Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Berserker
Pogledao sam film, meni je sasvim ok.
Mogli su tu da ubace koju transrodnu osobu, i nekog muževnog retardiranog iskompleksiranog kvazi-heteroseksualca...
Samo da ljudi vide kakvih nas ima :)
A i da ti kvazi-hetero momci malo vide sebe u ogledalu :lol:
Korisnikov avatar
By constantine
ima na torentnima vec uveliko ako se nekome gleda u malo boljoj rezoluciji od 360p
Korisnikov avatar
By mikeli
i ja gledao, i nemam bas neki komentar, specijal ...
ocekivalo se, da kazem, vise, ... a ovako, film, ko film ...
jedino sto mogu reci, vise su strejteri imali zelju da gledaju ga (bar moje okruzenje) ... kad svi pogledaju, ja se raspitam za kom, pa vam javim !!!
:down:
Korisnikov avatar
By *deni*
Pogledao sam do polovine i kao neki kamen da mi je u želucu, takav mi je osećaj.
:njuska:
Pogledaću verovatno do kraja neki drugi dan, ali u cugu ga nisam mogao gledati, fizičku neprijatnost mi je doneo u vidu onog osećaja da mi je kamen u želucu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
^ film je do poslednjih 10 minuta prepun stereotipa i predrasuda al kraj odaje utisak kao da je neki drugi film sa istom tematikom i likovima samo mnogo dublje i ozbiljnije. Vredi gledati samo zbog kraja.
Korisnikov avatar
By Stripi
joj bože, već vidim naslov u "Kuriru": Pederi protiv Parade!
Korisnikov avatar
By *deni*
Sasvim solidno. Uprkos mučnom osećaju koji izaziva na početku, radnja filma do kraja ipak ide u povoljnom pravcu, tu negde od dela kad Kojo i debeli peder kreću na put da sakupe ekipu za obezbeđenje Prajda. Od tog momenta je zabljesnuo Dragojević u punom sjaju, sa forama koje se mogu oceniti kao izanđale, ali meni i dalje prijaju...
Na nekoliko scena sam se grohotom nasmejao, na primer - na onu kad Šiptar - narko bos pokazuje ptice koje mu raznose drogu - '' Ovaj se navukao na kokain, grize mi robu ! '' :krezavi:
Česta paralelna upotreba reči - Ustaša, Četnik, Peder, Grobar, Patriota i sl. u jednom filmu - držim da je veoma korisna kao metoda za navikavanje širih narodnih masa na toleranciju i prihvatanje realnosti da su pederi tu, svuda okolo.
Najbitnije je da je jasno poručeno ko su loši, a ko dobri momci u čitavoj priči.
Zato jedna pozitivna ocena za film.
:yes:
Korisnikov avatar
By acid drop
Meni je Šiptar bio jedini smešan lik.
Kad kaže "Ljimun" ili "U pićku mater.."
"Aj pipni slobodno, ako voliš" lol

Sveopšti utisak - M E H.

Al' poruka je bitna, jel.
Na kraju krajeva, film nije ni pravljen za pedere i lezbejke.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368929#p2368929]*deni* napisao:[/url]Sasvim solidno. Uprkos mučnom osećaju koji izaziva na početku, radnja filma do kraja ipak ide u povoljnom pravcu, tu negde od dela kad Kojo i debeli peder kreću na put da sakupe ekipu za obezbeđenje Prajda. Od tog momenta je zabljesnuo Dragojević u punom sjaju, sa forama koje se mogu oceniti kao izanđale, ali meni i dalje prijaju...
Na nekoliko scena sam se grohotom nasmejao, na primer - na onu kad Šiptar - narko bos pokazuje ptice koje mu raznose drogu - '' Ovaj se navukao na kokain, grize mi robu ! '' :krezavi:
Česta paralelna upotreba reči - Ustaša, Četnik, Peder, Grobar, Patriota i sl. u jednom filmu - držim da je veoma korisna kao metoda za navikavanje širih narodnih masa na toleranciju i prihvatanje realnosti da su pederi tu, svuda okolo.
Najbitnije je da je jasno poručeno ko su loši, a ko dobri momci u čitavoj priči.
Zato jedna pozitivna ocena za film.
:yes:
svaka cast. sve je lepo receno
Korisnikov avatar
By antibiotic
Posto mi je previse ljudi vec reklo da je film jedan od najmesnijih domacih filmova u polsednjih 10 ili vise godina , dosao sam do zakljucka da domaca kinematografija proizvodi retko dobre ili lose komedije. :eureka:
Meni licno nije bio nista posebno.
Previse stereotipa, prostackog humora razvodnjava relativno dobru pricu. Od momenta kada sam ugledala jedan srpski fenomen, mulitimedijalnu mutiranu sunku koja je napisala vise knjiga nego sto ih je procitala, za mene je film izgubio svaku umetnicku vrednost.
Ali opet, ne postoji negativna reklama. Bolje je da se i ovako govori o mrznji prema homosekusalcima/kama, nego nikako.
Korisnikov avatar
By Misfit
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2368980#p2368980]acid drop napisao:[/url]Na kraju krajeva, film nije ni pravljen za pedere i lezbejke.
ovo je ključno. kao što je Dragojević i sam rekao, film je pravljen za prosečnog homofoba. postavlja se pitanje koliko bi uspešno Parada prenosila poruku da je film napisan i režiran bolje - odnosno, da se nije spustio u blato po kojem se taj prosečni homofob rado valja, sa svim stereotipima, trulim forama i prizemnostima.
Korisnikov avatar
By bas bleu
a oni su bili na prajdu jer su snimali film! it all makes sense now.
Korisnikov avatar
By Koroleva
odavno sam gledala film ali nisam odusevljena i jos uvek sam donekle pod utiskom. mnogima je film bio eto ok, ali u meni je bas nesto posebno izazvao neku vrstu besa. Naime, vise se film bazira na politici nego na predstavljanju gejeva ili sta su vec hteli da pokazu. POkazali su kako srbi srbe ne podnose, kako ce pre siptar - albanac biti uz srbina, tamo neki levi (da ne ulazim u dubinu). Dalje, daju svima onima kojima kao treba pokazati da biti gej nije strasno skroz pogresnu sliku time sto pokazuju kako se otac i sin oko toga svadjaju i udaraju (vise se ne secam tacno, ali to ukazuje na raspad familije znog podrske ili ne podrske itd) i kao vrhunac lika sahranjuju sa BELIM SVECAMA U CRKVI OD BELOG mermera! od kada se tako kod nas sahranjuje i od kada su nam crkve pobelele, nisam primetila.
Samo mrtva sprdnja i na racun LBGT i na racun SRBIJE. katastrofa!
ah da, kako da zaboravim, pa devedesete jos gajimo sa glupim ribama i mnogoooo jakim likovima kao Knele jel? svasta.
Korisnikov avatar
By Skyen
film ide dalje od pedera i lezbejki. i to je vazna poruka. tolerancija za sve, na jedan prizeman nacin, razumljiv obicnom coveku (ustasi, baliji, siptaru, pederu, lezbejki, cetniku, homofobu...)

na kraju odaje pocast stradalom Brisu Tatonu, ko je gledao film zna o cemu govorim. za mene je to bio posebno upecatljiv momenat.

humor i fore odgovaraju publici kojoj je film namenjen. dragojevic je ciljano pravio film za njih, zarad nas.
zato film ima vaznost, jer utice na promenu stava, vise nego odrzana parada (nisam protiv parade, da se razumemo). i vec ima pozitivih promena upravo kod par homofoba koje znam, malo li je!
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2369352#p2369352]Koroleva napisao:[/url] Naime, vise se film bazira na politici nego na predstavljanju gejeva ili sta su vec hteli da pokazu. POkazali su kako srbi srbe ne podnose, kako ce pre siptar - albanac biti uz srbina, tamo neki levi (da ne ulazim u dubinu)
Generalno se slazem sa tvojim komentarom, osim ovog dela.
Svaki film u Srbiji se manje-vise snima zbog politike.
A to da Srbi Srbe ne podnose-TO JE MOZDA I NAJVECA ISTINA U FILMU.
Ovde se kumovi svadjaju na krv i noz, kidaju se rodbinske veze zbog gluposti, braca se svadjaju zbog metka zemlje i sude dok neko od njih ne umre.
Ako nisam u pravu, vi me ispravite. :hamlet:
Ne bih li još malo odložila obaveze kojima bi valjalo da se posvetim, iščitah ovu temu. :)

Iako baš retko gledam filmove, ovaj odgledah.
Trejler s filmom veze nema (tj. trejler su, čini se, sastavili spojivši zajedno sve smešne scene iz filma) - na osnovu tih par minuta stekla sam utisak da će biti neka komedija, a ono... pa, tužan je film.

Mislim da sveukupna poenta filma generalno utiče pozitivno na one koji "nemaju stav" ili su tu negde blizu neutralnog, ili im je kao gej okej, ali dok je unutar četiri zida - pa da shvate da ta četiri zida nisu baš tako kul stvar.

Uglavnom sam pričala sa ljudima koji nemaju nikakve probleme sa lgbttiq populacijom i utisci su bili pozitivni (u manjoj ili većoj meri, tj. od 'makar je poruka pozitivna' do 'film je fenomenalanan'). Nisam iz prve ruke čula da se neki homofob zamislio, ali sam čula da su neki odlučili da ipak ne odu da pogledaju film jer im je preneto "da je pomalo pristrasan i promoviše pederluk". Da ne truju mozak, je l' da. :klap:

Naravno da su neke stvari mogle biti i bolje, ali hej, i ovo je nešto. Ja definitivno podržavam i preporučujem.

Pročitala sam čak i intervju sa Kojom koji je ovde linkovan. Ono što mi je zapalo za oko je da ima dosta pozitivnih komentara. Slično kao i na Karleušinom članku u Kuriru.
Inače i na Blicu i na Kuriru ima dosta homofobičnih komentatora. Sve mi se čini da kad se pojavi neka pozata ličnost, koju gotivi makar neka veća grupa ljudi, komentari dobijaju drugačiji prizvuk, ljudi iznose i osećaju drugačije stavove. I to je neki lep uticaj. :)
Korisnikov avatar
By bern
jednom geju kao što sam ja film nije posebno interesantan.

meeeeeđutimmmmmmm...

dragojević je napravio film za dopadanje ubogom plebsu, koji je donio zaradu, ali i, što je najbitnije, provuče neke ideje u vezi sa LGTB/ljudskim pravima.

soooo.... yeah... that's it.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!