Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Slika

Filmski program festivala Cinema City predstaviće neka od najznačajnijih filmskih ostvarenja kroz 14 tematskih selekcija domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama.
Filmovi koji otkrivaju nove svetove, ljude i sudbine, nagrađivani i kontroverzni, očekuju vas u glavnoj takmičarskoj selekciji festivala Cinema City, „Exit Point“, a najbolji film biće nagrađen Ibisom i novčanom nagradom. U okviru selekcije „Nacionalna klasa“ biće prikazana domaća ostvarenja snimljena tokom protekle godine, a publiku očekuju i svečane premijere, zvezde našeg filma, poznati glumci, reditelji koji će tokom devet dana boraviti u Novom Sadu.

Za sve zaljubljenike u muziku i film u najlepšim bioskopskim arenama na otvorenom prikazivaće se filmovi selekcije „Planet Rock“. Imaćete priliku da pogledate portete legendarnih muzičara, neverovatne životne priče kao i da kroz film upoznate muzičke epohe i njihovi heroje. Selekcija „Horror“ će i ove godine predstaviti filmove koji vas drže na ivici sedišta i najatraktivnije autore ovog uvek inspirativnog žanra.

Pozorište mladih biće ponovo domaćin selekcije „Up to 10 000 Bucks“ koja će predstaviti filmove snimljenje sa budžetom manjim od 10 000 dolara i autore koji su bili dovoljno kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca. Cinema City ove godine predstavlja savremenu tursku kinematografiju. Upoznaćete filmove i autore koji godinama unazad intrigiraju svetsku publiku i kritiku i osvajaju najznačajnije festivalske nagrade.
Omaž domaćem autoru posvećen je Aleksandru Saši Petroviću, reditelju koji je ostavio nezaboravan trag u srpskoj i svetskoj kinematografiji. Takođe, publika će uživati u najnovijim latino filmovima, osvarenjima za najmlađu publiku, a selekcija „Animatrix“ koja je prethodne godine privukla veliku pažnju, predstavlja nove atraktivne filmove ovog žanra. U saradnji sa Sarajevskim filmskim festivalom Cinema City vam otkriva zanimljive naslove i autore iz regiona.

Novi Sad će od 6. do 14. juna ponovo postati grad filma i domaćin brojnim filmskim umetnicima, rediteljima i glumcima koji će festivalskoj publici predstaviti svoja dela.

http://www.cinemacity.org
Korisnikov avatar
By ns.happy
Ulaznice za festival filma i medija Cinema City, koji će se održati od 6. do 14. juna u Novom Sadu, naćiće se u prodaji od 25. maja, dve nedelje pre početka festivala.

Cena ulaznice za pojedinačne projekcije filmova na lokacijama u Srpskom narodnom pozorištu i Katoličkoj porti biće 100 dinara, dok će ulaz na filmske projekcije na ostalim lokacijama biti besplatan.
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by ns.happy

Novi Sad će od 6. do 14. juna ponovo postati grad filma i domaćin brojnim filmskim umetnicima, rediteljima i glumcima koji će festivalskoj publici predstaviti svoja dela.
Ovo je stvarno jadno.

Jadno je jer u Novom Sadu vec skoro godinu dana ne radi ni jedan bioskop.I to je stvarno sramota. A sad ce kao na nedelju dana da bude grad filma?!
Korisnikov avatar
By ns.happy
sta se desilo sa pricom, citao sam u blicu ako se ne varam, da je arena ponudjena na licitaciju i da je pocetna cena 500.000 evra...
Korisnikov avatar
By ns.happy
upravo sam procitao da je jedini zainteresovani kupac za bioskop arena odustao od toga...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Premijera filma „Technotise – Edit i ja“
„Nakon šestogodišnjeg rada za francusku strip izdavačku kuću, i preko 300 nacrtanih tabli, osetio sam potrebu da pokrenem svoje likove u animiranom filmu koji će pokušati da odgovori na sve izazove koje pred sebe postavlja akciona naučno-fantastična priča u budućnosti...“ Aleksa Gajić
Film „Technotise – Edit i ja“ autora Alekse Gajića imaće svoju svečanu premijeru na Festivalu filma i medija Cinema City. Rađen u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, produkt je četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) kao i autentičnog likovnog izraza samog autora. Estetski uzor filma su japanske anime za koje je karakteristična stilizacija pokreta, odnosno svedena animacija. Stilizacija pokreta, prvobitno nastala iz praktične potrebe za što bržom serijskom izradom za televizijsko emitovanje, vremenom postaje prepoznatljiv manir i zaštitni znak japanskih animiranih filmova.

Nakon stripa "Technotise", koji je 1998. nacrtao za diplomski rad na Fakultetu primenjenih umetnosti, autor Aleksa Gajić primećuje pozitivne reakcije čitalaca na prizore beogradskih zgrada kojima su dodavani futurističko-arhitektonski elementi. Momenat prepoznavanja, koji stvara utisak uverljivosti i osećaj mogućnog, predstavlja osnovi efekat koji je autor želeo da postigne u svom filmu. Likovi filma su antiheroji koje fantastične okolnosti i situacije menjaju i teraju da čine nešto što inače ne bi. Dinamika je postignuta brzom smenom kadrova, naglašenim korišćenjem dekora i ilustrativnim praćenjem monologa, dok interesantan preokret u samoj priči preobražava film iz tragikomedije u fantastiku.
Film prikazuje Edit, prosečnu devojka, koja živi i studira u Beogradu 2074. Volonterski radi u istraživačkom centru gde neguje Abela, autističnog matematičkog genija, koji nakon otkrića formule koja objedinjuje sve energije na Zemlji potpuno prekida komunikaciju sa svetom oko sebe. Da bi povećala svoje intelektualne kapacitete, usled problema na fakultetu, Edit ugrađuje čip sumnjivog porekla. Kada sticajem okolnosti vidi grafikon misteriozne formule, njen čip postaje svestan samog sebe, i počinje da se razvija mentalno, potom i fizički u Editinu paralelnu ličnost...

Posebna pažnja u filmu posvećena je glasovima na čijoj realizaciji su radila velika imena srpskog glumišta. Glasove su likovima, između ostalih, pozajmili: Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i Sanda Knežević. Muzika za film “Technotise - Edit i ja“ delo je Borisa Furduja i Slobodana Strumbergera.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q_okOW-B ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Jake Chambers
Jbt ne zezaj da je napokon završio to! Ja sam ga već otpisao bio...
Korisnikov avatar
By ns.happy
da, da :) nadam se da nisam bas zakasnio, da ce biti ulaznica za edit :nerd:
Korisnikov avatar
By ns.happy
e da, novosadjani, ako neko skuplja ove njihove figurice sto dele, a ima viska... javite se :D

Slika
Korisnikov avatar
By tamanoir
Privlace me samo filmovi iz selekcije Planet Rock.. I taj Technotise.. Nadam se da cu uspeti da ispratim bar deo stvari koje me zanimaju, a ne znam bas koliko cu biti u mogucnosti od ispitnog roka.. Prosle godine sam stigla samo jedan film da odgledam, i to "I'm not there" koji me je oduvao totalno..
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
ja sam prosle godine isla na dve projekcije, i one iz kategorije "animatrix" su mi se dosta svideli iako do tada nisam mogla bas da svarim tako nesto ^^
ove godine cu nadam se vise filmica da odgledam :D

e, a gde dele te figurice?^^
Korisnikov avatar
By tamanoir
Napravih mali spisak filmova koje nameravam da gledam na ovogodisnjem Cinema City-ju...

Planet Rock rules! :rock:

Nedelja: The Clash i Neki to vole vruce
Ponedeljak: Roskilde i Punk: Attitude
Utorak: Depeche Mode i Radiohead
Sreda ili cetvrtak: Gospodjica
Petak: Technotise
Subota: Turneja i EKV
Nedelja: Prvi pravi zenski zvuk

Moguce su neke izmene.. :D
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
kapiram da ce "majstor i margarita" biti dobar-ako je po knjizi. do sad nisam imala priliku da gledam film, iako je poprilicno star.
Korisnikov avatar
By tamanoir
Za sad sam uspela da odgledam "The Clash: West way to the world" i "Punk: Attitude" i moram reci da sam odusevljena.. U pitanju su dokumentarci o punku i velikanima punka, istoriji, razvoju, preprekama, itd.. Definitivno nesto sto je bilo vredno pogledati.. Veceras cak 2 filma za redom - "Depeche Mode 101" i "Radiohead: Meeting people is easy".. Uf, jedva cekam..
By Çâðê_DUP
zashto Novi Sad nema neko mestashsce de mi koji nemamo para da placamo smeshtaj, put ili ne volimo da se gajbimo, mozhemo da bacimo shator i ispratimo jedan ceo dogadjaj...

:cupakosu: :novine:
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
ni exit-ov kamp nije za dzabaka, i opet, moras kartu da imas, a ako je do sad nemas... kostace te :placko:
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by ALTER_EGO
zashto Novi Sad nema neko mestashsce de mi koji nemamo para da placamo smeshtaj, put ili ne volimo da se gajbimo, mozhemo da bacimo shator i ispratimo jedan ceo dogadjaj...

:cupakosu: :novine:
A bas jeste bezveze...zato je lepo imati prijatelje u NS-u koji ce te rado ugajbiti :trep: :hug:
Korisnikov avatar
By ns.happy
zju, kako smo sinoc pokisli... ali, na ''up to 10.000$'' je bila stvarno sjajna atmosfera :-)
Korisnikov avatar
By tamanoir
Veceras Technotise! Can't wait! Jel' gledao neko vec?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!