Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by deželaš

a kako se zove onaj film u kome igra mladu trkačicu maratona? prastar je, kontam da je jedan od prvih njenih...
"Kros contri", film iz 1969. godine...za tu ulogu se pripremala sa trenerom!
Korisnikov avatar
By *deni*
U filmu "Ljubavni zivot Budimira Trajkovica" me neodoljivo podseca na moju mamu.
Obozavam je, naravno, i u svim ostalim ulogama koje je odigrala.
:)
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by *deni*
U filmu "Ljubavni zivot Budimira Trajkovica" me neodoljivo podseca na moju mamu.
Obozavam je, naravno, i u svim ostalim ulogama koje je odigrala.
Mene generalno podseća na moju mamu! :tetka:
By Çâðê_DUP
e super je milenica:kosa:
Korisnikov avatar
By Sunce
DRAVIĆ I SAMARDŽIĆ U NOVOJ SERIJI RTS
KULTURA - Sreda, Novembar 29, 2006 16:10

"Radiotelevizija Srbije [RTS] počela je snimanje pilot epizode svoje nove humorističke serije 'Od danas do sutra', o zgodama i nezgodama jedne beogradske porodice u doba tranzicije.

Proslavljeni glumački par domaćeg filma, Milena Dravić i Ljubiša Samardžić su roditelji supružnika koje tumače Slavko Štimac i Vesna Čipčić, a u ulogama njihove dece pojavljuju se Vuk Saletović i Ivana Knežević.

'Junaci serije nisu ni novi bogataši, ali ni nesretne žrtve društva u tranziciji, oni su glasna većina izmedju dve krajnosti, koja živi od danas do sutra', navodi se u promotivnom materijalu RTS-a.

Premijera pilot epizode 'Od danas do sutra' planirana je za novogodišnju noć, 31. decembra od 21.00 na Prvom programu RTS-a.

Ekipa režisera Slavenka Saletović snimaće početnu epizodu do 1. decembra u studiju IV RTS-a na Beogradskom sajmu, a planirano je da se od februara naredne godine nastavi rad na još 52 nastavka.

Scenarista serije je Predrag Perišić, producent Slavica Zubanović, kompozitor muzike i songa Rade Radivojević, a direktor fotografije Veselko Krčmar."

RTS
Korisnikov avatar
By Sunce
18. septembar 2007. | Tanjug
Omaž Mileni Dravić u Parizu
Kulturni centar Srbije u Parizu, organizovaće od 24. do 30. septembra omaž srpskoj glumici Mileni Dravić, u okviru Nedelje stranih kultura, manifrestacije čiji pokrovitelj je Ministarstvo kulture francuske vlade.

Na manifestaciji, koja je ove godine posvećena ženi na filmu, filmska karijera srpske glumice biće evocirana izložbom fotografija i filmovima «Misterija organizma», «Prekobrojna», «Devojka» i «Poseban tretman».

Za ovaj poslednji je 1980. godine dobila drugu nagradu za žensku ulogu na Filmskom festivalu u Kanu.

Na otvaranju, na kojem će se Milena Dravić obratiti publici, biće prikazan i dokumentarni film “Milena” iz 2004. godine.

U Nedelji stranih kultura, koju Ministarstvo kulture francuske vlade promoviše zato što želi da podstakne kulturne različitosti, učestvuju kulturni centri 38 zemalja, sa sedištem u Parizu.

Manifestacija omogućava da se iscrtaju imaginarne granice svetske kinematografije - od Jemena do Koreje, od Sirije i Estonije do Egipta i Irske, preko Mediterana pa sve do istočne Evrope i Bliskog istoka, ali i Južne Amerike, Skandinavije i Rusije.

Specijalan gost "Nedelje stranih kultura" u Kulturnom centru Srbije biće nemačka glumica i reditelj Margaret fon Trota.

U okviru ove manifestacije će, drugu godinu uzastopno, biti obeležen i Evropski dan jezika besplatnim, dvočasovnim kursevima koji će biti organizovani u tridesetak centara, uključujući u srpskom.
Korisnikov avatar
By KiWi
http://www.b92.net/kultura/film/vesti.p ... 3&start=10

A evo i za sada jedinog komentara na temi:

"Svecano otvaranje nedelje posvecene zeni na filmu u nasem kulturnom centru u parizu, inace posvecene Mileni Dravic, nasoj izuzetnoj umetnici, proslo je kao i obicno na nacin kakav nam nije stran. Pocela je projekcija filma o umetnici sa relativno dobrim prevodom inserata iz filmova u kojima je glumila, ali sa vrlo nejasnim zvukom na francuskom jeziku koji nije bio dovoljno jaci od originalnog srpskog spikera u pozadini. Tako se jedno 45 moralo truditi da se cuje poneka zanimljiva stvar iz Milenine karijere, da bi negde u pola projekcije na iznenadjenje svih, putem ozvucenja, sa nekih 150 decibela poceo da ide program nekog francuskog radija!!! Da bi cirkus bio veci, niko iz kulturnog centra nije mogao da sputa divlju masinu visoke tehnologije, koja je sama odlucila da upropasti vece, zvanicama i ljudima koji cene srpsku umetnost, punih 15ak minuta!!! 15 min terora usiju. Naravno da na kraju nismo pogledali film do kraja, jer je Milena uzela stvar u svoje ruke i to prenela na salu "da to tako mora da bude, jer mi ne bi bili mi" i rekla je nekoliko recenica vezano za priliku i onda smo se posluzili picem. NA moje iznenadjenje, nije bilo prevoda na francuski onoga sto je ona rekla, mozda zato sto je u stvari bila iznervirana slucajem, pa je sve rekla u dahu, mozda zato sto prevodilac nije bio spreman ili sta vec, a mozda je blokirao, kao neka masina.
Pozdrav iz Pariza gde Srbija ima JEDINI kulturni centar u svetu i gde sve funkcionise...po srpski :) " by Milan
Korisnikov avatar
By *deni*
Pre neki dan sam gledao film " Boomerang " u kojem Milena igra baba-seru navucenu na kokain.
Slatko sam se ismejao.
Korisnikov avatar
By *deni*
Vecheras na nashim televizijama imamo veche uz Milenu Dravic.
Prvo cemo je gledati u gorepomenutom filmu " Bumerang " na RTS2 od 22 sata, a posle na Pinku u filmu " Shpijun na shtiklama " od 23:30.
:klap:
Bice smeha i radosti !
:B
Korisnikov avatar
By Sunce
Prvo cemo je gledati u gorepomenutom filmu " Bumerang " na RTS2 od 22 sata, a posle na Pinku u filmu " Shpijun na shtiklama " od 23:30.
Bice smeha i radosti !
:yay: Nadam se da neću zaboraviti. Zapisujem na papirče - Milena u deset! Već mi se smeje. :giggle:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Sunce
Bice smeha i radosti !
:yay: Nadam se da neću zaboraviti. Zapisujem na papirče - Milena u deset! Već mi se smeje. :giggle:
Scenu iz " Bumeranga " u kojoj glumi bioskopsku baba-seru koja se sluchajno nashmrche kokaina, pa demonstrativno vikne " Napushtam WC, dosta je bilo !!! " i uleti u bioskopsku salu da drzi govor publici ispred velikog platna bih mogao 1000 puta da gledam i da se svaki put ponovo valjam od smeha.
:smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Upravo gledam "Bumerang", ali sam došao da čujete kako se smejem. Milena: "Bila sam dama dok sam radila u WC-u. Navukla me jedna cura na drogu pa sam postala narko-dilerka. A dok sam radila u WC-u, tamo je bilo sve čisto i mirišljavo, tamo je pišala gospoda. I Ivo Andrić je pišao, dobro, nije platio, ali je pišao!" :smeh:

A film ne mogu da pratim uopšte. Bljak.
Korisnikov avatar
By centralist
Pretprosle godine u Rijeci, kolegica i ja prolazimo po Korzu, kad ono Milena Dravic sjedi u bircu. A meni se srce ozarilo, mi prisli njoj i ja kazem: htjeli smo vas samo pozdraviti. Ona kaze drago mi je, hocete li doci na predstavu? Ja sam ovdje u ziriju festivala. A mi uopce nismo znali da je u gradu neki festival.
To je bio moj susret s njom. Milena je Diva!:carica:
Korisnikov avatar
By Sunce
Dusan Makavejev: W.R. Mysteries of organism

''

''

''
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Volem i ja Milenu!
A i snenokle! :giggle:

Metla bez drske, Price iz Nepricave, Ministarka, Ljubavni zivot...Sekula...

ma bilo je super odrastati uz sve to!
neko je pomenuo vec da nema neki dijapazon uloga (slatka, smusena zena iz naroda). Mozda je i tacno ali to je pre zamerka koja treba da ide na adresu reditelja nego nje same. A i to je manje vise slucaj sa svim nasim glumcima. Problem u temama koje se obradjuju?
Kod nje mi to jos i najmanje smeta. Mogu da je gledam do besvesti. Fantasticna mi je!

ali, zasto niko ne pomenu Obraz uz obraz? :bic:
e da, simpa je i u novoj verziji Pozorista u kuci :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by blabla-baby
ma bilo je super odrastati uz sve to!
neko je pomenuo vec da nema neki dijapazon uloga (slatka, smusena zena iz naroda). Mozda je i tacno ali to je pre zamerka koja treba da ide na adresu reditelja nego nje same. A i to je manje vise slucaj sa svim nasim glumcima. Problem u temama koje se obradjuju?
Kod nje mi to jos i najmanje smeta. Mogu da je gledam do besvesti. Fantasticna mi je!
U pravu si! Meni se cini da su zene u nasoj kinematografiji retko dobijale prave sanse. Ako pogledas, mozda je jedino "Petrijin venac" film o zeni od pocetka do kraja. Kad te stave u kalup, ukalupljen si. No, Milena Dravic ima odlicne "izlete" u filmovima Dusana Makavejeva, zatim u Hasanaginici i dr.
Originally posted by blabla-babyali, zasto niko ne pomenu Obraz uz obraz? :bic:
I meni, i meni se dopada Obraz uz obraz. Mene je odusevio njen ples (ne zaboravimao da je ona i balerina).
Korisnikov avatar
By Sunce
Dobijene nagrade i priznanja

Nagrada “Ćuran” za ulogu u predstavi “Ptic i ptica” na festivalu Dani komedije, u Jagodini,
Nagrada “Ćuran” za ulogu u predstavi “Ćelava pevačica” na festivalu “Dani komedije” u Jagodini’
Nagrada “Žanka Stokić” koja se dodeljuje za celokupni životni umetnički opus i doprinos.
Za ulogu u filmu “Prekobrojna” Branka Bauera, dobija nagradu “Zlatna arena” na tada najprestižnijem filmskom festivalu u Puli,
Za ulogu u filmu “Jutro” u Veneciji dobija nagradu “Zlatna ruža”,
Za ulogu u koprodukcionom filmu češke i američke produkcije “Voda nešto nosi”, čuvenog pisca Lajoša Zilahija, a u režiji oskarevaca Jan Kadara i Elmara Klosa, dobija evropsku nagradu “Zlatni David”, kao najbolja evropska glumica 1978. godine.
Za film “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića i Dušana Kovačevića dobija Kansku nagradu 1980. godine

Nagrada Pavle Vujisić za ukupan rad na filmu, na Filmskim susretima u Nišu, 1994.
Korisnikov avatar
By Sunce
Draga Milena, srecan rodjendan! :love:
Korisnikov avatar
By starky
Obozavam je...divna zena i glumica...
Korisnikov avatar
By Modesty
Predivna je.
Ta žena nema loše ili prosječno odigrane uloge,pored Ružice Sokić i Jelisavete Sabljić...ima ih još...za ovako malu zemlju kao što je srbija,imamo bolje glumce nego amerika
Korisnikov avatar
By Vel boy
Obozavam je u "Gospodja Ministarka"! :love:
Korisnikov avatar
By *deni*
Sutra na Foksu od 13:20 mozemo gledati Milenu Dravic u lakrdiji od filma " Spijun na stiklama ".
:smeh:
Korisnikov avatar
By Modesty
Ne mogu se sad sjetit svih njenih uloga,manje više ,sve ste nabrojali ,
ali znam da ću je uvijek pamtit kao posebnu osobu,ženu i kao vrhunsku umjetnicu.
Korisnikov avatar
By neny
Misterije organizma(super film,preporucujem svima da ga pogledaju,jako je edukativan),a iz muskaraca stalno ponavljam onu recenicu-Ne dolazi u obzir.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Originally posted by neny
Misterije organizma(super film,preporucujem svima da ga pogledaju,jako je edukativan),a iz muskaraca stalno ponavljam onu recenicu-Ne dolazi u obzir.
Drugarica koju interesuje telesna terapija mi je dala film. Veoma mi se dopada scena sa jajetom.

Milena ima urnebesne uloge, nabolja mi je u Ministarki, Sekuli, u nekom filmu gde glumi provodadzijku.. Malo mi je bzvz kada je vidim u reklami za kaeu, ili kad vidim Seku Sablic kako hvali deterdzent..ali od neceg mora da se zivi,jbg
Korisnikov avatar
By Sunce
Milena Dravić: Balkanska Ingrid Bergman
Datum: 16.01.2008 18:47
Autor: Davor PAVLOVIĆ

Milenu Dravić nema ko ne poznaje sa prostora bivše Jugoslavije, svako je pogledao barem jedan film u kojem je ona glumila. Ona je spontana plavuša koja je snimila veliki broj filmova, serija i glumila u dosta pozorišnih predstava. Danas živi isto kao i na početku karijere, povučeno u Beogradu, sa mužem, takođe glumcem Draganom Nikolićem.

Rođena je u Beogradu 5. oktobra 1940. godine. Na film je došla slučajno, kada je plavokosu, pjegavu srednjoškolku s konjskim repom zapazio na naslovnoj strani neke ilustrovane revije režiser F. Čap i dao joj ulogu u svom filmu "Vrata ostaju otvorena" (1959). Svojim šarmom i spontanošću nametnula se, pa je ubrzo snimila "Diližansu snova" (1960), "Zajednički stan" (1960), "Bolje je umeti" (1961), "Uzavreli grad" (1961) i "Ljeto je krivo za sve" (1961).

"Umjetnošću se bavim od svoje četvrte godine, prvo španskim igrama, a potom klasičnim baletom. U baletskoj školi su me i pronašli za film 'Vrata ostaju otvorena'. Tada sam imala petnaest godina. Nisam bila sigurna da li ću se filmom i dalje baviti, ali jako brzo su došle nove ponude, sve do 'Prekobrojne' kada sam shvatila da je film moje životno opredjeljenje. Kasnije će doći rad u pozorištu i televiziji", priča Milena.

Motivisana uspjehom koji je do tada postigla upisuje Akademiju za film, pozorište, radio i televiziju. Kada za svoju šestu ulogu, seoske djevojke koja kao prekobrojna kreće za momkom na radnu akciju u "Prekobrojnoj" (1962), osvaja "Zlatnu arenu" na festivalu u Puli, postaje jasno da je jugoslovenska kinematografija dobila izuzetnu glumačku ličnost.

"Bila je to i moja prva uloga sa Smokijem. Nas dvoje smo izvrsno funkcionisali kao akcijaški par: Malena i Mikajlo. Zahvaljujući toj ulozi kasnije smo snimili nekoliko zajedničkih filmova, takođe vrlo uspešnih i postali smo glumački par", rekla je Milena Dravić.

Sarađujući sa više od trideset režisera svih generacija neprekidno igra uglavnom glavne uloge u više od pedeset filmova najrazličitijih žanrova, postavši jednim od glumačkih postulata jugoslovenske kinematografije, iako je često igrala i u drugim sredinama. Svoju drugu "Zlatnu arenu" dobija za ulogu krojačice koja se pridružuje partizanskome biciklističkom bataljonu u "Biciklistima" (1970).

Prvi dio njene karijere obilježen je kontinuiranom saradnjom sa Purišom Đorđevićem, a kasnije se, težeći da iskoči iz okvira stereotipa, približava avangardnim režiserima i ostvaruje zapažene uloge u djelima Dušana Makavejeva "Čovek nije tica" (1965), kao mlada frizerka u središtu ljubavnog trougla, i "Misterije organizma" (1971), kao razbarušena revolucionarka, te u "Klaksonu" K. Rakonjca 1965. i "Zasedi" Ž. Pavlovića 1969.

Sa "Misterijama organizma" odlazi u Kan gdje upoznaje Džona Lenona, Joko Ono i Džeka Nikolsona.

"Na konferenciji za novinare mnogi su bili zadivljeni što je takav film snimljen u Jugoslaviji. Međutim, jedna američka novinarka je maliciozno pitala: 'Znaju li, uopšte, žene u Jugoslaviji za kontraceptivna sredstva?!' Onda sam ja burno odreagovala bacivši joj u lice tablete, za migrenu, koje sam tog trenutka imala u tašni. I dobila aplauz prisutnih."

Iako je u nizu filmova uspješno igrala dramske uloge, njene najizrazitije predispozicije su, prema vlastitom uvjerenju, "karakterne uloge sa elementima komedije" što je došlo do punog izražaja u seriji "Obraz uz obraz". Godine 1963. počela je da radi na televiziji. Prvi nastup bio je u dječjoj seriji "Laku noć, deco", koja je rađena po tekstovima Duška Radovića i Mike Antića. Uradila je oko četrdeset tih emisija. Kasnije je radila jedan od prvih šou-programa koji se zvao "Lift za peti sprat".

Okušala se i u pozorištu i to uglavnom u neformalnim, alternativnim grupama, a bila je i fotomodel. U pozorištu je debitovala u "Ateljeu 212" u Beogradu sa rolom u komadu Bore Ćosića 1971. godine u predstavi "Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji" u režiji Ljubomira Draškića. Odmah potom dobija ulogu u komadu "Lulu" Frenka Vedekinda, "Kod lepog izgleda" Edena fon Horvata, u komadu Jelice Zupanc "Crnjanski ili lako je Andriću" igra jednu od glavnih uloga uz veliku Rahelu Ferari. Glavnu ulogu uz Petra Božovića i Dragana Nikolića igra u "Dekameronu" u režiji čuvenog evropskog režisera Roberta Ćulija.

Milena takođe ima i jedan interesantan hobi, amaterski se bavi fotografijom. Ima već seriju fotografija, a tema su brodovi u Rosama u Boki, gdje Dragan Nikolić i ona imaju stan.

"San mi je san svakog čoveka koji nije samo vezan za pozorište, nego za naše živote. Prosto se molim da se prevaziđu svi užasni problemi i strahote koji su nas sve zajedno snašli i da izađemo iz toga. Da budemo slobodni i da živimo kao sav normalan svet. To mi je san", rekla je Milena Dravić.

Zajednički život sa Draganom Nikolićem
Milena Dravić je u braku sa doajenom srbijanskog glumišta Draganom Nikolićem dugi niz godina, a nikada nisu bili tema žute štampe, jer su vodili povučen i ovoj vrsti novina nezanimljiv način života.

"Mi smo se našli i upoznali na poslu. Sve ove godine, jako dugo smo u braku, oboje trajemo i kao glumci i kao ljudi. Iz istih smo krajeva, Beograda. Ima dosta toga što nas vezuje. Ima kada su se dešavale i krize, kao što se dešavaju svakom, ali mi guramo napred, idemo dalje. Naši poslovi nam ne smetaju, imamo trenutke zajedničkih poslova", rekla je Dravićeva.

Nagrade
Povodom mnoštva dobijenih nagrada Milena je izjavila: "Kada sam sasvim mlada primila nagradu, a primila sam ih dosta, one su za mene značile jednu veliku obavezu. Sada, posle toliko godina, kada sam dobila puno nagrada, možda mi te nagrade i ne trebaju, ali kada se one dogode, one su meni i u ovim godinama danas podsticaj".

"Ćuran" za ulogu u predstavi "Ptic i ptica" na festivalu "Dani komedije" u Jagodini,

"Ćuran" za ulogu u predstavi "Ćelava pevačica" na festivalu "Dani komedije" u Jagodini,

"Žanka Stokić" za cjelokupni životni umjetnički opus i doprinos,

"Zlatna arena" za ulogu u filmu "Prekobrojna",

"Zlatna ruža" za ulogu u filmu "Jutro" u Veneciji,

"Zlatni David", kao najbolja evropska glumica 1978. godine za ulogu u "Voda nešto nosi",

Nagradu u Kanu za film "Specijalni tretman" 1980. godine,

Pet "Srebrnih arena" u Puli.
Korisnikov avatar
By Sunce
Uzivajte i smejte se bez posledica:

''

''

Cigeraj oko ociju :smeh: .

Ona je genijalna!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!