Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Ulix
Ne bas. Ne vidim kako je neko onako kompleksnu knjigu mogao da pretvori u film. Nije im uspeo ni jedan od prethodnih filmova (treci je jos najbolji, drugi najgore), a knjige su bile neuporedivo lakse za adaptiranje.
Korisnikov avatar
By deadlikeme
Originally posted by Ulix
Ne bas. Ne vidim kako je neko onako kompleksnu knjigu mogao da pretvori u film. Nije im uspeo ni jedan od prethodnih filmova (treci je jos najbolji, drugi najgore), a knjige su bile neuporedivo lakse za adaptiranje.
istina, knjige su neusporedivo bolje i film nikako ne može pohvatat knjigu ali ja sam svejedno sretan što ?u mo? pogledat film.
Iako znam da ?e ovaj imati najmanje veze s knjigom, hrpa likova i dogaðaja je izba?ena. a bili su govorili da ?e Goblet Of Fire biti u dva nastavka ali se onda nažalost od toga odustalo...
By Ulix
Trebalo bi biti u dva nastavka, ali u pitanju su pare, a pred parama sve pada u vodu...
U krajnjoj liniji, mogu slobodno izbaciti prvih stotinak stranice knjige.
Pogledacu ga, sigurno, mada ne ocekujem previse.
By Markky
Odgledao sam 4-ti deo

Najbolji do sada uradjen......ali vise nije sa decu......sada je bas horor :)

Sve u svemu super je.
Korisnikov avatar
By Loni
Ju?e gledao film na Pinku (drugi deo) i mogu re?i da sam razo?aran jer sam predhodno ?itao tu knjigu i film je samo uprostio radnju i zaplet a unapredio tehniku.

Ako je tako sa svakom knjigom, žali?u neshva?enu Roulingovu.
By Ulix
Originally posted by PauLi
Ju?e gledao film na Pinku (drugi deo) i mogu re?i da sam razo?aran jer sam predhodno ?itao tu knjigu i film je samo uprostio radnju i zaplet a unapredio tehniku.

Ako je tako sa svakom knjigom, žali?u neshva?enu Roulingovu.
Drugi deo je bas bas los. I knjiga je losa i film je los.
Treci deo je pristojno adaptiran.

I svi su uprosceni PauLi, ako si citao sve knjige, znas da nije moguce preneti sve to a da film ne traje bar pet sati.
By Storm
Harry Potter and the Goblet of Fire
Odli?no, najbolja ekranizacija do sada.
Pošto je knjiga vrlo velika, morali su da izbace mnoge stvari, ali osnovna pri?a je o?uvana.
Režija Majk Njuel (4 ven?anja i sahrana, Za?arani April...).

Cedric je mmm...
Slika

A i Krum...
Slika
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by PauLi
Ju?e gledao film na Pinku (drugi deo)...
Pa zar to nije bio I deo? :puzzle:
II deo je,valjda,"Harry Potter i Dvorana tajni"?
Ili sam ja neshto pobrkala? :misli:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By zboO
nisi pobrkala....to je bio PRVI deo.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
PauLi cesto ne zna sta prica.
Elem, knjige su nesto najbolje za decu sto se pojavilo u poslednje vreme. Filmovi su ok, narocito treci. A knjiga br. 4 je bas, bas dobra. Uzivao sam citajuci. Cak sam i svom detetu nesto citao i mahao stapicem, da se upisao od smeha i probao on, pa se klepio u glavu, mico tatin.
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Ulix
Ne bas. Ne vidim kako je neko onako kompleksnu knjigu mogao da pretvori u film.
Ni ja. Ali, ne mislim ni da je knjiga remek delo. Samo je dobra sto se mene tice. Film? Nikad.

Iskoristicu 'prostor' i dodacu, tj. opet cu da hulim na 'Lord of the rings'. Ekranizovati Tolkiena je, ako nista drugo, bezobrazluk najgore vrste.

Tako, mislim da i dobrog 'Potera', niko ne sme da pretoci u visesatnu zabavu i da je, pritom, upropasti.
Korisnikov avatar
By tramp
meni je cetvrta jos uvek omiljeni deo a mislim da je i film dobro odradjen samo mi je voldemort bez veze, mislim stvarno sta mu je sa nosom???
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Kupper
Iskoristicu 'prostor' i doadacu, tj. opet cu da hulim na 'Lord of the rings'. Ekranizovati Tolkiena je, ako nista drugo, bezobrazluk najgore vrste.
Iskoristi i huli...Imash moju punu podrshku..."Bezobrazluk" je josh i fina rech za ono shto je uradjeno ekranizacijom knjige... :mad:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Kupper
Ma da. Uzasno sam iskljuciv u vezi sa tim. Nije samo Tolkien 'taj', zabranio bih i ekranizaciju bilo kog Dostojevskog, Tolstoja, Foknera, Beloua...

Mislim da sam u zivotu dosad bio zadovoljan sa vise od 5% nekom ekranizacijom u mozda 2-3 slucaja. I jezim se pri pomisli na 'adaptirani scenario'.
Korisnikov avatar
By KiWi
Efekti su stvarno vrh vrhova... po FX forumima koje pose?ujem vodi se rasprava o tome vredi li jedan film za decu bude tako realisti?no uraðen .. npr. u ovom delu se Hari bori protiv zmaja a supervizori specijalnih efekata su animatorima dali dodatni posao.. da osmisle splet vena i kapilara koji ?e se oslikavati na površini kože i tako davati realnost ovoj nemani ... u nedostatku vremena, animatori su pokušali da preslikaju raspored kapilara sa jedne iguane ... rezultat je, verujem, fantasti?an .. dopada mi se još i to što su ve?inu scena radili na lokacijama (npr. kamenolom, šuma, jezero) i da su pokušali da izbegnu animiranje stvari koje se realno mogu snimiti (što nije bio slu?aj sa Lotr.. tamo su animirali sve što im nije bilo na dohvat ruke)... svi koji su videli film tvrde da ovo više nije film za decu ... bar ne za malu decu ...
Korisnikov avatar
By KiWi
Btw. mislim da nema poente porediti ekranizaciju nekog dela sa njegovim originalom. Ista je relacija kao kada bi poredili neku skulpturu i sliku koje su inspirisane istim stvarima. Na ekranizacije treba gledati kao na potpuno nova umetni?ka dela (mada ima par ekranzacija koje ne zaslužuju taj epitet, tek da potvrde pravilo) koja prikazuju neke situacije iz originala u druga?ijem svetlu. Ja bih dao slobodu režiseru da menja tok knjige i tako stvori potpuno novo umetni?ko delo. Kao što se vi ježite na pomen ekranizacije, tako se ja ježim na poreðenje ekranizacija sa originalnim delima. Treba ih posmatrati odvojeno i davati ocenu o njima na osnovu kriterijuma koji su svojstveni tom vidu umetni?kog iskaza. Totalno je debilno o?ekivati da neko celu knjigu preto?i u film od 2-3 sata i ne ispusti ni jedan jedini detalj ... film i knjiga su dva umeti?ka dela i ?injenica da je jedno delo nastalo nadahnuto drugim ne treba da remeti ne?iju objektivnost pri oceni kvaliteta ... da ljudi stvarno o?ekuju totalno preslikanu knjigu, ''Gospodari'' nikada ne bi dobili ni jednog oskara ...
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
E sreca sto Kupper i Gothrose nisu reziseri.
Nemo da ste mi dirali Gospodara da vas ne bi poslao u smokve. Jasno!
Korisnikov avatar
By Deksi
Jedva cekam da snime peti deo ,ovaj je zaista bio super!! :trampolina:
Likovi su prilicno dobro uradjeni a tek efekti!!!Jedina zamerka na tome sto su prilicno skratili film u odnosu na knjigu..
Ali jebesh ti sve likove....LUNA ROCKS!:ves:
Korisnikov avatar
By ogi_ns
Film je meni najbolji do sada!!
Nisam citao knjigu, i verujem da je dosta izbaceno jer su neki delovi malo "preskoceni"... da se primetiti i iz samog gledanja filma, a tek da sam citao...
svejedno:
Harry just gets better every time!
imam petu knjigu i obavezno cu je procitati pre petog nastavka filma...
a tako mi je zao sto ce biti samo 7 knjiga / filmova...
:'(
Korisnikov avatar
By Oziris
Ima li neko na CD-u prva 3 dela??? Pppplllleeeeaaaasssseeeee!!!!!!
Korisnikov avatar
By Deksi
Imam sva cetiri dela filma,procitao svih 6 knjiga, jedva cekam sledecu knjigu i film....vise volim celu pricu od Harija,on me kao lik nervira....najbolja je Luna.
Korisnikov avatar
By sofia
Dambldorre is not dead!!!
Korisnikov avatar
By Mr Dee
mislis da se pretvorio u kamen a kamen pretvorio u sebe u poslednjem trenutku a sve prethodno isplanirao sa severusom da bi zamazao oci onom_cije_se-ime_ne_sme_pominjati? :)
Korisnikov avatar
By sofia
Pa takva neka teorija,odprilike...Ipak je on stari carobnjak,valjda ne bi imao toliko poverenje u Snejpa bez razloga?!?
Korisnikov avatar
By sofia
ps.brzo ispisi jos jednu poruku,trenutno ih imas 666
Harry Potter and the Order of the Phoenix
[2007]

Slika

Hari Poter je uspešno započeo svoju petu godinu u Hogvordsu. Taman kada je pomislio da je sve OK, Ministarstvo Magije preuzima kontrolu u školi i traži sitne greške u ponašanju učenika, posebnu pažnju posvećujući Hariju. Hari treba da se izbori sa Ministarstvom Magije, a usput bez njihovog znanja izbori sa povratkom Lorda Voldemorta.

Slika

Danijel Radklif još uvek glumi Harija (mada je, kako sam kaže poradio na ulozi + posećivao teretanu redovnije), pored njega su kao i uvek Hermiona, Ron, Hagrid, Malfoj, Dambldor i bezobrazni Lord Voldemort. Sam Radklif kaže da je ovaj nastavak Harija Potera bitno mračniji od prethodnog, iako je on smatrao do skora da je četvrti najmračniji. Veruje se da će ovaj film biti zabranjen za decu mlađu od 15 godina, jer u mnogim scenama prikazuje uzroke najčešćih bezrazložnih dečijih strahova kao surovu realnost.

Slika

Po filmskim krugovima se priča da je autorka knjiga o Hariju Poteru, gospođa Roulig želela da ovaj film režira Mira Nair. Warner Brosovi agenti su se uputili na set filma ''Shantaram'' koji trenutno priprema gospođa Nair i ponudili joj posao režije ovog filma. Ona je glat odbila, jer nema vremena ni za svoj film koji priprema sa Džonijem Depom i Emili Vots ... Film je na kraju preuzeo Dejvid Jejts, čovek koji potpisuje filmove ''Narandže i Limuni'' i ''Rank''. Jejts se do sada više bavio televizijskom režijom ...
Korisnikov avatar
By sofia
Uh,jedva cekam...premijeru predvidjaju u julu kao i poslednji sedmi deo knjige:napitak:
:vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica: :vestica:
avada kedavra
Korisnikov avatar
By anche
da.
release date July 13th, 2007 :(

ne gadjaj se tako gadnim kletvama, obecata.

expecto patronA, je mnogo bolja :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!