Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Film "Čudo u Milanu" Vitorio De Sike mi se jako dopao. Da li ste ga gledali?

Ovog meseca u kinoteci prikazuju mini ciklus filmova u kojima glumi Vitorio:

Понедељак 4.02. ЗАПАЉИВИ ДАН: КАМЕРИНИ – ДЕ СИКА

17:00 МУШКАРЦИ, КАКВИ МАНГУПИ (ИТА 1932)
Gli Uomini che mascalzoni
ул: Виторио Де Сика (Vittorio De Sica), Лиа Франка (Lia Franca)
р: Марио Камерини (Mario Camerini)

19:00 ГОСПОДИН МАКС (ИТА 1937)
Il Signor Max
ул: Виторио Де Сика (Vittorio De Sica), Асја Норис (Assia Noris)

21:00 ТАЈНЕ ВЕЛИКЕ КУЋЕ (ИТА 1939)
I Grandi magazzini
ул: Виторио Де Сика (Vittorio De Sica), Асја Норис (Assia Noris)

Slika

http://en.wikipedia.org/wiki/Vittorio_De_Sica

Born into poverty in Sora (province of Frosinone), near Rome, he began his career as a theatre actor in the early 1920s and joined Tatiana Pavlova's theatre company in 1923.

In 1933 he founded his own company with his wife Giuditta Rissone and Sergio Tofano. The company performed mostly light comedies, but they also staged plays by Beaumarchais, and worked with famous directors like Luchino Visconti.

His meeting with Cesare Zavattini was a very important event: together they created some of the most celebrated films of the neorealistic age, like Sciuscià (Shoeshine) and Ladri di biciclette (The Bicycle Thieves, released as The Bicycle Thief in the U.S.A.), both of which de Sica directed.

One of his best-received films is La Ciociara (Two Women) (1961), based on the novel by Alberto Moravia: Sophia Loren won the Oscar for her performance, and critics widely regard the film a classic. De Sica died close to Paris in Neuilly-sur-Seine on November 13, 1974.
Korisnikov avatar
By Sunce
"Cudo u Milanu", tko je gledao? Utisci?
Korisnikov avatar
By walt333
Nisam gledao Cudo u Milanu ali sam gledao neke druge filmove koje je on rezirao i koje mogu da gledam uvek u svako doba dana i noci i da me uvek rastuze:(
Korisnikov avatar
By Srklet
de sica mi je uvijek bio najslabiji od talijanskih neorealista. nekako nisam bas vjerovao u taj njegov realizam. 'umberto d' mi je bio najvise autentican. a kasnije je snimao blesave i povrsne filmove temeljene na stereotipima o talijanima. doduse, znali su biti zabavni. njegovu glumacku karijeru nisam bas pratio.
Korisnikov avatar
By walt333
Ja volim Kradljivce bicikla i Cocaru.
Poslednje scene Kradljivca bicikli, po mom misljenju, spadaju u najlepse scene ikada snimljene na filmu. Volim kada u kinoteci se upale svetla, a ljudi i posle toliko godina izlaze uplakani i potreseni.
By Ulix
Najviše mi se dopada poslednji ili pretposlednji njegov film, Il Giardino dei Finzi-Contini. Prvi put kad sam gledao taj film bio mi je stravično dosadan, ali me je kraj naterao da mu se posle opet vratim - onih nekoliko scena igranja tenisa uz kadiš u pozadini - i drugi put mi se u celini dopao. U stvari, sad i ne znam zašto mi je prvi put bio tako dosadan, verovatno da je to bio jedan od "onih" dana kad i ne treba gledati filmove koji zahtevaju više od dve nervne ćelije. Mogao bih baš da obnovim gradivo ovih dana. :drama:
Korisnikov avatar
By walt333
Ne mogu da se setim filma koji bolje prenosi i predstavlja odnos oceva i sinova. Jaoj hocu opet da ga gledam ali na velikom platnu. Prosle sezone u kinoteci pustali su ga dva puta:love:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Imam "cudo u milanu", a ceo taj talas neorealizma smo morali i ucili u skoli...

... a jos sam ranije bila upucena u njegove filmove zahvaljujuci mom dragom ocu...
Korisnikov avatar
By Mahoney
"cudo u milanu" je prvi film koji sam pogledao u zivotu, imao sam par godina i dugo sam ga se dugooo secao kao fantastican film koji me je, u tim ranim godinama, oborio sa nogu.

najupecatljivija scena je kada se svi oni guraju da udju u onaj zrak od sunca, kako bi se ugrejali.

:hug:
Korisnikov avatar
By Sunce
"Cudo u Milanu" je pun lebdenja. Mislim da su se kasnije mnogi reditelji oslanjali na "Cudo u Milanu", posebno Kusturica. To je film o onima (i za one) koji zele da promene svet. Posebno mi se dopao jedan stidljivi mladic, po harizmi nekako gej, koga glavni junak bodri. Film ima mnogo modernih momenata, i mislim da bi i predstava bila uspesna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_in_Milan
Korisnikov avatar
By Kejt
ja sam od njega gledala samo Čistače cipela

toliko za mene potresan film da čisto sumnjam da ću ga ikad više gledati

ali je bez obzira na to apsolutno fenomenalan i preporučujem ga svima koji nisu pogledali
Korisnikov avatar
By dharmox
Umberto D, savršen, kao dokumentarac. Istom snagom udara danas kao i pre šezdeset godina.

Čudo u Milanu, legenda, ali nekako nije moj tip filma.

Meni je ponajbolji film iz poznog njegovog perioda Il Giardino dei Finzi-Contini. Basanijevu kratku novelu sjajno preneo na film; Helmut Berger i Dominique Sanda, enterijeri, eksterijeri, atmosfera, sve.

Slika
By Ulix
''

De Sica peva jednu divnu napolitansku pesmu o manastiru Santa Chiara. Doduše, idiot koji je pravio klip je prva tri minuta stavljao slike crkve Gesu' Nuovo, a Santa Chiara je preko puta, tako da se tek pred kraj vidi crkva kojoj je pesma posvećena. :zid:

U svakom slučaju De Sica ima super glas. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!