Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Misfit
Ako neko zaslužuje zaseban topik, onda je to ovaj čovek.

Posle sjajne trilogije PUSHER, BRONSONA i VALHALLA RISING, Danac nastavlja da isporučuje sa vrlo momačkim novim ostvarenjem: DRIVE. i dalje je brutalan, i genijalan, a prijatno me je podsetio i na TRUE ROMANCE Tonija Skota.

Glumačka postavka je odlična, sa cmizdravom Carey Mulligan, Bryanom Cranstonom iz Breaking Bad (Walt sa slomljenom karlicom!) i Mad Men Christinom Hendricks, a ni bez starca nema udarca: Ron Perlman i Albert Brooks.

Skor fino doprinosi atmosferi, a sekvence - sve sa 80s vajbom - odlično prate radnju.

DRIVE se definitivno prikrao listi najboljih filmova iz 2011. Ko nije gledao, nek' gleda ASAP!

Slika
Korisnikov avatar
By Misfit
Gosling ponovo radi sa Refnom. ONLY GOD FORGIVES izlazi sledeće godine - sinopsis deluje zanimljivo:

"Julian is on the run from the British police. He runs a Thai Boxing club in Bangkok which is a front for a drugs smuggling operation. He is well respected within the criminal underworld, but deep in his heart he feels that his life is lacking something. He meets a retired cop, The Angel of Vengeance, and finds out that he has to confront his mother."
http://twitchfilm.com/news/2011/06/brea ... rgives.php

a i Carey Mulligan će napokon malo više da se sexa na ekranu, u I WALK WITH THE DEAD:

"We don’t know much about I Walk With the Dead, but Refn told The Playlist in 2009 that he wrote the pic because he had always wanted to “make a movie with lots of sex.” The flick apparently takes place in Miami and features copious amounts of bumpin’ uglies."
http://collider.com/carey-mulligan-i-wa ... ad/112850/
By host
Driver je Shane,

a za Brooksa njušim Oscara, nominaciju sigurno.

Gosling mi je ugodno iznenađenje, mislio sam do Drive da je samo neka nova mlada lijepa glumačka zvijezda, pa se nisam ni trudio gledat njegove ranije filmove, al sad sam nadoknadio s Beleiverom, Half Nelsonom i još nekim naslovima. U svima je odličan.

A Refn mi je jako drag bio i od ranije Valhalla mi je savršena, al ipak mi je Drive njegov najbolji film.

U principu su Valhalla i Drive jako slični filmovi
Korisnikov avatar
By Misfit
neko je zalutao na moj autistični topik. :wow: :shocked:
Korisnikov avatar
By Laerem
Bronson je bezvezna pretenciozna izdrkotina. To je tupavi kriminalac, nema tu opravdanja za nadobudne slow motion kadrove sa klasicnom glazbom. A Ryan Gossling mi ide na zivce. Gdje god se pojavi, koji god film, koja god scena, uvijek si kazes "aha, vidi kako Ryan Gossling opet glumi". Nimalo lakoce, nista organski u njegovom nastupu. Ne kazem da je los, ali nije bas ni dobar. A i lice mu je dosadno.

Having said that, nisam pogledao Drive. Ali znam vec sve o njemu, svi mi trube na sve strane. Ajde, budem ga veceras skinuo. :drama:
Korisnikov avatar
By Misfit
Laerem napisao:Bronson je bezvezna pretenciozna izdrkotina. To je tupavi kriminalac, nema tu opravdanja za nadobudne slow motion kadrove sa klasicnom glazbom.
Meni se Bronson svideo baš zato što se i ne trudi da daje nekakva opravdanja. Tupavi kriminalac je tupavi kriminalac. Nema onih klasičnih proseravanja o lošem detinjstvu, nasilnom ocu, pedofilnom ujaku, itd. Klasična muzika je tu wink Paklenoj pomorandži.
Korisnikov avatar
By Srklet
The Misfit napisao:neko je zalutao na moj autistični topik. :wow: :shocked:
it seems we have another croat in the house :D egzodus s gay.hr-a se nastavlja :party:

nego, kako nisam vise mamuran, da se i ja malo nadovezem. pusher-trilogiju nisam gledao, 'bronson' mi je bio zabavan, ali ponajviše tom hardy, dok 'valhalla rising' smatram odlicnim. mads mikkelsen je car!
'drive' jos nisam gledao.
By host
Ubio me mali Jurica od jučer, pa sam se odlučio registrirati :P

Pogledaj i Pushere, prvi i treći su odlični, bolji od Bronsona
Korisnikov avatar
By Misfit
Popeye napisao: it seems we have another croat in the house :D egzodus s gay.hr-a se nastavlja :party:
odlično, još jedan zabludeli hrvatski sin. keep them coming! :party:

inače, stojim pri tome da je Pusher III: I'm the Angel of Death najbolji film o Srbima ikada napravljen: :D

''''''
Korisnikov avatar
By Laerem
Misfit, nemoj da me mrzis. :sweet:
Laerem napisao:Drive 5/10

Blah. An over-indulgent piece of crap. Nicolas Winding Refn je ok stilist, ali film mu je potpuno prazan. All style no content. Najjadniji su mi momenti kada umjetno pokusava izvuci emocije synth-pop melodijama. Sorry, that's not innovative - it is in fact the oldest trick in the book. Takodjer, ovo je vec ne znam koji indie film koji pokusava prikriti nedostatak sadrzaja minimalistickim i prigusenim dijalozima. Refn mozda zna izbjeci uobicajene klišeje, ali ne zna mnogo više od toga.
And another thing - premalo akcije. :shrug:
Korisnikov avatar
By Misfit
Ali, na stranu to da li je Drive dobar film ili ne, zar mu nije poenta upravo u potiskivanju tih emocija? Kao i u slučaju ostalih Refnovih filmova, Drive je iz vizure zatvorenog i nekomunikativnog junaka koji je na rubu društva, u svetu koji je veoma nestabilan i opasan - što je dovedeno do krajnjih granica u Valhali, sa Mikelsenom koji je skroz nekomunikativan. Otud Goslingovo bezizražajno tumačenje lika o kojem zapravo ništa suštinski ne znamo, osim potpuno šturih detalja (kaskader, munlajtuje kao krimos) a njegove emocije su nam potpuno nedostupne - sve što dobijamo je kroz njegov sveden odnos sa Mulliganovom.

Kada kažeš da je film potpuno prazan, da mu nedostaje sadržaja, ja tu više vidim Refnovo udaljavanje od konvencionalnog narativnog filma. Isto kao što bi moglo da se kaže i za Valhalu da je all style no content. Međutim, daleko od toga da ja smatram da je ovo Refnov najbolji film. Mislim da je Drive veoma dobar, ali smestio bih ga iza Valhale, Pushera i Bronsona.
Korisnikov avatar
By Srklet
meni bolji. zapravo je skroz drugačiji film u pitanju, iako se iz trailera mozda tako ne cini.
hypnotic style over freudian substance. :ples:
Korisnikov avatar
By Srklet
enivej ^^

'only god forgives': odlični tracking shots, cijeli film klizi prema psihotičnoj atmosferi obilježenoj seksualiziranom crvenom rasvjetom, ali i lokacijama radnje - noćnim klubovima, ekskluzivnim ili fevalaškim bordelima. muzika genijalna, određuje ritam radnje. kristin scott thomas kao majka prema kojoj se mommy dearest cini kao angeliuna jolie. seksualno impotentni i pasivni ryan gosling, koji je savrsen u zeznutoj ulozi glavnog jadnog lika.
Korisnikov avatar
By Katengl
Upravo stavio Only God Forgives da se skida. Mnogo smo uzbudjeni. :tapse:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!