Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Black Swan

Da
32
67%
Ne
16
33%
Korisnikov avatar
By V25
Jako dobar film, ma šta ljudi sada pričali. Portmanova je sjajno odigrala ulogu. Film pak nije, kako Zonche reče, za padanje u nesvest, ali je svakako jedan od boljih u poslednje vreme. Razmišljao sam dosta o filmu i manje-više sve nelogičnosti koje su me mučile su ipak imale svoje rešenje. Barem u mojoj glavi. Ono što se sada dešava je da svi samo o "Black Swanu" pričaju do iznemoglosti, svi ga gledaju, i što je najgore svi komentarišu i ocenjuju, i oni koji su za to kompetentni i koji nisu. S druge strane se, kod ljudi kojima bi se pod normalnim okolnostima film dopao, javlja revolt te nalaze način da ga bezrazložno popljuju. Ako je išta vredno pljuvanja to je odabir Cassela za glavnu mušku ulogu i vrlo nedefinisan izvor majčinih frustracija. Mislim donekle je objašnjeno, ali nedovoljno dobro.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Mars

Meni je baš u ulozi i scenama belog labuda bila daleko od savršenog. Neubedljiva.

To tokom priprema. A tek što se predstave tiče - koja crna savršenost sa onim fjaskom, nekoncentracijom i strovaljivanjem partneru preko glave....
to je bio njen dozivljaj sebe, kao sto je na kraju i izgovorila. zato se i usmrtila

Svako ko je dostigao savrsenstvo nema sta vise da trazi u umetnosti
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Tungi
Originally posted by Galadriel

Sviđa mi se Apolonsko - Dioniska borba u sprezi, odnos dominantno - manipulativne majke i psihotične ćerke.

Gde se vidi dominantna-manipulativnost majke?
dominanta je i manupulativna, nije manipulativnost dominantna

vidi se u tome sto je nametnula cerki da zivi svoj san.

momenti dominacije u filmu su sve manji, to je bila atmosfera u kojoj je odrasla i u kojoj se u filmu otima.

konkretno, scena sa tortom, gde je izmanipulisala maltene bacanjem... jedan od desetine primera.. nije li ti cudno da jos uvek zivi sa mamom... da joj mama oblizuje prste... da joj mama vodi rachuna o osipu... brani izlaske

i de dajte svoja vidjenja, mrzi me da prezvakavam svoja
Korisnikov avatar
By Mars
Usmrtila se jer se identifikovala sa likom koji igra. Kao što su se i kroz istoriju opere razne Carmen bole na sceni a što ne mora da ima toliko veze sa savršenim interpretacijama. Nego tako...mednes.
Korisnikov avatar
By nsc
Sviđa mi se Apolonsko - Dioniska borba u sprezi, odnos dominantno - manipulativne majke i psihotične ćerke, to kako se otela prolaznoj požudi na putu besmrtnosti i što se ubila jer se doživela kao savršena. Kad stvoriš savršeno delo mrtav si za umetnost.
Preneo je i raspoloženje i tremu i pritisak i napor onim scenama sa krvavim zanokticama, raskrvavljenim leđima od raščešanog osipa na ruku i to što je odglumila fenomenalno. Samo, sve su te teme od kad je i priče i pričanja.
Momenat kada je režiser naziva princezom totalno opravdava njen čin, nisu je omeli usput, postavlja je iznad njih, tj. ovozemaljskih trvijalnosti i ogavnosti, ona napušta takav svet jer je pronašla svoju svrhu.
Scena sexa, ona fantazija je čista pohot i požuda, intenzitet i jačina aprazan i nije je izbacio iz shina... Sve u svrhu umetnosti, otkrila požudu i iskoristila to
apsolutno si u pravu, ako se tako posmatra, film je odlican, upravo sam ga odgledao, placipicku Natali ne zelim ponovo skoro da vidim

odgledao sam balet "Labudovo jezero" bar sto puta uzivo, imam snimke 7 izvodjenja i uvek sam vise voleo rusku varijantu gde ljubav na kraju trijumfuje i dozivljavao ga kao bajku, a bajke se zavrsavaju hepi endom (i onda su se vencali i ako su i danas zivi i danas su (ne)srecni)
odakle nekom ideja da se ona ubija na kraju nikad mi nije bilo jasno
Korisnikov avatar
By Galadriel
2 Mars

Tezila je perfekciji, htela da bude savrsena, kao prethodnica joj, kao sto i svaki umetnik tezi ka perfekciji...

Histericno se branila da ona nije kriva sto je on ispustio, i na kraju rekla bilo je savrseno... a ona yaljubljena bila nije da bi se identifikovala sa ulogom

naprotiv, mislila je da je ta prema kojoj je osecala pozudu, moze samo da spreci na putu da odigra black swan

smatrala je neprijateljem
Korisnikov avatar
By Mars

konkretno, scena sa tortom, gde je izmanipulisala maltene bacanjem... jedan od desetine primera
Meni tu njeno ponašanje uopšte nije bilo jasno.

Prvo - što je stvarno NENORMALNO parče krenula da seče da joj da. Ko odvaljuje onoliko veliko parče torte?! A posebno njoj kojoj pre toga za doručak daje pola grejpfruta i jedno poširano jaje.

Inace definitivno nije od onih roditelja koji guraju decu u jednom smeru bez obzira na posledice. Na stranu "ajde na spavanje, sutra si na sceni", ali kad je videla da ludilo uzima maha, htela je da je spreci da ode (i taj deo je malo bezveze - kao da se radilo o obicnom danu, obicnoj probi, a ona u stvari htela da je spreci da ode ni manje ni vise nego na premijeru).
Korisnikov avatar
By Galadriel
Mama je prepoznala katastrofu na kraju, da. Bilo je kasno. Trebala je ranije da se seti da je ziveti bitnije. Ili nije...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by nsc

placipicku Natali ne zelim ponovo skoro da vidim

"placipicka" ( njen lik ) je sebi oduzela zivot. ne smatra se to uvek kukavickim cinom, primer seppuku
ODLICNA JE :)
Korisnikov avatar
By Galadriel

konkretno, scena sa tortom, gde je izmanipulisala maltene bacanjem... jedan od desetine primera
Meni tu njeno ponašanje uopšte nije bilo jasno.

to znači ono, ti moraš da radiš po mome, iako je to protivno razumu, jer se ja žrtvujem za tebe. ako ne grize te savest i nezahvalna si
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Beogradjanin18

Portmanova je sjajno odigrala ulogu. Film pak nije, kako Zonche reče, za padanje u nesvest, ali je svakako jedan od boljih u poslednje vreme. Razmišljao sam dosta o filmu i manje-više sve nelogičnosti koje su me mučile su ipak imale svoje rešenje. Barem u mojoj glavi. Ono što se sada dešava je da svi samo o "Black Swanu" pričaju do iznemoglosti, svi ga gledaju, i što je najgore svi komentarišu i ocenjuju, i oni koji su za to kompetentni i koji nisu. S druge strane se, kod ljudi kojima bi se pod normalnim okolnostima film dopao, javlja revolt te nalaze način da ga bezrazložno popljuju. Ako je išta vredno pljuvanja to je odabir Cassela za glavnu mušku ulogu i vrlo nedefinisan izvor majčinih frustracija. Mislim donekle je objašnjeno, ali nedovoljno dobro.
Da, nije za padanje u nesvest jer su teme univerzalne i samim tim mnogo puta odrađivane, pa nije ispričano ništa novo. I da, nedefinisan je izvor, ali je mama toliko tipična u svojoj neostvarenosti i nadogradjivanju kroz dete da se nisam ni zapitala.
Korisnikov avatar
By V25
Meni je ta scvena sa tortom baš logična. Nije u pitanju veličina parčeta, majka je znala da ova neće uzeti sve i da joj je desetinu istog ponudila. To je onaj momenat stavljanja krivice na "nezahvalnu ćerku" koja je gruba prema majci koja je ceo život žrtvovala za nju. Na taj način je vezuje za sebe, a patologija odnosa je još bolje opisana u sledećoj sceni kada joj daje da poliže fil sa njenog prsta.
Korisnikov avatar
By Kittrie
prestanite,
brate jos nisam odgledala toplu sestru kako igra !!
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by nsc
placipicku Natali ne zelim ponovo skoro da vidim
"placipicka" ( njen lik ) je sebi oduzela zivot. ne smatra se to uvek kukavickim cinom, primer seppuku
ODLICNA JE :)
ma ona je odlicna, i film je zaista dobar, ali ne mogu je vise, sem da nadje neku dobru komicnu ulogu
Korisnikov avatar
By Galadriel

Meni je ta scvena sa tortom baš logična. Nije u pitanju veličina parčeta, majka je znala da ova neće uzeti sve i da joj je desetinu istog ponudila. To je onaj momenat stavljanja krivice na "nezahvalnu ćerku" koja je gruba prema majci koja je ceo život žrtvovala za nju. Na taj način je vezuje za sebe, a patologija odnosa je još bolje opisana u sledećoj sceni kada joj daje da poliže fil sa njenog prsta.
my sentiments exactly
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Ne mogu da kazem ni da je dobar film, ni los, jednostavno kao da mu nesto fali, kao da prica nije zavrsena. Definitivno nije za siroke narodne mase.
Korisnikov avatar
By constantine
kolko sam skontao film( nisam gledao ceo nego sam preskakao scene) govori o tome da ako se previse trudis oko necega flipnes:lood: :novine:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa ja bih rekao ako pogubiš vezu sa realnošću.
Mada je ovde kompleksna borba bila, to unutrašnje silovanje da se povežeš sa mračnom stranom svoje ličnosti.
Korisnikov avatar
By dharmox

Jako dobar film, ma šta ljudi sada pričali. Portmanova je sjajno odigrala ulogu. Film pak nije, kako Zonche reče, za padanje u nesvest, ali je svakako jedan od boljih u poslednje vreme. Razmišljao sam dosta o filmu i manje-više sve nelogičnosti koje su me mučile su ipak imale svoje rešenje. Barem u mojoj glavi. Ono što se sada dešava je da svi samo o "Black Swanu" pričaju do iznemoglosti, svi ga gledaju, i što je najgore svi komentarišu i ocenjuju, i oni koji su za to kompetentni i koji nisu. S druge strane se, kod ljudi kojima bi se pod normalnim okolnostima film dopao, javlja revolt te nalaze način da ga bezrazložno popljuju. Ako je išta vredno pljuvanja to je odabir Cassela za glavnu mušku ulogu i vrlo nedefinisan izvor majčinih frustracija. Mislim donekle je objašnjeno, ali nedovoljno dobro.
Mnogo priče nikad nije naškodilo filmu, naprotiv. I normalno je da gledaoci komentarišu i ocenjuju, svak po svome. Ko je, po tebi, kompetentan? Politikin kritičar plaćen da ispisuje hvalospeve filmovima Ljubiše Samardžića? Ma da.
Nema bezrazložnog pljuvanja, niti je ovaj film zaslužio pljuvanje. Ali da je tanak i površan, to stoji.

Uloga Portmanove - odlična.

Nije kriv odabir Cassela, nego je kriva njegova loše napisana uloga. Svak bi bio loš u toj ulozi, ja sam tokom celog filma očekivao da učini nešto što će bar delimično opravdati postojanje tog (nepotrebnog) lika.
Korisnikov avatar
By Tungi

Sviđa mi se Apolonsko - Dioniska borba u sprezi, odnos dominantno - manipulativne majke i psihotične ćerke.

Gde se vidi dominantna-manipulativnost majke?
dominanta je i manupulativna, nije manipulativnost dominantna

vidi se u tome sto je nametnula cerki da zivi svoj san.

momenti dominacije u filmu su sve manji, to je bila atmosfera u kojoj je odrasla i u kojoj se u filmu otima.

konkretno, scena sa tortom, gde je izmanipulisala maltene bacanjem... jedan od desetine primera.. nije li ti cudno da jos uvek zivi sa mamom... da joj mama oblizuje prste... da joj mama vodi rachuna o osipu... brani izlaske

i de dajte svoja vidjenja, mrzi me da prezvakavam svoja

Aha.Mama je kriva za osipe,ona to radi zbog mame?Kakva bi bila da ne zivi sa njom,da l' bi se onda drapala?
Nema veze sa manipulacijom i dominantnoscu majke.
Korisnikov avatar
By Mars
@dharmox

Pa dobro ja mislim da ne treba svaka uloga i svaki lik da bude - Hamlet.

Služio u filmu da vidimo kako se ona sa ulogom bori, da frkće tamo i mršti se tokom proba i priča joj/nama da to ne valja (pazi da ja ne bih samo na osnovu njene igre video da tu nešto ne valja, jedino da se očigledno sapliće u svakom koraku)...onda da uvodi Lilly kao opasnost, konkurenciju, zamenu.

Piše pod trivia da je radjen na osnovu stvarnog nekog direktora i koreografa u Metropolitenu koji je koristio seksualnost da od igrača izvuče šta hoće.

Ja bih lik Beth kompletno izbacio, mislim da mi je u tom trenutku Ninine karijere potpuno nepotreban. Jeste kao prisutno podsećanje kako može - u dalekoj budućnosti ona da prodje, kako da završi, ali tema nije prolaznost, to mi je izgledalo kao prebacivanje sa glavnog problema sa kojima se Nina u tom trenutku bori.
Korisnikov avatar
By Mars

Aha.Mama je kriva za osipe,ona to radi zbog mame?Kakva bi bila da ne zivi sa njom,da l' bi se onda drapala?
Nema veze sa manipulacijom i dominantnoscu majke.
Pa to ne možemo da znamo. Činjenice su da je 1) živela sa mamom i 2) da se drapala.

Vidiš da je morala motke i barikade na vratima da postavlja ne bi li je držala dalje od svoje sobe.

E sad - u MOM karakteru mi je da bih im ja pre glave pootkidao da se tako ponašaju prema meni umesto da im iz zatvorene sobe vičem "Leave me alone! Leave me alone!", ali možda se kod delikatnih balerina to tako ispoljava. Neko od nervoze vrti kosu, neko kida delove tela...zavisi.

Ja takodje donekle mislim da bi dzapanje lopatica bila prilično čvrsta konstanta u njenom životu, ma gde živela, jer je očigledno očekivala i nadala se da na tim mestima počnu da joj niču krila...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ironija...

Beth(Winona Ryder) Nini:

"Krala si od mene?"

:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Pa kad je stvarno krala!

Korisnikov avatar
By Tungi
U filmu,da.

Koliko se Winona nakrala u real life-u:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja da.

:smeh:

Pa dobro. Winona kad krade, ona krade od korporacija. Oštećeni nema lik. Ovo je ikap personalizovano i nedopustivo. I nekolegijalno!

Korisnikov avatar
By dharmox

Ja bih lik Beth kompletno izbacio, mislim da mi je u tom trenutku Ninine karijere potpuno nepotreban. Jeste kao prisutno podsećanje kako može - u dalekoj budućnosti ona da prodje, kako da završi, ali tema nije prolaznost, to mi je izgledalo kao prebacivanje sa glavnog problema sa kojima se Nina u tom trenutku bori.
Pa to su ofucani holivudski stereotipi o koje se reditelj spotiče tokom filma, i o koje se, konačno, ja spotičem kao gledalac. Šta znači epizoda Beth? Mladi ragbista sretne ofucanog starca u prljavom kamionetu, pa ovaj zapodene razgovor i kaže, sine moj, nekad sam bio zvezda. Od autora poput Aronofskog ne očekuješ da bude baš toliko bukvalan.

Ono što je meni najlepše (tu sam vrlo usamljen) je bolesna atmosfera celog filma. Dobar deo gledalaca zaokupljen holivudskim šablonom (muzikom, scenografijom, baleckim rekvizitima) ovo nije ni primetio ili je svesno zanemario.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!