Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Oziris
Da, "no hai banda" znaci nema orkestra...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Mars
Kad se na početku zver pojavila, ja zamolo da završim kao onaj tip sa seanse kod psihijatra.
Ponovo odgledah film skoro, i taj momenat je totalni uzas. :povez:

Scena je vrhunska, moguce li je uopste ne uplasiti se ili bar ne zgroziti se? :uplasen:

Tesko da je nekog ostavila ravnodusnim..
Korisnikov avatar
By Mahoney
kad god mi neko kaze da sam "natprosecno inteligentan"... ja se postidim i pomislim na taj film.

poceo ga gledati nekoliko puta, ali na pola shvatio da sam se POGUBIO i da vise ne znam ko je ko, a sta je sta.

neka...

:rida:

ubedjen sam da cu ga pre ili kasnije, sa ili bez uputa pogledati i najzad SHVATITI.

:nada-umire-poslednja:

:cowboy:
Korisnikov avatar
By Egon
mali savet:

nemoj ga shvatiti previse ozbiljno

ili kako bi Lynch rekao: " nista nije onako kao sto izgleda"
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Jasno vam je da je 90% filma san?
:shok:

Ja imam nesto drugaciju teoriju.
Iako na samom pocetku vidimo da neko (kasnije se ispostavi Diane) usmrkava nesto i leze da spava, mislim da se ne radi o njenom snu.
Kako? Pa, za jedan san, film je prilicno linearan, boje su jasne, lica takodje. Tek s'vremena na vreme se ubace scene koje kao da ne pripadaju tu.
Ja sam ceo taj prvi deo shvatila kao poremeceno shvatanje jadne Diane/Betty, koja se trudi da pobegne od same sebe, od onoga sto je uradila i da se ponovo kreira, kao jedna american darling. Ona u tom svom svetu nalazi Ritu, tj. svoju ljubavnicu Camillu, ali joj oduzima sve sto joj se u vezi Camille nije dopadalo. Zapravo, zamislja je kao zenu sa amnezijom, kojoj je ona potrebna, kojoj ce pomoci. Rezisera koji joj je oteo Camillu zamislja otpustenog, prevarenog, bez para. Njegovu majku kao obicnu nastojnicu. Njena tetka Ruth je u stvarnosti mrtva, a ona je u 'snu' ispraca u Kanadu. Nekako mi je to naknadno dodeljivanje uloga suvise kompleksno da bi se radilo samo o snu.
A i nakon scene u klubu Silenzio, kada se Diane 'budi', vidimo da je sklona halucinacijama (solja kafe postaje casa sa viskijem, zamislja Camillu prisutnu u sobi dok je ova mrtva).
Doduse, necu da tvrdim da je moje objasnjenje 100% tacno, mislim da sigurno ima sitnica koje su mi promakle, ali def mislim da je u pitanju psihoza.
Korisnikov avatar
By Mars
Psihotična, možda...ali kauboj i njegovo "Girl, it's time to wake up" je takođe tu. O psihozama ne znam puno, ali REM faza je u filmu jasno predstavljena.

Boje jasne, lica isto...Ja povezao sa idealizacijom. Njih, cele situacije...Sad...što mi u snovima imamo blur detalje...sigurno da nisu hteli da taj efekat postignu maglom po ivicama platna/ekrana...

Ali ajde to, nego koja linearnost sa svim onim likovima - psihoterapeut i pacinet kod Winky's...pa ubica koji u kancelariji traži telefonski imenik, rediteljev privatni život...? Meni se to čini kao da nije s vremena na vreme...U stvari san koliko se sećam jeste prilično linearan ali sa prekidima podsvesnog.

Deo sa haluciniranjem i viđanjem Camille (i to baš nje, ne Rite) mi je jasan, pa sad...psihoza ili ne...neki ljudi će da se zakunu da su ih osobe koje im strašno nedostaju posećivale isto tako u sobi. Prelaza šolje kafe u viski se ne sećam. Možda joj je falio alkohol da opet što pre pobegne u nesvest iz realnosti...

Moram opet da ga pogledam.
Korisnikov avatar
By Tungi
Obozavam taj film!

I kad smo vec kod Lyncha,Eraserhead mi je najbolji.
Korisnikov avatar
By Mars
Zato lik na avataru nema glavu :D

Znam, ne ta glava :) I ja ga volim.

Ja ipak više volim ovaj. Pa Lost Highway.
Korisnikov avatar
By Tungi
Podudara se:D

Imam Lynchovsku kolekciju,nekako se to pochelo skupljati kad me okarakterisashe kao "knjizevnog" Davida Lyncha:D
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Morrison
Obozavam taj film!

I kad smo vec kod Lyncha,Eraserhead mi je najbolji.
Meni Twin Peaks. I to deo sa Laurom Palmer.
Posle toga Lost Highway.
Korisnikov avatar
By Tungi
Twin Peaks:love:

Sherylin Fenn:love:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam "Fire Walk With Me" gledao u bioskopu pod jakim bolovima (vratima lifta pre toga zgnječio prst) i filmski doživljaj je bio prilično obojen tom nesrećom.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Moram opet da ga pogledam.
Ja sam ga gledala sinoc ponovo (nije me mrzelo) i tvoje objasnjenje sa prethodne strane mi deluje izvesnije...
Mada i dalje tvrdim da je Diane itekako psihoticna dusica.
Sad cu malo da odmorim od Lyncha. Gledacu crtace...
Korisnikov avatar
By Mars
Ja se uopšte ne sećam ovog ušmrkavanja što si juče pomenula.

Možeš da me podsetiš?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja se uopšte ne sećam ovog ušmrkavanja što si juče pomenula.

Možeš da me podsetiš?
Odmah na pocetku, posle one scene gde ljudi plesu i Diane pobedjuje u tom plesnom takmicenju. Ne vidi se dobro, ali se cuje nekakav usisavajuci zvuk, zatim disanje, a maglovito se vidi nekakva praskasta suspatnca na drvenom stolu. Odmah zatim mrak i crveni jastuk.

Naravno da cu da promasim poentu kada zaglavim kod ovakvih detalja...
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam na to uopšte obratio pažnju.
Korisnikov avatar
By zozefin st
ev' ga, Mars :sesir:
ont, nekako mi je tuzan ovaj film........
Korisnikov avatar
By Mars
Uh, pa kako nije.

Pored raznih dečijih i ostalih onkologija ma gde bile - autobuska stanica u LA (dolazni peron) je jedno od meni najtužnijih mesta na svetu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!