Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By loreenche
ne, jer nista neces shvatiti

omojboze, gledao sam ga danas, u 3D u Areni, and I cried. I cried a lot. Like a little girl.
Korisnikov avatar
By luciferin91
Je l jesi? :trep: Jao jao jao jao jao. Ja i dalje ne mogu da se pomirim sa cinjenicom sa vishe nikad, ali NIKAD necu videti moju Lunu ili Hermionu :(

Hermiona uzor od detinjstva :radosnice:
By loreenche
Pa videces ih, zauvek ce ostati u nasim torre... Ovaj, srcadima :lol:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by Zen

Pa videces ih, zauvek ce ostati u nasim torre... Ovaj, srcadima :lol:

Ah, shto volim kada hermiona kaze

"We could all have been killed or worse, expelled"

aaaah :love:
By loreenche
Meni je ono "pleasure" kad upoznaje Weasleya pre pre prejebeno...

AWW... Memories...

OKEj, SAD SAM DEFINITIVNO ZA TO DA SE ORGANIZUJE HP MARATHON!
By loreenche
ili...

you've got dirt on your nose by the way. did you know? just there.

link

aaaaa.... plakacu :( (((
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Zen

ne, jer nista neces shvatiti

:(

No, dobro. Mozda se odlucim da nadoknadim gradivo. Bas me zanima rasplet. Koga ce sa'raniti, a koga kroz iglene ushi provuci. :kokice:
By loreenche
I strongly recommend da krenes od pocetka, iako je dosta toga izbaceno iz filmova, donekle moze da se uprati radnja.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ali, secam se prva tri dela (mislim na film, knjigu nisam ni jednu procitao). :shmi:

Secam se donekle i cetvrtog, bar mi se cini... :misli:
By loreenche
5 i 6 su vazni. pojavljuju se likovi kljucni u sedmom.

Red Feniksa, kao organizacija, npr.

Nesto razmisljah... Znam da je gotovo, ali, kad se vec prikazuje u kinima, why not see it again?

Ima projekcija u 8, ako se spremim odmah, mogu da stignem!

VIDIMO SE :D
By loreenche
/me je krenuo ispocetka :)

Harry Potter and Sorcerer's Stone. Book, pa movie, pa igrica

posle toga, nastavljamo ostalo :)
Korisnikov avatar
By zachary85
Kada sam izašao iz bioskopa, osećao sam se kao da sam konzumirao sve droge koje postoje. Apsolutno sjajan, divan, fascinantan i očaravajuć film. Naravno govorim o HP 7/2 :)

Nekoliko puta tokom filma sam se naježio, otvarao usta, poskakivao sa stolice od uzbuđenja, dva puta zaplakao i "svršio" nekoliko puta. Opravdao je sva moja očekivanja.
By Sixto
Jel vi zajebavate ili se toliko palite na Hari Potera?
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by zachary85

Kada sam izašao iz bioskopa, osećao sam se kao da sam konzumirao sve droge koje postoje. Apsolutno sjajan, divan, fascinantan i očaravajuć film. Naravno govorim o HP 7/2 :)

Nekoliko puta tokom filma sam se naježio, otvarao usta, poskakivao sa stolice od uzbuđenja, dva puta zaplakao i "svršio" nekoliko puta. Opravdao je sva moja očekivanja.
jao jao! onaj trenutak kada ron poljubi hermionu :love: ili onaj trenutak kada se sprema odbrana Hogwarts (Piertotum locomotor) znaci najezio sam se od te scene. :radosnice: .

Najdrljivija scena: kada hari pogleda secanja Snejpa i kada ga pita Dambldor :I posle svih ovih godina Snape? A Snape odgovara da nikada nije ni prestao (da voli Lili).

Moja keva je psovala Snape na pocetku svake knjige, a na kraju je cendrala kao da joj se brat zeni! :hik:
Korisnikov avatar
By Waldorf
Bilo bi lepo kad ne bi spoilovali. Hvala.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by luciferin91

@singi
procitaj knjigu, svidece ti se ;)

Uh, ne znam. :giggle:

Ocigledno sam vizuelni tip, kad odgledam ekranizovanu knjigu (pre citanja iste), ne znam sta me moze naterati da se upustim u citalacki cin... :lol: :neznam:
Korisnikov avatar
By luciferin91
Originally posted by sing&dunum
Originally posted by luciferin91

@singi
procitaj knjigu, svidece ti se ;)

Uh, ne znam. :giggle:

Ocigledno sam vizuelni tip, kad odgledam ekranizovanu knjigu (pre citanja iste), ne znam sta me moze naterati da se upustim u citalacki cin... :lol: :neznam:
Veruj mi odusevicesh se! Moja keva nije htela da cita u fazonu to je za decu, ne znam zasto se palite toliko itd. Ali onda se odusevila i za 2 meseca je procitala svih 7 delova ;)
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:)

Moja sestra je takodje prava fanerka (je l' to zenski rod od fan? :lol: ). Peti deo, cini mi se, procitala je mozda cak i 8 puta. :smeh:

Otom-potom, prvo da nadoknadim filmske projekcije do ovog polednjeg, da bih gledao u 3D. :pinknaocari:

Inace, uspeo sam da se setim 4. dela u potpunosti, a shvatio sam da sam gledao i 5. Njega se, naprotiv, nista ne secam. Gledao sam neku mracnu verziju DVD-a, ili jos gore, DVX-a. Secam se jedino MRAKAAAAAAA... :uplasen: :lol:
Korisnikov avatar
By mOwbid
prava fanerka a procitala samo 8 puta?

ahahahahhahahahaha

pravi fan je procitao svih 11 knjiga kao i prolog vise od 70 puta.

pravi fan je odgledao svaki film vise od 100 puta.

pravi fan je odigrao svih 11 igrica koje su dosad izasle

pravi fan zna da se predstavi na Parseltongueu

pravi fan ima svoj stapic

pravi fan zna svaka caroliju i njen efekat

--

Zen (mrzelo me da se izlogujem) :D
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by mOwbid

prava fanerka a procitala samo 8 puta?

ahahahahhahahahaha

pravi fan je procitao svih 11 knjiga kao i prolog vise od 70 puta.

pravi fan je odgledao svaki film vise od 100 puta.

pravi fan je odigrao svih 11 igrica koje su dosad izasle

pravi fan zna da se predstavi na Parseltongueu

pravi fan ima svoj stapic

pravi fan zna svaka caroliju i njen efekat

--

Zen (mrzelo me da se izlogujem) :D
Pravi fan je... :lood:
By loreenche
Ne, to je zaludjenost zvezdom :)

I to ti je verovatno neki PR njegov nesto nashkrabao :lol:
Korisnikov avatar
By bothways
Jao, da, mogao bih otici dodgledam ovo chudo. Mozda su filmevi vizuelno nenadjebivi, ali su knjige ipak knjige. A kako zapravo procitah te knjige zimus, ne osecam taj hajp oko poslednjeg EVAH filma. Mislim, znam sta se dogodilo, tako da sam na neki nacin vec spojlovan za film. Sad samo da ga odgledam i da se (nadam se) fino obradujem ekranizacijom.
Korisnikov avatar
By Hton
Ko nije gledao film, a planira, neka ne čita moj post

Prošlo je već nekoliko dana kako sam gledao film i slegli su mi se utisci. Film ću svakako gledati barem još dva puta u bioskopu, ali moram sa žaljenjem da priznam da je ipak samo solidan, ništa više od toga. Ne zameram to što ima možda najviše odstupanja u odnosu na knjigu od svih ranijih delova, već to što nije ni približno preneo emocije koje pršte na kraju 7 knjige na sve strane. Jedino što je zaista dobro odrađeno je Snejpova priča, ali to je opet zbog ogromne fan baze Snejpovih obožavatelja.

Prvo - sam kraj (ne mislim na epilog). Gde je euforija zbog smrti najopasnijeg čarobnjaka modernog doba? U knjizi piše kako odmah nakon Voldemorove smrti svi vrište od sreće, trče ka Hariju i grle ga, svako želi da ga dotakne, ako već ne može da popriča sa njim, a on ne može da se istrgne iz tog opšteg ludila. Čitava atmosvera je izmešana srećom, zbog uništenja Voldemora, i tugom zbog smrti mnogobrojnih prijatelja - sve je prosto živo. A u filmu ništa. Niti je tu Harijevu pobedu neko video, a čini se da je malo koga ona i zanimala. On šeta velikom salom, a oko njega u onim ruševinama svi pričaju o nekim glupostima, kao da se ništa nije desilo...sve je nekako neopravdano thio.

Drugo - smrt Voldemora. Zašto nema leša? Zašto je on onako, vrlo fino, efektima napucano, uništen umesto usmrćen. Poenta čitave te priče o Voldemorovom padu je upravo u ni po čemu posebnoj, čak sramotno običnoj smrti, iza koje je ostao samo običan leš. On koji je pokušao da nadiđe smrt i sve ovozemaljsko, zapravo se okovao u materiji i telesnosti više nego bilo ko drugi. Smrt, odnosno uništenje prikazano u filmu daje potpuno drugačiji utisak - Voldemorova smrt u filmu jeste posebna.

Treće - smrt Belatriks. Ova smrt nije posebna, već naivna. Kako je ona to umrla? Umesto da jednostavno padne mrtva, ona je skamenjena, zaleđena, ili šta već(uz bunus izbijanje vazduha) i onda razbijena u komadiće koji ni na šta ne liče. Nije se raspala ni u prah, niti kao led, ili skulptura, već u nekakve listiće. Jako jeftino i naivno izgleda taj efekat, a da se ne govori o tome da tako umre najodaniji i najveštiji Voldemorov sluga - na kraju knjige, dok se Hari ne uključi, svi posmatraju dva dvoboja, jedan protiv Voldemora i drugi protiv Belatriks(toliko je važna scena njene smrti).

Četvrto - Hari kao radar za horkrukse. U filmu on horkrukse pronalazi zujanjem koje čuje...jednostavno je bezveze da se na to svede 500 stranica traganja za horkruksima u knjizi.

Peto - Dambldor (a i Aberfort). Umesto da sve vreme imamo dilemu o tome da li Dambldor ima mračnu stranu ili ne, u filmu je to svedeno na bedni Aberfortov monolog o bratu. Scena susreta Harija i Dambldora u filmu je toliko loša da bi je ja na njihovom mestu najradije izostavio. To je jedno od najlepših mesta u knjizi, prepuno emocija - Dambldor plače i traži oproštaj, a Hari u njemu vidi dečaka nad kojim se sažali i zaboravlja na svoj bes... Svaki put kada sam čitao knjigu ovde sam plakao. A u filmu od ovoga nema ni traga. Dambldor je prosto prikazan kao neki misteriozni čudak operisan od osećanja. U knjizi je on izrazito emotivan i ima još jedno divno mesto koje u filmu nije lepo odrađeno - u Snejpovom sećanju Kada Snejp pokaže svoj patronus, Dambldoru krenu suze.
Što se Aberforta tiče on je predstavljen kao podjednako moćan čarobnjak u poređenu sa Dambldorom(scena kad rastera hiljadu dementora), samo što umesto nauke voli koze. Time je potpuno promašena poenta. On je tu da naglasi Dambldora, pošto je sve suprotno od njega, a time i "beskrajno bolji"(čini mi se da baš tako Dambldor kaže kada opisuje svog brata)

Međutim kao što sam već rekao, ovaj film ću sigurno, bez obzira na sve zamerke, pogledati još minimum 2 puta u bioskopu i svima ga preporučujem, jer su efekti sjajni i treba ga gledati u 3D. To što su neki važni(ili samo meni važni) momenti iz knjige potisnuti, ostavilo je dovoljno mesta da se bitka za Hogvorts sjajno odradi.
Ima i dva detalja koja su mi bolja u filmu nego u knjizi (da ne ispadne da je sve gore)- to je prvo dvoboj između Snejpa i Mekgonaglove, a drugo kada Snejp u trenutku svoje smrti kaže Hariju da ima majčine oči.
Korisnikov avatar
By bothways
OK, preskacem htonov post za sada. Zakazah za petak gledanje. :yay:
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Hton

Ko nije gledao film, a planira, neka ne čita moj post

Prošlo je već nekoliko dana kako sam gledao film i slegli su mi se utisci. Film ću svakako gledati barem još dva puta u bioskopu, ali moram sa žaljenjem da priznam da je ipak samo solidan, ništa više od toga.
:odlicno:

slazem se i sa ostalim komentima
i dodao bih da je bio uzasno predvidiv
nista me nije iznenadilo
sve sam znao unapred
a knjige nisam citao

no i pored toga preporuka za gledanje
Korisnikov avatar
By Hton
"It was announced today that First Lady Michelle Obama and Warner Brothers will be hosting a special screening of Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 for United States Navy members and their families."

:smeh: :smeh: :smeh:

Take that Twilight! :smeh:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!