Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Ulix
Od ponudjenog na repertoaru beogradskih pozorista, sta preporucujete a sta ne?

Dve najbolje predstave koje sam gledao su u JDP-u: Shopping & Fucking na maloj sceni, i Mletacki trgovac na velikoj ( :hail: Dragan Micanovic i :hail: Predrag Ejdus).

Nije mi se dopao Pseci valcer, zato sto ne volim ruske simboliste, a posebno ne Andrejeva (kakva mu je proza, ovo je jos i dobro), mada je Lecic prilicno dobro odigrao svoju ulogu. Nije me odusevila ni prva postavka Sare Kejn kod nas (pocevsi sa prevodom pa do Pauline Manov, nista ne valja).

Preporucite nesto.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
I meni se svideo Shopping & Fucking, lepo je uklopljeno sve to...
Ne znam da li je jos na repertoaru, ali Uho Grlo Noz je dobra predstava, monodrama igra Seka Sabic.
By Storm
A ja baš ne volim Shopping&Fucking. Bez ikakve ideje... bljak.
Korisnikov avatar
By IriS
Ja preporu?ujem Lulu i JDPu kao i Mleta?kog trgovca (Mi?anovi? je savršen :love: )

Obavezno i Tre sorelle u Zvezdara teatru... odli?ni su, svi, a poooosebno Nataša Ninkovi?, ona me je op?inila svojom glumom još u filmu Spasitelj, a sa ovom predstavom sam je uvrstila definitivno u svoje omiljene glumice...
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
"Mletacki trgovac" u reziji Egona Savina u JDP-u

"Shopping & Fucking" spasava rezija; sam tekst je cist trash.

"Dugo putovanje u noc" (gledajte ga zbog Dugalica, ako ni zbog cega drugog)

Ne gledajte "Red voznje Andreasa Sama" u JDP-u, ako imate postovanja prema Danilu Kisu.

"Velika bela zavera" D. Vojnova je zanimljiva. Inteligentno napisana drama (zapravo je triler). Kao motiv je uzeto (samo)ubistvo Kurta Kobejna.
Korisnikov avatar
By Myself
Pozoriste mladih Novi Sad - "Momci iz benda" .

Fenomenalno zabavna predstava.
By Ulix
Originally posted by Popeja
Ne gledajte "Red voznje Andreasa Sama" u JDP-u, ako imate postovanja prema Danilu Kisu.
Planiram da gledam tu predstavu jos od premijere, ali uplasen od same zamisli da je nekome palo na pamet da dramatizuje Porodicni ciklus mog omiljenog pisca, nisam jos uspeo da odem. Bas sam sinoc PauLiju rekao da treba da odemo da gledamo ovo. Sta joj fali?
Korisnikov avatar
By Kupper
'Tre sorele' ni pod prinudom. Jedino ako pozelite da vidite (i usput se zapitate) sta u tom cudu trazi Natasa Ninkovic.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Ulix
Planiram da gledam tu predstavu jos od premijere, ali uplasen od same zamisli da je nekome palo na pamet da dramatizuje Porodicni ciklus mog omiljenog pisca, nisam jos uspeo da odem. Bas sam sinoc PauLiju rekao da treba da odemo da gledamo ovo. Sta joj fali?
Zato sto je silovanje lirike dramskim sredstvima. Uh.

Najtoplije preporucujem predstavu "Dzepovi puni kamenja" u Ateljeu 212. Igraju (i to odlicno) Nenad Jezdic i Nebojsa Ilic. Pisac je Mari Dzons, a reditelj Erol Kadic. Dok budete gledali, smejacete se. Kad izadjete, shvaticete da ste gledali tragediju plasiranu kroz komediju. Dirljivo. Preporuka vazi i za one koji vole irish sound.
By Çâðê_DUP
Ko voli Bilju Srbljanovic, neka pogleda
predstavu "Amerika- drugi deo".
Originally posted by Mr.Ja
Ne znam da li je jos na repertoaru, ali Uho Grlo Noz je dobra predstava, monodrama igra Seka Sabic.
Ekstra dobra monodrama, sa neverovatno
teskim tekstom. Zaista ostavlja jaku jezu; zene
pored mene su plakale...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gledao sam Larija Tompsona, mislim da je to Zvezdara, pogledajte na sajtu. trenutno sam malo :praznoglavi: pa da ne tupim, jedino ne znam da li Bora Todorovi? još uvek igra... u svakom slu?aju, ovo je obavezno štivo od Kova?evi?a.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
"Shuma" A. Ostrovskog, u reziji Egona Savina (JDP)

Gledala sam je pre nekoliko sati, i preporucujem. Ne svidja mi se jedino sam kraj i to podvlacenje poente uopste.
Korisnikov avatar
By Beli Dečak
Velika Drama :drama:

Zeciji Nasip

Gospodja Ministarka

to obavezno treba pogledati, na prvom mestu Veliku dramu, iako traje i traje i traje imate osecaj kao da ste upravo seli u gledalishte i hocete josh :)

:drama:
By Ulix
Originally posted by WhiteBoy
Velika Drama :drama:
...
to obavezno treba pogledati, na prvom mestu Veliku dramu, iako traje i traje i traje imate osecaj kao da ste upravo seli u gledalishte i hocete josh :)

:drama:
Kovacevicevu dramu o dodjosima* sam gledao odmah nakon sto je postavljena, i jeste da nisam preveliki ljubitelj lika i dela Sinise Kovacevica, stvarno je izvanredna; mozda najbolje njegovo ostvarenje (koje sam ja gledao, da se ogradim odmah). Narocito je dobra Ljiljana Blagojevic.

Ali da traje... vala traje...

*Moli se korisnica Marijana da me zbog upotrebe ove reci ne proziva fasistom. :vruce:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by p?elica
Ja radije predlazem "Skakavce".

"Amerika - drugo deo" je neverovatno isprazna predstava, od teksta, preko rezije koja nudi "genijalno" resenje - citanje didaskalija, koje je, priznajem, ponegde, zanimljivije od dijaloga, a s druge strane, nesnosno dosadno, izlisno (sto citanje didaskalija u pozoristu i jeste) Toliko o inventivnosti u pozorisnoj reziji.

Ali, ako vas zanimaju intimni delovi tela Svetozara Cvetkovica, predlazem parter, desno. :up:
By Ulix
Originally posted by p?elica
Ja radije predlazem "Skakavce".
Meni se dijalog u Skakvcima bas dopao.
Predstava je vrlo dobra, s tim sto imam utisak da je Biljana S. ovde uzela temu koja je "malo" van domasaja njenih trenutnih sposobnost. Kraj mi se ne dopada, mada je u celini izuzetno smesna i dirljiva. :up:
Korisnikov avatar
By Paki
Lari Tompson u Zvezdara teatru,

Hamlet u Narodnom pozorištu (scena Peti sprat, moderna postavka Hamleta, vrlo interesantno),

Halflife u Ateljeu 212 (scena u podrumu - posebno preporu?ujem za mlaðu publiku sa iole sa?uvanim "klikerom" u glavi) ...

:meduza:
Korisnikov avatar
By Das Ich
Uh covece koliko sam kopala da nadjem ovakvu temu :sigh:
Aj' da preporucim nekoliko predstava koje su jos na repertoaru u BDP, pod pretpostavkom da ce nekog zanimati :D

Jastucko
Amadeus
Delirijum tremens
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!