Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Mortis
Ima puno fanova ove kulture na forumu, i shodno tome otvaram temu za STAR TREK! Ovde mozemo da diskutujemo sta volimo a sta ne, nelogicnosti u epizodama, poetiku radnje, drustveni znacaj, omiljene rase, tehnologije, rituale, principe i ostalo cega sve ima u nasoj galaksiji.

Star trek je jedini medijski proizvod koji opstaje na trzistu 40 godina.

5 serijala.
10 filmova.
Prateci kulturni fenomeni koji nikad nisu zabelezeni (Biblija je prevedena na Klingonski jezik 2003.)

Q'apla!
By жњ
Originally posted by Mortis
Biblija je prevedena na Klingonski jezik 2003.

ovo nisam znala, hvala :smeh:
Korisnikov avatar
By Mortis
:lol:

Ma da, mnoge nebulozne stvari se dogadjaju u neposrednoj okolini ovih ostvarenja.
Na ovoj temi cemo obznaniti svasta!
Korisnikov avatar
By Mr Dee
hehe. ali to je fenomenalno. :) nastao je novi jezik u medjuvrmenu!! :) zar to nije impresivno. :) na sta sve moze da te inspirise jedna serija. :)

ja sam wanna-be-trekkie. :)
By жњ
Originally posted by Mr Dee
hehe. ali to je fenomenalno. :) nastao je novi jezik u medjuvrmenu!! :) zar to nije impresivno. :) na sta sve moze da te inspirise jedna serija. :)

cuj medjuvremenu, ljudi ga strebaju vec dvadesetak godina, organizuju kligonske proslave i vencanja. slicno tome, imala sam druga u srednjoj koji je znao vilenjacki i kome je tolkin popio mozak :drama:

sta mislite o ponasanju zagrizenih fanova gospodara prstenova, zvezdanih staza, ratova zvezdai sl.?? vrlo cesto se povlace u sebe, beze u neki svoj svet itd... secam se da je jadnicak koji je ucio vilenjacki bio crna ovca u razredu, hehe, a imala sam i kolegu sa faksa je koji je konstantno drobio o RPG-u i svojim izmisljenim likovima sa izmisljenim zivotnim pricama koje naravno nikog nisu zanimale i svi su ga izbegavali jer je decko umislio da je jako interesantan. Jbt, i ja volim RPG... ali vikendom. SF je za normalne ljude, dok ovakve likove ohrabruje u povlacenju u sebe i bezanje u neki imaginarni svet. real life calling :hand:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja jako volim Garaka kao osobu (tj pre nego što su ga zli scenaristi uništili pod instrukcijama heteroseksualnog lobija, ćaću im njihovog)...
Korisnikov avatar
By colorado
Ja se lozio samo zbog Tase Jar. Kada su je ukinuli i moja strast je zamrla. No, i dalje bih voleo da imam njihovo odelo...
By жњ
ja imam star trek triko :giggle:

u svom zlatnom dobu, nosila sam ga po tehno zurkama :lol:
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by xyz
Originally posted by Mr Dee

cuj medjuvremenu, ljudi ga strebaju vec dvadesetak godina, organizuju kligonske proslave i vencanja. slicno tome, imala sam druga u srednjoj koji je znao vilenjacki i kome je tolkin popio mozak :drama:

sta mislite o ponasanju zagrizenih fanova gospodara prstenova, zvezdanih staza, ratova zvezdai sl.?? vrlo cesto se povlace u sebe, beze u neki svoj svet itd... secam se da je jadnicak koji je ucio vilenjacki bio crna ovca u razredu, hehe, a imala sam i kolegu sa faksa je koji je konstantno drobio o RPG-u i svojim izmisljenim likovima sa izmisljenim zivotnim pricama koje naravno nikog nisu zanimale i svi su ga izbegavali jer je decko umislio da je jako interesantan. Jbt, i ja volim RPG... ali vikendom. SF je za normalne ljude, dok ovakve likove ohrabruje u povlacenju u sebe i bezanje u neki imaginarni svet. real life calling :hand:
Po Stuff magazinu, 2004. "the coolest feud" je "trekkies vs. Hobbit-heads".
By жњ
a da, ne bi joj oprostila :drkanje:

Slika
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by colorado
Ja se lozio samo zbog Tase Jar. Kada su je ukinuli i moja strast je zamrla. No, i dalje bih voleo da imam njihovo odelo...
i ja isto, nisam mogao da im oprostim kada je ona bezvezna amorfna glupost ubila :(
Korisnikov avatar
By Mortis
Serija je izrasla iz niskobudzetne zavrzlame u kult. Narocito mi se svidja kako brisu brljotine, hehe... U original seriji Klingonci su predstavljeni kao stasom jednaki ljudima, samo tamnije koze i onom trulom "zlom" sminkom oko ociju, dok u svim odstalim prilikama vidimo kako su oni dvometrasi, dugokosi (kosu ili ostave da strci ili je vezuju u rep), sa karakteristicnim grebenima na celu. U jednoj epizodi serijala DS9, kad svi putuju u proslost u trenutak kad kapetan Kirk prolazi kroz frku sa triplsima, koriscen je materijal iz te epizode i svi se zgranu sto Klingonci drugacije izgledaju, Worf samo progundja da ne diskutuju o tome sa tudjincima. U Enterprajzu, vidimo da su se Klingonci upustili u avanturu genetskog inzenjeringa ubrizgavsi sebi ljudske poboljsane gene, sto kod njih rezultuje u smanjenoj kosmatosti i glatkom celu u sledecih nekoliko generacija. Krug zatvoren, pokrili smo posledice pocetnog budzeta od 3$ za spec efekte. Prelepo izvedeno.
By Dragonite
Ne mora da znaci da se svaki fan bilo koga/cega povuce u sebe i postane asocijalan/a :zakljucano:

Mislim da je poslednji serijal, Enterprise, pomalo mlak u odnosu na DS9 i Voyager, neke stvari su stvarno uradili super (kao ta prica sa Klingoncima, ili svi ti detalji o tehnologiji, gde se vidi da je Starfleet zapravo samo pokupila vecinu stvari - holodeck, warp engine design, kvantna torpeda - od drugih rasa). Ima nenormalno smornih i nepotrebnih epizoda *mada ih je bilo i u drugim serijalima*.

Ja sam najvise voleo DS9 zato sto su razbili tu sliku o divnoj i slatkoj Federaciji i idilicnom zivotu svugde u svemiru... Makiji, pa Siskovo i Gerekovo provociranje Romulanaca da udju u rat... i najzad su napravili ravnotezu izmedju tajnih sluzbi: Tal Shiar - Opsidian Order - Section 31...

A Voyager je bio super, kao Divlji Zapad - sto rece Kiborg, kapetanica Dzejnvej malo-malo pa zapuca na prvi brod koji naidje, jebes Federaciju i njena pravila, Prime Directive i Prime Temporal Directive i druga glupa naredjena, bitno je da se prezivi...

Ja sam najvise naklonjen Bejdzorancima (zbog nakita na usima:).
Korisnikov avatar
By jukie
Serija je izrasla iz niskobudzetne zavrzlame u kult. Narocito mi se svidja kako brisu brljotine, hehe... U original seriji Klingonci su predstavljeni kao stasom jednaki ljudima, samo tamnije koze i onom trulom "zlom" sminkom oko ociju, dok u svim odstalim prilikama vidimo kako su oni dvometrasi, dugokosi (kosu ili ostave da strci ili je vezuju u rep), sa karakteristicnim grebenima na celu. U jednoj epizodi serijala DS9, kad svi putuju u proslost u trenutak kad kapetan Kirk prolazi kroz frku sa triplsima, koriscen je materijal iz te epizode i svi se zgranu sto Klingonci drugacije izgledaju, Worf samo progundja da ne diskutuju o tome sa tudjincima. U Enterprajzu, vidimo da su se Klingonci upustili u avanturu genetskog inzenjeringa ubrizgavsi sebi ljudske poboljsane gene, sto kod njih rezultuje u smanjenoj kosmatosti i glatkom celu u sledecih nekoliko generacija. Krug zatvoren, pokrili smo posledice pocetnog budzeta od 3$ za spec efekte. Prelepo izvedeno.
To mi sad nije mnogo jasno. Jesu li Klingonci prvo bili obični, pa su im onda narasli grebeni na čelu, pa su onda opet postali obični?

btw naravno ne smemo da zaboravimo epizodu u kojoj doktor Bašir?sugeriše mehaničaru da on možda njega voli više nego svoju ženu

Vulkanka? ili Klingonka?: uf što je ovde hladno, mi smo jako zimogrožljivi
Neko: Ja sam mislio/la da su Kardasijanci najzimogrožljiviji od svih humanoida?
Vulkanka? ili Klingonka?: Ma ne, nego oni samo stalno kukaju a mi ćutimo

Kvark (pošto su ih zarobili i drže u malom prostoru satima): Hej, mi smo humanoidi! Potrebni su nam hrana i voda!
By жњ
doziveh da vidim T`Pol kao droljetinu aaaaahhhhhhh :drkanje:

u nekom imaginarnom svetu... mmmmmmmm :dude:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
T'Pol je macka :love: A smotani Trip je macan :lol:

TNG i DS9 se jedva secam a Vojadzer nisam nikad video. Enterprajz je meni odlican, nema sve one tehnologije i gluposti ali su humans drcni samo tako. Mnoge epizode su komicne a i svi likovi su super... osim mozda dosadne Hosi.

Jukie: Jesu li Klingonci prvo bili obični.... ?

Enterprajz je vremenski postavljen pre svih ostalih serijala, federacija jos uvek ne postoji. Kapiram da su Klingonci prvo bili obicni cupavi dvometrasi koji razbucaju sve pred sobom a kasnije su neki od njih promenili oblik. Vorf nikad nije zeleo da govori o tome. Ova serija lepo popunjava neke nedoumice iz prethodnih serijala, videli smo cak i Borgove :hail: . Najveci nedostatak u ocima Trekisa je uvodjenje Xindi vrste koja se uopste ne pominje u prethodnim (kasnijim) serijama. Xindi cak lansiraju preventivni napad na Zemlju u kome ubijaju milione, ta epizoda ide sutra.

Ne racunajuci seksualne objekte, najdrazi lik mi je Shran.
By жњ
Originally posted by Mahnitu
Xindi cak lansiraju preventivni napad na Zemlju u kome ubijaju milione, ta epizoda ide sutra.

Bas ti hvala, spoileru!! :noob:
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by xyz
Biblija je prevedena na Klingonski jezik 2003.

ovo nisam znala, hvala :smeh:
Zasto je uopste prevedna na Klingonski? Kao da ima Klingon hriscana? Oni veruju u nesto totalno pedeseto....

(A prevoditi Bibliju samo zbog Worfa(i njegovog sina) i one idiotkinje sa Vojadzera is JUST PLAIN STUPID)

PS. Ako ste u Vojadzeru voleli Katarinu oonda ste TRUE GAY- ukoliko ste se lozili na 7 of 9 onda ste WANNA-BE-GAY
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Pa nije Biblija prevodjena zbog serije i "pravih" Klingonaca :lol:

Klingonski ima dosta termina za ratovanje, borbu, psovke etc ali je siromasan u drugim delovima.

Google in Klingon
Deutsche-Welle's Klingon Language Service
Malo satire

Originally posted by xyz
Originally posted by Mahnitu
Xindi cak lansiraju preventivni napad na Zemlju u kome ubijaju milione, ta epizoda ide sutra.
Bas ti hvala, spoileru!! :noob:
A zamisli da je propustis iz neznanja ccc :cigareta:
Korisnikov avatar
By Mortis
Nesto malo pricamo o prvobitnoj star trek...

Znate li da je to bila prvo oslobadjanje, prelaz iz tradicionalnog u gradjansko drustvo? Imamo kapetana Kirka i doktora Mekkoja, oni su Ameri. Imamo Spoka koji je Vulkansko/ljudski hibrid. Ali dalje, Sulu, zutac je oficir za bezbednost, Skoti, Skotlandjanin je glavni inzenjer, Pavel Cekov, Rus, je navigator (na vrhuncu hladnog rata!) a kao slag na tortu, ko je komunikacioni oficir? Zena, pa jos crna. Ne zove se Sali (nije neko ropsko ime), dama je iz najcrnje Afrike, zove se Uhura! Ovo je prvi skok u ravnopravnosti, presedan 1965. Da ne pominjemo razne seksualne konotacije, u to stegnuto vreme. TV je bio jako restriktivan medijum tada, mogao bih da pisem svasta o tome, ali da dam samo jedan primer: Prvi put da je WC solja prikazana na malom ekranu, 1969 u seriji Leave it to the beaver, one godine kada je zavrsen prvi Star trek serijal.
Korisnikov avatar
By Mortis
Originally posted by xyz
doziveh da vidim T`Pol kao droljetinu aaaaahhhhhhh :drkanje:

u nekom imaginarnom svetu... mmmmmmmm :dude:
Hehe... Ako zaista sledi deo o Xindima, doziveces T'pol u lezbo sceni. Samo ne propustaj sledecih nekoliko epizoda...:wink2:
By Dragonite
Originally posted by jukie
To mi sad nije mnogo jasno. Jesu li Klingonci prvo bili obični, pa su im onda narasli grebeni na čelu, pa su onda opet postali obični?
Kligonci su oduvek bili dvometrashi sa ceonim grebenima i dugim rusim kosama, ali ce se u jednoj od epozoda Enterprise-a videti da su imali suludi plan da genetskim inzinjeringom poboljsaju svoj DNK da bi bili jaci i brzi. EKsperiment je krenuo naopako, svi izmenjeni su poceli da umiru, pa su napravili serum koji ih je izlecio ali je prilican broj Klingonaca (mislim da pominju i nekoliko miliona?) izgubio karakteristicne grebene, visinu i uopste gradju tipicnu za njihovu rasu. U ToS-u se vide upravo ti Klingonci, koji su preziveli eksperiment zbog koga lice na ljude (posledica specijalnih efekata od 3$), a vecina stanovnistva Imperije je i dalje imala grebene i dva metra.
By жњ
Originally posted by Dragonite
Ne mora da znaci da se svaki fan bilo koga/cega povuce u sebe i postane asocijalan/a :zakljucano:

naravno da ne. i ti i ja smo dokaz :smug:
By жњ

doziveces T'pol u lezbo sceni :shok: .

:molise:
By жњ
krenulo je krenuloooooo :klap: serija definitvno postaje krvolochnija. ranije nije bilo ni reci o tome da rasture neku letilicu a sad svako malo :kosach: sad sam bar sigurnija da necemo gledati kako zapusavaju rupe na brodu sa pire krompirom (ne ponovilo se :roll: )!! i svidja mi se ovaj "Event Horizon" univerzum u koji ulaze... zvuci mmm... :kokice:

a kad ce se T`Pol dohvatiti sa drugom tetom? :lizalica:
Korisnikov avatar
By Kiborg
He he, konačno tema o ST, bravo Mortise, ja namerno nisam hteo da otvorim ni jednu SF temu, avatari i potpisi rade svoje :D
Originally posted by xyz
a kad ce se T`Pol dohvatiti sa drugom tetom? :lizalica:
Pravo da ti kažem, ne sećam se tog dela, ona se vata sa nekom tetom pored živog Tripa, katastrofa, potisnuto u sećanju, možda ju je neka Orionka smuvala, ali kako ne bih da spojlerišem :D

Od serijala ja jedino nisam odgledao TOS i možda mi je promakao jedan deo TNGa, te rupe u STobrazovanju ću morati tek da popunim.

Moj omiljeni serijal je Voyager, zato što vrvi od Borga, ali sad ovo što sledi, treći i četvrti serijal ENTa, su fenomenalni, sigurno bolji od prva dva po mišljenju većine trekkija.
Mortis
Da ne pominjemo razne seksualne konotacije, u to stegnuto vreme.
Eh, ali i danas, sve je str8, osim tog nesrećnog izleta T'Pol. ST je tu napravio jedan veliki propust po mom mišljenju, u Ujedijenoj Federaciji Planeta je zabranjen genetski inženjering, shodno tome i homoseksualnost mora da postoji, ali vraga, u serijama od toga ni pomena. Čak je i Dr.Phlox u Enterprajzu heteroseksualan iako živi u zamršenom denobulanskom društvu koje je poligamno i gde jedan muž ima više žena, a te žene više muževa. Čovek bi tu očekivao više slobode, ali šipak. Takođe, u "Cogenitoru", uveden je treći pol, iako su se potrudili da bude na prvi pogled aseksualan, kogenitor je, ipak, vizuelno žena, tako da iako njih troje imaju odnos, to gledaocu liči na 2 žene i 1 muškarca, što je svako prihvatljivije nego da dva muškarca i jedna žena prave dete.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Ma Phlox nije hteo da kresne T'Pol dok je drmao pon farr. Gay 100 posto :lol: A i Malkolm je sumnjiv :ninja:
Korisnikov avatar
By Kiborg
I to što kažeš, bilo mi je tu nešto sumnjivo. :nerd:
Korisnikov avatar
By Mortis
@Kiborg: Koliko ti je bre trebalo da se ukljucis na temu? Tebe cekam sve vreme...

Mada bi i Endzi mogla da se prilkjuci, ipak je koristila ST ikoniku na avatarima.

Lez scena se desava u trecoj ili cetvrtoj epizodi serijala sa Xindima, pod nazivom "Raijin", T'Pol je u zagrljaju izvesne sex robinje, scena od 15-30 sekundi, ali vredi gledati. Valjda nisam pokvario gledanje...

Inace gay stvari ima u ST. U DS9, u alternativnom svemiru alternativna Kira je na vlasti i svastojeb, alternativna Ezri (bez Dax simbiota) je lez, ima poljubac izmedju nje i Kire, I postoji scena izmedju Jadzie i neke naucnice koja nosi simbiot koji je bio u braku sa prethodnim Dax domacinom, Torajasom. Njih dve stupaju u vezu iako Tril drustvo to zabranjuje, kazna je da im je ovo poslednji zivot, oboma (uh, simbolika).

Takodje, u TOSu postoji zena koja koristi dotad nepoznat metod da se ubaci u telo kapetana Kirka, zenska mrzi sopstveni pol. Shit mi je sto je predstavljeno toliko patoloski, ali za 60te...
Korisnikov avatar
By Mortis
Usput, ne bih hteo da se tma pretvori u onu o velikom bratu, gde samo pratimo epizode. ST materijala ima na tone, iznesite nesto sto vas zagolica ili zaprepasti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!