Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
http://www.b92.net/kultura/vesti.php?na ... _id=649184" target="_blank

U Dvorani Kulturnog centra Beograda večeras je počela revija "Nedelja nemačkog filma", koju su otvorili reditelj Leander Hausman i direktor Gete instituta Matijas Vifering.

Vifering je izrazio zadovoljstvo zbog velike posete. "To je zato što se trudimo da vam pokažemo najnovije i najbolje filmove. Ponosan sam na ovogodišnji izbor", rekao je on.

Do 10. oktobra biće prikazano 11 dugometražnih igranih filmova snimljenih od 2010. do 2012. godine.

Vifering je najavio i sledeći program Gete instituta - "Film na putu", sa 16 naslova koji će biti prikazivani u 18 gradova širom Srbije.

Publiku u prepunoj dvorani pozdravili su i direktorka KCB-a i urednik filmskog programa Nebojša Popović, podsećajući da se ova manifestacija održava treći put.

Revija u u KCB-u počela je Hausmanovim filmom "Hotel Luks". Autor je istakao da je svaki stvaralac srećan kada vidi toliko interesovanje publike i to različitih generacija.

"Moj film jeste nemački, ali je uprkos tome komedija", našalio se on najavljujući "Hotel Luks", satiričnu priču sa ozbiljnom temom.

Film počinje u Berlinu, a nastavlja se u Moskvi krajem 30-ih godina prošlog veka. Odnosi Staljina, Hitlera, nacizma, komunizma, dati su na komičan način, kroz priču o dva nemačka kabaretska glumca. Jedan od njih želi karijeru u Holivudu, ali sticajem okolnosti oni dospevaju u Moskvu, u čuveni hotel "Luks" koji je bio stecište lidera Kominterne.

Narednih dana na repertoaru su žanrovski i tematski različiti filmovi koji su imali uspeha kod nemačke publike i kritike, kao i na međunarodnoj sceni.

Među njima su komedija "Dobro došli u Nemačku" i snažne drame "Pesma u meni" i Šlendorfov najnoviji film "Jutarnje more".

Pažnju zaslužuju i intimističke drame "Prozor u leto", "Grad pod tobom" i posebno "Ono što ostaje" poznatog reditelja Hansa Kristijana Šmita, koji je prikazan u takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinskog festivala.

O mladima na različite načine govore "Zapadni vetar", "Lolipop čudovište" i "Ratnica", dok od nemačkog reditelja turskog porekla Tomasa Arslana stiže triler "U senci" na temu odnosa snaga u nemačkom podzemlju.
Korisnikov avatar
By Sunce
^

mozda se vidimo.

Pogledao sam Hotel Lux, Prozor u Leto i Zapadni vetar. Svi su mi se dopali.

Mislim da cu pogledati i Ono sto ostaje.
Korisnikov avatar
By Stripi
Njemci u zadnjih dvadesetak godina rade zanimljive i dobre filmove. Čak i dobre komedije. Ali zaista :-)
Zahvaljujući ovom threadu saznao sam za neke nove.
Sad skidam "Hotel Lux" i "Dobrodošli u Njemačku"
Thx Sunce :kiss:
Korisnikov avatar
By Mars
jao, slavni preci, gde ste da vidite: pola ih gleda turske seriije, pola nemacke filmove!

(dzas kidin, dzas kidin...)

:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!