Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By loreenche
Originally posted by Lux_bl
Originally posted by Zen

Lux mogli smo zajedno na premijeru?

Ja cu ici za BL kad bude u Palasu ;)
Oh, hvala na pozivu! Rado bih se odazvao, ali ja ne boravim u BL od Sept-Dec i od Feb-Maja... Ali bi mogli na drugi dio 7. u Julu :D

P.S. Meni je bas Red Feniksa prejak! I Goblet of fire... A Half-blood prince mi je malko slab sa efektima i kulminacijom :P plus losa je ideja bila pisati scenario vodeci se buducim nastavcima.
Mnogi ne-tako-vjerni-fanovi su izvjavili da im ne pada na pamet ici gledati sledeci nastavak jer nista ne kapiraju u 6. ...
:protest:

Ali to je , eto, moje misljenje :cvetduga:
Oh, bas steta.. A mogli smo u citadeli uz hot chocolate komentarisati film :(

Drzim te za rec sto se Part 2 tice! :)

Red feniksa mi je dobar samo u ministarstvu... Ostalo sve kao da je zbrzano... Half Blood Prince sam pogledao samo (?) jednom tako da ne mogu puno da ga komentarisem... Naravno da cu odgledati i sedmi, mislim, epic finale, coming to an end... hellouuu? XD
Korisnikov avatar
By antibiotic
Nisam fan, ali upravo sam odgledao novi u bioskopu i mogu reci da mi se svideo.
Korisnikov avatar
By Ferdie
U petak idem obavezno da ga gledam. I čujem da je baš odrađen po knjizi. Uz izvesne izmene, naravno, kao i uvek.
Korisnikov avatar
By Marvin
A do kog poglavlja je prvi deo?
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja sada citam sedmi deo, konacno u originalu.
Jel neko od vas citao ona izdanja PREPUNA stamparskih gresaka i prevoda da se sabijes?
Recimo...."taj i taj je SMESNO pogledao Harija" (umesto cudno, jel)...
Hocu da nabavim sve knjige na engleskom.

Ja sam gledala valjda sve delove, ali ne cele, i meni se sve izmesalo, koji mi se svideo koji ne, i stalno pocnem iznova da ih gledam da bih imala pravi utisak.

Svakako, u petak pre odlaska na 7 deo, gledacu ponovo 6 :)

A evo mi knjige i na stolu u kancelariji, ne pustam je :yay:
Korisnikov avatar
By Waldorf
Joj, bre, meni je taj naš prevod Harija gooodinama već samotakav trn u oku, a Draško fockin' Roganović na jbnoj shit-listi sa koje nikako da siđe. Uradiše oni neku reviziju svega toga, no to mačku o rep.. Uzi bolje na engleskom da čitaš - ja sam te knjige zavolela tek posle čitanja originala. U našim prevodima mi je stalno pažnju odvlačilo to što sam uprono provavljivala engleske konstrukcije i mašenje smisla igre reči. Njemu su posle dali da uništi i prevode Neil Gaimana, čega se on latio i nije razočarao. :piski: Sreća te je Skrobonja barem Sandmana uspeo da spasi.

A ni prevod ovog poslednjeg filma se nije baš proslavio. Mada, "nighty night > 99" iz prvog dela i dalje ostaje nenadjebiv. :D

Film je dobar ovaj novi, drugačiji, manje šaren i napucan, ali dobar. Ono što me je posebno prijatno iznenadilo je što su Daniel Radcliffeu konačno ili investirali u laksative ili je on naučio da glumi, jerbo mi se samo jednom na samom početku, učinilo kao da će da se ukaki (a ne može) :iskolacen: , dok je na dalje sve išlo glatko.. :D
Korisnikov avatar
By Ferdie
Aj,što mi upropasti Roganoviće...

Ja knjige nisam čitala na engleskom, pa mi se valjda zato dosadašnji prevod veoma sviđa. Verovatno nije sve kao u originalu, naravno, ali baš zato je i veoma duhovito prevedeno i prilagođeno našem jeziku...Trebalo je prvo da čitaš na srpskom... :D

A deca odrasla, pa i naučila da glume...
Korisnikov avatar
By Waldorf
Jesam čitala prvo na srpskom prve 4 knjige Pottera i pokušala Američke bogove. Ne bih pričala napamet da nisam. Potter mi se počeo baš sviđati tek kad sam prve dve knjige dobila na engleskom, a prevod Američkih bogova nisam mogla dalje od 20. strane. Poenta je da nije prevedno kako valja ("apso-jebeno-lutno" ne može u srpskom, pa da ga 'beš; a ne može ni "hoćeš li mi dati ruku" za "could you give me a hand"), a u nekim momentima je igre reči, koje bi inače imale smislen prevod, prevodio nekim nebulozama. Generalno je počelo da me baš briga kako i šta prevode, jer to odavno sve otišlo dođavola u našem izdavaštvu, ali Pottera (i Gaimana) volim i može se reći da su mi ti prevodi postali pravi pet peeve. :neto:
Korisnikov avatar
By Lux_bl
Ja sam prvih 5 knjiga procitao na Srpskom i bez obzira na greske mislim da je onaj prevodilacki par poprilicno uspio da prenese hvatljivi Rowling stil... nije to lako... Naravno, original je original! :D

Sto se tice prvog dijela 7. filma, ja sam ga pogledao i odlican mi je! Bojao sam se da nesto ne zeznu, ali poprilicno vjerno prate knjigu (cak i tamo gdje su uveli promjene razumijem zasto su to uradili) i iako predstavlja, u neku ruku, uvodni dio filma ipak je dosta uzbudljivo i akcija je dobro docarana... 2 i po sata prodju k'o keks! :D :D

Mada par mojih prijatelja nije zadovoljno, kazu ocekivali su vise. Oni nisu pravi fanovi, nisu ni knjige citali, pa ne znam ko je kompetentniji da ocjenjuje, mozda oni mogu objektivnije da procjene, ali opet ne razumiju bas sve... It's a riddle :)
Korisnikov avatar
By Ferdie
Slažem se, Jejts se napokon smilovao da prati knjigu...

I HP filmovi su uglavnom pravljeni za fanove. Ko nije čitao knjige, bolje i da ne gleda filmove od trećeg dela pa nadalje...

Kao što sam čula da je neka žena izašla iz bioskopa psujući... :iskolacen: A zašto, ne znadem...:lukavi:
By loreenche
David Yates :hail:

Bejah u multiplexu :yay: i odgledah ga... Scena kad se Harry i Hermione ljube je :awesome:
Korisnikov avatar
By Ferdie
A što se tiče te scene, smatram da je zaista suvišna. Zašto li je snimio, to samo Jejts zna, zapanjila sam se kada sam čula za nju u filmu. :shok: Potpuno nepotrebno.

U knjizi, Ron sumnja da je Hermiona zaljubljena u Harija, a Hari ga razuverava govoreći mu da je ona daninoćno plakala za njim kada je otišao, kao što i jeste.

A ovde se ljubaka sa Harijem...Hari, švalerčino...:nope:
By loreenche
Da, ali to je Voldemort prozreo u Ronove strahove (toj sceni su prethodili paukovi) i lepo "ekranizovao" A Harry mu je lepo rekao da laze... Doduse, nije govorio da je Hermy plakala...
Korisnikov avatar
By zachary85
Kao HP fan, mogu reći da sam prezadovoljan filmom. Generalni utisak je da od svih filmova do sada najbolje prati knjigu.
U toku filma mislio sam da ću nekoliko puta vrisnuti od uzbuđenja. :)
Scrimgeour (Bill Nighy) mi se dopao, kao i Bellatrix ( koja glumi šiškama, fenomenalna je! ); Voldemort dominira u sceni na početku filma; potpuno me je iznenadila animirana priča o relikvijama :)
Yaxley i scena u ministarstvu mi je odlična i prijatno me je iznenadio izbor glumca.
Toliko o tome, sa novim utiscima kada ponovo odgledam film! ;)
Korisnikov avatar
By Lux_bl
Originally posted by Ferdie

I HP filmovi su uglavnom pravljeni za fanove. Ko nije čitao knjige, bolje i da ne gleda filmove od trećeg dela pa nadalje...

:up:
Bas sam neki dan pricao o tome sa drugaricom. Ona kaze da su filmovi lose uradjeni a ja tvrdim da je to tako svim ljudima koji nisu citali knjige. Mislim da je tesko nekome ko gledao samo filmove da uveze cijelu radnju, motive i likove. Tacno bih volio da se izjasni neko jednog dana ko je pogledao 8 filmova za redom bez citanja knjige, da vidim kako on to shvata, ja ne mogu objektivno nista da sagledam... :no:

btw:
prica poznanica: ,,Ne znam za cim je svijet poludio, ja se inace opirem svim tim glupostima za kojim svi lete, kao npr Harry Potter, ja tu ne vidim nista posebno za cim bi me uhvatila manija...''
Ja: ,,A do koje si knjige dosla?''
drugarica: ,,Nisam ja to citala!'' :kosa:
Korisnikov avatar
By TheDreamer
Slazem se sa svima koji su napisali da se film ne moze porediti sa knjigom. Filmovi HP, pored manjkavosti u samoj radnji, imaju brojne nedostatke po pitanju dinamike, a kasniji cak i sa samim magicnim svetom. On kao da je u potpunosti demagizovan, ako je to prava rec :) I novi film, iako mi se svidja, mozda i vise nego ostali, i on sam ima taj nedostatak, nedovoljno magije. Tj, sama magija nije dovoljno sarenoliko predstavljena, nije toliko neobicna i potencijalno mocna kao u knjigama. Bar je takav moj utisak...
Knjige sam citao mnogo puta, a HP serijal je obelezio moje odrastanje. Takodje mislim da ako osoba nije zabrazdala u nekom teenage periodu u HP vode, male su sanse da ce to uraditi kasnije, i da ce shvatiti magiju te knjige. Mada izuzeci postoje, znam i ljude starije od 40 godina koji su bili omadjijani posle samo jednog poglavlja...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Upravo sam odgledao poslednji deo :wow:
Posle nekoliko usranih delova, napokon!

Posle 3. dela koji obožavam, ovaj mi je omiljeni.

Promena scenografije je svakako dobro došla.
Nema previše dešavanja u ovom delu poslednjeg dela, ali je napetost sveprisutna, što je takođe bitna promena u odnosu na prethodne delove.

Ja ću se baciti na čitanje knjiga po odgledanom poslednjem delu naredne godine.
Kao što rekoste, posle 3. dela vrlo čudnih nekoliko komada.
Korisnikov avatar
By zachary85
Ah, sinoć sam odgledao novi trailer... Savršeno! Jedva čekam! :bouncy:

Scena kada Hari i Voldemor padaju... priceless :)
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by zachary85

Ah, sinoć sam odgledao novi trailer... Savršeno! Jedva čekam! :bouncy:

Scena kada Hari i Voldemor padaju... priceless :)
i koje nema u knjizi... :lol:

e htone, htone... :drama:
By Quis
Jel' zna neko gde mogu da nabavim Hari Potera na engleskom?
Korisnikov avatar
By Waldorf
Probaš Delfi (SKC), Plato (u Knezu) i English Book (Kralja Petra). Ako tamo nema, ostaje Amazon.co.uk. Kad bolje razmislim idi pravo na Amazon.
By loreenche
meni je moje tetkA iz londona slAla (da; prava tetka iz londonA...) a sto se tice trejlera, najezio me je, saMo... zasto nije prikazaNo skoro nista od borbe za Hogwarts? :/
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!