The Misfit napisao:nadam se da će doći do promene u mišljenju, ali mislim da je potrebno još mnogo Parada da bi se stvarni pomak desio. ono što mi je uvek bilo interesantno jesu izrazito homofobični ispadi ljudi koji se npr. oduševljavaju sa "Will & Grace" i Džekom. moći negiranja i kompartmentalizacije su bezgranične. ali čini mi se da bi do pravih rezultata došlo tek kada bi počeli da ubacuju gay-related i gay-friendly sadržaje u sva ona govna koja prosečni srpski gledalac voli da guta: one babe koje se češu, lađe, rode i ostalo smeće. kao što je slučaj kod američke TV produkcije gde pored komičnih gej sadržaja ima i prime time dramurdina, emisija, itd, koje su mahom prošarane ne-homofobičnom slikom gej ljudi sa kojima Average Joe može da saoseća. ipak, za sada, kod nas gej izgleda da jedino može da prođe uz nekakav lakrdijaški otklon. (It's not so gay, coz it's funny.)
To laksrdijasenje na racun gejeva se jos uvek smatra kao 'gay friendly`, medju heteroseksualcima koji odluce da budu 'tolerantni'. Slicno je i sa drugim manjinama. Tako ce np. u domacem filmu jedan rom uvek (ali uvek) biti neka vic figura, muzikant, neprilagodljiv drustvu, a ne profesor, doktor...
U onim komedijama koje ja volim da gledam stereotipe uzimaju da bi ismejali stereotipno razmisljanje, ne da bi ga utvrdili.
Nisam jos pogledao film, ali cela ta 'poenta filma' o kojoj svi pricaju; od Dragojevica, preko glumaca do gledalaca - da je sniman radi nekih 'visish ciljeva' ( da probudi toleranciju itd.), a ne zbog umetnosti mi zvuci, well, prilicno sumnjivo.