Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
mOwbid napisao:sad sam gledala... ne znam sta da mislim... okej je.
a poenta filma? da je ovde sramota ziveti?
hajde malo se napregni, daj malo dublju analizu :)

nadam se da se ljudi ne plase da odu u bioskop.
By sncbgd
dajte link kad se pojavi ;)
Korisnikov avatar
By Blady
Ko prvi dodje do nekog pristojnog linka, neka ga baci na u2u
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Ja cu ga kupiti. Iz respekta sto se bavio ovom temom, pa makar film bio i upuvano govno. :)
Korisnikov avatar
By mOwbid
u celini film je okej. Svidja mi se to sto su ubacili i druge narode u pricu. Dosta realno opisuje gej svet, ali malo preuvelicava to kako se homofobicni ljudi ponasaju.
Ja sam na kraju filma dosla do zakljucka da sa paradom u ovoj zemlji na kraju svi samo gube.
Inace sam bila sa strejt drugaricom i drugom, i oni su nekako mozda vise shvatili sada posle filma koliko je tesko gej ljudima...na kraju filma kad je jedan peder stao pred ljude i rekao kako on vise ne moze ovako da zivi, da ima po jednu ulogu u svajoj oblasti zivota (posao, prijatelji, porodica...) i bar da jednom mora da bude ono sto jeste. I zbog toga je i nastradao. Tacno se covek zapita da li je ovo sve uopste vredno ljudskih zivota, jer je ovo ipak Srbija. Ljudi jesu i bice uvek ograniceni.
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Dopao mi se.
Više mi se u stvari dopala cela atmosfera u kojoj je puna bioskopska sala ljudi koji su došli da pogledaju film koji nosi poruku tolerancije i prikazuje neka sranja koja LGBT populacija trpi.
Neće sigurno neki homofob posle filma da se zamisli i da kaže: "Oh, ne, zašto ja mrzim pedere?".
Mada mislim da zaista moze da doprinese razvijanju zdravog stava prema celoj priči makar kod mladih ljudi(pogotovo obrazovanih).

Eto, film ima dosta smešnih momenata, malo jači kraj, vredi pogledati.
Film je najobicniji idiotluk, karikiranje i sprdacina. U Srbiji niko od reditelja nema hrabrosti da snimi film o istinskom zivotu i problemima gay populacije. Da ne govorimo o nekoj pravoj ljubavnoj gay prici, i da nisu prisutni klasicni stereotipi: feminiziranost, promiskuitetnost itd... Ovako, film ''Parada'' nece ni malo pomoci boljem shvatanju problema gay sveta. Strasno i razocaravajuce. Papazjanija, svega i svaceg i nerealna slika stvarnog zivota.

Film je samo posluzio odredjenom krugu ljudi da budu vidjeni na premijeri i da se deklarativno izjasne kako su za prava ljudi gay orijentacije, a pritom niko nista ne cini da se stvari bar malo poprave. Naprotiv, cini mi se da ovakvim filmovima samo jos vise pogorsavaju.
By Glasnik
ganimedbg napisao:Naprotiv, cini mi se da ovakvim filmovima samo jos vise pogorsavaju.
Ja slušao razgovor između kolega danas koji su išli da gledaju film pri čemu koleginica kaže da se smejala, ali da se na kraju filma ipak zamislila o nekim pitanjima i da joj se film dopada. Strejt krug ljudi oko nas to potvrdio. Koliko je to pogoršavanje, ne znam.

Film nisam gledao te ne mogu da komentarišem na ovaj način više.
Korisnikov avatar
By SnakeCharmer
Po reakcijama str8era u mom okruženju primećujem da ih je film naterao da razmisle o realnoj diskriminaciji koju trpe gay ljudi.

Pa nek je film i pun stereotipa i glup i sta već, mislim da će doprineti promeni misljena šire populacije makar za neki promil.
Korisnikov avatar
By Misfit
Ajla izgleda ima neki delicatessen fetiš. otvorim odlomak iz njenog najnovijeg romana i - na šta bih drugo naišao nego na: raskuhanu teleću glavu. :shocked:
Korisnikov avatar
By spliff
chetnik i balija malim slovom
a shiptar i (?) sandzaklija velikim
Korisnikov avatar
By Delete
SnakeCharmer napisao: Eto, film ima dosta smešnih momenata, malo jači kraj, vredi pogledati.
Meni je zao sto sam, izlazeci iz bioskopa, najcesce cula komentare "film je bio sjajan, a onda su ga na kraju zasrali".

Licno, mislim da je film dobro odradjen, ali, nazalost, samo oni koji zive u kozi lgbt osobe u ceini mogu shvatiti poentu filma, za druge je to samo upropascena komedija.
By loreenche
Nekako mi žao dati 250 din za taj "luksuz". Vredi li?
Korisnikov avatar
By deran
ganimedbg napisao:Film je najobicniji idiotluk, karikiranje i sprdacina. U Srbiji niko od reditelja nema hrabrosti da snimi film o istinskom zivotu i problemima gay populacije. Da ne govorimo o nekoj pravoj ljubavnoj gay prici, i da nisu prisutni klasicni stereotipi: feminiziranost, promiskuitetnost itd....

ja volim te stereotipne gay filmove (A Touch of Pink :D)...

ipak mislim da nije problem u hrabrosti,nego,kao i uvek, u novcima... :sniff:
Korisnikov avatar
By nsc
mysentimentsegzaktli :odlicno:
a jeste vala zasto nije stavio samo nefemstr8lukingmisicavebatice kad je pederski svet put takvih :doh:
dobro je da je neko uopste uzeo i napravio ovakav film.
jbt uvek smo nezadovoljni, pa to je kao da ocekujete da umesto parade ponosa sledece godine dobijemo karneval kao sto je u nekim zemljama.
i nije cilj ovog filma da svi sad prestanu biti homofobi ili da sad svi naprasno postanu gay jer je Dragojevic napravio ovaj film. Ako bar 1 str8 osoba posle svake projekcije filma promeni svoje misljenje o lgbt osobama, zar ne treba biti zadovoljan tim uspehom?
Korisnikov avatar
By Misfit
nadam se da će doći do promene u mišljenju, ali mislim da je potrebno još mnogo Parada da bi se stvarni pomak desio. ono što mi je uvek bilo interesantno jesu izrazito homofobični ispadi ljudi koji se npr. oduševljavaju sa "Will & Grace" i Džekom. moći negiranja i kompartmentalizacije su bezgranične. ali čini mi se da bi do pravih rezultata došlo tek kada bi počeli da ubacuju gay-related i gay-friendly sadržaje u sva ona govna koja prosečni srpski gledalac voli da guta: one babe koje se češu, lađe, rode i ostalo smeće. kao što je slučaj kod američke TV produkcije gde pored komičnih gej sadržaja ima i prime time dramurdina, emisija, itd, koje su mahom prošarane ne-homofobičnom slikom gej ljudi sa kojima Average Joe može da saoseća. ipak, za sada, kod nas gej izgleda da jedino može da prođe uz nekakav lakrdijaški otklon. (It's not so gay, coz it's funny.)
Korisnikov avatar
By Delete
Zen napisao:Nekako mi žao dati 250 din za taj "luksuz". Vredi li?
Vredi!
Korisnikov avatar
By Srklet
Swanheart napisao:Ako bar 1 str8 osoba posle svake projekcije filma promeni svoje misljenje o lgbt osobama, zar ne treba biti zadovoljan tim uspehom?
ako se to smatra uspjehom, onda svakako treba biti zadovoljan.
The Misfit napisao:nadam se da će doći do promene u mišljenju, ali mislim da je potrebno još mnogo Parada da bi se stvarni pomak desio. ono što mi je uvek bilo interesantno jesu izrazito homofobični ispadi ljudi koji se npr. oduševljavaju sa "Will & Grace" i Džekom. moći negiranja i kompartmentalizacije su bezgranične. ali čini mi se da bi do pravih rezultata došlo tek kada bi počeli da ubacuju gay-related i gay-friendly sadržaje u sva ona govna koja prosečni srpski gledalac voli da guta: one babe koje se češu, lađe, rode i ostalo smeće. kao što je slučaj kod američke TV produkcije gde pored komičnih gej sadržaja ima i prime time dramurdina, emisija, itd, koje su mahom prošarane ne-homofobičnom slikom gej ljudi sa kojima Average Joe može da saoseća. ipak, za sada, kod nas gej izgleda da jedino može da prođe uz nekakav lakrdijaški otklon. (It's not so gay, coz it's funny.)
To laksrdijasenje na racun gejeva se jos uvek smatra kao 'gay friendly`, medju heteroseksualcima koji odluce da budu 'tolerantni'. Slicno je i sa drugim manjinama. Tako ce np. u domacem filmu jedan rom uvek (ali uvek) biti neka vic figura, muzikant, neprilagodljiv drustvu, a ne profesor, doktor...
U onim komedijama koje ja volim da gledam stereotipe uzimaju da bi ismejali stereotipno razmisljanje, ne da bi ga utvrdili.

Nisam jos pogledao film, ali cela ta 'poenta filma' o kojoj svi pricaju; od Dragojevica, preko glumaca do gledalaca - da je sniman radi nekih 'visish ciljeva' ( da probudi toleranciju itd.), a ne zbog umetnosti mi zvuci, well, prilicno sumnjivo.
Korisnikov avatar
By Srklet
antibiotic napisao:
To laksrdijasenje na racun gejeva se jos uvek smatra kao 'gay friendly`, medju heteroseksualcima koji odluce da budu 'tolerantni'. Slicno je i sa drugim manjinama. Tako ce np. u domacem filmu jedan rom uvek (ali uvek) biti neka vic figura, muzikant, neprilagodljiv drustvu, a ne profesor, doktor...
U onim komedijama koje ja volim da gledam stereotipe uzimaju da bi ismejali stereozipno razmisljanje, ne da bi ih utvrdili.
e to. potpisujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!