Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Calypso
Prvi Festival Ženskog Filma u regionu, u organizaciji Anti Trafiking Centra, održava se 29, 30. i 31. maja 2009. godine u Domu Omladine Beograda.

Bice prikazivani igrani i dokumentarni filmovi stranih i domaćih autorki, organizovani okrugli stolovi povodom žena u/na filmu, pravaca današnjeg filmmakinga i izložba fotografija.

Zvanican sajt festivala http://www.fzf.rs

~Dobrodošli na pogled koji vam pruža Žensko Oko Sveta~
By Ulix
Ideja je odlicna. Ali bi jos bolje bilo da vam radi makar jedan link na sajtu. :D
Korisnikov avatar
By Calypso
Pa sajt se jos uvek radi :) malo strpljenja

Vidimo se u Domu Omladine :eya:
By polarlicht4.1
Oh ne, bioskop DO-a. Poslednji put htedoh da ogluvim tamo ni kriv ni dužan. Istina, bio je u pitanju opera-film pa su glumci/e bili malo "glasniji" ali mili bože...U svakom slučaju, ako budem u BG-u, pogledaću ponešto, mada mi te diskusije zvuče zanimljivije (čitaj - nepogledanih filmova ionako imam previše).
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Svaka sala je bolja od one u DKC-u.
Već rekoh da piči promaja i da, kad sediš u prvom redu, glava otpada kao na kutijici Pez bombona.

Srećno s festivalom!

Možda svratim, ali preferiram "muške" filmove. :lezbejština:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Dzelajza Rouz
Svaka sala je bolja od one u DKC-u.
Već rekoh da piči promaja i da, kad sediš u prvom redu, glava otpada kao na kutijici Pez bombona.
a ja sam se, recimo, preladila baš u domu omladine...
Korisnikov avatar
By V25
Ja volim ženske filmove. Dakle posetiću festival :)
Korisnikov avatar
By V25
U senzibilitetu uglavnom.
Korisnikov avatar
By Calypso
Festival je organizovan sa ciljem da se promovisu i osnazuju rediteljke, autorke filmova, umetnice, zene, price o zenama a tako se zove zato sto ce biti prikazivani filmovi koje su radile zene a ne zato sto sto su `limunade`.

Festival je tu zato sto se u Srbiji malo prica o uspesnim zenama, autorkama, rediteljkama, jakim zenama, umetnicama, zenama koje se bave razlicitim stvarima.

Zato sto, i ako se pomene, su to situacije u kojima je zena dobila batine ili je ubila muza, ili je pronasla novi nacin da spremi sarme!

Jednostavno, ovaj festival vidi zenu drugacije! Vidi je zenskim okom!

:)

Shodno ovome, svi su pozvani da posete festival i pronadju film koji im se dopada, bez obzira na pol/rod/ekonomski status/formalni nivo obrazovanja/seksualnost.......

:)
Korisnikov avatar
By Calypso
''

http://www.citymagazine.rs/page.php?id=933

Prva smotra ženskog stvaralaštva donosi intrigantne filmske priče iz celog sveta, među kojima su i favoriti kultnog Sundance, kanskog i berlinskog festivala.

SVET VIĐEN ŽENSKIM OKOM

15 filmova za tri dana * Autorke iz Indije, Velike Britanje i SAD-a gošće Festivala* Igrani filmovi, dokumentarci, izložbe, razgovori, žurke
By polarlicht4.1
Originally posted by pikasoubeogradu
Jel moraš imati vaginu da bi gledao "ženske" filmove??
:roll:

Cenim da je pre reč o tome da se podrže umetnice koje su tokom čitave istorije bile sistematski ignorisane te da se omogući drugačija reprezentacija žena od one u heteropatrijarhatu. Otvori bilo koji udžbenik za istoriju umetnosti (preko onih srednješkolskih pa sve do onog nesretnog čoveka što niko ne zna kako mu se čita ime - Janson/Dženson) pa ćeš videti o čemu govorim.
Korisnikov avatar
By Calypso
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by pikasoubeogradu
Jel moraš imati vaginu da bi gledao "ženske" filmove??
:roll:

Cenim da je pre reč o tome da se podrže umetnice koje su tokom čitave istorije bile sistematski ignorisane te da se omogući drugačija reprezentacija žena od one u heteropatrijarhatu. Otvori bilo koji udžbenik za istoriju umetnosti (preko onih srednješkolskih pa sve do onog nesretnog čoveka što niko ne zna kako mu se čita ime - Janson/Dženson) pa ćeš videti o čemu govorim.
:up:

Program je postavljen na sajt te mozete videti o kojim filmovima je rec, kao i njihov kratak opis! www.fzf.rs

Nadam se da se vidimo tamo :)

:yay: :yay: :yay:
By polarlicht4.1
Tek sad stigoh da pogledam program i već prvog dana ima bome šta da se gleda. Počevši od Nine Kusturice (gledao sam njen dokumentarac o Hanekeu, čini mi se) pa sve do Who’s Afraid Of Kathy Acker?. Sva sreća te ne živim nešto mnogo daleko od Doma omladine inače bi bio problem šetati se posle prvog filma do 22:45. :D
Korisnikov avatar
By Calypso
Hahhaha, a jesi skontao da su Reperka i Izlazak spojeni pod 1 kartu? :D Kao i naredna 2 filma.

Ono sto sam cula jeste da ne treba propustiti Boginje nikako :)

A potajno se nadam da ce se Maja Milos pojaviti na svecanom otvaranju jer je tako :bale: hahahahah

Ma bice super :balerina:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Who’s Afraid Of Kathy Acker?.

let's make it a date? svakako te odprije šćedoh upoznati.

:venchanje:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Calypso
Hahhaha, a jesi skontao da su Reperka i Izlazak spojeni pod 1 kartu?
btw, kolko te karte koštivaju?
By polarlicht4.1
Originally posted by Lepa Krepa

Šta? Ti si u BGu? Il' me jadnu spopade zbog mog intelekta i nepresušne (duhovne) mladosti 'vako virtuelno? :kosa:

No, ako jesi u BGu deder (d)rekni kad-gde-kako i hitam!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Lepa Krepa

Šta? Ti si u BGu? Il' me jadnu spopade zbog mog intelekta i nepresušne (duhovne) mladosti 'vako virtuelno? :kosa:

No, ako jesi u BGu deder (d)rekni kad-gde-kako i hitam!

evo javljam within seconds. :salut:
Korisnikov avatar
By jukie
1) aha, znači ulaz nije zabranjen onima koji nisu žene (ne, nije odmah jasno samo po sebi)

2) znači ulaz se plaća. A koliko?

3) u kojem DKC su puštali filmove kada je ubijala promaja?

4) interesuju me neki materijali o ženama biolozima koje su otkrile nešto što se pominje u udžbenicima biologije za osnovnu školu ili bar ima veze sa tom lekcijom
Korisnikov avatar
By sleepingsun
ej stvarno i mene zanima,koliko se placa ulaz??/moze neko da akze.?POsto idem sutra sa drugaricom::wow:
Korisnikov avatar
By Calypso
Originally posted by sleepingsun
ej stvarno i mene zanima,koliko se placa ulaz??/moze neko da akze.?POsto idem sutra sa drugaricom: :wow:
Karte kostaju 200 din po projekciji ili za 2 filma koja su prema programu sa sajta vezana!

Filmovi su za sve polove, rodove, itd... :D Samo sto se radi o zenama autorkama, rediteljkama, odnosno o njihovom vidjenji tema kojima se u filmovima bave!
Vec sam to objasnjavala :)

Vidimo se :balerina:
Korisnikov avatar
By KiWi
Upravo sam se vratio.

Dopao mi se I Was A Teenage Feminist :)
Ja sam oduševljen možda čak i više od forumašica koje su bile samnom.
Biće tema o feminizmu u budućnosti sa moje strane ... mnogo toga sam pokapirao, ali mnogo toga mi je i nejasno ...

Hvala za festival :)

P.S. Sledeće godine bukirajte kvalitetnijeg prevodioca :) Ne bih da zakeram, ali nama je bilo smešno tokom "profi" prevoda. Ako je devojka početnik, očekivano je da je onako grešila :)

P.P.S. Ne znam da li je ostatak publike provalio, ali mi smo uočili da je projekciji kao nemi posmatrač prisustvovala jedna prava celebrity zvezda (jedna od onih koje će večno sijati)
Korisnikov avatar
By Calypso
@ Kiwi

Na koju poznatu licnost mislis? Bili su tamo Miki Manojlovic, Milena Dravic, Slobodan Sijan, Radmila Lazic... :)

I dopada mi se tvoj potpis, vidi se da je film ostavio utisak :D
Korisnikov avatar
By sleepingsun
filmovi bili ekstra.Ja debil nisam skontala da si sa onom jednom ulaznicom mogao uci na veinu projekcija za taj dan,al ajd sad.Odgledala sam onaj dok .o bakutama,o Indiji i onaj zadnji o nepalu..jaoj kako tuzno.Sve u svemu..odusevljena sam..i bas mki drago sto sam bila.jedva cekam again sledece godine :lizalica:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by sleepingsun
filmovi bili ekstra.Ja debil nisam skontala da si sa onom jednom ulaznicom mogao uci na veinu projekcija za taj dan,al ajd sad.Odgledala sam onaj dok .o bakutama,o Indiji i onaj zadnji o nepalu..jaoj kako tuzno.Sve u svemu..odusevljena sam..i bas mki drago sto sam bila. jedva cekam again sledece godine :lizalica:
Takođe.

Bilo bi lepo da priređivači festivala sledeće godine nađu neke masivnije sponzore, pa udare po reklami ... Ovo je stvarno bilo vredno gledanja!

Originally posted by Calypso
@ Kiwi

Na koju poznatu licnost mislis? Bili su tamo Miki Manojlovic, Milena Dravic, Slobodan Sijan, Radmila Lazic... :)

I dopada mi se tvoj potpis, vidi se da je film ostavio utisak :D
Definitivno jeste. Ostavio je utisak :)

Žao mi je što sam od cele selekcije pogledao samo jedan film :( Sledeće godine sigurno dolazim na više projekcija :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!