Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Dzelajza Rouz
Originally posted by Galateja
Meni je samo žao što je motiv homoseksualnosti u većini pomenutih filmova periferan i što je prikazan kao sprdnja. :(
Po mom misljenju, veca sprdnja su losi filmovi poput "Disi duboko" sa pretenzijama da ozbiljno tretiraju homoseksualnost.
Slažem se. Taj film je toliko loš, naročito gluma Tomaševića i Ane Franić. Samo mi nije jasno otkud Mira Furlan u celoj priči. Nije valjda spala na 'daj šta daš'.
By Dionysus
А мени се допао филм....
Korisnikov avatar
By queeria
Meni se Diši duboko dopao...

Život u grobljanskoj (1987)
- o lezbejstvu se samo priča u ovom TV filmu, kako su se dve lezbejke lizale na groblju, a Ružica Sokić ih naziva bedemke
http://www.imdb.com/title/tt0201362/
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by erkondisn
Originally posted by *deni*

A Livadinka Kukuric, direktorka " Dijamantske igle ", koja ubacuje Narcisu kao spijuna u konkurentsku disko kucu " Diskohit " je zaista vrlo macho u "Spijunu na stiklama".
:lol:
"Alo, ovde Livadinka Kukuric, dirEktorka ! "
:lol:
Spijun na stiklama se vjecno davao na BK sat :lol: , makar jednom u 2 tjedna.

sama radnja je dosta aludirala na tadasnju situaciju na diskografskom trzistu jer su u beogradu djelovali PGP i Diskos kao 2 konkurentske kuce
Delimicno si u pravu. PGP i Diskos jesu u jednom periodu bile dve najvece konkurentske diskografske kuce u Jugi ( barem po pitanju folk izdanja ), s tim sto je sediste Diskosa bilo u Aleksandrovcu, a ne u Beogradu.
:)
Korisnikov avatar
By Vval
Queeria, basics brate, pa zaboravio si:
Plastični Isus (rež. Lazar Stojanović)- 1971.g.
http://akas.imdb.com/title/tt0067585/

Tu je čuvena scena gde nekoliko muškaraca napije glavnog lika Toma (čuveni Tomislav Gotovac), pa ga onda odvaljenog počnu kresati što je sve začinjeno insertima nekog Titovog govora - verovatno je taj segment glavni razlog bacanja tog filma u bunker, a nisam siguran za razloge zatvaranja autora (mislim da je bila u pitanju uvreda lika i dela, možda baš zbog te scene).
Film jefenomenalan, naravno.
Mozda ova tema preti da bude deja vu na ovom forumu, ali mozda ne bi bilo lose da se baci pogled unazad i bolje sagleda - gde se to pojavljuje gej tematika u istoriji domaceg filma i muzike?

Ovde ne mislim samo o gej/lesbian/trans osobama kao takvih, niti o queer muzici ili fimu (kojeg u nasoj kenematografiji nema), vec o filmovima/serijama/muzici gde je ova tematika bilo na ovaj ili onaj nacin, napadno ili jedva primetno zagolicana.

Ovo je interesantno za domac G/L istoriju, jer kao prvo, dokazuje da se pederi i lezbejke nisu pojavili dolaskom "demokracije" i interneta, i kao drugo, moze da produbi tradiciju gledano unazad i stavi nas u kakvu-takvu prednost u odnosu na ostale zemlje istocnog bloka.

Da se ne objasnjavam previse, evo mojih primera:

Film Nacionalna klasa G. Markovica.
Dosta suptilno, pojavljuju se cak dva gej lika koje tumace Irfan Mensur i Vojislav Brajovic. A i odnos lika Bogdana Diklica prema D. Nikolicu je takodje "sumljiv".
Ovde se nekako razbija predrasuda o macho hetero muskarcu koji je netolerantan prema homoseksualcima.
Sjajno.

Dalje, film Nije lako s muskarcima.
Misicavi decko B. Katic Sinisa (ili Stanisa?) biva zatecen u satoru sa cuvarem plaze. :klap:

Serija Ljubav na seoski nacin.
"Milorade, pa ti zensko postade!" :) :)

Kako je propao rock n roll. B. Diklic zaljubljen u ludog bosanca. :D

Muzika: Prljavo Kazalište - Neki dječaci
Fenomen koji je iz "slobodne muske ljubavi" presao na "Ruzu Hrvatsku". :bljak:
Pesme ima na youtube-u.

i naravno: "Svidja mi se, svidja tvoja devojka"
Revolucionarno. :dance:

Jos neki primeri koji su vam zagolicali mastu? :love:
Naravno - ne samo iz Srbije, vec i ostalih zemalja iz "regiona" meni, nazalost, manje poznati.
chirz!
Korisnikov avatar
By MILENA-otrovnica
ali mozda ne bi bilo lose da se baci pogled unazad i bolje sagleda - gde se to pojavljuje gej tematika u istoriji domaceg filma i muzike?

Da li ovde mislis na starije filmove,serije,muziku ili moze i nesto novije :cita:
Korisnikov avatar
By Super Mario
Goran Marokovic- "Majstori, majstori" (profesor likovnog)
Korisnikov avatar
By spliff
idoli - retko te vidjam sa devojkama
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by MILENA-otrovnica
ali mozda ne bi bilo lose da se baci pogled unazad i bolje sagleda - gde se to pojavljuje gej tematika u istoriji domaceg filma i muzike?

Da li ovde mislis na starije filmove,serije,muziku ili moze i nesto novije :cita:
Mislio sam prvenstveno na starije, jer je cenzura bila strozija i zbog toga nama istorijski gledano, jelte, mozda interesantnije.
"Fine mrtve djevojke" je np. bas queer film, tu nema sumnje.

Ali naravno! , devedesete i 2000te su takodje istorija tako da je isto bitno!
Sve sto mozete da se setite.

Da, filmovi Zelimira Zilnika. Pre Mermerne zadnjice, ima je film "Lepe zene prolaze kroz grad" gde se pojavljuje Merlinka kao "muskarac". Very gay!

ili np. neki od ovdasnjih estradnih umetnika za koje znamo ili sumnjamo da su G/L, tekstovi pesama dobijaju svakako drugaciju interpretaciju. ;)
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by antibiotic

Kako je propao rock n roll. B. Diklic zaljubljen u ludog bosanca. :D
dirkam ti gatjice :D
Korisnikov avatar
By KiWi
U filmu "Čovek sa četiri noge" pojavljuje se lik gej fotoreportera za magazin Zvezda koji pravi one slike koje su napravile silnu zbrku
I u filmu '' Već viđeno '' se spominje homoseksualnost, na negativan način, naravno.
I to u scenama sa Petrom Božovićem, koji glumi ruralnog prinudnog sustanara Mustafe Nadarevića, kojeg prezire.
'' Ideš da se nađeš sa dečkom, ha ? Sve se to kolje ispod repa, mamicu im pedersku. Sve bih ja to po kratkom postupku, uza zid, pa metak u čelo.. ''
Itd.
Korisnikov avatar
By Laerem
Uh, pa zaboravili ste apsolutno najbolji gej film u ovom dijelu evrope! :awesome:

''
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2328516#p2328516]Torry napisao:[/url]a onaj film sa Zarkom Lausevicem, Oficir kakoseveczove, secam se scene kada se devojka kupa gola u kadi i neka zena je dodiruje, kupa se sa njom, pere joj ledja navodno...

nesto mi to pade na pamet...
Uh, dobar je. "Oficir s ružom".

Od celog tog predosadnog i preočajnog filma (Kalvarija) jedino su dobre te voljela-sam-te-do-ludila! scene gore. Žali bože vremena i očekivanja.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=785562#p785562]queeria napisao:[/url]
Lepota poroka (1986) - (Bora Stjepanović)
http://www.imdb.com/title/tt0091398/
iz tog filma svakako i mira banjac, koja glumi buch upravnicu nudističke plaže.

ne sjećam se filma, i da li u lezbo lik može da se svrsta baba iz "čudo neviđeno": http://www.youtube.com/watch?v=eJtmIFKeSCU
Korisnikov avatar
By Mars
Kako ne?!

"Eh, što nijesam muško..."
To je ona brkata baba što je glava kuće, plaše je se i sin i snaja, ide u kafanu, puši, pije i opsednuta je nastavkom loze, pa joj ne smeta kad i snajka i sinovljeva ljubavnica istovremeno objave da su trudne ( doduše, obe lažno ).
Matora lezbaćetina 100 %.
:lezba:
Korisnikov avatar
By Mars
Majka čuvene i sveprisutne Maje Volk...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!