Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

...dok bije decu njega ne boli

pa ovako
Da li opravdavate batine tj. da li smatrate da roditelji treba da biju decu kada to zasluze?

Da li su vas tukli roditelji dok ste bili mali?

Koja su sve stredstva koristili?

da li su vas uvek zasluzeno batinali?

da li cete koristiti ovu metodu vaspitavanja kada budete bili roditelji?

Pokrenuo sam temu jer sam prisustvovao sceni gde se majka dere na dete koje je tolko nevaspitano da sve radi kontra sto mu ona kaze. Tipa nalazimo se u kolima i ona njemu kaze da ne izazi na tu stranu jer ce izgrebati vrata jer je visok ivicnjak i on je pogleda i namerno iz sve snage otvori vrata i normano izgrebe kola.
E kad sam je ja pitao sto ga malo "ne izbubeca" odgovorila mi je da je u Grckoj(zive u Grckoj) zakonom zabranjeno da se tuku deca... Kada su otisli prvi put u skolu deci su dali broj telefona i reki ako vas tuku roditelji pozovite ovaj broj... Cak mi je rekla ako policajac uhvati roditelje "na delu" oduzima se dete i ide kazna od ne znam kolko hiljada evra.

znam da je greh biti decu ali sve ima svoje mere i granice....

vase misljenje?
By Sixto
Opravdavam batine, tukli su me i koristio bi da imam priliku.
By alexandermagic
Nisu me tukli i ne vjerujem da ću tući svoje dijete, ali neće biti razmaženo pošto kanim biti strog roditelj, a to ću očekivati i od njegove/njene majke s kojom će i da živi većinu vremena.

Ustvari, ako bude kći, možda je i malo razmazim. :maska:
Korisnikov avatar
By nsc
mene su tukli, poprilicno surovo (majka), kablom od struje (ostavlja krvave podlive) samo po guzi da se ne vidi na fizickom, otac samo par puta rukom
ne mislim da sam ikad uradio nesto toliko pogresno, niti namerno
smatram da nema problema koje razgovor ne bi resio, a batine nista ne resavaju, eventualno izazivaju inat
da sam vaspitavao decu, nikad ih ne bih tukao, to sam resio jos kad sam planirao da imam porodicu
Korisnikov avatar
By hlaefdige
nisam nikada dobila batine od roditelja...tata me je jednom udario po ruci....

bila sam prilicno razmazena i nesnosna sve do puberteta...
By Kragi
Batine sam dobio 2 puta u zivotu. Pamtim ih i i dan danas (20 god. posle) znam kevi sometimes da prebacim zbog toga. Ne zato sto su bile strasne i ne zato sto ja tu nesto mnogo zameram vec zbog samog cina fizickog 'izivljavanja' nad nekim ko ti nije ravnopravan. Ako nemas strpljenja da drugacije vaspitavas decu onda nemoj da ih radjas/pravis. Zaista mislim da su sve 'devijacije' u ponasanju iskljucivo zasluga roditelja i vaspitanja.

Nisam za udaranje dece, mada moram da priznam da u glavi mogu da razgranicim 'vaspitno, blago udaranje po guzi' i zlostavljanje (samarcine i sve ostalo).

U nekim momentima puno vremena provodim sa decicom i ne kazem da je lako ali se zaista ne bih usudio da koristim nista vise od povisenog tona.

Ne podrzavam a mislim da iskljucivo treba mlatiti odrasle. :D Deca tokom odrastanja formiraju svoju licnost i imaju vremena da postanu 'dobri' ljudi za razliku od odraslih :D

:kragi:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Nije nasilje ako roditelj pljesne dete rukom po dupetu. Ne da ga zaboli i nikako prejako da dete odleti na drugi kraj sobe, ali malo da mu bude jasno da je preteralo i da ne ponavlja vise. I retko, samo kada je bas 'neophodno'.
Protiv sam samaranja, udaranja hladnim oruzjem, dranja i sl. ali moras nekako da objasnis npr. trogodisnjaku da ne treba da skace sa 3. sprata ako ne kapira sta mu pricas a pentra se svaki put kad ga ne gledas. S druge strane ucenje lepom ponasanju moze da potraje godinama, jer nije opasno za samo dete, pa nema potrebe za dupetanjem.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by alexandermagic

Nisu me tukli i ne vjerujem da ću tući svoje dijete, ali neće biti razmaženo pošto kanim biti strog roditelj, a to ću očekivati i od njegove/njene majke s kojom će i da živi većinu vremena.

Ustvari, ako bude kći, možda je i malo razmazim. :maska:
:lol:

OT: Smatram da su one nekada ok.
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by E.c.h.o...

Nije nasilje ako roditelj pljesne dete rukom po dupetu. Ne da ga zaboli i nikako prejako da dete odleti na drugi kraj sobe, ali malo da mu bude jasno da je preteralo i da ne ponavlja vise. I retko, samo kada je bas 'neophodno'.
Protiv sam samaranja, udaranja hladnim oruzjem, dranja i sl. ali moras nekako da objasnis npr. trogodisnjaku da ne treba da skace sa 3. sprata ako ne kapira sta mu pricas a pentra se svaki put kad ga ne gledas. S druge strane ucenje lepom ponasanju moze da potraje godinama, jer nije opasno za samo dete, pa nema potrebe za dupetanjem.
:up:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Nisu me tukli, dovoljno je bilo da mi kazu sta smem a sta ne smem, a kad to nisam postovala, pa sta, dete sam bila :odbij: Samo sam jednom dobila batine, kad nisam htela da primim injekciju, na regal sam se bila popela :sigh: Petoro ljudi me je drzalo :kletva: A sta cu kad s bojim boce i dan danas :sigh:
Ne opravdavam batine, kad cemo biti nemirni i neposlusni ako ne kao deca... Sve se to moze na lep nacin resiti.
By sonjicamini
Mene je otac vezivao lisicama za radijator, a kada se napije tukao me je gumenim crevom za zalivanje baste , jednom prilikom sam pala u nesvest od batina.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Message original : Blond Brat
A sta cu kad s bojim boce i dan danas :sigh:
Istina... :lol:

Mene samo jednom mama tukla i to zato što sam neku užasnu glupost izvalio pred tetkom što je ona rekla o njoj pred ćaletom. xD :trach:

@sonjicamini: :shok2: o moj Bože.. molim te reci mi da si se izvukla iz njegove kuće?
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by spliff

nasilje radja nasilje
ne da me tukla keva, vec me ubijala od batina. cale me nije nikad ni takao, al je njegov odnos prema meni bio gori sto puta nego najgore batine koje sam popila od nje.
psihicko, fizicko, emotivno, ekenomsko... nasilje, najcesce stvaraju od nas invalide za zivot.
nemam sta da trabunjam kako nikad ne bih svoju decu... sta god vec od mogucih oblika nasilja.
kad jednom naucis pogresne modele ponasanja, treba strahovita volja, ali pre svega svesnost, da ih se resis i ne prenosis dalje, ili bar da ne stojis iza svojih dela vodjenih egom tj automatskim pilotom i priznas da gresis.

:astral2:
By sonjicamini
On je umro od ciroze jetre kada sam imala 14 godina, tada smo se ja i mama spasile od budale.
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
užasno je to kada nečija smrt donosi toliko olakšanje ljudima oko njega... :/
mislim naravno na to zbog toga šta je osoba sve radila tokom svog života...
By loreenche
svasta nesto...

stari je tukao kaisem po dlanovima, keva gazila ribarskim cizmama, gadjala raznim atributima, od stola, preko staklenih vaza do nozeva... vezivanje ruku... jeeeebote... sado mazo zivi :lol:
Korisnikov avatar
By walt333
Pa ponekad su me znali izudarati po turu i tada bih onako namrgodio facu i siktao kroz nos ne dozvoljavajući sebi da ispustim ni glasa. Uvek sam bio preveliki "inatdžija". Ali zato sam uvek mnogo plakao kada bi tukli moju braću.

Generalno sam protiv udaranja dece. Iako mene moji nisu zlostavljali već su nekada znali da udare pa guzi ističem da je bilo kakva fizička sila odvratna. Sa druge strane nisam zbog takvog načina vaspitanja postao bolji nego naprotiv, prut je u meni mogao da probudi samo inat.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nisu me tukli roditelji, vise smo se sestra i ja tukli, porazbijasmo kucu - par prozora, vaze, stakleni sto, vrata itd.
a mene je keva jednom tako dobro opaucila al zasluzio sam taj put.

a inace trenutno me uzasno iritira plac deteta tako da ako ih budem imao stavljacu im one ogrlice sa elektro-shokovima na daljinsko upravljanje, da ih lakse dresiram :lol: i da moja deca pobede vasu! :evilgiggle:

salim se, plac me irtira (ako je nastalo od razmazenosti) tako da cu gledati da ih ne razmazim. imao sam odlicnu majku i shvatio sam sta cini odlicnog roditelja tako da mislim da bih bio dobar, stajaznam. i onako imam jos dosta do roditeljstva.
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by mitrandir

Nikad nisam dobio batine.
e vala trebali su da te biju.... :lol: salim se

citam i ne verujem... strasno...

cale me je par puta udario po dupetu ali u prolazu i ne jako jer sam uvek bezao a imao je obicaj da me vuce za zulufe.... ali to je nista prema onome kroz sta su prolacili pojedinci... u soku sam
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by constantine
Originally posted by mitrandir

Nikad nisam dobio batine.
e vala trebali su da te biju.... :lol: salim se

citam i ne verujem... strasno...

cale me je par puta udario po dupetu ali u prolazu i ne jako jer sam uvek bezao a imao je obicaj da me vuce za zulufe.... ali to je nista prema onome kroz sta su prolacili pojedinci... u soku sam
E, ja ću da te udaram po dupetu da nadoknadimo to što te tata nije bio :smeh:
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by Anhedonie

a inace trenutno me uzasno iritira plac deteta tako da ako ih budem imao stavljacu im one ogrlice sa elektro-shokovima na daljinsko upravljanje, da ih lakse dresiram :lol: i da moja deca pobede vasu! :evilgiggle:

anhe pa ti ces biti divna mama

Slika
Korisnikov avatar
By constantine
setio sam se jednog dogadjaja kad umalo nisam dobio batine

cale isao u pekaru da kupi dorucak i ja mu rekao da mi uzme osminu sa sirom medjutim kad je dosao ja sam mu rekao da hocu sa mesom i tako ja bojkotujem dorucak i njega nerviram... i umesto da se izdere na mene ili mozda cak i udari sto sam bezobrazan, drzak a pritom i lazem on je u besu otvorio prozor i bacio burek sa sve tanjirom u dvoriste(ko da je juce bilo)... 2 nedelje nije pricao samnom... vise me je to zabolelo nego da me je udario
Korisnikov avatar
By Tomek
Nisu me tukli nego su mi satima objasnjavali zasto je pogresno sto sam nesto uradio, odnosno nisam uradio... Desavalo se da se onda i rasplacem...

Dete iz uvodnog posta je jednostavno nevaspitano, to batine nece promeniti...

Bila je zanimljiva emisija sa psihijatrom Zoranom Milivojevicem o vaspitanju dece bez batina...
Korisnikov avatar
By ultraviolet
ej, treskali su me, jesu, i nekako me baš briga, daleko je to od bilo od bilo kakvog zlostavljanja.
nit im zameram nit me je briga, s ove tačke gledišta :neznam:
ako oće mogu još po jedan krug.

dok recimo batine koje je šveca dobijala ne posmatram na isti način, ma koliko sranje napravila. tu mi je i povlačenje za uvo tolko strašno k'o za traktor koji vozi po šljunku da je vezana bila. nemože NEDAM!!!

gubim nit, poenta je tu neđe.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Originally posted by constantine
Originally posted by Anhedonie

anhe pa ti ces biti divna mama

Slika
Dodaj tu i ogrlicu i akomulator za ogrlicu :lol:
definivno cu biti najbolja mama, na roditeljskom cu imati najbolji french od svih mama!
Korisnikov avatar
By acid drop
"peckanje" po rukama ne doživljavam kao batine, bar ne iz ove perspektive :lol:

tako da, nisam nikad dobila prave batine.
sestra jeste jednom, kaišem, čini mi se. imala je modrice.
jebem ti roditelja, ženskog.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!