- 03 Maj 2009, 03:05
A zašto je bitno da li ga ima na TV-u ili ne kad se sa neta mož' skinut' sve to u mnogo boljem kvalitetu? 

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Waldorf, Moderators
Originally posted by polarlicht4.1Pa meni i nije bitno zato sto skoro sve filmove koje ce da puste vec posedujem, ali to nije bilo tako pre 6 meseci kada internet nisam ni imao, pa mi je upravo pustanje dobrih filmova na televiziji mnogo znacilo, pa me i dalje zanima zasto ga pustaju kasno.
A zašto je bitno da li ga ima na TV-u ili ne kad se sa neta mož' skinut' sve to u mnogo boljem kvalitetu?![]()
Originally posted by SunceNa faksu smo prije nekoliko imali zadatak da pišemo filmsku kritiku. Na spisku filmova se nije nasla "Persona" (sramota!). Nisam ni stigao da postavim pitanje do kraja "Mogu li da pisem o Pers...?", a profesor je rekao "Naravno!" I tako, nismo se teško sporazumjeli.
Originally posted by Lunja"Persona" je fantastičan film! Scenario, fotografija, svetlost i efekti su savršeni. Posle odgledanog filma ostao sam u pitanjima: da li su one dve različite osobe ili se radi o jednoj osobi ili su zamenile uloge. Ta zagonetka ili nedoumica je zapravo prava refleksija filma. Medicinska sestra u filmu izgovara rečenicu: "Da li sam ja dvojna (podvojena) ličnost?" I nama, posle filma isto to nije jasno.
PERSONA je amazing!
Predivna fotografija!![]()
Fantasticna mi je zamena uloga psihijatra i pacijenta - Alma koja ne zatvara usta, i Elizabeta koja slusa.
Ubedjen sam da su njih dve jedna osoba.
Ma svi smo mi njih dve!![]()
Uzivao sam! Ovaj mi je do sada najbolji njegov film. Svidza mi se sto se najvise bavi zenama, prija mi zenski ...... senzibilitet.
Kao i kod Almodovara.
Ovo je film kome ću se sigurno vratiti!
Originally posted by UlixAham.
Geopoetika je izdala Bergmanov roman Najbolje namere.
Da li je neko čitao?
Originally posted by garrelUzeću je još koliko sutra.
Naravno da preporučujem. Pa to je Bergman! :O
Skroz sam imao utisak kao da gledam njegov film.
Pripovjedačka i dijaloška kombinacija pisanja baš daju neku posebnu živost.
Meni se dopalo.
(Fabulu neću da ti pričam. Čitaj!)![]()
Originally posted by djo
ccc... ko voli almodovara MORA da voli i bergmana![]()
Originally posted by Galateja
Pitanje za sve ljubitelje Persone (danas odgledah ponovo pa mi palo na um pitanje) - Kako tumačite odluku Elizabet Vogler da zaćuti i da se odrekne reči? Da li mislite da je to voljni ili prinudni čin?
Originally posted by jovanabeogradDobrodošla u klub.
Originally posted by Galateja
Pitanje za sve ljubitelje Persone (danas odgledah ponovo pa mi palo na um pitanje) - Kako tumačite odluku Elizabet Vogler da zaćuti i da se odrekne reči? Da li mislite da je to voljni ili prinudni čin?
Mislim da je na to pitanje odgovor donekle dat na pocetku filma, tokom razgovora izmedju Elizabet i doktorke. Mozda nije sve razjasnjeno, ali je svakako naceto, u Bermanovom stilu.
Cenim da je njeno cutanje bilo voljni cin, poguran od strane Elizabetinih trauma zbog deteta koje nikada nije ni zelela, njene spoznaje o svakodnevnim lazima i brojnim zivotnim razocaranjima. Ipak, mislim da sam uzrok njenog cutanja nije ono sto nas treba previse brinuti. Mislim da je samo cutanje u svrsi preplitanja Elizabetine i Almine podsvesti, i njihovog stapanja u jednu, ali svakako dvojnu licnost, sto se i vidi u sceni kada se njihova, simetricki gotovo identicna lica spajaju u jedno.
Njihove svadje, prepirke, ispovesti i nesigurnosti verovatno oslikavaju svakodnevnu unutrasnju borbu jedne osobe, koja se ogleda kroz prizmu dve suste suprotnosti - mentalno jake Elizabet, i nesigurne, razgovora gladne Alme.
Raspisah se ja, a da pritom ne znam ni da li sam odgovorila na pitanje, izvinjavam se![]()
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2366741#p2366741]Mars napisao:[/url]Odgledao Cries and Whispers posle nekoliko godina.Serotoninom? Bolje od seksa? Tako kazi.
Osećam da mi je mozak natopljen serotoninom, kao sunđer. I još pliva u njemu.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!