Svetlana Bojković je pored Milene Dravić i Sonje Savić moja omiljena glumica ako govorimo o Srbiji. Mislim da i prednjači ako govorimo o redosledu. Uvek se rado setim filma 'Pas koji je voleo vozove'.
Sa druge strane, njena najzapaženija uloga je čini mi se uloga Emilije Popadić u 'Boljem životu'. Ta serija mi se i dopada samo zbog nje i Voje Brajovića i njihove romanse u seriji kada se sreću nakon xx godina. Emilija je tip žene koji se danas retko gde sreće a nekako imam utisak da je u toj seriji Ceca igrala samu sebe.Drugo, Emilija predstavlja onaj sloj društva predratnog Beograda koji danas više ne postoji ili je u fazi izumiranja i generalno smatram da je Pavić tu dao sliku svih socijalnih slojeva...Čitajući o njenom detinjstvu, saznao sam i da je kao jako mala svirala klavir, učila strane jezike i bila vukovac. Glumu doživljava kao nekakav izlet, kao mogućnost da se celog života igra jer kao mala to nije baš uvek mogla.
Takođe, preporučujem svima film 'Šejtanov ratnik' gde se ona pojavljuje ali epizodno, kao profesor latinskog, ali u sasvim drugačijem maniru od Emilijinog. Pogledajte, dopašće vam se.