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Evo, ja upravo čitam program i sad sam zbunjena. Ili doživljavam deja vu, ili se stvarno svake godine na Festu, u Kinoteci daje "Andrej Rubljov".
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Znači, nisam luda. :lol:

Joj, a i Vajdin "Čovek od mramora" često biva na repertoaru.
Korisnikov avatar
By Sunce
Od danas se prodaju karte! :yay:

Ima neko da mi nabavi novinarsku akridetaciju? :giggle:

Čovek od mramora i Fani i Aleksander sam gledao. A stvarno nije fora da stalno iste filmove prikazuju. Kao da im je to na dohvat ruke. :(
Mrzim onog kretena koji daje uvodnu rec u Kinoteci. Smor nevidjeni. Kad ja kazem da je smor, onda je stvarno smor.
Korisnikov avatar
By Sunce
Широм отворених очију/ Einaym pkuhot / Eyes Wide Open
Израел, Немачка, Француска, 91 мин.

2009. година

Режија: Haim Tabakman

Улоге: Ran Danker, Tzahi Grad, Ravit Rozen, Zohar Strauss
Фестивали: Стокхолм, Јерусалим, Фландр

Синопсис: Ово је прича о хомосексуалној љубави у срцу ултра-ортодоксне јеврејске
заједнице у Јерусалиму. Арон (38) је угледни месар у ортодоксној јеврејској заједници.
Ожењен је Ривком (28) и отац је четворо деце. После смрти свог оца Арон тражи асистента
у месари и запошљава младог струдента верске школе Езрија. Од тог момента Арон
почиње да проводи све више времена са Езријем, запостављајући породицу и заједницу,
улазећи у вртлог забрањене љубави и страсти.

:)
Korisnikov avatar
By Torry
@Sunce, trazila sam ovaj film na netu i nema ga za sad...ako nadjes, ti vici

necu ici na fest ali nameravam da gledam ove filmove

brothers
the lovely bones
coco chanel and stravinsky
ne te retourne pas
the ghost writer
shutter island
alive
einaym pkuhot
Korisnikov avatar
By Sunce
Mislis na torentu? Ja ne skidam filmove sa torenta, pa ne znam da ti kazem.

Jos nisam kupio karte. Ako se prodaju, ubicu se. :mirnatetko:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Shutter Island ne mogu da nadjem nigde da skinem na netu :sigh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Danas sam isao da kupim neke karte i "jebena" Kinoteka nije radila.

Da li se gledamo na projekcijama? :meduza:
By Hans
Gledamo se. Ja idem na dva.. :) filma. Ostalo cu da poskidam via super brz internet. :tenis:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!