Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By kal zakath
Nisam trekkie. Nikada bio, nikada ču biti. Sve serijale odgledao više puta. Jedini koji mi se svideo je DS9. I Q, jedini stvarno dobar lik. U stvari sve je još moglo da prođe, dok nisam gledao Babylon 5 - onda shvatiš da je sve plitko, ko da su pravila deca iz vrtiča.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by xyz
sad sam bar sigurnija da necemo gledati kako zapusavaju rupe na brodu sa pire krompirom (ne ponovilo se :roll: )
ne ne ne, to je trolejbus bio napravljen od kartonske fascikle
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Mortis
@Kiborg: Koliko ti je bre trebalo da se ukljucis na temu? Tebe cekam sve vreme...
Imao neka posla u BGu, nisam bio kod kuće.
Inace gay stvari ima u ST. U DS9, u alternativnom svemiru alternativna Kira je na vlasti i svastojeb, alternativna Ezri (bez Dax simbiota) je lez, ima poljubac izmedju nje i Kire, I postoji scena izmedju Jadzie i neke naucnice koja nosi simbiot koji je bio u braku sa prethodnim Dax domacinom, Torajasom. Njih dve stupaju u vezu iako Tril drustvo to zabranjuje, kazna je da im je ovo poslednji zivot, oboma (uh, simbolika).
Jeste, ali ipak postoji velika neravnoteža u kojoj se povlađuje masovnom ukusu heteroseksualaca. Sve to što si naveo su lezbo scene (koje tebi mogu biti interesantne, ali meni su zanimljive koliko i parenje dva ježa).
Ima ogavnih parova, posebno vrvi DS9 od takvih, Vorf i Džadzija Daks, samo to je dovoljno da mi se ogadi ceo taj serijal.
Bilo je svega i svačega, ali pedera nikad.
Ja sam gledao jednu fan-fiction seriju, Hidden frontier, nije loša, za amaterski sniman materijal, oni su se odvažili da snime nešto kada se jedan tip zaljubljuje u Bejdžoranca, oboje su bili slatki, ali Bejdžoranac je bio strejt i odbio je ovog na finjaka. Eto, barem tako nešto je moglo da se smesti u seriju.
By Dragonite
Originally posted by Kiborg

Jeste, ali ipak postoji velika neravnoteža u kojoj se povlađuje masovnom ukusu heteroseksualaca. Sve to što si naveo su lezbo scene (koje tebi mogu biti interesantne, ali meni su zanimljive koliko i parenje dva ježa).
Ima ogavnih parova, posebno vrvi DS9 od takvih, Vorf i Džadzija Daks, samo to je dovoljno da mi se ogadi ceo taj serijal.
Slazem se, cak je u jednoj od DS9 epozoda Kvark bio pretvoren u zenu i sve je to izgledalo prilicno smesno (but not in a good way).

Mada, Worf i Jadzia mi nisu bili ogavni ni u kom slucaju; uzasni mi je bilo dok sam gledao Odo-a i Kiru, a Julian Bashir je kroz ceo serijal bio izuzetno smotan i odbojan; za jednog geneticki poboljsanog coveka i nije bas nesto poseban.
Korisnikov avatar
By jukie
Bašir nije bio genetički poboljšan, nego genetički izmenjen... nigde ne piše da je to dobro... ona grupica isto izmenjenih ljudi koja mu je dva puta došla u posetu je pokazivala jake znake autizma iako su vrlo inteligentni; i bilo im je teško pa su se zato i držali zajedno u grupi...
Bašir ustvari predstavlja stereotipnog naslednika dugotrajne loze gde sin nasleđuje očevo ime i status, Džona Smita Osmog. Pošto je pravilno vaspitan i obrazovan (i dovoljno inteligentan da to pokazuje rezultate) ume da radi razne stvari i zato je uspešan u svom poslu, a pošto je dobroćudan nije glavna zloća. I u tome i jeste njegova tragedija - pošto nema nikakve negativne osobine ni mane, potpuno je bezličan i da ga nema u nekoj epizodi niko ne bi ni primetio...
Korisnikov avatar
By Mortis
Gerek je faca. Najrealniji spijunski prikaz IKAD predstavljen je epizoda uvlacenja Romulanaca u rat. Prelepo, genijalno, kompletno u karakteru.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by Kiborg
... ali sad ovo što sledi, treći i četvrti serijal ENTa, su fenomenalni, sigurno bolji od prva dva po mišljenju većine trekkija.
Meni su pre dve sezone bile super. Svidja mi se sto je sad Arcer ispizdeo i postao suroviji, cak je i razvalio Durasa kad mu se popeo na kurac :smeh:

Ova fora sa pet Xindi rasa mi se uopste ne svidja. Prvo je u onoj epizodi "Dear doctor" Phlox rekao da je cudno da dve vrste humanoida mogu da evoluiraju zajedno a da ne pokusaju da se medjusobno istrebe. Insekti i reptili su upadljivo odbojniji i agresivniji dok primati predstavljaju glas razuma... right. I kako je uopste moguce da delfini, koji ne izlaze iz vode, naprave ratni brod :serlok:

Eh, ali i danas, sve je str8, osim tog nesrećnog izleta T'Pol. ST je tu napravio jedan veliki propust po mom mišljenju, u Ujedijenoj Federaciji Planeta je zabranjen genetski inženjering, shodno tome i homoseksualnost mora da postoji, ali vraga, u serijama od toga ni pomena.
Slazem se s tobom, delimicno, ali ne bih pisao na ovom forumu.

Takođe, u "Cogenitoru"
Meni je ta epizoda jedna od najgorih, nisam ni odgledao celu. Cak i da kupim pricu da jedna napredna civilizacija mora da se razmnozava na takav nacin. Nije mi jasno zasto se kogenitor, koji ima isti intelektualni kapacitet kao i druga dva pola, sam ne seti da uzme knjigu i nauci da pise ili whatever. Sa takvom inteligencijom ne bi mu trebao podsticaj od Tripa. Mozda bi Kiborg i jukie mogli da objasne, ipak ljudi vise znaju o evoluciji.
By жњ
Originally posted by Mahnitu
Nije mi jasno zasto se kogenitor, koji ima isti intelektualni kapacitet kao i druga dva pola, sam ne seti da uzme knjigu i nauci da pise ili whatever.

ni meni nije jasno zasto zene u iranu nemaju pravo glasa :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Mortis
Mislim da je to bila jako dobra epizoda, gde je jedan pol potpuno diskriminisan. Postavlja se moralno pitanje da li to postaje opsti problem ili treba intervenisati? Odlicna epizoda.
By Dragonite
Mislim da je to bila jako dobra epizoda, gde je jedan pol potpuno diskriminisan. Postavlja se moralno pitanje da li to postaje opsti problem ili treba intervenisati? Odlicna epizoda.
Ja mislim da tu ne treba intervenisati. S druge strane, ubacili su gomilu takvih situacija to be or not to be, kao paralelu sa TNG, gde se skoro uvek postovala Prime Directive, i Voyagerom, gde se ona postovala kad je Janeway nalazila za shodno da je postuje...

10-ak epozoda pre Xindi-ja su mi bile smor i jedva sam ih odgledao. Ako uzmemo da je teorija o 5 'rodjackih' rasa nemoguca, sta onda da kazemo o vrsti 8472 iz Voyagera, koja zivi u fluidnom svemiru i ima 8 polova?

Pre Xindija nije bilo neke osnovne teme, a ni nekih zanimljivijih negativaca. Klingonce tipa Durasa smo gledali i u TNG, i u DS9, dosta mi je vise tih zlih Klingonaca. I mnogo mi je nelogicnije da je jedna takva ratnicka rasa, koja ne ceni medicinu, fiziku, nauku uopste, uspela da napravi warp drive. Sukob Vulcan - Andoria ce biti interesantan tek u petoj sezoni, kad jure vulkanske artefakte.

Sto se tice Bashira, to je greska koju uvek prave kad su doktori u pitanju - Bashir i Beverly Crusher su vrlo bezlicni jer nisu predstavljeni kao normalni ljudi, oni samo idu levo-desno, leche i imaju poneku recenicu. S druge strane, cinicni McCoy, uvek nervozni EMH i razdragani Flox su mnogo zivotniji i realniji, jer kroz serijale vidimo da su, uslovno receno, ljudi od krvi i mesa, svako moze da se identifikuje sa njima.
Korisnikov avatar
By Mortis
Da kazem da je jedna od dobrih strana star trek serijala bas nedostatak osnovne teme. TOS nema pricu koju treba slediti, svaka epizoda postoji nezavisno jedna od druge. Odlicno, to nije spanska serija koja obavezuje publiku da ne propusta parcad bez sadrzine. TNG sledi ovaj primer, DS9 ga sledi donekle, s tim sto je osnovna premisa drugacija (umesto da se svi nalaze na svemirskom brodu koji ide negde, svi su na svemirskoj stanici koja je na toliko nuzno prometnom mestu da akcija dolazi do njih. Izvanredno. Da ne pominjem da je ceo lik Odoa uveden da bi se jeftino iskoristila morfing tehnologija iz Terminatora 2. I konacno nemamo vecitu situaciju "jedini brod u sektoru", vec masovne scene stotina plovila odjednom.). DS9 usere ovo u zavrsnim epizodama, gde je konacni konflikt sa Dominionom razvucen kao zvaka na 20tak delova... mucno za gledanje. VOY ide po premisi hronoloske price, sto po meni oduzima donekle od carolije (najjadniji trenuci su pozivanje na ranije epizode). U ENT serijalu jedini vezani set je upravo tekuca xindi sezona, pa ko voli...
Korisnikov avatar
By Mortis
Ah, da, sto se tice Klingonskog warpa. Nisu ga oni izmislili, vec su adaptirali tehnologiju rase koja ih je svojevremeno pokorila. Pominje se u DS9, epizoda kada traze Kahlessov mac, legendarni prvi bat'leth, koga je bas ta rasa osvajaca ponela cak u gama kvadrant. Imajmo u vidu da njihova tehnologija napreduje jako sporo, od 22. do 24. veka nista se nije promenilo u izgledu njihovog oruzja, kao ni brodova (prvi snimak krstarice iz ENT je zapoceo debatu kako koriste isti dizajn 230 godina? ta krstarica izgleda skoro isto kao DL5 brodovi protiv kojih se mucio Kirk, odnosno K'tinga klasa iz 24. veka). Klingonci su zaista losi inzenjeri i naucnici, njihovi brodovi su cisti krpez, koji nikad ne radi na 100%, sto se jasno vidi iz DS9 epizode kad Gul Dukat i njegova ekipa zauzimaju jednu grabljivicu, kao i u 4. star trek filmu, kad Skoti gundja oko preuredjenja grabljivice (u tom trenutku poslednja rec klingonske tehnologije)
Korisnikov avatar
By Mahnitu
"Twilight" - odlicna epizoda :up:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
The Andorian Mining Consortium runs from no one!

Shran :love:
Korisnikov avatar
By gorilica
Može li mi neko reći, koja sezona ide upravo na Avali?
By жњ
The Andorian Mining Consortium runs from no one!

Shran :love:

aha, bila dobra fora :smeh:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Moji omiljeni likovi su Dzadzija, 7of9 i Janeway...jest iz razlicitih serija ali eto cisto da kazem...
ah da a iz enterprajza sam voleo onu...mozak mi stade...ah da To Pol or smth
By Çâðê_DUP
A ja sam beznadežno zaljubljen u ovu budalu. :) Ta razmišljanja, taj humor.... :drama:

Slika

:love:
Korisnikov avatar
By jukie
Da, divan je... ali je mnogo mršav i visok (i lice mu je previše duguljasto). Ipak ću ostati na Garaku... ah, ti nabori... ta želja za pripadanjem drugome...
Korisnikov avatar
By jukie
Pa ne znam gorilice, ne gledam... vikendom ima puno životinjskih emisija na drugim kanalima...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by gorilica
Može li mi neko reći, koja sezona ide upravo na Avali?
Treća. Dokle se god pojavljuju Ksindi to je treći serijal. Kada prestanu da se pojavljuju, to je već početak 4. serijala.

Idi na http://www.startrek.com/startrek/view/l ... index.html i vidi dokle si stigao.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
In light of Star Trek's long history of representing characters of all races, colors, and creeds, fans have petitioned Paramount for years to finally include a gay or bisexual person as a regular character. In the development stage of Enterprise, it was reported that producers originally intended for one of the main characters to be the first openly gay character on Star Trek. Many speculate, for different reasons, that Malcolm Reed was the most likely candidate. Any such plans were abandoned as early backstory clearly stated Reed's preference (as well as everyone else's) as heterosexual. Actor Dominic Keating, for his part, stated at a science fiction convention that the possibility that his character would be gay was discussed, and rejected, although it is unclear what was the context of this discussion and who made the final decision.

http://en.wikipedia.org/wiki/Malcolm_Reed
Korisnikov avatar
By Mortis
Je li neko obratio paznju kako se Archer drzi dok ga mlate?
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Kako?

Originally posted by kal zakath
Nisam trekkie. Nikada bio, nikada ču biti. Sve serijale odgledao više puta. Jedini koji mi se svideo je DS9. I Q, jedini stvarno dobar lik. U stvari sve je još moglo da prođe, dok nisam gledao Babylon 5 - onda shvatiš da je sve plitko, ko da su pravila deca iz vrtiča.
Za srce si me ujeo! :spank:
Korisnikov avatar
By kal zakath

Za srce si me ujeo! :spank:
Eh, šta da kažem?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Next Generation rulz, ona vojadžerska kapetanija mi je sva nekako patrijarhalna i samo bi ubijala. Next Generation je nešto najdivnije i najnežnije što postoji u SF-u.

Omiljeni lik Commander Data (Brent Spiner), a najzgodniji kapetan Jonathan Archer (Scott Bacula).

Slika
Korisnikov avatar
By AngraMaina
A najdivniji lik je Deanna Troi da i nju ne zaboravim :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!