Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By V25
Kate Winslet je svoje najbolje role imala u "Iris" i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"... Dobra je i u "Quills". Za "Revolutionary Road" ne mogu da dam objektivan sud jer mi DiCaprio "ozraci" svaki film i ucini ga tesko gledljivim.
By Ulix
Originally posted by Beogradjanin18

Kate Winslet je svoje najbolje role imala u "Iris" i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"... Dobra je i u "Quills". Za "Revolutionary Road" ne mogu da dam objektivan sud jer mi DiCaprio "ozraci" svaki film i ucini ga tesko gledljivim.
:up:

Dugo te nije bilo na forumu pa sam zaboravio koliko dobar ukus imaš. :merlinka:
Korisnikov avatar
By V25
Naravno, tu je bila maestralna!!!! Jedna od overrated uloga joj je u "Little Children". I taj film je suc-muc, osim Jackie Earle Haley-a, koji je bio sjajan.
By Ulix
Meni se čini da je u Little Children problem i scenario, koji je nekako rasplinut. Ali ima par godina kako sam ga gledao, ne sećam se tačno šta mi je smetalo.
Korisnikov avatar
By V25
To je ono sto nazivam "kupusom" od filma. Hteli su da postignu mnogo, a postigli su upravo suprotno.
By Rewind
Hm, uz sve što je o tom filmu rečeno, ne mogu da se otmem utisku da, naposletku, i nije tako rđavo urađen i da je zapravo bio jedan od boljih te godine.

Čini se da su u međuvremenu čak i edukovaniji ljubitelji filma izgubili interesovanje za iscrpne studije o životu u predgrađu (što za mene lično ne važi). To bi delimično objasnilo činjenicu da je Little Children bio daleko pozitivnije ocenjivan u trenutku kad je izašao no danas, kao i slabiju popularnost naslova kao što je Revolutionary Road.
Korisnikov avatar
By He_Marlene
Gledam dodelu Oskara bez tona.Ne podnosim one pateticne zahvalnice mami,tati,komsinici,kucetu i neizbezne suze.Volim da vidim sta je ko obukao...
Korisnikov avatar
By Li
Best Performance by an Actor in a Leading Role :oskar:

1. Jeff Bridges for Crazy Heart

Slika

2. George Clooney for Up in the Air

Slika

3. Colin Firth for A Single Man

Slika

4. Morgan Freeman for Invictus

Slika

5. Jeremy Renner for The Hurt Locker

Slika
Korisnikov avatar
By Li
Best Performance by an Actress in a Leading Role :oskar:

1. Sandra Bullock for The Blind Side

Slika
Slika

2. Helen Mirren for The Last Station

Slika
Slika

3. Carey Mulligan for An Education

Slika
Slika

4. Gabourey Sidibe for Precious

Slika
Slika

5. Meryl Streep for Julie & Julia

Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Volim da gledam dodelu Oskara. Medjutim, malo mi je glupo kada gledam dodelu nagrada za filmove koje nisam gledao.

Dobro je sto je Fest blizu, pa onda nadoknadim.
Korisnikov avatar
By sunflower5
Originally posted by M666

@ sunflower5: jbg. guarana? ;) :P
Može,hvala :D

Da...vidiš,to još nisam probala,ali moraću.Možda bi i moglo da upali :misli:
Whatever it takes to keep us awake! :hyper:

;)
By Electra
ja bih jednom za promenu mogla i da odgledam te filmove sto su nominirani
mesto ste se prikljucim da pogledam red carpet arrivals :merlinka:
Korisnikov avatar
By sunflower5
Da se ne lažemo...mislim da će tako i da bude :lol:
Korisnikov avatar
By Li
Upravo odgledala "An Education"... odlican film :sweet:

i da dodam da je Carey Mulligan bila fantasticna :namig2:
Korisnikov avatar
By walt333
Helen Mirren me je naprosto odusevila kao Sofija Tolstoj tako da cu navijati za nju, a od filmova nista me preterano nije odusevilo.:kafa:
Korisnikov avatar
By Li
Odgledala:

-The Blind Side... nije los, Sandra je super a film je malo sladunjav ali vredan za gledati.

-Precious... mnoooooogo tezak film, jos sam pod utiskom pa mi misljenje nije jos uvek formirano.

-Up in the air... zanimljiv filmic, dobar je za razonodu.

Avatar cu poslednji da odgledam. Sutra kladionica i onda Oscar party sa ekipom

:oskar:
Korisnikov avatar
By deran
sandra vodi na kladionicama...:duh:
Korisnikov avatar
By dharmox
Nista me ne zanima od filmova, vecinu sam gledao.
Voleo bih da vidim A Single Man ali ni od njega ne ocekujem mnogo.

Gedacu dodelu Oskara kao svaki cirkus - sta je ko obukao i kako se ko izblamirao...
Korisnikov avatar
By ::fy::
Noć Oskara

RTS 1, 2pm CET

Svake godine u januaru, pažnja filmske javnosti usmerena je na najveću komunu poštovalaca filma, jer svi željno očekuju objavljivanje nominacija i dodelu Oskara.

Dodela najprestižnije nagrade u svetu pokretnih slika zapravo je podsticaj izuzetnosti u filmskom stvaralaštvu. Pozlaćena statua Oskara, simbol divljenja širom sveta, jeste najprestižnije i najželjenije priznanje za ostvareni rad.

Filmska groznica ove godine kulminiraće u noći između 7. i 8. marta, a zahvaljujući Javnom servisu, gledaoci u Srbiji doprineće milionskom auditorijumu možda najvažnije filmske nagrade, čiju dodelu će, ove godine, voditi Stiv Martin i Alek Boldvin.

Među nominovanima za najbolju mušku ulogu našli su se: Džef Bridžis, Džordž Kluni, Kolin Firt, Morgan Frimen i Džeremi Rener, dok su za najbolju sporednu mušku ulogu nominovani: Met Dejmon, Vudi Harelson, Kristofer Plamer, Stenli Tuci, Kristof Valc.

U kategoriji najbolje glavne ženske uloge, nominovane su glumice: Sandra bulok, Helen Miren, Keri Maligan, Gabori Sidibe i Meril Strip, dok su Penelope Krus, Vera Farmiga, Megi Džilenhal, Ana Kendrik i Monik među kandidatkinjama u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge.

Kandidati za Oskara za najbolju režiju su: Džejms Kameron (Avatar), Ketrin Bigelu (Čuvar bola), Kventin Tarantino (Prokletnici), Li Danijels (Precious) i Džejson Rajtman (U vazduhu).

Konkurencija za zlatnu statuetu u kategoriji najboljeg filma ove godine je najjača, jer se za to prestižno priznanje bori čak deset ostvarenja: Avatar, The Blind Side, Distrikt 9, En Education, Čuvar bola, Prokletnici, Precious, Ozbiljan čovek, Do neba i U vazduhu.

Radio-televizija Srbije ima ekskluzivno pravo prenosa, koji će u integralnoj verziji biti emitovan u samoj noći dodele, 7/8. marta na kanalu RTS 1. Ekskluzivno pravo podrazumeva i skremblovanje signala svih kablovskih kanala koji će prenositi ceremoniju. Posebno je zanimljivo da je Filmska redakcija RTS-a pripremila vinjete sa najznačajnijim i najzanimljivijim podacima o filmovima koji su dobili Oskara. One će biti emitovane u pauzama prenosa dodele.

Komentar i prevod: Sandra Perović i Goran Kričković.

Zanimljivo:

- Do neba je drugi potpuno animirani dugometražni film koji je nominovan u kategoriji najboljeg filma. Prvi je bio Lepotica i zver (1991).

- Ketrin Bigelou je četvrta žena koja je nominovana u kategoriji najboljeg reditelja i druga Amerikanka posle Sofije Kopole (nominovana 2003. za film Izgubljeni u prevodu). Lina Vertmjuler i Džejn Kempion takođe su bile nominovane u toj kategoriji.

- S obzirom na to da je ove godine 16. put nominovana za Oskara, Meril Strip je na vrhu liste glumaca sa najviše nominacija. Ketrin Hepbern i Džek Nikolson dele drugu poziciju sa 12 nominacija.

- U kategorijama za glumce, njih 12 je prvi put nominovano. Petoro nominovanih (Džordž Kluni, Morgan Frimen, Penelope Kruz, Helen Miren i Meril Strip) već su dobili Oskara za glumu, dok je Met Dejmon nagrađen Oskarom za najbolji scenario (Dobri Vil Hanting).

- Meril Strip i Penelope Kruz su jedine glumice koje su i prošle godine bile nominovane za Oskara. Stripova za ulogu u ostvarenju Sumnja, a Penelope Kruz je dobila i Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Ljubav u Barseloni.
Korisnikov avatar
By Seaman
Odgledao sam skoro sve filmove, danas treba da pogledam jos par, valjda cu stici. :D
Korisnikov avatar
By Sypher
http://mojtv.hr/magazin/3463/dodjela-82-filmske-nagrade-oscar.aspx

Ja nikad i ne čekam dodjelu.. Nemam živaca za to.. Ujutro pročitam teletext, kasnije pogledam skraćenu verziju. Bolje je tako!

Glasam za District 9, mada mislim da može dobiti Oscara samo za vizuelne/tehničke aspekte, ako ga uopšte zapadne od Avatara.. S druge strane, imam neki osjećaj da će za najbolji film biti izabran Precious!

U kategoriji najbolje sporedne muške uloge oskara definitivno dajem Christophu Waltzu za ulogu pukovnika Hansa Lande!!!

Za ostalo, svejedno...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ovaj, jel dodela bila ili će biti? Ako će biti kada počinje?
Ovih sam dana, uh totalno van vremena...
Korisnikov avatar
By gorilica
Dodela je nocas u 2.

Mene interesuje na kojim ce se kanalima josh prenositi, osim na RTS-u?
Nemam zivaca za komentatore sa istog.
Korisnikov avatar
By Seaman
Uopste nemam ideju koji bi film mogao da bude izabran kao najbolji.

Pogledao sam 8, zao mi je sto nisam ostale, imam ih, ali sam skroz zaboravio da je veceras dodjela.

Ok su mi filmovi Prokletnici (Tarantino) , U vazduhu, Avatar, a volio bih da Sandra Bulok dobije oskara, gotivim je.:)
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by gorilica

Dodela je nocas u 2.

Mene interesuje na kojim ce se kanalima josh prenositi, osim na RTS-u?
Nemam zivaca za komentatore sa istog.
Na HRT-u, ali i oni smaraju komentarima.
Bilo bi OK da puste prenos bez komentatora ali to malo sutra...:nerd:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!