Dirrty napisao:Da, ali najmlađe generacije možda nikada nisu ni videle filmove snimane pre nekoliko decenija... Star Wars je redak primer da ja jesam, zato što je moja tetka bila filmofil dok sam bio klinac. Da ih nateraš da pogledaju filmove, sumnjam da bi razumeli lepotu u nedostatku savremenih vizuelnih efekata. Ja ne bih.
Na stranu što je to još jedan način da se zaradi brdo novaca, uz mnogo manje truda od smišljanja novih i drugačijih filmova...
pa, ako ćemo da idemo tom logikom, onda dosta toga vrednog ostaje zaboravljeno i zastarelo, što na svu sreću ipak nije slučaj. efekti i džidža-bidže su tu sekundarne, ono što opstaje je dobra priča.
zapravo, to je ono što je i najvrednije u ovim filmovima, a bojim se da producenti ne bi bili preterano zainteresovani za nekakvo ponovno čitanje i dekonstruisanje, već bi se sve završilo upravo na efektima. a to današnja balavurdija može da dobije u bilo kojem konfekcijskom ready-made filmu.
takođe mi se čini da novije generacije nisu uskraćene po pitanju prvobitne star wars trilogije, pošto je to najzad deo opšte/pop kulture, i stalno se vrti u vidu repriza i koječega, te film buff tetke tu ipak nemaju toliko presudnu ulogu.