Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Film ,,Čarlston za Ognjenku'', koji sam odgledao pre neki dan naterao me je da preispitam svoju listu omiljenih domaćih filmova i na listu u sam vrh stavim ovaj mnogo sladak film.

Kako izgledaju vaše tablice najdražih filmova?

Ja ću napisati čak i 20. A uračunao sam i crnogorske filmove dela Bulajića, Ž i B. Nikolića kao i Marije Perović), jer je bezveze njihovu malu kinematografiju još uvek posmatrati odvojenom.

1. Čovjek, koga treba ubiti – (V.Bulajić) /Crna Gora 1979/
2. Lepota poroka – (Ž. Nikolić) /Crna Gora 1986/
3. Petrijin venac – (S. Karanović) /Srbija 1980/
4. Čarlston za Ognjenku – (U. Stojanović) /Srbija 2007/
5. Virdžina – (S. Karanović) /Srbija 1991/
6. Čavka – (M. Radivojević) /Srbija 1988/
7. Marble ass – (Ž. Žilnik) /Srbija 1995/
8. Maratonci trče počasni krug – (S. Šijan) /Srbija 1982/
9. Kako sam sistematski uništen od idiota – (S. Šijan) /Srbija 1983/
10. Biće skoro propast sveta – (A.Petrović) /Srbija 1968/
11. Leptirica – (Đ. Kadijević) /Srbija 1973/
12. Sabirni centar – (G. Marković) /Srbija 1989/
13. Čudo neviđeno – (Ž. Nikolić) /Crna Gora 1984/
14. Varljivo leto ‘68 - (G. Paskaljević) /Srbija 1984/
15. Davitelj protiv davitelja – (S. Šijan) /Srbija 1984/
16. Ko to tamo peva – (S. Šijan) /Srbija 1982/
17. Belo odelo – (L. Ristovski) /Srbija 1999/
18. Tri karte za Holivud – (B. Nikolić) /Srbija 1993/
19. Opet pakujemo majmune - (M. Perović) /Crna Gora 2004/
20. Kupi mi Eliota – (D. Zečević) /Srbija 1998/

Al' pošto su mi dva najdraža filma dela crnogorske kinematografije, ostaje mi ,,Petrijin venac'', koji mi je najemotivniji srpski film.

,,Čovjek, kog treba ubiti'' mi je najjači i najhrabriji film, snimljen u SFRJ.
U pitanju je verzija ,,Lažnog cara Šćepana malog''. Film sadrži i lezbo poljupce dve đavoleve izaslanice, a i meni posebno dragu scenu u kojoj se sam đavo prerušava u sveštenika, što je vrlo hrabro prozivanje crkve. Nema većih đavola od onih u njoj.

Zbog otvorenog prikazivanja licemernosti crkve (Silovatelj nosi krst dok siluje i monahinje dolaze da abortiraju) sviđa mi se i hrvatski film ,,Fine mrtve djevojke''.

Od slovenačke kinematografije jak mi je film ,,Stereotip''.
Majku, koja je operska pevačica svi ućutkuju kad joj se peva. Na kraju ona ipak doživljava čast da je neprekidaju. Kad peva na sahrani svog sina.
By Ulix
1. Marble Ass (Zelimir Zilnik)
2. Otac na sluzbenom putu (Emir Kusturica)
3. WR: Misterije organizma (Dusan Makavejev)
4. Dom za vesanje (Emir Kusturica)
5. Kako sam sistematski unisten od idiota (Slobodan Sijan)
6. Bure baruta (Goran Paskaljevic)
7. Nevinost bez zastite (Dusan Makavejev)
8. Sakupljaci perja (A. Petrovic)
9. Davitelj protiv davitelja (S. Sijan)
10. Ubistvo s predumisljajen (G. Stojanovic)

Jedva sam nasao deset komada.
Korisnikov avatar
By Momo
Ja samo mogu da stavim top 7 jer jako slabo gledam domace filmove

1.Balkanski spijun
2.Varljivo leto '68
3.Ko to tamo peva
4.Sabirni centar
5.Maratonci trce pocasni krug
6.Tito i ja
7.Video jela, zelen bor

Nisam ljubitelj domacih filmova ali ove navedene obavezno pogledam ako ih ulovim nekad na TV-u.
Dosta ljudi mi je nahvalilo i film Profesionalac, Dusana Kovacevica pa cu mozda i to da pogledam.
A voleo bih da vidim i Zilnikov Marble ass. Prosle godine je par njegovih filmova bilo uvrsceno u specijalni program festivala kratkometraznog i dokumentarnog filma pa sam imao priliku da vidim: Zurnal o omladini na selu zimi i jos par njegovih filmova koji spadaju u kratki metar.
Korisnikov avatar
By Loni
Ja sam za razliku od vas veliki fan domaćih filmova.
Evo i moje liste i preostalih filmova, koji mi se dopadaju.
Možda nekog podsete da napravi svoju listu...

Variola Vera – 1982 (G. Marković)
Put oko sveta – 1964 (Soja Jovanović)
Kad budem mrtav i beo – 1967 (Ž. Pavlović)
Mi nismo anđeli – 1992 (S. Dragojević)
Čuvar plaže u zimskom periodu – 1986 (G. Paskaljević)
Balkanski špijun – 1994 (B. Nikolić)
Majstori majstori – 1980 (G. Marković)
Skupljači perja – 1967 (A. Petrović)
Povratak lopova – 1998 (M. Lekić)
Silom otac – 1969 (Soja Jovanović)
Masmediologija na Balkanu – 1989 (V. Babić)
Lepa sela lepo gore – 1996 (S. Dragojević)
Crna mačka beli mačor – 1998 (E. Kusturica)
Tito i ja – 1992 (G. Marković)
Orlovi rano lete – 1966 (Soja Jovanović)
Ljubav i moda – 1960 (Lj. Radičević)
Mi nismo anđeli 2 – 2005 (S. Dragojević)
Video jela zelen bor – 1991 (G. Gajić)
Maestro i Margarita – 1972 (A. Petrović)
Jesen stiže dunjo moja – 2004 (Lj. Samardžić)
Derviš i smrt – 1974 (Z. Velimirović)
Dečko, koji obećava – 1981 (M. Radivojević)
Izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo – 1976 (Soja Jovanović)
Zona Zamfirova – 2002 (Z. Šotra)
Žikina dinastija Lude godine – 1978 (Z. Čalić)
Lajanje na zvezde – 1998 (Z. Šotra)
Šećerna Vodica – 1983 (S. Prelić)
Majstor i šampita – 1986 (S. Prelić)
Obračun u kazino kabareu – 1993 (Z. Čalić)
Slatko od snova – 1994 (Z. Živković)
Vampiri su medju nama – 1989 (Z. Čalić)
Vrata ostaju otvorena – 1959 (F. Cap)
Bure baruta – 1998 (G. Paskaljević)
Tango Argentino – 1992 (G. Paskaljević)
Debeli i mršavi - 1985 (S. Prelić)

Što se tiče filma Nevinost bez zaštite, ipak je Makavejev samo upotpunio film iz 1942. godine, pa ga ne smatram glavnim rediteljem tog flma.
Original iz 1942 mnogo je naivan.

Nevinost bez zaštite – 1942 (D. Aleksić)
Nevinost bez zaštite – 1968 (D. Makavejev)

A interesantan paradoks je taj da je film ,,Banović Strahinja’’ reditelja Vatroslava Mimice ipak hrvatski film.
Hrvat je poželo da snimi film o srpskom junaku. Što da ne?
Hrvatski je film i ,,Oficir s ružom'' D. Soraka iz 1987. iako dominiraju srpski glumci.
Korisnikov avatar
By Loni
Uh zaboravio sam na film ,,Kroz prašume Južne Amerike'' M. Marinkovića, u kome Vladica Milosavljević glumi osobu, koja je očigledno lezbejskih sklonosti.
Korisnikov avatar
By Sunce
Slika

WR: Misterije organizma - Dusan Makavejev
Skupljači perja – A. Petrovic
Dom za vesanje - Emir Kusturica
Otac na sluzbenom putu - Emir Kusturica
Virdžina – S. Karanović
Čovek nije tica - Dusan Makavejev
Čavka – M. Radivojević
Nije lako sa muskarcima - Mihailo Vukobratovic
Bure baruta - Goran Paskaljević
Varljivo leto ‘68 - G. Paskaljević

U top 20 idu jos:

Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967) - Dusan Makavejev
Tito i ja – G. Marković
Sabirni centar – G. Marković
Balkanski spijun (1984) - Dusan Kovacevic, Bozidar 'Bota' Nikolic
Sjecas li se Dolly Bell (1981) - Emir Kusturica
Maratonci trče počasni krug – S. Šijan
Leptirica – Đ. Kadijević
Ubistvo s predumisljajem - G. Stojanovic
Žuta - Vladimir Tadej
Hasanaginica - Miodrag (Mića) Popović - pre svega zbog odlicne fotografije

(nisam pazio na redosled)

TV filmovi:

Smrt gospodje Ministarke (1991) - Sava Mrmak

Zivot u Grobljanskoj (1987) - Slavenko Saletovic (ovaj me je pogodio kad sam bio malo. Ko zna kako bih ga sada gledao)

Gospodja ministarka (1989) - Zdravko Sotra

Izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo (1976) - Soja Jovanović

:sunce:
By Çâðê_DUP
Ja sam "mračniji tip", pa mi se više dopadaju srpske drame, horrori i slično. Nasmeju me filmovi "Ko to tamo peva", "Tesna koža" i sl. ali nije to žanr u kome uživam. O "Zoni Zamfirovoj" i sl bozama nema ni govora.

1. Već viđeno (1987)-Goran Marković Piano teacher is deeply traumatised by the events of his childhood, as well as by political oppression in his youth...

2. Lepota poroka (1986)- Živko Nikolić In the mountains of Montenegro people have lived by strict and Draconian laws for centuries, almost untouched by modern civilization...

3. Vreme čuda (1989)- Goran Paskaljević, based on novel by Borislav Pekić Set in Yugoslavia just after the second world war when the country is undergoing the communist-led process of "eradication of God". In the little orthodox village of Vitanjia, a stranger appears. The townspeople are convinced that he is the Messiah because he "works miracles

4. Dom za vešanje (1988)- Emir Kusturica
In this luminous tale set in the area around Sarajevo and in Italy, Perhan, an engaging young Romany (gypsy) with telekinetic powers, is seduced by the quick-cash world of petty crime, which threatens to destroy him and those he loves.

5. Variola vera (1982) - Goran Marković a true story of the famous Variola epidemic outbreak in Belgrade.

6.Sabirni centar (1989)- Goran Marković During the excavation of ancient Roman ruins, an old archaeology professor accidentally opens the gate between our world and the world of the dead....

7. Bure baruta (1998) -Slobodan Paskaljević In Beograd, mid-1990s, 20 people's paths crisscross one night in rage and theater.....

8. Petrijin venac (1980)- Srđan Karanović

9. Pejzaži u magli (1984)-Jovan Jovanović, Naturalistic and almost documentary account of the heroin addicts in Belgrade, in the form of a sad life story of young girl and her wasted life

.............

Ima mnogo filmova:

"Čovjek koga treba ubiti" nisam gledala, ali sviđa mi se plot summary. "Lepa sela lepo gore", "Šećerna vodica", "Virdžina", "Maratonci", "Majstori, majstori"ostali su mi u sećanju, kao i "Davitelj", zbog fantastične glume Taška Načića i scene sa ludom mamom i orguljama "Kyrie Eleison" kao i obrednog kupanja u koritu..("Ko ne voli karanfile, taj ne treba ni da živi")
:vestica:

Sećam se jednog srpskog horrora, jači je od Leptirice. Neka mlada veštica se zatvara u crkvu i crta nekakav krug oko sebe, možda pentagram, u kome je zaštićena, a nekakav učitelj-dobri sveštenik obigrava oko nje, pokušava da uhvati sotonu. Naime, ona je umrla, položena je u grob, i oživela je u crkvi kao vampirica...možda zna neko o kom filmu se radi?
Korisnikov avatar
By Momo
Jao sad ste me podsetili na jos neke, volim i:

-Izvinjavamo se mnogo se izvinjavamo
-Poslednji krug u Monci (valjda se tako zove, ja ga zovem Floyd)
-Zuta
-Kroz prasume Juzne Amerike (posebno scena kad Mima Karadzic izlazi iz fice kroz prozor :lol: )
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
1. Dechko koji obecava - M. Radivojevic
2. Variola vera - G. Markovic
3. Bal na vodi - J. Acin
4. Braca po materi - Z. Shotra (jedini Shotrin film koji uz mozda Lajanje na zvezde vredi neshto)
5. Davitelj protiv davitelja - S. Shijan
6. Vec vidjeno - G. Markovic
7. Vecernja zvona - L. Zafranovic
8. Jos ovaj put- D. Kresoja
9. Shecerna vodica- B. Prelic
10. Tito i ja - G. Markovic

Hm...izgleda da mi je G. Markovic omiljeni reditelj....od ostalih dom. filmova izdvojio bih: Lepota poroka, Oficir s ruzhom, U raljama zhivota, Una, Petrijin venac, Varljivo leto 68., WR Misterija organizma, pa opet Markovicevi Sabirni centar i Majstori, majstori...josh mnoga toga...Najodvratniji domaci autori su mi: Kusturica i Dragojevic i njihove filmove zaobilazim u shirokom luku...
Korisnikov avatar
By djo
uh uh, zanimljiva tema. ja se uvek zbunim kad treba da ređam stvari na top listu, tako da ću samo nabrojati najomiljenije:

miša radivojević: čavka, kvar, dečko koji obećava
goran marković: već viđeno, variola vera, majstori majstori, tito i ja
srđan karanović: društvene igre
slobodan šijan: davitelj protiv davitelja
želimir žilnik: bruklin -gusinje, marble ass, lepe žene prolaze kroz grad
i naravno, fenomenalni 'video jela zelen bor' gorana gajića - hvala momo :kiss:

starije filmove slabije poznajem pa se neću izjašnjavati o njima :kesa:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
Originally posted by Angelina777

Sećam se jednog srpskog horrora, jači je od Leptirice. Neka mlada veštica se zatvara u crkvu i crta nekakav krug oko sebe, možda pentagram, u kome je zaštićena, a nekakav učitelj-dobri sveštenik obigrava oko nje, pokušava da uhvati sotonu. Naime, ona je umrla, položena je u grob, i oživela je u crkvi kao vampirica...možda zna neko o kom filmu se radi?

Mislim da se radi o filmu "Sveto mesto" gde cerka lokalnog zemljoposednika umire i ostavljaju je tri dana da lezi u crkvi, dok joj jedan mladi bogoslov (mislim da ga igra Dragan Jovanovic) tokom noci cita molitve da se ne povampiri. On crta krug na zemlji da bi ostao zasticen od njenih napada u toku citanja molitava...

Odlican film..

On:

1. Smrt gospodina Goluze (nisam siguran za rezisera, ali je Ljubisa Samardzic u glaavnoj ulozi maestralan)

2.Lepa sela, lepo gore.

3. Maratonci trce pocasni krug

4. Vec vidjeno

5. Petrijin venac

6. Lavirint (odlicna tema, ali po meni prica je ostala ne razvijena)

7. Miris dunja

8. TT sindrom

9. Veliki transport

10. Sutjeska

Vidim da niko nije naveo ni jedan film na temu NOB, ni jedan od onih koje smo, organizovano, po dva i dva u redu sa uciteljicom, isli u bioskope da gledamo ili sam ja suvise mator, pa se secam toga...:)
By superfly
Originally posted by Momo
7.Video jela, zelen bor
baš sam se pitao dal će neko da pomene
ovo treš remek delo. :love:
By Storm
Nešto između
Varljivo leto ’68, Poseban tretman
Ko to tamo peva
Dogodilo se na današnji dan
Kad porastem biću Kengur
Variola vera, Nacionalna klasa, Majstori, majstori
Lepa sela lepo gore
Tamna je noć
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by superfly
Originally posted by Momo
7.Video jela, zelen bor
baš sam se pitao dal će neko da pomene
ovo treš remek delo. :love:
ma to je ozbiljan, vrlo ozbiljan film :) , trash je zemlja u kojoj je nastao, koja se u tom trenutku - pa baš kao u filmu ona pesma 'udario brat na brata' - raspadala!
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
`vako nekako...

1. Sabirni centar
2. Petrijin venac
3. Davitelj protiv davitelja
4. Variola vera
5. Misterije organizma
6. Skupljaci perja
7. Lajanje na zvezde
8. Virdzina
9. Ubistvo s predumisljajem
10. Leptirica
11. Tito i ja
12. Mi nismo andjeli
13. Otac na sluzbenom putu
14. Lepota poroka
15. Marble ass
16. Orlovi rano lete
17. Secerna vodica
18. Maratonci
19. Ljubav i moda
20. Put oko sveta
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
1. Pop Cira i pop Spira
2. Sabirni centar
3. Lepota poroka
4. Mi nismo andjeli
5. Orlovi rano lete (Hvala Loni sto me podseti)
6. Lajanje na zvezde
7. Varljivo leto '68.
8. Ubistvo s predumisljajem
9. Tito i ja
10. Spijun na stiklama (mnogo sam voleo kad sam bio mali)

TV filmovi:
1. Jedan film sa Vesnom Trivalic i Aleksandrom Bercekom, kad ona njemu pere noge i peva "Cujte zene ovu pesmu sto vam peva..."
2. Pop Cira i Pop Spira (dobro je pa ima vishe verzija :D )
3. Gospodja ministarka
4. Pokondirena tikva
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by A.F.K.A.OB
TV filmovi:
1. Jedan film sa Vesnom Trivalic i Aleksandrom Bercekom, kad ona njemu pere noge i peva "Cujte zene ovu pesmu sto vam peva..."
To je film Zla zena, adaptacija na komediju J.Sterije Popovica,
Volim i taj film :)
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Bravo! :D

Cudno, ili je ovo deja vu, ili sam ja vec pitao za ovaj film na ovom forumu :lol:
Korisnikov avatar
By Dina
Jako retko gledam domace filmove, imam neke predrasude kojih se ne trudim da se oslobodim. Pogledam samo kad me neko drag nagovori, tek toliko da shvatim da ima dobrih domacih filmova i da su predrasude u pitanju ;) Ali s obzirom na mali broj odgledanih i jos manji broj onih koji mi se dopadaju, napisacu pet filmova...

Ubistvo s predumisljajem
Carlston za Ognjenku
Podzemlje
Sasha
Varljivo leto '68
Korisnikov avatar
By Loni
Interesantno je da je od svih tih reditelja samo jedan Đorđe Kadijević poželeo da snima horore.

Prvi horor mu je ,,Leptirica'', sa čuvenim vampirom Savom Savanovićem do kje drugi ,,Sveto mesto'', koji nikad nisam gledao.

Što se tiče treša svaka čast ,,Video Jeli, zelenom boru'', ali on je tek na drugom mestu. Neprevaziđen mi je ,,Marble ass'' u kome glumi pokojni transvestit Merlinka. Taj film je na nivou Votersovih filmova i kao takav je možda najveći srpski treš film, kakav se još dugo neće pojaviti.

A nije ni čudo što je retko ko od vas gledao moj omiljeni film ,,Čovjek, kog treba ubiti''.
To je zato što naši mediji igornišu reditelja Veljka Bulajića.
Ignorišu ga zato što je on kao komunista iz Crne Gore mrzeo četnike i predstavljao ih je u svojim filmovima kao pojane i zadrigle zlikovce.
Aj što RTS i ostali kanali neće da puštaju njegove filmove o četnicima, al' šta im je kriv film ,,Čovjek, kog treba ubiti'', koji se ne bavi tom tematikom.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Dina
Jako retko gledam domace filmove, imam neke predrasude kojih se ne trudim da se oslobodim. Pogledam samo kad me neko drag nagovori. Ali s obzirom na mali broj odgledanih i jos manji broj onih koji mi se dopadaju...
:up:

iskasapio sam ti post, jer me mrzi da kuckam... :) ali sustinski se slazem sa tobom...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Loni
Interesantno je da je od svih tih reditelja samo jedan Đorđe Kadijević poželeo da snima horore.

Prvi horor mu je ,,Leptirica'', sa čuvenim vampirom Savom Savanovićem do kje drugi ,,Sveto mesto'', koji nikad nisam gledao.
...i jos jedan Kadijevicev horor film koji je dugo bio zabranjen: Devicanska svirka (1973)!

Nije Đorđe Kadijević jedini snimao horor filmove. Za vise informacija, otvoriti horor-temu:

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... #pid873909
Korisnikov avatar
By Loni
Daj jednom da se organizujemo i odgledamo ta treš ostvarenja javno.

- Marble ass
- Slatko od snova
- Video jela zelen bor
- Kako sam sistematski uništen od idiota
- Čovjek, kog treba ubiti
- Hajde da se volimo
By Çâðê_DUP
Originally posted by Alexandrus Magnus
Originally posted by Angelina777

Mislim da se radi o filmu "Sveto mesto" gde cerka lokalnog zemljoposednika umire i ostavljaju je tri dana da lezi u crkvi, dok joj jedan mladi bogoslov (mislim da ga igra Dragan Jovanovic) tokom noci cita molitve da se ne povampiri. On crta krug na zemlji da bi ostao zasticen od njenih napada u toku citanja molitava...

Odlican film..
Da, taj je film.

"Sveto mesto" :hail2:
Korisnikov avatar
By djo
Daj jednom da se organizujemo i odgledamo ta treš ostvarenja javno.

- Marble ass
- Slatko od snova
- Video jela zelen bor
- Kako sam sistematski uništen od idiota
- Čovjek, kog treba ubiti
- Hajde da se volimo
babe i žabe iliti grendmaders end frogs , što bi rekao vuk drašković :nope:
Korisnikov avatar
By Loni
Pa možda Bojane, al' nekako svi filmovi, koje sam nabrojao su mi toliko veseli i zabavni da ne mogu da odolim, a da ih ne stavim na ovu, posebnu listu :-)
By Ulix
Pa možda Bojane, al' nekako svi filmovi, koje sam nabrojao su mi toliko veseli i zabavni da ne mogu da odolim, a da ih ne stavim na ovu, posebnu listu :-)
Marble Ass je tebi veseo film? :maji:
Korisnikov avatar
By Loni
Po atmosferi i dijalozima jedan je od najveselijih.

U pitanju je slična dramaturška strategija kao kod engleske serije ,,Mućke''. Gledaoci se sve vreme kidaju od smeha, a kad se zamisle i malo isčitaju između redova shvate koliko su pozicija glavnih aktera i njihove sudbine tužne.
U slučaju ,,Mućki'' tužna je priča dvojice predstavnika sirotinje sa predgrađa Londona, koji se bore za puku egzistenciju, dok je ovde tragika u nezavidnoj poziciji transvestita i vojnih dezertera tokom ratnih godina.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!