Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Odličan je film. Volim propagiranje antifašizma i paganstva s elementima fantastike, a to ,,Lavirint'' ima.
By Rewind
Ma, jasno, nego me je uplašila tvoja ocena da je to najbolji španski film.
Korisnikov avatar
By Loni
Ok. Najbolji u poslednje vreme. :-)
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Loni
Odličan je film. Volim propagiranje antifašizma i paganstva s elementima fantastike, a to ,,Lavirint'' ima.
.... i NIKAKO ne zaboravi da su u tom filmu partizani good guys :D

super je lavirint

a inače, ne umem da mislim o španskom filmu bez almodovara... između ostalog što ne postoji reditelj koji sa više ljubavi prema svojim likovima pravi filmove... kad to prepoznaš, onda ti nekako postane nezaobilazno i almodovarove filmove posmatraš izvan ostalih kategorija... baš me zanima kakav je ovaj novi...

inače toplo preporučujem i katalonskog reditelja venturu ponsa (ventura pons) caricias (vrele noći u barceloni, kako je kod nas preveden) mi je baš mnogo značio svojevremeno, a i barcelona, una mapa je odlican
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by sing&dunum

Obozavam spanske filmove, nikada nema promasaja u njihovoj kinematografiji (bar se meni tako cini)...

:love:

Samo, uopste ne baratam tako nazivima filmova, k'o vi... :kesa: Izgleda da ih nisam dovoljno pogledao.

Pogledaj "Gresnu zajednicu".
Korisnikov avatar
By sofia
Volver
Todo sobre mi madre
Crimen Ferpecto

...seticu se jos...
Korisnikov avatar
By Markiza
Neizostavni Almodovarovi filmovi i par filmova Aleksandra Amenabara od kojih bih navela film Otvori oci.Vanilla sky je rimejk tog filma ali ja preferiram spanski original.Zatim :Gresna zajednica,Mrtva majka,El dia de la bestia(DAY OF THE BEAST)-kako volim taj film.Toliko je lud da ga mogu gledati iznova i iznova a da mi ne dosadi.Ma obozavam spansku kinematografiju.
Korisnikov avatar
By Misfit
Margita napisao:El dia de la bestia(DAY OF THE BEAST)-kako volim taj film.Toliko je lud da ga mogu gledati iznova i iznova a da mi ne dosadi.
:up: :up:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Margita napisao:El dia de la bestia(DAY OF THE BEAST)-kako volim taj film.Toliko je lud da ga mogu gledati iznova i iznova a da mi ne dosadi.
:up:

opcenito obozavam Iglesiu - pogotovo beštiju i susjede (gdje mi je Maura bila mozda najbolja ikad)
Korisnikov avatar
By Markiza
Sijaset nekih španskih ,starijih filmova koji su malo zaboravljeni ali koje covek uvek može da gleda kao da ih gleda prvi put...sa istim odusevljenjem. :) Retko naletim na neki koji mi se ,recimo,uopšte ne dopadne.
By host
Iglesia je u ovom zadnjem "Balada triste di trompeta" malo previše zabrazdio u teške nebuloze. Totalni raspad sistema.

Inače, meni najdraži Španjolac trenutno je Santiago Segura, Torrente :cool:

Bunuela ubrajate u Španjolce?
Korisnikov avatar
By Srklet
'oxford murders' od de la iglesije je bio grozan. 'the last circus' je fantasticna antifasisticka groteska, alex at his best.

edit: heh, sad skuzih da je 'the last circus' na spanjolskom 'balada triste de trompeta'. :D a sta se tebi tu ne svidja, host? :trep:
By host
Popeye napisao:
edit: heh, sad skuzih da je 'the last circus' na spanjolskom 'balada triste de trompeta'. :D a sta se tebi tu ne svidja, host? :trep:
Pa malo je previše groteskan :trep:

Kužim ja antifrankizam, prvih sat vremena filma mi je odlično, al jeli baš glavni junak morao ugrist Franca za prst? I ono samounakaživanje ( jebote, koja složenica, wow), jel bilo potrebno? Što to hoće reči? Da se klin jedino klinom izbija? Plus onaj kraj, na onoj kuli, malo pretjerano, zar ne?
Korisnikov avatar
By Srklet
pa kako kod de la iglesije ista moze biti pretjerano? zar to nije poanta? :D

ps
i da, kad je fasizam u pitanju, izbija se samo drugim klinom. :crveni:
By host
Pa dobro to za fašizam, zato sam i spomenuo klinove. Nije meni film uopće toliko loš, al grotesknost u Danu beštije mi je više imala smisla.

Pravi njegov antifašistički film je onaj o dva komičara, Ninu i Tinu, kako li su se već zvali, s onim skečom di Segura uvijek na kraju popije šamarčinu. Ne mogu se sjetit imena filma, jesi gledao to?

Evo našao sam Muertos de risa

http://www.imdb.com/title/tt0168080/
Korisnikov avatar
By Galateja
Čini mi se da se u ovoj temi misli na španski film u užem smislu, ali ja kad pomislim na ovu sintagmu u obzir uzmem filmove na španskom jeziku, dakle i južnoameričke. Tako mi je nekako celovito. Bunjoelova Viridijana je početak španskog prkosa katoličanstvu i malograđanskim obzirima. To će postati bitna odlika filmova rađenih na ovom govornom područiju. Najvažnija figura je Almodovar čije sam gotovo sve filmove odgledala, neke i po više puta. Kod njega su prisutne sve odlike ove kinematografije: krv, suze i strast. Jarke boje, dezavuisanje katoličanstva, izvesna ekstrovertnost junaka (oni su uvek do kraja objašnjeni i pojašnjeni), dinamično kadriranje... Za mene je značajan i Alehandro Amenabar sa Otvori svoje oči koji za razliku od Almodovara koji je dosledan španskom stilu i reminiscencijama na stare holivudske filmove pokušava da se svojom poetikom približi savremenom holivudskom filmu. Za mene je jako značajan Injaritu. Recimo da mi je Amores peros jedan od dražih filmova. A volim i Kuaronov I ja tebi mamu. Ovaj post završavam sa filmom Dajem ti svoje oči koji mi je isto drag i jedan od retkih španskih koji je režirala žena.

Pročitala sam knjigu Savremeni španski film od Pajana. Preporučujem svim ljubiteljima ove kinematografije. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!