Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
RTS reprizira domaće horor filmove:

28. jula:

„Devičanska svirka” i
„San doktora Mišića”

Film "Devičanska svirka" je oko 40 godina bio zabranjen! Ja sam ga odgledao 2004. godine i nisam shvatio zbog čega su ga povukli. Sećam se da je na projekciji filma Olivera Katarina izjavila da film nikada nije pogledala, da se seća dvorca u kome je sniman. Meni se film dopao (odlična scenografija, fotografija, muzika, osvetljenje, crno-beli tonalitet, portret Olivere Katarine).

Na netu sam nasao sledece:

"U filmografiji igranog programa RTB-a uz ovaj naslov stoji oznaka 'nezavršen', međutim, pozadina je nešto drugačija. Film je zapravo skinut sa programa zbog političke nepodobnosti Ivana Raosa, autora predloška za film. Ništa nije pomagalo što je priča lišena svake političke konotacije i što je čak vrlo slobodno adaptirana u Kadijevićevom prepoznatljivom maniru, tako da je od Raosovog predloška malo ostalo u scenariju. S vremenom je ovaj naslov bio zaboravljen, a od prašine i zaborava spasla ga je Bojana Andrić, urednik emisije 'Trezor' na RTS-u. Zahvaljujući njoj, pronađen je nereprezentativni, radni snimak, budući da je onaj koji je bio namenjen za emitovanje izgubljen, pa je nakon restauracije makar u tom obliku za premijerno prikazivanje pripremljen tek tri decenije nakon svog nastanka. Ovaj film je prikazan na televiziji samo jedanput, i to u proleće 2004. godine."

Objavljena je i knjiga "U BRDIMA, HORORI: SRPSKI FILM STRAVE".

To je studija o horor žanru i produkciji u Srbiji u rasponu od LEPTIRICE (1973) do ŠEJTANOVOG RATNIKA (2006). U knjizi je obrađeno 14 naslova sa elementima horora, uključujući i vredne TV filmove (SAN DOKTORA MIŠIĆA, ŠTIĆENIK, PROKLETINJA...) uz nezaobilazne naslove kao što su DAVITELJ PROTIV DAVITELJA, VARIOLA VERA, VEĆ VIĐENO, T.T. SINDROM itd.

Izdavač knjige "U BRDIMA, HORORI: SRPSKI FILM STRAVE" je Niški Kulturni Centar u ediciji 'Eldorado'.

Šta mislite o domaćem horor filmu?
Korisnikov avatar
By Zonche!
jao ne videh TT sindrom a hteo sam :(
Sejtanov Ratnik me izuzetno odusevio...Odlicno napravljen film.
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
u koliko sati ce biti ta dva filma reprizirana na RTSu? Bas mi se svidja ovaj naziv "Devicanska svirka" :gotika:
Secam se kako sam se kao mali plasio Leptirice... svaki detalj mi je bio strasan.. Mislio sam da ce mi Sava Savanovic otvoriti roletne i proviriti u sobu,a da cu ja od tog uzasa umreti...A i onaj zvuk koji se cuje pre dolaska vampira je toliko jeziv da mi se od njega dize kosa na glavi... stvarno za to vreme odlicno odradjen film... cak mi se svidja i uloga one mudre starice koja sedi na stepenistu i koju seoske staresine dolaze da pitaju gde se nalazi Savin grob... Ali nikad nisam zaista dokucio ko je tu ustvari bi vampir... Devojka,njen stric koji ju je odgajio, ili neko treci...
Sejtanov ratnik mi je bio super ,ali ne kao horor,vec neka vrsta mnogo dobro odradjenog teenejdzerskog filma... samo cini mi se da je tu bilo previse ideja koje bi se smestile u tako malo vremena... na primer uloga one ticine drugarice dramske umetnice i njenog gay HIV + prijatelja koji su po meni super likovi ,uopste nisu razradjene... a jos dosta dobrih likova bas i nemaju neku funkciju u celoj prici..
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
Dobar i termin za jedan horor... Pohvalno ,pohvalno :alexis:
Korisnikov avatar
By decko
Volim horo filmove, e sad ako cemo realno, nasa domaca konematografija nema bas mnogo istih za pohvalu. Pored navedenih, uglavnom me razocaraju 'horori u pokusaju' koji se snime.

Ne znam da li spada u tu kategoriju, ali meni je "Lavirint" jako zanimljiv triler sa elementima horora, narocito zbog kadrova u filmu i muzike koja kad se nocu gleda je bas jeziva...
Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Pogledacu filmove jer me zanimaju.

Inache meni lichno najjeziviji domaci film je Variola vera.
Korisnikov avatar
By decko
I meni!!! Svi filmovi sa smrtnim bolestima su mi najstrasniji. Oni t(r)ipovi sa maskama i sl me ne pale, tj. ne plase :duh:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni se ne dopada što filmovi idu tako kasno, jer neću moći pogledati nijedan. :nokti:
Korisnikov avatar
By EnRage
A gdje je Leptirica? :D Malo mi prekasan termin, ili sam vani u to vrijeme ili spavam, treca opcija je malo vjerojatna.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Leptirica je bila prošle nedelje.
Korisnikov avatar
By Lunja
Kao klinac sam gledao ovaj film: AENIGMA.

The spirit of a comatose teenage girl possesses the body of a newcomer to her girls boarding school to enact bloody revenge against the elitist, lingerie-clad coeds responsible for her condition.
Produkcija je valjda srpsko-italijanska. Izmedju ostalih igraju Dragan Bjelogrlic i Ljiljana Blagojevic.

Bilo je par strasnih scena, mada se slabo secam.

Jedino sto sam zapamtio je scena u kojoj se duh neke devojke pojavljuje na posteru Tom Kruza. :D I roletna koja nekome odseca glavu. :giljotina:

:lood:
Korisnikov avatar
By Lunja
Leptirice se takodje slabo secam, ali strah i dalje imam kad pomislim na taj film.

Zao mi je sto nisam izdrzao da pogledam, bio pre nedelju-dve, bio sam sleepy.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by decko
Volim horo filmove, e sad ako cemo realno, nasa domaca konematografija nema bas mnogo istih za pohvalu.
Slazem se sa tobom.

Cak ni "Devicanska svirka" nije po meni pravi horor. Dopala mi se vizuelnost tog filma, a ne toliko horor elementi.
Originally posted by 2Q2Bstr8
meni se ne dopada što filmovi idu tako kasno, jer neću moći pogledati nijedan. :nokti:
:giggle:
Korisnikov avatar
By EnRage
Pa ja sam gledao Leptiricu prije godinu-dvije io ne znam sto je tu tako strašno, meni je film ono, ništa posebno.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Chekam da pochnu...
Mislim da je TT sindrom najbolji domaci horor film
Devicanska svirka,San doktora Misica,Sticenik su odlichni
Korisnikov avatar
By nEne
OMG, Olivera Katarina je prelepa!!! :shocked: nisam gledao film, ali sam u saltanju kanala uhvatio nju i gledao je 10ak minuta...
Korisnikov avatar
By Sunce
Pogledao sam oba filma, po pravi put "San doktora Mišića". Nije mi se dopao, a Vama?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ja sam citala pricu, i veoma mi se svidela. Napisao ju je Ksaver Sandor Djalski. A film sam danas pokusala da pogledam, kao i "Devicansku svirku", ali mi DVD nesto nije u redu. :sniff:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by Ombeliko Brunner
imam cak negdje snimljeno... jako dobro i realisticno :yes:
doduse, ionako je po istinitom dogadjaju :D
Korisnikov avatar
By Egon
Leptiricu sam skoro odgledao na festivalu horor filma u Domu Omladine gde je prikazano i josh par domacjih .... bilo brdo ljudi ....

vrishtali smo od smeha ... cela sala ...
niko nije mogao da se seti chega smo se toliko zentali kao klinci ...

i dalje Variola Vera je neprikosnoven ...

mada ono sto mene najvishe plashi od svega jeste pomrachen ljudski um, a nikako aveti, chudovishta, video kasete itd ...
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by erkondisn
Originally posted by Ombeliko Brunner
imam cak negdje snimljeno... jako dobro i realisticno :yes:
doduse, ionako je po istinitom dogadjaju :D

Slazem se.
By Çâðê_DUP
mada ono sto mene najvishe plashi od svega jeste pomrachen ljudski um, a nikako aveti, chudovishta, video kasete itd ...
Upravo

:vruce:
Korisnikov avatar
By Tungi
Zasto niko ne spominje "Sveto mesto"?Ubedljivo,najbolji srpski horor.Po Gogolju.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Sa zlom lezbejkom iz pakla u koju se zaljubljuje mladi bogoslov! Priceless!
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by Tungi

Zasto niko ne spominje "Sveto mesto"?Ubedljivo,najbolji srpski horor.Po Gogolju.
Apsolutno se slazem! Meni je prva asocijacija na srpski horor bas taj film. Secam se da kada sam ga gledao prvi put, kao dvanaestogodisnjak, nisam smeo da zaspim jedno vreme bez ugasenog svetla...

:kosach: Branka Pujic je bila jeziva u tom filmu...
Korisnikov avatar
By Mars
A o čemu se radi to, šta tu ima od Gogolja?

Malo sam gledao od tog žanra...Leptirica mi je jedino bila strašna. I valjda u nekoj drami....realisti, srpski...šta je to moglo da bude...Glava šećera ili Prvi put s ocen na jutrenje...pa je tamo bilo neko zlo dete...eto to je strašno bilo meni.

:)
Korisnikov avatar
By Tungi
Leptirici sam se smejao i kao klinac.Ali Sveto mesto??Po istinitoj prici...Glume Dragan Jovanovic i Branka Pujic,film iz 1990.Odlican!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!